Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Νέες πληροφορίες για το Honda Africa Twin του 2020

Φορτωμένο με τεχνολογία

Από τον περασμένο Φεβρουάριο έχουν ξεκινήσει οι φήμες για το αναβαθμισμένο CRF 1000L Africa Twin, το οποίο σύμφωνα με τις πηγές του Young Machine από την Ιαπωνία, θα μεγαλώσει σε κυβισμό και όγκο για το 2020. Μάλιστα, είχαν κυκλοφορήσει και κάποιες ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες (όπως και αυτές που βλέπεται εδώ) οι οποίες δεν αποτελούν επίσημο υλικό, αλλά ασκήσεις εργασίας για το πώς θα δείχνει το νέο Africa Twin.
Τώρα, κυκλοφόρησαν νέες φήμες με περισσότερες πληροφορίες για τον νέο κινητήρα, ο οποίος σύμφωνα με τους Ιάπωνες θα αυξήσει τον κυβισμό του από τα 998cc στα 1080cc και θα αποδίδει 98 ίππους, οι οποίες προέρχονται από "αξιόπιστη πηγή", όπως χαρακτηριστικά λένε. Η νέα γενιά της adventure ναυαρχίδας της Honda θα πληροί φυσικά τις Euro5 προδιαγραφές, οι οποίες θα ισχύουν από την επόμενη χρονιά, χάρη σε ένα αντίστοιχο σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων με αυτά που χρησιμοποιεί ο ανταγωνισμός των Ducati Miltistrada και BMW R1250GS. Αυτή η πληροφορία μάλιστα, έρχεται να συμπληρώσει το παζλ σε συνδυασμό με τις πατέντες που είχε καταθέσει η Honda στις αρχές του χρόνου για το δικό της σύστημα μεταβλητού χρονισμού, το οποίο θα έχει αρκετές ομοιότητες με το ShiftCam της BMW. Λόγω των αυστηρότερων προδιαγραφών, δικαιολογείται και η αύξηση του κυβισμού, προκειμένου να μην υπάρξει απώλεια στην απόδοση.


Στο σχεδιαστικό κομμάτι, το νέο Africa θα έχει διαφορετικό και μεγαλύτερο φαίρινγκ, με αναβαθμισμένους δίδυμους LED προβολείς αλλά και cornering lights (φώτα που προσαρμόζουν την δέσμη τους ανάλογα με την κλίση της μοτοσυκλέτας. Αντίστοιχα μεγαλύτερο θα είναι και το ρεζερβουάρ, το οποίο θα φτάσει κοντά στα 24 λίτρα (από 18,8 που είναι τώρα), ενώ δεν γίνεται κανένας λόγος για το τι επίπτωση θα έχουν όλα αυτά στο συνολικό βάρος.
Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πηγές, η νέα γενιά των Africa Twin αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της στην φετινή EICMA του Μιλάνου, ως μοντέλο του 2020.