WSBK: Ο Sergio Garcia μιλά για το Superbike Test πριν την πρεμιέρα του στο Magny-Cours

Ο Ισπανός αναβάτης ετοιμάζεται για την πρώτη του εμφάνιση με την HRC Honda
WSBK Sergio Garcia
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

2/9/2025

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Garcia δοκίμασε για πρώτη φορά τη Honda CBR1000RR-R σε World Superbike Test στο MotorLand Aragon για την ομάδα HRC Honda. Η προσοχή του ήταν στο να κατανοήσει την ισορροπία της μοτοσυκλέτας και τα ηλεκτρονικά συστήματα του World Superbike.

Ο ίδιος δήλωσε, “Η πρώτη μέρα πήγε καλά, δίνοντάς μου την πρώτη ευκαιρία να οδηγήσω τη Honda Superbike, ακόμα κι αν ήταν μόνο για μισή μέρα, καθώς η πίστα ήταν υγρή το πρωί. Τη δεύτερη μέρα οι συνθήκες ήταν σταθερές και ηλιόλουστες μέχρι αργά το απόγευμα, κάτι που μου επέτρεψε να δουλέψω με συνέπεια με την ομάδα. Συνολικά, τα αποτελέσματα των δύο ημερών είναι πολύ θετικά. Η μοτοσυκλέτα είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που έχω συνηθίσει, αλλά μπορώ να αισθανθώ το μεγάλο της δυναμικό.

Έπρεπε να προσαρμόσω το στυλ οδήγησής μου, ενώ η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά στην ρύθμιση της μοτοσυκλέτας για μένα. Δουλέψαμε μόνο με αγωνιστικά ελαστικά και με πολύ λίγα σετ, οπότε επικεντρωθήκαμε στο να κατανοήσω τη μοτοσυκλέτα, κάτι που νομίζω ότι πετύχαμε, καθώς αισθάνθηκα μεγάλη πρόοδο κατά τη διάρκεια των δοκιμών.

Το απόλαυσα πολύ και είμαι πολύ χαρούμενος που είχα αυτή την ευκαιρία. Θέλω να ευχαριστήσω τη Honda και όλη την ομάδα HRC για τη στήριξή τους κατά τη διάρκεια του τεστ.”

Μετά το test, ανακοινώθηκε ότι ο Garcia θα κάνει το πλήρες ντεμπούτο του στο World Superbike στον γαλλικό γύρο του Magny-Cours (εδώ το προγραμμα) αυτό το Σαββατοκύριακο, αντικαθιστώντας to Iker Lecuona που σταματά την συνεργασία του στο τέλος της σεζόν με το ιαπωνικό εργοστάσιο και θα μεταπηδήσει στην ομάδα της Aruba.it Racing ως ομόσταυλος του Alvaro Bautista. Ο Ισπανός αντικαθίσταται καθώς δεν έχει ακόμα αναρρώσει πλήρως από το συμβάν του γύρου της Ουγγαρίας στο Balaton Park.

MOTUL WSBK, Most: Πρόγραμμα μεταδόσεων - Όλες οι κατηγορίες – Πότε αγωνίζεται ο Γιάννης Περιστεράς

Κυριαρχία Bulega έως τώρα – Μάχη στις υπόλοιπες κατηγορίες
wsbk
Από τον

Παύλο Καρατζά

12/5/2026

Μετά το GP της Ουγγαρίας και τη - μία ακόμη - απόλυτη επικράτηση του Nicolo Bulega, μεταφερόμαστε στην Τσεχία και συγκεκριμένα στην πίστα Autodrom Most για τον 5ο γύρο του WSBK 2026.

Η φετινή χρονιά έχει ήδη χαρακτηριστεί από την κυριαρχία του Nicolo Bulega που έχει κερδίσει όλους τους φετινούς αγώνες και μαζί με τις τέσσερις μαζεμένες νίκες που έκανε στο φινάλε της περσινής σεζόν, έχει φτάσει τις 16 σερί νίκες στον θεσμό, ξεπερνώντας κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε ο Toprak Razgatlioglu με 13. Στην Τσεχία μάλιστα θα έχει την ευκαιρία να επεκτείνει περαιτέρω το ρεκόρ αυτό.

Στον προηγούμενο γύρο στην κατηγορία WSSP, η ZXMOTO πέτυχε ακόμη μία νίκη με τον Debise αποδεικνύοντας πως η διπλή νίκη του δεύτερου γύρου μόνο τυχαία δεν ήταν, ενώ τον δεύτερο αγώνα κέρδισε ο Arenas με Yamaha R9, που προηγείται στη γενική κατάταξη.

peristeras.

Παράλληλα με τον 5ο γύρο του WSBK θα διεξαχθεί και ο 3ος γύρος της κατηγορίας Sportbike, εκεί που έχουμε ελληνικό ενδιαφέρον καθώς αγωνίζεται ο Γιάννης Περιστεράς με Aprilia RS 660 Factory και την υποστήριξη της ομάδας MMR. Στον τελευταίο γύρο, ο Έλληνας αναβάτης ήταν κάποια χιλιοστά του δευτερολέπτου μακριά από το να συλλέξει τους πρώτους του βαθμούς και στην Τσεχία θα επιδιώξει να το καταφέρει.

Ακολουθεί το επίσημο πρόγραμμα του GP του Most, με την ώρα Ελλάδας για κάθε event.

Παρασκευή 15/5

Ωράριο

Κατηγορία

Event

10:40-11:20

WorldSSP

Free Practice

11:35-12:20

WorldSBK

Free Practice 1

12:35-13:00

WorldSPB

Free Practice

14:35-15:15

WorldSSP

Superpole

16:00-16:45

WorldSBK

Free Practice 2

17:00-17:25

WorldSPB

Superpole

Σάββατο 16/5

Ωράριο

Κατηγορία

Event

10:00-10:10

WorldSSP

Warm-Up

10:20-10:30

WorldSPB

Warm-Up

10:40-11:00

WorldSBK

Free Practice 3

12:15-12:30

WorldSBK

Superpole

13:30

WorldSSP

Race 1

15:00

WorldSBK

Race 1

16:15

WorldSPB

Race 1

Κυριακή 17/5

Ωράριο

Κατηγορία

Event

10:15-10:25

WorldSBK

Warm-Up

10:35-10:45

WorldSPB

Warm-Up

10:55-11:05

WorldSSP

Warm-Up

12:10

WorldSBK

Superpole Race

14:00

WorldSPB

Race 2

15:00

WorldSSP

Race 2

16:30

WorldSBK

Race 2