MotoGP: Πολύ δουλειά για τον Freddie Spencer! Συνεδριάζει η FIM για τον αγώνα της Αυστρίας!

Χρονιά με πολλά καθήκοντα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

19/8/2020

Από πέρσι που ανέλαβε καθήκοντα προέδρου Επιτροπής Κριτών της FIM, ο Fast Freddie, ο αναβάτης θρύλος της δεκαετίας του ’80 έχει εξαιρετικά δύσκολη δουλειά. Ο ανταγωνισμός έχει ανέβει πολύ και το ίδιο λέει και ο Rossi σε μία από τις πολλές δηλώσεις του τις τελευταίες ημέρες, ενώ έχει αλλάξει και ο τρόπος που εκφράζονται οι αναβάτες. Τα λένε πιο χύμα από ποτέ στις κάμερες, κάνουν χειρονομίες και εκδηλώνονται περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Για να ακριβολογούμε πάντα έτσι ήταν, απλά η κάλυψη είναι κατά πολλές φορές μεγαλύτερη και καλύτερη, με μία κάμερα να βρίσκεται παντού και με την εικόνα να επαναλαμβάνεται σε πολλές διαφορετικές πηγές ενημέρωσης. Ωστόσο ο τελευταίος αγώνας στην Αυστρία είναι από τους χειρότερους για την επιτροπή κριτών. Με ένα από τα πιο δραματικά ατυχήματα. Μόνο θετικό στοιχείο πως δεν έχουν να κάνουν με σοβαρούς τραυματισμούς.

Για αυτό και δεν πίεσαν το πρόγραμμα των ομάδων για να συναντηθούν με τους αναβάτες νωρίτερα, αλλά θα γίνει αυτό αύριο, στις 20 Αυγούστου.

Ήδη έχουν μιλήσει με τον Petrucci και τον Aleix μετά από όλα όσα έγιναν στις δοκιμές κατάταξης και την πρόθεση του Aleix να δώσει συνέχεια διοικητικά αντί για το φραστικά στο twitter…

Αύριο ο η επιτροπή της FIM με μέλη τους Bill Cumbow και Ralph Bohnhorst και πρόεδρο τον Freddie Spencer θα συναντηθεί με τους Johann Zarco (Esponsorama Racing), Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT) και τους Pol Espargaro (Red Bull KTM Factory Racing) και Miguel Oliveira (Red Bull KTM Tech 3) για να συζητήσουν τα διαφορετικά ατυχήματα που είχαν στον περασμένο αγώνα. Η επιτροπή έχει αναλύσει ήδη το video του αγώνα καθώς και τα πλάνα από όλες τις κάμερες ασφαλείας και τώρα περιμένει την άποψη των αναβατών πριν προχωρήσει σε ενδεχόμενες κυρώσεις ή μέτρα.

Θα εκδώσει δελτίο τύπου αμέσως μετά τις συναντήσεις.

 

Ετικέτες

MotoGP: Ο Takaaki Nakagami επιστρέφει ως wildcard στο Motegi

Θα αγωνιστεί μπροστά στο κοινό της πατρίδας του στο Grand Prix της Ιαπωνίας
Nakagami
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

23/7/2026

Η Honda Racing Corporation επιβεβαίωσε ότι ο Takaaki Nakagami θα επιστρέψει στην ενεργό δράση ως wildcard συμμετοχή στον 16ο γύρο του MotoGP, για το Grand Prix της Ιαπωνίας στο Mobility Resort Motegi.

Ο 34χρονος Ιάπωνας, που από το 2025 έχει αναλάβει τον ρόλο του αναβάτη εξέλιξης της HRC, θα βρεθεί ξανά στην εκκίνηση ενός Grand Prix μπροστά στο κοινό της πατρίδας του, σε μια συμμετοχή που συνδυάζει την αγωνιστική παρουσία με τη συλλογή δεδομένων υπό πραγματικές συνθήκες.

Ο Nakagami ξεκίνησε την πορεία του στους αγώνες κατακτώντας το πρωτάθλημα GP125 του All Japan Road Race Championship σε ηλικία μόλις 14 ετών, πριν μεταβεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας. Στη Moto2 πέτυχε δύο νίκες, ενώ το 2018 ανέβηκε στα MotoGP, όπου παρέμεινε για επτά συνεχόμενες σεζόν έως το τέλος του 2024.

Nakagami

Από την περασμένη χρονιά αποτελεί βασικό μέλος του προγράμματος εξέλιξης της Honda και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες δοκιμές της RC213V, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της μοτοσυκλέτας ενόψει των επόμενων ετών.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που μου δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστώ στο Grand Prix της Ιαπωνίας. Αυτός ο αγώνας αποτελεί μια πολύτιμη ευκαιρία να αξιολογήσουμε την πρόοδο που έχουμε σημειώσει στις δοκιμές υπό πραγματικές αγωνιστικές συνθήκες. Το να αγωνίζομαι μπροστά στους Ιάπωνες φιλάθλους, στον εντός έδρας αγώνα μου, κάνει αυτή την περίσταση ακόμη πιο ξεχωριστή," δήλωσε ο Nakagami.

Το Grand Prix Ιαπωνίας θα διεξαχθεί από τις 1 έως τις 4 Οκτωβρίου στην πίστα Mobility Resort Motegi, με τον Nakagami να ενισχύει την παρουσία της HRC ως wildcard συμμετοχή και να συμβάλλει στη συνέχιση της εξέλιξης της RC213V μέσα σε πραγματικές συνθήκες αγώνα.

Nakagami