MotoGP - Στην VR46 ο Morbidelli με GP24

Τέσσερις θέσεις μένουν και θα έχουμε ολοκληρώσει το μεταγραφικό κομμάτι του MotoGP για την νέα χρονιά
motomag MotoGP - Στην VR46 ο Morbidelli με GP24
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/8/2024

Ακόμη μία θέση στο grid του MotoGP για το 2025 ανακοινώθηκε, με τον Franco Morbidelli να υπογράφει όπως αναμενόταν με την ομάδα του Valentino Rossi συμβόλαιο ενός έτους.

Ο Morbidelli ο οποίος ήταν το πρώτο μέλος της ακαδημίας της VR46 που αγωνίστηκε στο MotoGP, θα βρεθεί σε γνώριμα λημέρια με τον ίδιο από την επόμενη χρονιά να οδηγεί την GP24 με την οποία αγωνίζεται τώρα στην Prima Pramac Racing.

O έτερος αναβάτης της Pertamina Enduro VR46 Racing Team θα είναι ο Fabio Di Giannantonio, ο οποίος θα έχει στη διάθεση του την επόμενη χρονιά την εργοστασιακή Ducati Desmosedici GP25.

MotoGP - Στην VR46 ο Morbidelli με GP24

Ο Franco Morbidelli μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου δήλωσε: "Θα γυρίσω πίσω στο χρόνο και θα βρεθώ ξανά με όλη την ομάδα της VR46. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε μαζί αυτή τη νέα περιπέτεια".

O αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, Uccio Salucci ανέφερε: "Ο Franco ήταν ο πρώτος αναβάτης που μπήκε στην Ακαδημία Αναβατών της VR46. Είναι ένας αναβάτης με μεγάλο ταλέντο. Θα συνεχίσει να αγωνίζεται με την Ducati Desmosedici GP24, και είμαστε σίγουροι ότι θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τους υπόλοιπους αναβάτες του grid".

Μετά την ανακοίνωση πως ο Morbidelli θα βρίσκεται το 2025 στην ομάδα της Pertamina Enduro VR46 Racing Team, περιμένουμε να δούμε πότε επιτέλους θα ανακοινώσει η Gresini Racing τον Fermin Aldeguer και η Prima Pramac Racing τους Jack Miller και Miguel Oliveira, ενώ όλο και πιο κοντά στην LCR Honda για να αντικαταστήσει τον Taka Nakagami βρίσκεται ο Ινδονήσιος Somkiat Chantra.

MotoGP: Η KTM σκέφτεται να διώξει τον Vinales στην μέση της σεζόν – Η απάντηση του Ισπανού

Στα άκρα φαίνεται να είναι οι σχέσεις των δύο πλευρών
vinales
Από τον

Παύλο Καρατζά

3/8/2026

Η KTM εξετάζει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει ο Maverick Vinales ήδη από το GP της Βρετανίας το επόμενο Σαββατοκύριακο, με τον Pol Espargaro να βρίσκεται σε ετοιμότητα για να τον αντικαταστήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες απο διαφορετικές πηγές, η KTM μελετά τον καταλληλότερο τρόπο για να απαλλαγεί από τον Vinales το συντομότερο δυνατό, έχοντας καλέσει τον Pol Espargaro να τον αντικαταστήσει στο GP της Βρετανίας το επόμενο Σαββατοκύριακο – κάτι που θα μπορούσε να συμβεί και στο υπόλοιπο της σεζόν.

Ο Ισπανός αναβάτης ταλαιπωρείται εδώ και πολλούς μήνες από τον τραυματισμού στον ώμο του, ενώ παράλληλα η σχέση του με τον CEO της Tech3, Guenther Steine είναι στα άκρα.

Ο Vinales είχε δεσμευτεί να αγωνιστεί με την Tech3 το 2025 και το 2026, με συμβόλαιο που τον συνέδεε άμεσα με την KTM, και μετά από ένα πολύ καλό ξεκίνημα το 2025, ο κατασκευαστής του υποσχέθηκε προαγωγή στην εργοστασιακή ομάδα.

Το χειμώνα ήμουν στην εργοστασιακή ομάδα, τώρα δεν ξέρω καν που βρίσκομαι”, δήλωσε ο Ισπανός κατά τη διάρκεια του GP της Τσεχίας.

Η KTM είχε τη δυνατότητα, μέχρι τις 30 Ιουνίου, να ανανεώσει το συμβόλαιο του Vinales για ένα ακόμη έτος – και ο ίδιος ήθελε πολύ να συμβεί αυτό – αλλά οι υπογραφές των Alex Marquez και Fabio di Giannantonio στην εργοστασιακή ομάδα, σε συνδυασμό με τη σιωπή της Tech3, εκνεύρισαν τον Ισπανό, που δήλωσε: “Αν δεν συνεχίσω στο MotoGP, υπάρχει μόνο ένας υπεύθυνος: η KTM. Η KTM μου έστειλε ένα συμβόλαιο, το υπέγραψα και, δύο εβδομάδες αργότερα, μου είπαν ότι δεν ήταν έγκυρο ”.

Ο Guenther Steine σχολίασε: “Δεν θέλουμε κανένα είδος βαρών από το παρελθόν και, ως εκ τούτου, ίσως άτομα που συνδέονταν με τον όμιλο, όχι μόνο με την Tech3 και την KTM, αλλά με τον όμιλο γενικότερα, να μην ταιριάζουν”. Κάτι που ίσχυε και στην περίπτωση του Brad Binder.

Εν τω μεταξύ, ο διευθυντής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της KTM, Pit Beirer, διατήρησε χαμηλό προφίλ καθ’ όλη τη διάρκεια της σύγκρουσης. Ο Beirer δήλωνε από την αρχή ότι η τελική απόφαση για τη σύνθεση των αναβατών της Tech3 για το 2027 θα λαμβανόταν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών και πληροφορίες θέλουν να έχει καταλήξει στους Luca Marini και Senna Agius.

Η KTM προσπαθεί, επομένως, να κλείσει το θέμα του Vinales το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να αποφύγει μια αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου της σεζόν, προσπαθώντας έτσι να απομακρύνει τον Vinales, χωρίς να υποστεί απώλειες σε οικονομικό επίπεδο ή σε επίπεδο δημοσίων σχέσεων.

Ο Ισπανός φανερά εκνευρισμένος από τα παραπάνω δημοσιεύματα δήλωσε: “Αρχίζω να διαβάζω άρθρα που δεν έχουν κανένα νόημα. Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκα στο κέντρο APC και αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε γιατί δεν μπορώ να αναρρώσω. Συγκρίνω όλες αυτές τις πληροφορίες με τους γιατρούς μου για να διαπιστώσω αν αυτό είναι το πρόβλημα και ποιος είναι ο τρόπος να βελτιωθεί η κατάσταση. Σταματήστε να γράφετε ηλίθια άρθρα για μένα. Δεν θα αγωνιστώ στο WSBK και θα ολοκληρώσω τη χρονιά όπως ορίζει το συμβόλαιό μου”.