Η μοτοσυκλέτα του Αυστραλού Πρωταθλητή MotoGP κοστολογήθηκε 560.000 με τους φόρους
Από τον
Κώστα Γκαζή
26/8/2024
Στις 25/8/2024, στη δημοπρασία των Iconic Auctioneers στο φεστιβάλ του Silverstone, δημοπρατήθηκαν με επιτυχία οι δυο ιστορικές αγωνιστικές μοτοσυκλέτες MotoGP της Ducati, για τις οποίες σας είχαμε γράψει πριν λίγες ημέρες.
Σε προηγούμενη δημοπρασία μέσα στο 2024 οι δυο μοτοσυκλέτες δεν είχαν καταφέρει να βρουν νέο ιδιοκτήτη λόγω των υψηλών τιμών εκκίνησής τους, όμως αυτή τη φορά τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά.
Έτσι, η GP3 του "Capirex" δημοπρατήθηκε για 237.520 ευρώ, ενώ η Πρωταθλήτρια GP7 του Stoner έπιασε σχεδόν τη διπλάσια τιμή, με τον νέο κάτοχό της να πληρώνει περισσότερα από 475.000 ευρώ.
Σημειώστε πως οι νέοι ιδιοκτήτες των συλλεκτικών Ducati θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον και 18% επί της αξίας σε φόρους και έξοδα μεταβίβασης, οπότε οι τελικές τιμές φτάνουν τα 280.273 ευρώ για τη μοτοσυκλέτα του Capirossi και τα 560.000 ευρώ για του Stoner.
MotoGP: Πέντε αγώνες χωρίς νίκη για τη Ducati – Η Jerez ευκαιρία για την επιστροφή
Η κυρίαρχη δύναμη των τελευταίων ετών δοκιμάζεται απέναντι στην ανερχόμενη Aprilia
Από τον
Φίλιππο Σταυριδόπουλο
17/4/2026
Η Ducati περνά μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της τελευταίας πενταετίας και η Jerez ίσως αποτελέσει το σημείο καμπής για την επιστροφή στις νίκες.
Η Ducati, η ομάδα που κυριάρχησε τα τελευταία χρόνια στο MotoGP, βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα ασυνήθιστο αρνητικό σερί πέντε συνεχόμενων αγώνων χωρίς νίκη. Καθώς το πρωτάθλημα επιστρέφει στην Ευρώπη και τη Jerez (24-26/4), το μεγάλο ερώτημα είναι αν οι άνθρωποι της Ducati μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση.
Η εργοστασιακή Ducati Lenovo Team με τους Marc Márquez και Francesco Bagnaia δεν έχει πανηγυρίσει βάθρο Κυριακής από το GP Ιαπωνίας του 2025. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αρνητικό σερί βάθρων από το 2012-2014, ενώ συνολικά η Ducati δεν έχει καταφέρει να κερδίσει σε πέντε συνεχόμενα Grand Prix, κάτι που είχε να συμβεί από το 2020-2021.
Την ίδια στιγμή, η Aprilia και ο εντυπωσιακός Marco Bezzecchi έχουν πάρει τα ηνία, αφήνοντας τους πρωταθλητές σε ρόλο κυνηγού. Η αλλαγή ισορροπιών είναι εμφανής, με τη Ducati να ψάχνει απαντήσεις σε μια κρίσιμη καμπή της σεζόν.
Στη Jerez, ωστόσο, υπάρχουν λόγοι αισιοδοξίας. Ο Marc Márquez επιστρέφει πιο δυνατός μετά τον τραυματισμό του, έχοντας ήδη δείξει ανταγωνιστικό ρυθμό στους αγώνες, ενώ έχει κατακτήσει και νίκη σε Sprint μέσα στη χρονιά. Από την άλλη, ο Francesco Bagnaia έχει εξαιρετική παράδοση στην ισπανική πίστα, με συνεχόμενες επιτυχίες τα προηγούμενα χρόνια.
Ιδιαίτερη προσοχή αξίζει και ο Fabio Di Giannantonio, ο οποίος αποτελεί τον πιο σταθερό αναβάτη της Ducati μέχρι στιγμής, έχοντας ήδη κατακτήσει διαδοχικές pole positions και δείχνοντας ικανός να πρωταγωνιστήσει.
Παράλληλα, ο Alex Marquez επιστρέφει στην πίστα όπου το 2025 πέτυχε την πρώτη του νίκη στο MotoGP, ενώ ο νεαρός Fermín Aldeguer προσπαθεί να επανέλθει πλήρως μετά τον τραυματισμό του, ενισχύοντας περαιτέρω το “οπλοστάσιο” του εργοστασίου της Bologna.
Στην εξίσωση μπαίνει και ο Jorge Martín, που αγωνίζεται εντός έδρας και θέλει να εκμεταλλευτεί τη δυναμική της Aprilia για να συνεχίσει το σερί επιτυχιών.
Το MotoGP φτάνει στη Jerez με πολλά ερωτήματα και υψηλό ενδιαφέρον. Η Ducati καλείται να αποδείξει αν μπορεί να αντιδράσει και να επιστρέψει στις νίκες ή αν η νέα τάξη πραγμάτων, με την Aprilia στην κορυφή, θα παγιωθεί. Σε κάθε περίπτωση, ο αγώνας της Ισπανίας αναμένεται καθοριστικός για τη συνέχεια της σεζόν.