Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

MotoGP Mugello: Συνωστισμός στις δοκιμές!

Οι νέοι επωφελούνται από την πρόσφατη Moto2 εμπειρία!

Οι πρώτες δοκιμές στο Mugello μας δείχνουν ένα γλυκό πρόβλημα, ένα δικό μας γλυκό πρόβλημα. Σε λίγο καιρό θα υπάρχουν λιγότεροι οπαδοί στο MotoGP γιατί θα είναι πολύ περισσότεροι εκείνοι οι αναβάτες που παίζουν με το βάθρο. Όταν είναι ένας ή δύο αναπόφευκτα, με βάση την ανθρώπινη φύση, τα πράγματα καταλήγουν σε στρατόπεδα. Πάντα θα υπάρχει ένα βέβαια και θα ανήκει σίγουρα στον Marquez, οπότε θα είναι και το πλέον δυνατό. Από εκεί και πέρα το Mugello μας έδειξε μία γλυκιά πιθανότητα, να είναι πίσω του μία συστάδα αναβατών και όχι ένας ή δύο, αλλά πολλοί από τους νέους! Στο Mugello, στην απαιτητική αυτή πίστα που πλέον οι σύγχρονες MotoGP μοτοσυκλέτες την έχουν καταστήσει επικίνδυνη, οι νέοι αναβάτες, μαζί με την γκρίζα περίπτωση του Petrucci, ήταν από τους ταχύτερους στις πρώτες δοκιμές. Η περίπτωση του Petrucci είναι γκρίζα γιατί δεν είναι νέος, αλλά νέος στην εργοστασιακή Ducati, την ίδια στιγμή που ο Marquez είχε μία ίωση και οδηγούσε με πυρετό στο 80% όπως είπε και ο ίδιος. Σε μερικούς γύρους που κατάφερε να οδηγήσει στο 100% ήταν ή ο ταχύτερος ή έσπαγε το όριο της μέγιστης κλίσης, πλαγιάζοντας στις 65ο μοίρες…

Από εκεί και πέρα όμως οι χρόνοι που δείχνουν 6 νέους στην πρώτης 10αδα, λένε την μισή αλήθεια, διότι στην πράξη αυτό που έβλεπες παντού, ήταν μία ανακατάταξη. Αν θέλετε μπορούμε να βγάλουμε και τον υπέροχο Pirro από την γενική αυτή εικόνα, καθώς ο δοκιμαστής αναβάτης της Ducati που πέρσι είχε μία θεαματική πτώση στην τρομακτική αυτή ευθεία, έχει το Mugello σαν δεύτερο σπίτι και είναι ταχύτητος εκεί μέσα.

Η πραγματική έκπληξη που έφερε αρχικά το Mugello, και μάλλον σήμερα και αύριο θα μας δώσει κι άλλες, είναι ο Bagnaia. Ο Ιταλός δεν έχει κάνει καλή αρχή αυτή την σεζόν και προσπαθεί πολύ, όμως το να κρατήσει τον Quartararo πίσω του, ένα όνομα που φέτος το έχουμε δει να παίζει στην πρώτη γραμμή, είναι έκπληξη, έχει όμως και την εξήγησή του. Διότι ο μαθητής του Rossi στην πιο «ροσσική» δεν γίνεται πίστα, κερδίζει το πλεονέκτημα της έδρας. Κι έχει αποδειχτεί πολλές φορές στα MotoGP πως η έδρα έχει πράγματι αντίκτυπο. Να σημειώσουμε επίσης, πως όσοι έρχονται από την Moto2 στο Mugello για πρώτη φορά με MotoGP, εισπράττουν την διαφορά ταχύτητας με μεγαλύτερο αντίκτυπο από κάθε άλλη πίστα έως αυτή την στιγμή! Διότι ξέρουν τα σημάδια και τα φρένα για τα 300, όχι για τα 340 και όλες οι εξομοιώσεις, όλες οι θεωρίες, δεν μπορούν και πάλι να σε προετοιμάσουν για την στιγμή που θα περάσεις από τα απαιτητικά σημεία με +40 ή +50 χιλιόμετρα!

Εξαιρετική η θεωρία του Dovizioso σε αυτό το σημείο. Πως το Mugello ευνοεί τους προερχόμενους από την Moto2 καθώς δεν φρενάρεις οριακά και ρίχνεις την μοτοσυκλέτα την τελευταία στιγμή, σε αυτή την πίστα είσαι ταχύτερος αν φρενάρεις πιο πριν και κουβαλήσεις ταχύτητα στην στροφή έχοντας και πιο γρήγορη έξοδο, σε έναν ρυθμό που δεν έχει σχέση με τα MotoGP αλλά με την Moto2. Και σε αυτό το Dovizioso έχει δίκιο, η πίστα ευνοεί τους νέους, την ίδια στιγμή που τους ανεβάζει τους κτύπους της καρδιάς στο κόκκινο!

Ο Marquez περιορίστηκε σε δοκιμές για τις γόμες και τις διαφορετικές προοπτικές του με τον συνδυασμό της μαλακής γόμας, μιας και είναι άρρωστος με ίωση και υψηλό πυρετό. Δεν θα μάθουμε το είδος του κοκτέιλ που δίνουν στους αναβάτες σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως κατάφερε να γράψει μερικούς γύρους σε αγωνιστικό ρυθμό, στον δικό του αγωνιστικό ρυθμό…

Την ίδια στιγμή εδώ μέσα η Ducati έχει ορισμένους άσσους στο μανίκι της, και θα δυσκολέψει περισσότερο τον Marquez. Ξεπερνάμε είπαμε το γεγονός πως ο Pirro της έχει χαρίσει άπειρα δεδομένα από αυτή την πίστα, όπως και το γεγονός πως οι υπόλοιποι Ιταλοί αναβάτες είναι στο στοιχείο τους, και φτάνουμε στο γεγονός πως έχουν μία εξαιρετικά δυνατή μοτοσυκλέτα σε μία πίστα με τεράστια ευθεία… Ταυτόχρονα έχουν και όλα όσα χρειάζονται για ταχείες αλλαγές προς βελτίωση σε κάθε άλλο σημείο. Το αεροδυναμικό βοήθημα που είδαμε στον πίσω τροχό, όπως ακριβώς έχουμε δει στον εμπρός, βελτιώνει την ροή του αέρα σε σημείο που μπορεί να δώσει δύο και τρία χιλιόμετρα τελικής. Στα 350 που μπορεί να δεις στην ευθεία του Mugello αυτό είναι τεράστιας σημασίας, και συνάμα απίστευτο πως κάτι τόσο μικρό έχει τόσο μεγάλο αντίκτυπο!

Προς το παρόν το έχει ο Pirro αλλά ξέρετε τι σημαίνει αυτό, πως πρακτικά τα δοκιμάζει για τον Dovizioso…

Οπότε το Mugello εξελίσσεται ήδη θεαματικό. Έχουμε τον Marquez που υπάρχει περίπτωση να μην είναι συνέχεια στο 100% -αν και το δικό του 80% είναι υπερ-αρκετό- έχουμε την Ducati να ετοιμάζει επέλαση και τους νέους αναβάτες να παλεύουν όλοι τους μέσα στην δεκάδα… Οι δοκιμές για την κατάταξη θα είναι τρομακτικά ενδιαφέρουσες!

 

 

 

Tags: