Με τεχνικό πρόβλημα ο Γιάννης Περιστεράς στην Imola

Πρόβλημα που ταλαιπώρησε τον Έλληνα αναβάτη και στους δυο αγώνες του σαββατοκύριακου
Περιστεράς Imola
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

17/7/2023

Δύσκολο το αγωνιστικό διήμερο στην πίστα της Imola για τον 18χρονο Έλληνα οδηγό που τρέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSBK στην κατηγορία WorldSSP300.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ομάδας του Γιάννη Περιστερά:

"Από τα δοκιμαστικά κιόλας της Imola οι ελπίδες του Γιάννη Περιστερά για μια καλή εμφάνιση εξανεμίστηκαν όταν ο κινητήρας της Yamaha R3 του ξεκίνησε να έχει προβλήματα απόδοσης, πιθανώς λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν στην πίστα.

Μετά τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, όπου ο Έλληνας αναβάτης της ProGP Racing πήρε μόλις την 29η θέση, η ομάδα έκανε αλλαγές στον κινητήρα, που βελτίωσαν κάπως την κατάσταση, όμως δεν έλυσαν το πρόβλημα.

Έτσι στον πρώτο αγώνα, παρά την καλή εκκίνηση και τα τρία προσπεράσματα που έκανε, στην ευθεία ο Περιστεράς έχασε πέντε θέσεις και έμεινε τελευταίος. Μετά από τους τρεις πρώτους γύρους ξεκίνησε μια επίθεση διαρκείας με καλούς χρόνους και με παράτολμη πίεση στα φρένα στις στροφές της πίστας έκανε τέσσερα προσπεράσματα και τελικά τερμάτισε στην 22η θέση, αλλά πολύ μακριά από τους πρώτους.

Η ομάδα του, η Ιταλική ProGP Racing είδε και τον δεύτερο οδηγό της, τον Daves Bergamini να αντιμετωπίζει ανάλογο πρόβλημα και να τερματίζει μόλις 20ος, παρά το ότι εκκίνησε από την 11η θέση. Μετά από έλεγχο αποφασίστηκε η αλλαγή των κινητήρων και των δύο Yamaha R3 για τον 2ο Αγώνα του αγωνιστικού διημέρου.

Το πρωί της Κυριακής, στο ζέσταμα, η ProGP Racing άλλαξε τα μοτέρ και των δύο Yamaha R3 της ομάδας με καινούργια, που μόλις είχαν στρωθεί στο δυναμόμετρο. Όμως και ο Daves Bergamini και ο Γιάννης Περιστεράς αντιμετώπισαν πρόβλημα απόδοσης, καθώς οι κινητήρες αυτοί ήταν σφικτοί και δεν μπορούσαν να βγάλουν τη δύναμη που χρειαζόταν. Η ομάδα άλλαξε ξανά τα μοτέρ βάζοντας εκείνα που είχαν χρησιμοποιήσει το Σάββατο, τα οποία ήδη είχαν αναφερθεί και βρεθεί από την τηλεμετρία ότι δεν λειτουργούσαν άψογα, όπως χρειάζεται αυτή η κατηγορία. 

Στον Αγώνα που είχε διάρκεια 13 γύρων στην πίστα με τις 21 στροφές της διαδρομής των 4,909μ., ο Περιστεράς έμεινε στο γκρουπ που σχηματίστηκε από όλους τους οδηγούς, για τους τρεις πρώτους γύρους, καθώς μετά αντιμετώπισε πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων και έχασε το ρυθμό του, παλεύοντας σε ένα γκρουπ οδηγών που έδιναν τη μάχη για την 23η θέση. Τελικά πήρε την 25η θέση, που είναι ένα αποτέλεσμα που δεν ικανοποίησε ούτε τον ίδιο, ούτε την ομάδα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ - Οδηγός ProGP Racing

“Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, καθώς ξεκίνησα την Παρασκευή το πρωί με πολύ καλούς χρόνους στα τρία από τα τέσσερα κομμάτια της πίστας και κατέληξα να τρέχω και στους δυο αγώνες με τεχνικά προβλήματα. Θα συνεχίσω την προετοιμασία μου για τον Αγώνα της Τσεχίας, σε δύο εβδομάδες, κρατώντας στα θετικά τις πολλές προσπεράσεις που έκανα”. 

Την προσπάθεια υποστηρίζουν οι: Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Kenon caffe Le Greche, MouratisGP, SHOEI, IXS, SIDI, TZORTZOPOULOS MOTO & FASHION, Pirelli – INTRAMOTO, KARASSULIS International Transport, House Of Wheels, SIXT, Georgopoulos Racing, Extreme Track Days, Rider Repair Graphics, Extra Products Tassoulis, Papastavrou Shops, RISE, AM Παπαγεωργίου, MGP.gr, Peristeras Tyres."

Ετικέτες

Motul WSBK & MotoGP – Το θρυλικό Assen θα συνεχίσει να γράφει ιστορία

Παραμένει ως γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, μέχρι και το 2031 τουλάχιστον
motomagMotul WSBK – Το θρυλικό Assen θα συνεχίσει να γράφει ιστορία
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

2/5/2024

Τα Motul WSBK ανακοίνωσαν την ανανέωση του συμβολαίου με την θρυλική πίστα του Assen, η οποία θα συνεχίσει να αποτελεί μέρος του προγράμματος τουλάχιστον μέχρι και το 2031, ενώ αντίστοιχη επέκταση θα ισχύσει και στα MotoGP.

Μετά την ολοκλήρωση του ολλανδικού γύρου για το 2024, η πίστα TT του Assen και τα Motul WSBK, όπου έδωσαν το παρόν 56.734 θεατές κατά την διάρκεια του τριημέρου, οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν την συνέχιση της συνεργασίας τους. Εξασφαλίζεται έτσι, ότι o “Καθεδρικός Ναός της Ταχύτητας”, ο οποίος μετρά ήδη πάνω από 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK, θα συνεχίσει να γράφει την δική του ιστορία.

Η πίστα του Assen φιλοξενεί τα Motul WSBK από το 1992, με την μόνη χρονιά που δεν έλαβε χώρα αγώνας εκεί να είναι το 2020, που ο COVID είχε επιβάλει τους δικούς του κανόνες. Αποτελεί μάλιστα την έδρα μερικών εκ των αναβατών που αυτή τη στιγμή αγωνίζονται στην μεγάλη κατηγορία, όπως των Michael van der Mark και Jeffrey Buis, αλλά και ανερχόμενων ταλέντων όπως οι Loris Veneman και Glenn van Straalen. Ο τελευταίος μάλιστα, σημείωσε φέτος την πρώτη του νίκη στην κατηγορία WSSP.

Η ανανέωση αυτή, αφορά και τα MotoGP, για τα οποία η πίστα TT αποτελεί έναν κομβικό σταθμό στην ιστορία τους, από το 1949 όταν ο θεσμός ξεκίνησε την πορεία του, με μόνη χρονιά που τα εργοστασιακά πρωτότυπα δεν ταξίδεψαν μέχρι εκεί να είναι… καλά το μαντέψατε, το 2020. Αρχικά, οι αναβάτες των GP αγωνίζονταν στους δημόσιους δρόμους της ολλανδικής πόλης, στην ίδια χάραξη που χρησιμοποιούνταν ήδη από το 1926 για το Ολλανδικό TT. Το 1955 ήταν η χρονιά που η πίστα θα έπαιρνε εν μέρει την μορφή που γνωρίζουμε σήμερα, κρατώντας ένα τμήμα από τον δημόσιο δρόμο, δίνοντας όμως χώρο για πτώσεις.

Από τότε, πέρασαν τόνοι νερού από το αυλάκι, που το μετέτρεψαν σε ποτάμι. Όσες, όμως, αλλαγές και να έχουν γίνει στην πάροδο των χρόνων, ο “Καθεδρικός της Ταχύτητας” παραμένει ένας ιστορικός σταθμός για το Παγκόσμιο στερέωμα των αγώνων μοτοσυκλέτας, έχοντας γράψει τα δικά του ξεχωριστά κιτάπια, στις χρυσές σελίδες του αθλήματος.

Ετικέτες