Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος - Υποψήφιος για το Red Bull MotoGP Rookies Cup 2025

Ανάμεσα στους 120 ταλαντούχους νέους αναβάτες στη διαδικασία επιλογής του θεσμού
Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/9/2024

Εκατόν είκοσι νέα ταλέντα στους αγώνες μοτοσυκλέτας από 36 Έθνη θα διαγωνιστούν από τις 30/9 έως και τις 2/10/2024 για μια θέση στον θεσμό Red Bull MotoGP Rookies Cup 2025 που αποτελεί φυτώριο για το MotoGP, ενώ ανάμεσα στους παραπάνω αθλητές βρίσκεται κι ο “δικός μας” Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος!

Η έναρξη του Red Bull MotoGP Rookies Cup 2025 απέχει έξι μήνες ακόμα, όμως στις πρώτες ημέρες της εβδομάδας που διανύουμε ξεκινά η διαδικασία επιλογής των αναβατών που θα συμμετέχουν στο Κύπελο. Η διαδικασία θα λάβει χώρα στην πίστα του Guadix στη νότια Ισπανία, με τους μισούς περίπου αναβάτες να γράφουν χρόνους στην πίστα τη Δευτέρα και τους άλλους μισούς την Τρίτη. Κατόπιν, κάποιοι θα προσκληθούν να οδηγήσουν ξανά την Τετάρτη, και τέλος η Επιτροπή Επιλογής θα ανακοινώσει τα ονόματα των συμμετεχόντων.

Οι 120 συμμετέχοντες προέρχονται από όλο τον κόσμο, από τη Νέα Ζηλανδία στη Δανία, από την Ιαπωνία στη Βραζιλία, και από τη Νότια Αφρική μέχρι το Κιργιστάν. Ανάμεσά τους υπάρχει και ένας Έλληνας αναβάτης, ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος της ARP Team, τον οποίο έχουμε γνωρίσει από τους τίτλους του σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αλλά και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα BMU, στην κατηγορία SSP300.

Μέχρι σήμερα, στους 224 αγώνες που έχουν διεξαχθεί στον θεσμό του Rookies Cup έχουμε δει να συμμετέχουν 252 αναβάτες από 39 έθνη. Αξιοσημείωτο είναι το ότι το 50% των αναβατών που πέρασαν από το Κύπελο, έκαναν τη μετάβαση στα GP, για να πάρουν εκεί 216 νίκες και να ανέβουν 656 φορές στο βάθρο!

Κλείνουμε με την υποσημείωση πως αν και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αξία του Red Bull MotoGP Rookies Cup ως τον κορυφαίο θεσμό για την είσοδο στο MotoGP, εντούτοις η διαδικασία επιλογής του είναι ιδιαίτερα αδιαφανής, και πέρα από τους χρόνους των αναβατών ρόλο θα μπορούσαν να παίζουν πολλοί ακόμα παράγοντες, όπως η χώρα προέλευσης και οι χορηγοί που βρίσκονται πίσω από τον κάθε συμμετέχοντα.

Καλή επιτυχία στον Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο!

MotoGP, Misano Practice: Πρώτος ο Marco Bezzecchi με δεύτερο τον Marc Marquez

Εκτός Q2 οι Pecco Bagnaia και Raul Fernandez, στη δεκάδα ο Pol Espargaro!
bez
Από τον

Παύλο Καρατζά

11/9/2026

Ο Marco Bezzecchi πήρε το “πάνω χέρι” έναντι του Marc Marquez και ηγήθηκε των δοκιμών της Παρασκευής στην πίστα του Misano, μπροστά μάλιστα στους συμπατριώτες του.

Ο Ιταλός ανέτρεψε την κατάσταση του FP1, όπου ο Marc Marquez ήταν ο ταχύτερος. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Alex Marquez, στην τέταρτη ο Fabio di Giannantonio, ενώ την έκπληξη έκανε ο Franco Morbidelli που ήρθε πέμπτος!

Pedro Acosta, Luca Marini και Johann Zarco έκλεισαν την πρώτη οκτάδα και επίσης την πρόκριση για το Q2 πήραν και οι Pol Espargaro και Jorge Martin.

Από το Q1 πρέπει να περάσουν οι Raul Fernandez, Fermin Aldeguer, Joan Mir, Fabio Quartararo, Diogo Moreira και Francesco Bagnaia.

Απογοητευτική ήταν η παρουσία όλων των Yamaha, με καλύτερη θέση τη 16η που πήρε ο Quartararo.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τον ταχύτερο χρόνο ανά αναβάτη:

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Χρόνος

1

Marco Bezzecchi

Aprilia Racing

01:30.144

2

Marc Marquez

Ducati Lenovo Team

01:30.247

3

Alex Marquez

BK8 Gresini Racing MotoGP

01:30.329

4

Fabio Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

01:30.385

5

Franco Morbidelli

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

01:30.415

6

Pedro Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

01:30.488

7

Luca Marini

Honda HRC Castrol

01:30.640

8

Johann Zarco

Castrol Honda LCR

01:30.654

9

Pol Espargaro

Red Bull KTM Tech3

01:30.674

10

Jorge Martin

Aprilia Racing

01:30.690

11

Enea Bastianini

Red Bull KTM Tech3

01:30.704

12

Raul Fernandez

SuperFile Trackhouse MotoGP Team

01:30.716

13

Fermin Aldeguer

BK8 Gresini Racing MotoGP

01:30.758

14

Joan Mir

Honda HRC Castrol

01:30.859

15

Brad Binder

Red Bull KTM Factory Racing

01:30.943

16

Fabio Quartararo

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

01:31.178

17

Diogo Moreira

Pro Honda LCR

01:31.263

18

Alex Rins

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

01:31.281

19

Francesco Bagnaia

Ducati Lenovo Team

01:31.459

20

Jack Miller

Prima Pramac Yamaha MotoGP

01:31.567

21

Toprak Razgatlioglu

Prima Pramac Yamaha MotoGP

01:32.071