Νέες πληροφορίες για το Honda Africa Twin του 2020

Φορτωμένο με τεχνολογία
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

30/5/2019

Από τον περασμένο Φεβρουάριο έχουν ξεκινήσει οι φήμες για το αναβαθμισμένο CRF 1000L Africa Twin, το οποίο σύμφωνα με τις πηγές του Young Machine από την Ιαπωνία, θα μεγαλώσει σε κυβισμό και όγκο για το 2020. Μάλιστα, είχαν κυκλοφορήσει και κάποιες ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες (όπως και αυτές που βλέπεται εδώ) οι οποίες δεν αποτελούν επίσημο υλικό, αλλά ασκήσεις εργασίας για το πώς θα δείχνει το νέο Africa Twin.
Τώρα, κυκλοφόρησαν νέες φήμες με περισσότερες πληροφορίες για τον νέο κινητήρα, ο οποίος σύμφωνα με τους Ιάπωνες θα αυξήσει τον κυβισμό του από τα 998cc στα 1080cc και θα αποδίδει 98 ίππους, οι οποίες προέρχονται από "αξιόπιστη πηγή", όπως χαρακτηριστικά λένε. Η νέα γενιά της adventure ναυαρχίδας της Honda θα πληροί φυσικά τις Euro5 προδιαγραφές, οι οποίες θα ισχύουν από την επόμενη χρονιά, χάρη σε ένα αντίστοιχο σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων με αυτά που χρησιμοποιεί ο ανταγωνισμός των Ducati Miltistrada και BMW R1250GS. Αυτή η πληροφορία μάλιστα, έρχεται να συμπληρώσει το παζλ σε συνδυασμό με τις πατέντες που είχε καταθέσει η Honda στις αρχές του χρόνου για το δικό της σύστημα μεταβλητού χρονισμού, το οποίο θα έχει αρκετές ομοιότητες με το ShiftCam της BMW. Λόγω των αυστηρότερων προδιαγραφών, δικαιολογείται και η αύξηση του κυβισμού, προκειμένου να μην υπάρξει απώλεια στην απόδοση.


Στο σχεδιαστικό κομμάτι, το νέο Africa θα έχει διαφορετικό και μεγαλύτερο φαίρινγκ, με αναβαθμισμένους δίδυμους LED προβολείς αλλά και cornering lights (φώτα που προσαρμόζουν την δέσμη τους ανάλογα με την κλίση της μοτοσυκλέτας. Αντίστοιχα μεγαλύτερο θα είναι και το ρεζερβουάρ, το οποίο θα φτάσει κοντά στα 24 λίτρα (από 18,8 που είναι τώρα), ενώ δεν γίνεται κανένας λόγος για το τι επίπτωση θα έχουν όλα αυτά στο συνολικό βάρος.
Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πηγές, η νέα γενιά των Africa Twin αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της στην φετινή EICMA του Μιλάνου, ως μοντέλο του 2020.

 

Ετικέτες

Rieju X-Over 357, το νέο crossover σκούτερ φτάνει Ελλάδα με πενταετή εγγύηση

Φέρει πλούσιο εξοπλισμό και μεγάλους χώρους
rieju x-over 357
Από τον

Παύλο Καρατζά

22/6/2026

Η Rieju παρουσιάζει το X-Over 357, ένα μεσαίο crossover σκούτερ με 30 ίππους, μεγάλους χώρους και πλούσιο εξοπλισμό που έρχεται τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας, έχοντας κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση EICMA στο Μιλάνο πριν μερικούς μήνες.

Η Rieju διευρύνει τη γκάμα της με το X-Over 357 που φέρει μονοκύλινδρο, υγρόψυκτο κινητήρα 329 κυβικών εκατοστών και αποδίδει 30 ίππους και 3,26 kg.m στις 5.500 σ.α.λ.

Rieju

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό και το βάρος του σκούτερ ανακοινώνεται στα 191 κιλά, χωρίς να προσδιορίζεται αν είναι με υγρά ή χωρίς, ενώ η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ καυσίμου είναι στα 14,8 λίτρα. Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, το ύψος της σέλας ορίζεται στα 780 mm και το μεταξόνιο στα 1.520 mm.

Το σύστημα πέδησης αναλαμβάνουν μία διπίστονη δαγκάνα με δίσκο 256 mm μπροστά και μία μονοπίστονη δαγκάνα με δίσκο 240 mm πίσω, ενώ στον τομέα των αναρτήσεων βλέπουμε τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και δύο αμορτισέρ πίσω, χωρίς να ανακοινώνονται οι διαδρομές τους, με τους τροχούς του να είναι 15 ιντσών μπροστά και 14 πίσω.

rieju x-over 357

Ο εξοπλισμός του δίκυκλου είναι ιδιαίτερα πλούσιος και περιλαμβάνει οθόνη TFT με συνδεσιμότητα, σύστημα keyless, LED φώτα, δύο θύρες USB, θερμαινόμενα grip, μεγάλο χώρο κάτω από τη σέλα, και ρυθμιζόμενη ζελατίνα.

Η τιμή του Rieju X-Over 357 έχει οριστεί στα 5.900 ευρώ και συνοδεύεται από πενταετή εγγύηση.

Σύντομα δε, η Rieju θα βάλει στην παραγωγή και το μικρότερο μοντέλο X-Over 125 που επίσης είχε παρουσιαστεί στην EICMA και χτίζεται πάνω στην ίδια ακριβώς σχεδιαστική βάση με το 357.

Ετικέτες