Νέες πληροφορίες για το Honda Africa Twin του 2020

Φορτωμένο με τεχνολογία
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

30/5/2019

Από τον περασμένο Φεβρουάριο έχουν ξεκινήσει οι φήμες για το αναβαθμισμένο CRF 1000L Africa Twin, το οποίο σύμφωνα με τις πηγές του Young Machine από την Ιαπωνία, θα μεγαλώσει σε κυβισμό και όγκο για το 2020. Μάλιστα, είχαν κυκλοφορήσει και κάποιες ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες (όπως και αυτές που βλέπεται εδώ) οι οποίες δεν αποτελούν επίσημο υλικό, αλλά ασκήσεις εργασίας για το πώς θα δείχνει το νέο Africa Twin.
Τώρα, κυκλοφόρησαν νέες φήμες με περισσότερες πληροφορίες για τον νέο κινητήρα, ο οποίος σύμφωνα με τους Ιάπωνες θα αυξήσει τον κυβισμό του από τα 998cc στα 1080cc και θα αποδίδει 98 ίππους, οι οποίες προέρχονται από "αξιόπιστη πηγή", όπως χαρακτηριστικά λένε. Η νέα γενιά της adventure ναυαρχίδας της Honda θα πληροί φυσικά τις Euro5 προδιαγραφές, οι οποίες θα ισχύουν από την επόμενη χρονιά, χάρη σε ένα αντίστοιχο σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων με αυτά που χρησιμοποιεί ο ανταγωνισμός των Ducati Miltistrada και BMW R1250GS. Αυτή η πληροφορία μάλιστα, έρχεται να συμπληρώσει το παζλ σε συνδυασμό με τις πατέντες που είχε καταθέσει η Honda στις αρχές του χρόνου για το δικό της σύστημα μεταβλητού χρονισμού, το οποίο θα έχει αρκετές ομοιότητες με το ShiftCam της BMW. Λόγω των αυστηρότερων προδιαγραφών, δικαιολογείται και η αύξηση του κυβισμού, προκειμένου να μην υπάρξει απώλεια στην απόδοση.


Στο σχεδιαστικό κομμάτι, το νέο Africa θα έχει διαφορετικό και μεγαλύτερο φαίρινγκ, με αναβαθμισμένους δίδυμους LED προβολείς αλλά και cornering lights (φώτα που προσαρμόζουν την δέσμη τους ανάλογα με την κλίση της μοτοσυκλέτας. Αντίστοιχα μεγαλύτερο θα είναι και το ρεζερβουάρ, το οποίο θα φτάσει κοντά στα 24 λίτρα (από 18,8 που είναι τώρα), ενώ δεν γίνεται κανένας λόγος για το τι επίπτωση θα έχουν όλα αυτά στο συνολικό βάρος.
Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πηγές, η νέα γενιά των Africa Twin αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της στην φετινή EICMA του Μιλάνου, ως μοντέλο του 2020.

 

Ετικέτες

Benelli TRK 552X - Στην αγορά της Κίνας η αναβαθμισμένη έκδοση του μεσαίου On-Off

Πάτησε τις ρόδες της στους δρόμους της Ασίας
motomagBenelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

24/5/2024

Το Benelli TRK 552X έκανε την εμφάνισή του στην Κίνα, ερχόμενο να αντικαταστήσει στις αγορές της Ασίας το δημοφιλές TRK 502, αποκτώντας περισσότερα κυβικά και ισχύ από τον προκάτοχό του, μαζί με πλουσιότερο βασικό εξοπλισμό, όμως σύμφωνα με την ελληνική αντιπροσωπεία δεν πρέπει να το περιμένουμε στην Ελλάδα.

Το νέο TRK 552X είχε αποκαλυφθεί στα τέλη Απριλίου, χάρη σε φωτογραφίες που έκαναν την εμφάνισή τους, πριν την παρουσίαση του μοντέλου από την εταιρεία. Όπως είχαμε δει και τότε, η εμφάνιση του νέου μοντέλου δεν διαφέρει πολύ από αυτή που γνωρίζουμε εμείς εδώ από το TRK 502, κρατώντας την ίδια σχεδιαστική ταυτότητα της περιπετειώδους οικογένειας της Benelli.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Η μεγαλύτερη αλλαγή εντοπίζεται στον κινητήρα, με τον δικύλινδρο εν σειρά να έχει δεχτεί μία αύξηση στα 550 κυβικά. Η απόδοση ανακοινώνεται στους 61 ίππους στις 8.500 στροφές και τα 5,6 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.000 στροφές, για τις χώρες όπου δεν έχουν κάποιο περιορισμό αντίστοιχο με την Α2 κατηγορία στην Ευρώπη. Για τη μεταφορά της δύναμης στον δρόμο φροντίζει ένας συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης, ο οποίος συνεργάζεται με κιβώτιο έξι σχέσεων. Το πλαίσιο παραμένει ατσάλινο σωληνωτό, με το ψαλίδι να είναι πλέον αλουμινένιο.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Το ρεζερβουάρ παραμένει στα 20 λίτρα, με το ύψος της σέλας να είναι λίγο πιο χαμηλά από το TRK 502 και σημαντικά πιο κάτω από την έκδοση X, στα 825 χιλιοστά. Αρχικά, η Benelli παρουσίασε την έκδοση με τους ακτινωτούς τροχούς και τον μπροστινό των 19 ιντσών, όμως αναμένεται ότι δίπλα του θα δούμε και μία ακόμη με χυτούς τροχούς με μπράτσα, 17 ιντσών μπροστά και πισω, περισσότερο προσανατολισμένη στην ασφάλτινη οδήγηση. Για την πρώτη το βάρος ανακοινώνεται στα 246 κιλά, ενώ για την έκδοση με τους χυτούς τροχούς, το βάρος πέφτει στα 228 κιλά.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Αναβαθμισμένος είναι και ο εξοπλισμός του TRK 552X, με αναρτήσεις και φρένα να υιοθετούν επώνυμες λύσεις. Το τυπικά για Benelli μεγάλο σε διάμετρο ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά είναι της Marzocchi, όπως και το μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ αμφότερες οι αναρτήσεις είναι ρυθμιζόμενες. Το όνομα της Benelli στις δαγκάνες που έχουμε στο TRK 502 έχει αντικατασταθεί στο TRK 552X με αυτό της J.Juan, με το δικάναλο ABS να ολοκληρώνει το πακέτο της πέδησης.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Μέσα από τους φωτιζόμενους διακόπτες, ο αναβάτης μπορεί να περιηγηθεί στο μενού της έγχρωμης TFT οθόνης των 5 ιντσών, στο οποίο θα βρει την επιλογή για την ενεργοποίηση των θερμαινόμενων grip και σέλας. Η οθόνη προσφέρει και δυνατότητα συνδεσιμότητας με το smartphone του αναβάτη για διαχείριση κλήσεων και μουσικής, αλλά και πλοήγηση. Στις ενδείξεις περιλαμβάνεται και αυτή της πίεσης των ελαστικών σε πραγματικό χρόνο, χάρη στο σύστημα TPMS, που ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Τα φωτιστικά σώματα είναι παντού LED, με το traction control να ολοκληρώνει το πακέτο του πλούσιο εξοπλισμού.

Καλά όλα αυτά, όμως σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από την ελληνική αντιπροσωπεία της Benelli,  Motoway Γ. Καμπράνης Α.Ε., το νέο TRK 552X δεν αναμένεται να πατήσει τις ρόδες του στην Ευρώπη.

Ετικέτες