MotoGP: Πολύ δουλειά για τον Freddie Spencer! Συνεδριάζει η FIM για τον αγώνα της Αυστρίας!

Χρονιά με πολλά καθήκοντα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

19/8/2020

Από πέρσι που ανέλαβε καθήκοντα προέδρου Επιτροπής Κριτών της FIM, ο Fast Freddie, ο αναβάτης θρύλος της δεκαετίας του ’80 έχει εξαιρετικά δύσκολη δουλειά. Ο ανταγωνισμός έχει ανέβει πολύ και το ίδιο λέει και ο Rossi σε μία από τις πολλές δηλώσεις του τις τελευταίες ημέρες, ενώ έχει αλλάξει και ο τρόπος που εκφράζονται οι αναβάτες. Τα λένε πιο χύμα από ποτέ στις κάμερες, κάνουν χειρονομίες και εκδηλώνονται περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Για να ακριβολογούμε πάντα έτσι ήταν, απλά η κάλυψη είναι κατά πολλές φορές μεγαλύτερη και καλύτερη, με μία κάμερα να βρίσκεται παντού και με την εικόνα να επαναλαμβάνεται σε πολλές διαφορετικές πηγές ενημέρωσης. Ωστόσο ο τελευταίος αγώνας στην Αυστρία είναι από τους χειρότερους για την επιτροπή κριτών. Με ένα από τα πιο δραματικά ατυχήματα. Μόνο θετικό στοιχείο πως δεν έχουν να κάνουν με σοβαρούς τραυματισμούς.

Για αυτό και δεν πίεσαν το πρόγραμμα των ομάδων για να συναντηθούν με τους αναβάτες νωρίτερα, αλλά θα γίνει αυτό αύριο, στις 20 Αυγούστου.

Ήδη έχουν μιλήσει με τον Petrucci και τον Aleix μετά από όλα όσα έγιναν στις δοκιμές κατάταξης και την πρόθεση του Aleix να δώσει συνέχεια διοικητικά αντί για το φραστικά στο twitter…

Αύριο ο η επιτροπή της FIM με μέλη τους Bill Cumbow και Ralph Bohnhorst και πρόεδρο τον Freddie Spencer θα συναντηθεί με τους Johann Zarco (Esponsorama Racing), Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT) και τους Pol Espargaro (Red Bull KTM Factory Racing) και Miguel Oliveira (Red Bull KTM Tech 3) για να συζητήσουν τα διαφορετικά ατυχήματα που είχαν στον περασμένο αγώνα. Η επιτροπή έχει αναλύσει ήδη το video του αγώνα καθώς και τα πλάνα από όλες τις κάμερες ασφαλείας και τώρα περιμένει την άποψη των αναβατών πριν προχωρήσει σε ενδεχόμενες κυρώσεις ή μέτρα.

Θα εκδώσει δελτίο τύπου αμέσως μετά τις συναντήσεις.

 

Ετικέτες

Pedro Acosta: Επιτυχημένη επέμβαση στον καρπό - Στόχος η επιστροφή στο Sachsenring

Επέμβαση για το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα μετά την εγκατάλειψη στο Assen
Acosta
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

30/6/2026

Ο Pedro Acosta υποβλήθηκε το πρωί της Τρίτης 30/6 σε επιτυχημένη μικρή επέμβαση στον δεξί καρπό για την αντιμετώπιση του συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα, με την ομάδα του, Red Bull KTM Factory Racing, να εκφράζει αισιοδοξία ότι θα είναι έτοιμος για το Grand Prix της Γερμανίας στο Sachsenring.

Η επέμβαση κρίθηκε απαραίτητη μετά την εγκατάλειψή του στο Ολλανδικό Grand Prix στο Assen, όπου ο Ισπανός αναγκάστηκε να αποσυρθεί καθώς έχασε την αίσθηση στα δάχτυλα του δεξιού χεριού του, δυσκολευόμενος να ελέγξει τη μανέτα του φρένου. Ο ίδιος είχε αποκαλύψει ότι το πρόβλημα τον ταλαιπωρούσε εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, όμως επιδεινώθηκε σημαντικά στον τελευταίο αγώνα.

Acosta

Η KTM επιβεβαίωσε ότι η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και πως ο Acosta αναμένεται να επιστρέψει για το Grand Prix Γερμανίας (10-12 Ιουλίου), υπό την προϋπόθεση ότι θα περάσει επιτυχώς τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο την επόμενη εβδομάδα πριν από την έναρξη του αγωνιστικού τριημέρου.

Acosta