MotoGP - Στη θέση του Franco Morbidelli στην εργοστασιακή Yamaha ο Alex Rins

Μονοετές το αρχικό συμβόλαιο για τον Ισπανό αναβάτη
Morbidelli - Rins
Από το

motomag

2/8/2023

Η Yamaha ανακοίνωσε πως ο Franco Morbidelli αποχωρεί από την ομάδα στο τέλος του χρόνου, με τον Alex Rins να αφήνει με τη σειρά του την LCR Honda και να υπογράφει με την εταιρεία των τριών διαπασών, στη θέση του Morbido.

Όπως αναμενόταν λόγω αποτελεσμάτων, η Yamaha αποφάσισε να μη συνεχίσει την συνεργασία της με τον Morbidelli και το 2024. Στη θέση του, η ιαπωνική εταιρεία υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με τον Alex Rins, με τον Ισπανό αναβάτη να πλαισιώνει τον Fabio Quartararo το 2024. Φυσικά αυτή η εξέλιξη σηματοδοτεί μπαράζ εξελίξεων καθώς η θέση της LCR Honda μένει κενή, ενώ κενή θέση έχει και η ομάδα της Gresini, καθώς ο Fabio Di Giannantonio αναμένεται να αποχωρήσει και αυτός στο τέλος της χρονιάς.

O Lin Jarvis, Διευθύνων Σύμβουλος της Yamaha Motor Racing δήλωσε: "Πρώτα απ' όλα, θέλω να ευχαριστήσω τον Franky για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή του από τότε που ξεκίνησε με την εργοστασιακή ομάδα, αλλά και πολύ νωρίτερα, όταν ήταν δορυφορικός αναβάτης της Yamaha. Η συνεργασία της Yamaha και του Morbidelli οδήγησε σε σπουδαία αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένης και της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα κατασκευαστών το 2020. Είναι κρίμα που τα δύο τελευταία χρόνια δεν εξελίχθηκαν όπως θέλαμε και ελπίζαμε και οι δύο. Συζητήσαμε τις δυνατότητες να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας, αλλά τελικά αποφασίσαμε ότι το 2024 θα ήταν η στιγμή να κάνουμε μια αλλαγή, τόσο για τη Yamaha όσο και για τον Franky. Η ομάδα θα προχωρήσει στην πλήρη υποστήριξη του Franky με κάθε δυνατό τρόπο, ώστε να κλείσουμε τον χρόνο που περάσαμε μαζί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.”

Ετικέτες

MotoGP: Di Giannantonio στην KTM από το 2027 – Δίδυμο με Alex Marquez

1η φορά ο Digia χωρίς Ducati στο MotoGP - 2η μεταγραφική ανακοίνωση σήμερα για τους πορτοκαλί
KTM
Από τον

Παύλο Καρατζά

6/7/2026

Ο Diggia είναι ένας από τους λίγους αναβάτες στο grid του MotoGP που έχει κατακτήσει νίκες και στις τρεις κατηγορίες: Moto3, Moto2 και MotoGP. Ο Ιταλός αγωνίζεται στην κορυφαία κατηγορία τα πέντε τελευταία χρόνια και εξελίσσεται διαρκώς, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 3η θέση της γενικής κατάταξης.

Ο Di Giannantonio έχει αγωνιστεί στην κορυφαία κατηγορία μόνο με την Ducati μέχρι στιγμής και το 2027 θα είναι η πρώτη φορά που θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα με διαφορετικά χρώματα, ενώ ταυτόχρονα θα ξεκινά και η εποχή των κινητήρων 850 κυβικών. Η παραπάνω είδηση έρχεται να προστεθεί στην ανακοίνωση συνεργασίας KTM και Alex Marquez, πριν από λίγο.

Pit Beirer, Διευθυντής της KTM Motorsports: “Ο Fabio έχει σαφώς κάνει ένα βήμα μπροστά για να γίνει ένας από τους σταθερά κορυφαίους αναβάτες στο MotoGP. Δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε την ταχύτητά του και την αφοσίωσή του στο να αποδίδει τις καλύτερες επιδόσεις. Είναι ένας ισχυρός ομαδικός παίκτης και καλός άνθρωπος, και γνωρίζουμε ότι θα ενταχθεί εύκολα στο πρόγραμμα της Red Bull KTM Factory Racing. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεών μας, εντυπωσιαστήκαμε από το πόσο παθιασμένος είναι να δίνει το μέγιστο τόσο εντός όσο και εκτός πίστας, και πιστεύουμε ότι το επόμενο κεφάλαιο που θα γράψουμε μαζί θα είναι συναρπαστικό και αξέχαστο. Καλώς ήρθες, Fabio.”