Η VR46 σε διαβουλεύσεις για να γίνει η δορυφορική ομάδα της Yamaha από το 2025!

Με την μία από τις δύο μοτοσυκλέτες να είναι εργοστασιακών προδιαγραφών
motomag Η VR46 σε διαβουλεύσεις για να γίνει η δορυφορική ομάδα της Yamaha από το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

22/11/2023

Οι δεσμοί Rossi – Yamaha δεν κρύβονται έστω και αν ο πολυπρωταθλητής καταφέρνει να τους κρατά σε επαγγελματικό επίπεδο τις περισσότερες φορές. Αυτό αφορά και τις κατά καιρούς δηλώσεις οι οποίες ανέφεραν πως η ομάδα του στο MotoGP VR46 θα αφήσει την Ducati ώστε να γίνει η δορυφορική ομάδα της Yamaha.

Η Yamaha μετά την αποχώρηση της RNF από τις αγκάλες της έμεινε χωρίς δορυφορική ομάδα και αυτό είχε αρκετές επιπτώσεις κυρίως σε αγωνιστικό επίπεδο καθώς δεν υπήρχαν αρκετά δεδομένα ώστε η M1 να είναι ανταγωνιστική με ότι αυτό συνεπάγεται. Σε πολλά GP είδαμε τους ανθρώπους του ιαπωνικού εργοστασίου να προσεγγίζουν κάποιες ομάδες ώστε να βολιδοσκοπήσουν την κατάσταση όσον αφορά το μέλλον τους ως δορυφορικές ομάδες, με το μεγαλύτερο φλερτ να γίνεται στην ομάδα του Valentino Rossi καθώς ο Ιταλός αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της εταιρείας των τριών διαπασών. Ο team manager της VR46, Alessio Salucci διαβεβαίωσε πολλές φορές πως η ομάδα θα μείνει πιστή στην Ducati τιμώντας το συμβόλαιο της μέχρι το τέλος του 2024 ωστόσο άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Η VR46 σε διαβουλεύσεις για να γίνει η δορυφορική ομάδα της Yamaha από το 2025

Νέα δημοσιεύματα κάνουν λόγω πως η Yamaha έχει έρθει σε συμφωνία με την VR46 ώστε το 2025 και 2026 η ομάδα του Ιταλού θρύλου του MotoGP να αποτελέσει την δορυφορική ομάδα των Ιαπώνων. Μάλιστα τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως η μία εκ των δύο μοτοσυκλετών θα είναι εργοστασιακών προδιαγραφών, ενώ ο Ισπανός αναβάτης της Moto2 Fermin Aldeguer φαίνεται να είναι αυτός που θα αποτελέσει το πρώτο βιολί της συγκεκριμένης ομάδας. Αν τελικά δούμε αυτό το σενάριο να υλοποιείται τότε θα είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την Yamaha καθώς όχι μόνο θα αποκτήσει νέους οικονομικούς πόρους αλλά ταυτόχρονα θα καταφέρει να αποκτήσει πολύτιμα αγωνιστικά δεδομένα τα οποία της λείπουν εδώ και χρόνια.

Ετικέτες

Prima Pramac Racing - Με νέα χρώματα οι GP24 των Martin και Morbidelli [VIDEO]

Το λευκό χρώμα μας αποχαιρετά δίνοντας τη θέση του στο μοβ στην GP24
motomag Prima Pramac Racing – Με νέα χρώματα οι GP24 των Martin και Morbidelli [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/2/2024

H Prima Pramac Racing παρουσίασε τα νέα της χρώματα για τη φετινή χρονιά του MotoGP στην πίστα του Μπαχρέιν, εκεί όπου σε λίγα 24ωρα θα διεξαχθεί ο πρώτος αγώνας της χρονιάς για την F1.

Η επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας δεν ήταν τυχαία για την Prima Pramac Racing καθώς με αυτόν τον τρόπο ο ιδιοκτήτης της ομάδας Paolo Campinoti δείχνει έμπρακτα τη στενή σχέση που έχει με τον CEO της F1 Stefano Domenicali.

MotoGP

Όπως ήταν λογικό τα βλέμματα όλων έπεσαν στα νέα χρώματα των GP24. Σε σχέση με την περσινή χρονιά υπάρχει μία μεγάλη αλλαγή, το λευκό χρώμα που κυριαρχούσε στην GP23 έδωσε την θέση του στο μοβ ενώ τα υπόλοιπα χρώματα πάνω στη μοτοσυκλέτα συνεχίζουν να είναι το μαύρο και το κόκκινο.

https://www.motomag.gr/news/race-news/franco-morbidelli-tromaktiko-atyhima-stis-dokimes-toy-portimao-kai-diakomidi-sto

Όσον αφορά τους αναβάτες της Prima Pramac Racing, το πρώτο βιολί της ομάδας θα είναι και φέτος ο Jorge Martin ο οποίος πέρυσι λίγο έλειψε να εκθρονίσει από τον θρόνο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή τον Pecco Bagnaia. Δίπλα στον Martin θα βρίσκεται ο Franco Morbidelli ο οποίος λόγω τραυματισμού όπως διαβάσατε στο MOTO δεν βρέθηκε στις δοκιμές τόσο στη Sepang της Μαλαισίας όσο και στο Losail του Κατάρ.

Με την παρουσίαση της Prima Pramac Racing ολοκληρώνεται ο κύκλος των παρουσιάσεων των ομάδων του MotoGP και άπαντες περιμένουν το πρώτο αγωνιστικό τριήμερο της χρονιάς (8 - 10 Μαρτίου) στο Κατάρ όπου θα δούμε για πρώτη φορά τους αναβάτες να παλεύουν μεταξύ τους με στόχο την πρώτη νίκη της χρονιάς.

Prima Pramac Racing – Με νέα χρώματα οι GP24 των Martin και Morbidelli [VIDEO]