Γράφτηκε από: 
το Λάζαρο Μαυράκη

"2 generations' ride"

Δύο γενιές στην ίδια σέλα

Ο Κωνσταντίνος Μητσάκης είναι ένας από τους πλέον γνωστούς αρθρογράφους ταξιδιωτικών με μοτοσυκλέτα, και κάθε τάξίδι του είναι και μία πρόκληση για το αδύνατο. Μακριά από συμβατικούς προορισμούς που τους συνδυάζει με… αντισυμβατικές μοτοσυκλέτες, τα ταξίδια του Μητσάκη έχουν πάντα κάτι ιδιαίτερο να μεταφέρουν. Τώρα, το νέο του project δεν θα μπορούσε να μην ακολουθήσει την συγκεκριμένη φιλοσοφία, με ένα concept που δεν έχει να κάνει τόσο με τον προορισμό ή με το τι μοτοσυκλέτα θα επιλέξει για να το κάνει, αλλά με τη σύνθεση του ταξιδιού. Όπως θα διαβάσετε παρακάτω στην παρουσίαση του ταξιδιού αυτού από τον ίδιο τον Κωνσταντίνο Μητσάκη, πρόκειται για ένα "βάπτισμα του πυρός" και τη μεταλαμπάδευση της εμπειρίας στην επόμενη γενιά:


"Την συναρπαστική ιστορία δρόμου "2 generations' ride" ετοιμάζονται να ζήσουν πατέρας και γιός, ταξιδεύοντας μαζί για 20 μέρες στην σέλα μιας Honda CRF 1000 Africa Twin. Ο γνωστός ταξιδευτής Κωνσταντίνος Μητσάκης ξεκινά στις 2/4/2018 ένα ιδιαίτερο οδοιπορικό 5.400 χιλιομέτρων σε τέσσερεις ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Αυστρία, Γερμανία, Γαλλία), με συνεπιβάτη την καλύτερη παρέα, τον 11χρονο γιο του Γιώργο.
Οι δύο δίτροχοι περιηγητές της Γηραιάς ηπείρου θα επιδιώξουν να μοιραστούν μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες, αναζητώντας την περιπέτεια στο όνειρο, στο απρόβλεπτο, στην ίδια την ζωή. Οδοιπόροι-αναζητητές στην ίδια σέλα, ο Κωνσταντίνος Μητσάκης κι ο μικρός Γιώργος σκοπεύουν να περιπλανηθούν σε ευρωπαϊκές γειτονιέςς, να επισκεφθούν διάσημα ιστορικά-μνημειακά αξιοθέατα της ηπείρου μας και να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές του κάθε τόπου.


Ταξιδέψτε πάνω στην σέλα μιας μοτοσυκλέτας και όχι μέσα από την εικονική πραγματικότητα μιας οθόνης. Αναζητήστε βιώματα ρεαλιστικά και συναισθήματα αληθινά…”. Αυτό το μήνυμα θέλει να στείλει ο μικρός μοτοσυκλετιστής μέσα από το οδοιπορικό "2 generations' ride". Αποδέκτες του η νέα γενιά, και όχι μόνο…     
ο ταξίδι "2 generations' ride" τυγχάνει της ευγενικής χορηγίας των εταιριών “Honda – Αφοι Σαρακάκη Α.E.B.M.E”, “Superfast Ferries” / “ANEK Lines”, “Daqinese” / “AGV” και “photoagora.gr”.