Η Pirelli παρουσίασε μια σημαντική εξέλιξη για την κατηγορία Moto2 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος με το νέο πίσω ελαστικό D0922 να κάνει την εμφάνισή του.
Το Γερμανικό Grand Prix, που θα διεξαχθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο στην πίστα του Sachsenring, αποτελεί τον ενδέκατο γύρο και το σημείο καμπής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP 2025.
Το D0922 αποτελεί μία λύση που διαθέτει γόμα τοποθετημένη μεταξύ της μαλακής και της μεσαίας, με στόχο να προσφέρει αυξημένη σταθερότητα, καθώς και βελτιωμένη απόδοση και συνέπεια καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Σε σύγκριση με το στάνταρ SC1 (μεσαία γόμα), το νέο ελαστικό διαφέρει τόσο στο υλικό– ελαφρώς πιο μαλακό – όσο και στη δομή, η οποία έχει ανασχεδιαστεί.

Οι αναβάτες της Moto2 θα έχουν στη διάθεσή τους τόσο το νέο D0922 όσο και το υπάρχον SC1, δίνοντάς τους τη δυνατότητα άμεσης σύγκρισης μεταξύ των δύο λύσεων. Τα πίσω ελαστικά μπορούν να συνδυαστούν με δύο στάνταρ επιλογές για τον μπροστινό τροχό: το μαλακό SC1 και το μεσαίο SC2. Κάθε αναβάτης θα διαθέτει 8 ελαστικά για κάθε μία από τις δύο πίσω λύσεις και 8 μονάδες του SC1 εμπρός, ενώ το SC2 εμπρός θα διατίθεται σε 6 μονάδες.
Σύμφωνα με τον αγωνιστικό διευθυντή μοτοσυκλέτας της Pirelli, Giorgio Barbier, μετά την ανάπτυξη των μαλακών γομών σε Silverstone, Aragón και Assen, η προσοχή στρέφεται πλέον στις μεσαίες γόμες. Το Sachsenring είναι γνωστό για τη δυσκολία του όσον αφορά τη φθορά των ελαστικών, εξαιτίας της τραχιάς ασφάλτου και των πολλών αριστερών στροφών που καταπονούν έντονα τον πιο εκτεθειμένο ώμο του ελαστικού.

Το 2024, στην κατηγορία Moto2, οι αναβάτες είχαν στη διάθεσή τους δύο λύσεις μαλακής γόμας: το στάνταρ SC0 και το αναπτυξιακό D0532, το οποίο επιλέχθηκε από τη συντριπτική πλειονότητα των αναβατών και παρείχε εξαιρετικά αποτελέσματα. Ωστόσο, στόχος της Pirelli παραμένει η συνεχής εξέλιξη. Έτσι, για το 2025, παρουσιάζεται το νέο D0922, το οποίο αναμένεται να προσφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα και βελτιωμένη απόδοση σε διάρκεια.
Η πίστα του Sachsenring θεωρείται ιδανική για την αξιολόγηση της νέας γόμας, καθώς θα επιτρέψει άμεση σύγκριση με το υπάρχον SC1 σε πραγματικές αγωνιστικές συνθήκες.