Με τεχνικό πρόβλημα ο Γιάννης Περιστεράς στην Imola

Πρόβλημα που ταλαιπώρησε τον Έλληνα αναβάτη και στους δυο αγώνες του σαββατοκύριακου
Περιστεράς Imola
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

17/7/2023

Δύσκολο το αγωνιστικό διήμερο στην πίστα της Imola για τον 18χρονο Έλληνα οδηγό που τρέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSBK στην κατηγορία WorldSSP300.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ομάδας του Γιάννη Περιστερά:

"Από τα δοκιμαστικά κιόλας της Imola οι ελπίδες του Γιάννη Περιστερά για μια καλή εμφάνιση εξανεμίστηκαν όταν ο κινητήρας της Yamaha R3 του ξεκίνησε να έχει προβλήματα απόδοσης, πιθανώς λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν στην πίστα.

Μετά τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, όπου ο Έλληνας αναβάτης της ProGP Racing πήρε μόλις την 29η θέση, η ομάδα έκανε αλλαγές στον κινητήρα, που βελτίωσαν κάπως την κατάσταση, όμως δεν έλυσαν το πρόβλημα.

Έτσι στον πρώτο αγώνα, παρά την καλή εκκίνηση και τα τρία προσπεράσματα που έκανε, στην ευθεία ο Περιστεράς έχασε πέντε θέσεις και έμεινε τελευταίος. Μετά από τους τρεις πρώτους γύρους ξεκίνησε μια επίθεση διαρκείας με καλούς χρόνους και με παράτολμη πίεση στα φρένα στις στροφές της πίστας έκανε τέσσερα προσπεράσματα και τελικά τερμάτισε στην 22η θέση, αλλά πολύ μακριά από τους πρώτους.

Η ομάδα του, η Ιταλική ProGP Racing είδε και τον δεύτερο οδηγό της, τον Daves Bergamini να αντιμετωπίζει ανάλογο πρόβλημα και να τερματίζει μόλις 20ος, παρά το ότι εκκίνησε από την 11η θέση. Μετά από έλεγχο αποφασίστηκε η αλλαγή των κινητήρων και των δύο Yamaha R3 για τον 2ο Αγώνα του αγωνιστικού διημέρου.

Το πρωί της Κυριακής, στο ζέσταμα, η ProGP Racing άλλαξε τα μοτέρ και των δύο Yamaha R3 της ομάδας με καινούργια, που μόλις είχαν στρωθεί στο δυναμόμετρο. Όμως και ο Daves Bergamini και ο Γιάννης Περιστεράς αντιμετώπισαν πρόβλημα απόδοσης, καθώς οι κινητήρες αυτοί ήταν σφικτοί και δεν μπορούσαν να βγάλουν τη δύναμη που χρειαζόταν. Η ομάδα άλλαξε ξανά τα μοτέρ βάζοντας εκείνα που είχαν χρησιμοποιήσει το Σάββατο, τα οποία ήδη είχαν αναφερθεί και βρεθεί από την τηλεμετρία ότι δεν λειτουργούσαν άψογα, όπως χρειάζεται αυτή η κατηγορία. 

Στον Αγώνα που είχε διάρκεια 13 γύρων στην πίστα με τις 21 στροφές της διαδρομής των 4,909μ., ο Περιστεράς έμεινε στο γκρουπ που σχηματίστηκε από όλους τους οδηγούς, για τους τρεις πρώτους γύρους, καθώς μετά αντιμετώπισε πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων και έχασε το ρυθμό του, παλεύοντας σε ένα γκρουπ οδηγών που έδιναν τη μάχη για την 23η θέση. Τελικά πήρε την 25η θέση, που είναι ένα αποτέλεσμα που δεν ικανοποίησε ούτε τον ίδιο, ούτε την ομάδα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ - Οδηγός ProGP Racing

“Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, καθώς ξεκίνησα την Παρασκευή το πρωί με πολύ καλούς χρόνους στα τρία από τα τέσσερα κομμάτια της πίστας και κατέληξα να τρέχω και στους δυο αγώνες με τεχνικά προβλήματα. Θα συνεχίσω την προετοιμασία μου για τον Αγώνα της Τσεχίας, σε δύο εβδομάδες, κρατώντας στα θετικά τις πολλές προσπεράσεις που έκανα”. 

Την προσπάθεια υποστηρίζουν οι: Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Kenon caffe Le Greche, MouratisGP, SHOEI, IXS, SIDI, TZORTZOPOULOS MOTO & FASHION, Pirelli – INTRAMOTO, KARASSULIS International Transport, House Of Wheels, SIXT, Georgopoulos Racing, Extreme Track Days, Rider Repair Graphics, Extra Products Tassoulis, Papastavrou Shops, RISE, AM Παπαγεωργίου, MGP.gr, Peristeras Tyres."

Ετικέτες

WSBK 2025, 6ος γύρος, Misano – Απόλυτος κυρίαρχος ο Toprak Razgatlioglu

Με τρεις νίκες στην Ιταλία - Μείωσε την διαφορά από τον Bulega που είχε και πτώση
Toprak
Από τον

Παύλο Καρατζά

16/6/2025

Ιδανικό ήταν το Σαββατοκύριακο για τον Toprak Razgatlioglu, αφού κατάφερε να κάνει τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, καταφέρνοντας έτσι το απόλυτο στην πίστα του Misano, μειώνοντας παράλληλα την διαφορά του από τον πρωτοπόρο Nicolo Bulega.

Ο πρώτος αγώνας του Σαββάτου δεν ξεκίνησε τόσο καλά για τον Toprak (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team), καθώς έχασε τα φρένα στην αρχή του αγώνα, υποχωρώντας στην 4η θέση. Βρήκε όμως ρυθμό γρήγορα και “έπιασε” τον Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) που ήταν μπροστά και μάλιστα τον προσπέρασε στον 5ο γύρο. Ο Bulega έμεινε κοντά του, τερματίζοντας στην 2η θέση. Σκληρή μάχη για το βάθρο έδωσαν Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) και Alex Lowes (Bimota by Kawasaki Racing Team), με τον Petrucci να παίρνει την τρίτη θέση.

Misano

Ο σύντομος αγώνας Superpole Race ξεκίνησε πολύ άσχημα για τον Nicolo Bulega, καθώς ο Axel Bassani (Bimota by Kawasaki Racing Team) έπεσε, παρασύροντας τον Ιταλό εκτός πίστας. Την ευκαιρία αυτή εκμεταλλεύτηκε ο Toprak, ο οποίος πήρε τη νίκη, αφήνοντας δεύτερο τον Alex Lowes και τρίτο τον Andrea Locatelli (Pata Maxus Yamaha). Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο Jonathan Rea (Pata Maxus Yamaha team) πήρε την 7η θέση που αποτελεί και το καλύτερο αποτέλεσμά του για φέτος.

Στον δεύτερο αγώνα, ο Nicolo Bulega ξεκίνησε τον αγώνα από την δέκατη θέση. Το γεγονός αυτό έδωσε στον Toprak Razgatlioglu την ευκαιρία να φύγει μπροστά και να πάρει μία άνετη νίκη. Ο Nicolo Bulega γρήγορα ανέβηκε θέσεις και τερμάτισε στην 2η θέση, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Alvaro Bautista (Aruba.it Racing - Ducati).

Torpak

Υπενθυμίζουμε πως ο Toprak Razgatlioglu θα αγωνίζεται του χρόνου στο MotoGP με την Pramac Yamaha, όπως διαβάσατε εδώ. Από ό,τι φαίνεται αυτή η εξέλιξη επηρέασε θετικά την απόδοσή του, πραγματοποιώντας ένα τέλειο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο. Ο ίδιος δήλωσε: “Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί πίεσα πολύ σκληρά αυτό το Σαββατοκύριακο και πέτυχα τον στόχο μου να κερδίσω και τους τρεις αγώνες. Ειδικά στον τελευταίο αγώνα, η μοτοσυκλέτα ήταν πολύ καλύτερη- βελτιώσαμε τη μοτοσυκλέτα βήμα προς βήμα και αυτό μου επέτρεψε να βρω το ρυθμό μου και να έχω πολύ δυνατό ρυθμό. Είμαι πολύ χαρούμενος, πέρυσι είχα τρεις νίκες εδώ και φέτος τα κατάφερα ξανά, τώρα ανυπομονώ για το Donington. Αυτή είναι η τελευταία μου σεζόν, αλλά αν συνέχιζα σε αυτό το paddock, νομίζω ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά ρεκόρ εδώ, ίσως στο μέλλον".

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και την βαθμολογία των οδηγών μετά και τα χτεσινά αποτελέσματα:

Θέση

Αναβάτης

Βαθμοί

1

NICOLO BULEGA

292

2

TOPRAK RAZGATLIOGLU

283

3

DANILO PETRUCCI

179

4

ALVARO BAUTISTA

172

5

ANDREA LOCATELLI

157

6

SAM LOWES

124

7

ALEX LOWES

85

8

IKER LECUONA

84

9

XAVI VIERGE

83

10

ANDREA IANNONE

68