WSBK: Ο Sergio Garcia μιλά για το Superbike Test πριν την πρεμιέρα του στο Magny-Cours

Ο Ισπανός αναβάτης ετοιμάζεται για την πρώτη του εμφάνιση με την HRC Honda
WSBK Sergio Garcia
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

2/9/2025

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Garcia δοκίμασε για πρώτη φορά τη Honda CBR1000RR-R σε World Superbike Test στο MotorLand Aragon για την ομάδα HRC Honda. Η προσοχή του ήταν στο να κατανοήσει την ισορροπία της μοτοσυκλέτας και τα ηλεκτρονικά συστήματα του World Superbike.

Ο ίδιος δήλωσε, “Η πρώτη μέρα πήγε καλά, δίνοντάς μου την πρώτη ευκαιρία να οδηγήσω τη Honda Superbike, ακόμα κι αν ήταν μόνο για μισή μέρα, καθώς η πίστα ήταν υγρή το πρωί. Τη δεύτερη μέρα οι συνθήκες ήταν σταθερές και ηλιόλουστες μέχρι αργά το απόγευμα, κάτι που μου επέτρεψε να δουλέψω με συνέπεια με την ομάδα. Συνολικά, τα αποτελέσματα των δύο ημερών είναι πολύ θετικά. Η μοτοσυκλέτα είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που έχω συνηθίσει, αλλά μπορώ να αισθανθώ το μεγάλο της δυναμικό.

Έπρεπε να προσαρμόσω το στυλ οδήγησής μου, ενώ η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά στην ρύθμιση της μοτοσυκλέτας για μένα. Δουλέψαμε μόνο με αγωνιστικά ελαστικά και με πολύ λίγα σετ, οπότε επικεντρωθήκαμε στο να κατανοήσω τη μοτοσυκλέτα, κάτι που νομίζω ότι πετύχαμε, καθώς αισθάνθηκα μεγάλη πρόοδο κατά τη διάρκεια των δοκιμών.

Το απόλαυσα πολύ και είμαι πολύ χαρούμενος που είχα αυτή την ευκαιρία. Θέλω να ευχαριστήσω τη Honda και όλη την ομάδα HRC για τη στήριξή τους κατά τη διάρκεια του τεστ.”

Μετά το test, ανακοινώθηκε ότι ο Garcia θα κάνει το πλήρες ντεμπούτο του στο World Superbike στον γαλλικό γύρο του Magny-Cours (εδώ το προγραμμα) αυτό το Σαββατοκύριακο, αντικαθιστώντας to Iker Lecuona που σταματά την συνεργασία του στο τέλος της σεζόν με το ιαπωνικό εργοστάσιο και θα μεταπηδήσει στην ομάδα της Aruba.it Racing ως ομόσταυλος του Alvaro Bautista. Ο Ισπανός αντικαθίσταται καθώς δεν έχει ακόμα αναρρώσει πλήρως από το συμβάν του γύρου της Ουγγαρίας στο Balaton Park.

WSBK Tο ρεκόρ που διεκδικεί ο Toprak Razgatlioglu στο Magny-Cours

Ο αναβάτης της BMW κυνηγά τη δέκατη νίκη του στη γαλλική πίστα και ένα ιστορικό ρεκόρ
WSBK Toprak Magny Cours
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

2/9/2025

Ο Toprak Razgatlioglu έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία στο προσεχές Γαλλικό GP του WorldSBK, διεκδικώντας τη δέκατη νίκη του στο Magny-Cours

Μέχρι στιγμής, ο Razgatlioglu μετρά οκτώ νίκες στην πίστα, ξεκινώντας από το 2019, όταν πήρε την πρώτη του νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike στον πρώτο αγώνα του Σαββάτου, την οποία ακολούθησε με μια ακόμα στην Superpole Race της Κυριακής.

Θα μπορούσε ήδη να έχει φτάσει τις δέκα, αν δεν είχε δεχθεί ποινή το 2021, όταν οδήγησε εκτός ορίων της πίστας στην τελευταία στροφή της Superpole Race, χάνοντας την πρωτιά μετά από ένσταση της Kawasaki.

Δύο ακόμη νίκες ήρθαν την Κυριακή του Γαλλικού GP το 2022, ανεβάζοντας τον απολογισμό του στις έξι, ενώ δύο επιπλέον το 2023 τον έφτασαν στις οκτώ συνολικά.

Το 2024, στην πρώτη του σεζόν με την BMW, έφτασε στο Magny-Cours με ένα σερί 13 νικών, αλλά ένας τραυματισμός στις δοκιμές τον άφησε εκτός των αγώνων.

Έτσι, χρειάζεται δύο ακόμα νίκες για να ξεπεράσει το ρεκόρ των εννέα του Jonathan Rea και να γίνει ο πρώτος αναβάτης στην ιστορία του WorldSBK που θα φτάσει τις δέκα νίκες σε τρεις διαφορετικές πίστες (Donington, Most και Magny-Cours).

Ο Rea έχει πετύχει το ίδιο σε δύο πίστες (Assen και Portimao) και θεωρητικά μπορεί κι εκείνος να φτάσει το ρεκόρ στο Magny-Cours, αλλά με την τρέχουσα φόρμα του στην Yamaha και καλύτερο φετινό αποτέλεσμα την πέμπτη θέση στο Donington, οι πιθανότητες είναι ελάχιστες.