Ducati GP7 Casey Stoner & GP3 Loris Capirossi - Έπιασαν υψηλότατες τιμές σε δημοπρασία

Η μοτοσυκλέτα του Αυστραλού Πρωταθλητή MotoGP κοστολογήθηκε 560.000 με τους φόρους
Ducati GP7 Casey Stoner
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/8/2024

Στις 25/8/2024, στη δημοπρασία των Iconic Auctioneers στο φεστιβάλ του Silverstone, δημοπρατήθηκαν με επιτυχία οι δυο ιστορικές αγωνιστικές μοτοσυκλέτες MotoGP της Ducati, για τις οποίες σας είχαμε γράψει πριν λίγες ημέρες.

Σε προηγούμενη δημοπρασία μέσα στο 2024 οι δυο μοτοσυκλέτες δεν είχαν καταφέρει να βρουν νέο ιδιοκτήτη λόγω των υψηλών τιμών εκκίνησής τους, όμως αυτή τη φορά τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά.

Έτσι, η GP3 του "Capirex" δημοπρατήθηκε για 237.520 ευρώ, ενώ η Πρωταθλήτρια GP7 του Stoner έπιασε σχεδόν τη διπλάσια τιμή, με τον νέο κάτοχό της να πληρώνει περισσότερα από 475.000 ευρώ.

Οι μοτοσυκλέτες των Casey Stoner και Loris Capirossi

Σημειώστε πως οι νέοι ιδιοκτήτες των συλλεκτικών Ducati θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον και 18% επί της αξίας σε φόρους και έξοδα μεταβίβασης, οπότε οι τελικές τιμές φτάνουν τα 280.273 ευρώ για τη μοτοσυκλέτα του Capirossi και τα 560.000 ευρώ για του Stoner.

MotoGP: H Yamaha με πέντε αναβάτες στην Καταλονία

Ευκαιρία για σημαντικά συμπεράσματα μετά την 6η θέση του Fabio Quartararo
fernandez
Από τον

Παύλο Καρατζά

13/5/2026

Ο αναβάτης δοκιμών της Yamaha, Augusto Fernandez, επιστρέφει ως wildcard στον αγώνα MotoGP της Καταλονίας αυτό το Σαββατοκύριακο.

Στον προηγούμενο αγώνα, ο Fabio Quartararo πέτυχε το καλύτερο φετινό αποτέλεσμα για τη Yamaha τερματίζοντας στην 6η θέση, 7,7 δευτερόλεπτα από την κορυφή και τον Jorge Martin. Μάλιστα ο Γάλλος αναβάτης δήλωσε μετά τον αγώνα: “Νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι. Γνωρίζουμε ότι αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες στους πρώτους τέσσερις αγώνες, αυτός ήταν ο πρώτος στον οποίο αρχίσαμε να τα πηγαίνουμε λίγο καλύτερα και πιστεύουμε ότι ήταν σαφώς το καλύτερο Σαββατοκύριακο της σεζόν. Νομίζω ότι κάναμε ένα καλό βήμα προόδου. Έδωσα το μέγιστο στην εκκίνηση. Ήξερα ότι ήταν η ευκαιρία μου να βρεθώ μπροστά και έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό. Δυστυχώς, δεν μπόρεσα να παραμείνω για πολύ σε αυτή τη θέση, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να φύγουμε ευχαριστημένοι”.

Στον αγώνα της Καταλονίας που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο, θα συμμετέχει και πέμπτος αναβάτης της Yamaha, ο επίσημος δοκιμαστής Augusto Fernandez.

“Είμαι ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ και πάλι στην Ισπανία. Η Βαρκελώνη είναι μια πίστα που μου αρέσει, οπότε ανυπομονώ να περάσω ένα καλό Σαββατοκύριακο και να συνεχίσω το πρόγραμμα ανάπτυξης της μοτοσυκλέτας μας.” Μένει να δούμε αν η εξαιρετική εμφάνιση του Quartararo ήταν “πυροτέχνημα”, ή αν όντως οι Ιάπωνες κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση για τη βελτίωση του V4.