Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος - Υποψήφιος για το Red Bull MotoGP Rookies Cup 2025

Ανάμεσα στους 120 ταλαντούχους νέους αναβάτες στη διαδικασία επιλογής του θεσμού
Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/9/2024

Εκατόν είκοσι νέα ταλέντα στους αγώνες μοτοσυκλέτας από 36 Έθνη θα διαγωνιστούν από τις 30/9 έως και τις 2/10/2024 για μια θέση στον θεσμό Red Bull MotoGP Rookies Cup 2025 που αποτελεί φυτώριο για το MotoGP, ενώ ανάμεσα στους παραπάνω αθλητές βρίσκεται κι ο “δικός μας” Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος!

Η έναρξη του Red Bull MotoGP Rookies Cup 2025 απέχει έξι μήνες ακόμα, όμως στις πρώτες ημέρες της εβδομάδας που διανύουμε ξεκινά η διαδικασία επιλογής των αναβατών που θα συμμετέχουν στο Κύπελο. Η διαδικασία θα λάβει χώρα στην πίστα του Guadix στη νότια Ισπανία, με τους μισούς περίπου αναβάτες να γράφουν χρόνους στην πίστα τη Δευτέρα και τους άλλους μισούς την Τρίτη. Κατόπιν, κάποιοι θα προσκληθούν να οδηγήσουν ξανά την Τετάρτη, και τέλος η Επιτροπή Επιλογής θα ανακοινώσει τα ονόματα των συμμετεχόντων.

Οι 120 συμμετέχοντες προέρχονται από όλο τον κόσμο, από τη Νέα Ζηλανδία στη Δανία, από την Ιαπωνία στη Βραζιλία, και από τη Νότια Αφρική μέχρι το Κιργιστάν. Ανάμεσά τους υπάρχει και ένας Έλληνας αναβάτης, ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος της ARP Team, τον οποίο έχουμε γνωρίσει από τους τίτλους του σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αλλά και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα BMU, στην κατηγορία SSP300.

Μέχρι σήμερα, στους 224 αγώνες που έχουν διεξαχθεί στον θεσμό του Rookies Cup έχουμε δει να συμμετέχουν 252 αναβάτες από 39 έθνη. Αξιοσημείωτο είναι το ότι το 50% των αναβατών που πέρασαν από το Κύπελο, έκαναν τη μετάβαση στα GP, για να πάρουν εκεί 216 νίκες και να ανέβουν 656 φορές στο βάθρο!

Κλείνουμε με την υποσημείωση πως αν και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αξία του Red Bull MotoGP Rookies Cup ως τον κορυφαίο θεσμό για την είσοδο στο MotoGP, εντούτοις η διαδικασία επιλογής του είναι ιδιαίτερα αδιαφανής, και πέρα από τους χρόνους των αναβατών ρόλο θα μπορούσαν να παίζουν πολλοί ακόμα παράγοντες, όπως η χώρα προέλευσης και οι χορηγοί που βρίσκονται πίσω από τον κάθε συμμετέχοντα.

Καλή επιτυχία στον Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο!

MotoGP: Η Ducati κυριαρχεί στο Red Bull Ring, εκεί που ο Marc Marquez δεν έχει κερδίσει ποτέ!

Ο Bagnaia έχει πάρει την καρό σημαία εδώ τις τρεις τελευταίες φορές
Marc
Από τον

Παύλο Καρατζά

14/8/2025

Η πίστα Red Bull Ring, κατασκευασμένη στις πράσινες πλαγιές της Αυστρίας, έχει για χρόνια αποτελέσει κάστρο της εταιρείας από το Borgo Panigale, καθώς έχει κερδίσει τους 8 από τους 9 τελευταίους αγώνες της μεγάλης κατηγορίας.

Ωστόσο, ο Marc Marquez δεν έχει γευτεί ποτέ τη χαρά της νίκης στο Red Bull Ring και μένει να δούμε αν θα σπάσει φέτος αυτή την “κατάρα”, αφού διανύει μία απίστευτη σεζόν και προέρχεται και από πέντε σερί νίκες.

Ο Marquez δήλωσε: “Δεν μπορώ να περιμένω να επιστρέψω στην πίστα μετά τις διακοπές — ξεκουράστηκα και ήμουν έτοιμος. Η αυστριακή πίστα δεν μου έχει δώσει ποτέ μεγάλη ικανοποίηση, αλλά έχει δώσει πολλούς συναρπαστικούς αγώνες μέχρι την τελευταία στροφή, στο τελευταίο μέτρο πριν τη σημαία. Είμαι έτοιμος να επιτεθώ σε αυτό το δεύτερο μισό της σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”

Δηλώσεις έκανε και ο Francesco Bagnaia που είπε: “Αυτή η πίστα ήταν πάντα πολύ ευνοϊκή για τη Ducati και τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε πετύχει τα καλύτερα αποτελέσματα. Χαίρομαι που επιστρέφω εδώ και ξεκινάμε ξανά το δεύτερο μισό της σεζόν. Πολλές από τις αγαπημένες μου πίστες μας περιμένουν· τεχνικές, αλλά και θεαματικές! Ανυπομονώ να βγω στην πίστα”.