Ducati GP7 Casey Stoner & GP3 Loris Capirossi - Έπιασαν υψηλότατες τιμές σε δημοπρασία

Η μοτοσυκλέτα του Αυστραλού Πρωταθλητή MotoGP κοστολογήθηκε 560.000 με τους φόρους
Ducati GP7 Casey Stoner
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/8/2024

Στις 25/8/2024, στη δημοπρασία των Iconic Auctioneers στο φεστιβάλ του Silverstone, δημοπρατήθηκαν με επιτυχία οι δυο ιστορικές αγωνιστικές μοτοσυκλέτες MotoGP της Ducati, για τις οποίες σας είχαμε γράψει πριν λίγες ημέρες.

Σε προηγούμενη δημοπρασία μέσα στο 2024 οι δυο μοτοσυκλέτες δεν είχαν καταφέρει να βρουν νέο ιδιοκτήτη λόγω των υψηλών τιμών εκκίνησής τους, όμως αυτή τη φορά τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά.

Έτσι, η GP3 του "Capirex" δημοπρατήθηκε για 237.520 ευρώ, ενώ η Πρωταθλήτρια GP7 του Stoner έπιασε σχεδόν τη διπλάσια τιμή, με τον νέο κάτοχό της να πληρώνει περισσότερα από 475.000 ευρώ.

Οι μοτοσυκλέτες των Casey Stoner και Loris Capirossi

Σημειώστε πως οι νέοι ιδιοκτήτες των συλλεκτικών Ducati θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον και 18% επί της αξίας σε φόρους και έξοδα μεταβίβασης, οπότε οι τελικές τιμές φτάνουν τα 280.273 ευρώ για τη μοτοσυκλέτα του Capirossi και τα 560.000 ευρώ για του Stoner.

Δημοπρατείται BMW S 1000 RR που έχει κερδίσει στο Isle of Man TT με τον Peter Hickman

Είχε κερδίσει τις κατηγορίες Superstock και Superbike στο Isle of Man TT του 2019
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

15/4/2026

Ο Peter Hickman είχε αγωνιστεί το 2019 στους αγώνες North West 200, Isle of Man TT και Ulster Grand Prix πάνω στη σέλα αυτής της BMW S 1000 RR που τώρα βγαίνει σε δημοπρασία.

Ο Hickman κέρδισε μαζί της την κατηγορία Superstock στο North West 200 και τις κατηγορίες Superstock και Superbike στο Isle of Man TT. Επίσης την ίδια χρονιά κέρδισε και το Ulster Grand Prix.

Μάλιστα στην κατηγορία Superstock του Isle of Man TT ο Hickman κέρδισε πολύ άνετα εκείνη την χρονιά, με μέση ωριαία ταχύτητα 210 χλμ./ώρα με δεύτερο τότε τον Dean Harrison με 208 χλμ./ώρα. Ο Βρετανός μόνο τυχαίος δεν είναι βέβαια με συνολικά 14 νίκες στο Isle of Man TT και 31 βάθρα.

BMW

Σύμφωνα με την καταχώριση της δημοπρασίας στην επίσημη ιστοσελίδα του οίκου Bonhams, η πώληση της μοτοσυκλέτας περιλαμβάνει ένα καπέλο νικητή “1st Dunlop” και ένα μετάλλιο τερματισμού στην 1η θέση του αγώνα “Daly’s Hyundai Superstock Race 2019” του Ulster Grand Prix. Η δημοπρασία ξεκινά στις 26 Απριλίου και η τιμή της αναμένεται να κινηθεί μεταξύ των 40.000 και 44.000 ευρώ.