Motul WorldSBK Jerez: Δεύτερη μέρα δοκιμών

Έλιωσαν τις μοτοσυκλέτες!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

28/11/2018

Η δεύτερη μέρα το δοκιμών στην ισπανική πίστα ολοκληρώθηκε, με τις τέσσερις ομάδες της μεγάλης κατηγορίας να δουλεύουν πυρετωδώς για την βέλτιστη απόσταξη των δυνατοτήτων των μοτοσυκλετών τους. Οι αναβάτες απ’ την πλευρά τους έκλεισαν τη μέρα, κάνοντας πάνω από 600 γύρους (!), με τον Jonathan Rea να υπογραμμίζει το λόγο που είναι τέσσερις φορές πρωταθλητής. Συγκεκριμένα ο βορειοιρλανδός συνέχισε να δουλεύει πάνω στη ρύθμιση του πλαισίου της μοτοσυκλέτας του καθώς και του κινητήρα, ενώ παράλληλα ήρθε πρώτος στο πίνακα των χρονομετρήσεων με τον γρηγορότερο γύρο του στο 1:38.71. Απ’ την άλλη πλευρά του box, ο team mate του Leon Haslam δεν πτοήθηκε απ’ τη πτώση που είχε τη Δευτέρα και ολοκλήρωσε τη δεύτερη μέρα με πάνω από 100 γύρους στη πίστα, ενώ ήταν ο τρίτος γρηγορότερος, καθώς ο Alex Lowes σημείωσε βελτίωση στους χρόνους του και ήρθε δεύτερος.

Ειδικότερα ο εργοστασιακός αναβάτης της Yamaha, έχοντας αξιολογήσει τα αναβαθμισμένα ηλεκτρονικά βοηθήματα της μοτοσυκλέτας του και τα νέα τμήματά της, κατάφερε τη δεύτερη μέρα των δοκιμών να ρίξει τους χρόνους, δείχνοντας πως αρχίζει να φέρνει τη μοτοσυκλέτα στα μέτρα του, με τον καλύτερο χρόνο του να βρίσκεται στο 1:39.377. Παρ’ όλα αυτά η Pata Yamaha Official WorldSBK Team μέσα απ’ τις δοκιμές αντιλήφθηκε πλήρως το χάσμα των μοτοσυκλετών της με τις Kawasaki και τις Ducati και εστιάζει στο να κάνει τις μοτοσυκλέτες της πιο ανταγωνιστικές. Ο Michael van der Mark λόγω της ανάρωσης εξαιτίας του σπασμένου του καρπού απ’ την πτώση του στο Qatar, διατήρησε πιο ήπιους ρυθμούς εστιάζοντας στην πρόσφυση και την επιτάχυνση της μοτοσυκλέτας κατά τις εξόδους των στροφών.

Όσον αφορά την εργοστασιακή ομάδα της Ducati καθώς και τους αναβάτες της, συνέχισαν να μαθαίνουν και να εξοικειώνονται περισσότερο με τη νέα Panigale V4R, ούτως ώστε να καταφέρουν να σπάσουν την τετραετή κυριαρχία της Kawasaki και του Rea στο πρωτάθλημα. Ο τραυματισμός που είχε ο Chaz Davies στον ώμο του κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού διαλλείματος δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως, με αποτέλεσμα ο Ουαλός να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί τις δοκιμές ώστε να ρυθμίσει πλήρως τη μοτοσυκλέτα του κι έτσι επικεντρώθηκε στα ηλεκτρονικά βοηθήματα και στην απόκριση του γκαζιού. Η δεύτερη μέρα των δοκιμών για τον Alvaro Bautista τον βρήκε να βελτιώνει τους χθεσινούς του χρόνους κατά ένα δέκατο, όμως βρέθηκε τέταρτος στον πίνακα των χρονομετρήσεων μπροστά απ’ τον team mate του. Ο Ισπανός αναβάτης ανέφερε πως είναι ικανοποιημένος με τις επιδόσεις της μοτοσυκλέτας και πως δουλεύει ακόμα στη ρύθμισή της, ενώ παράλληλα σημείωσε τις δύο πρώτες πτώσεις του με την Panigale χωρίς όμως να τραυματίζεται. Τέλος η GRT Yamaha είναι ευχαριστημένη με την πρόοδο που σημειώνουν, με τον Cortese να συγκεντρώνεται στην εξοικείωση και στη ρύθμιση της μοτοσυκλέτας του, ενώ ο Melandri εστίασε στην κατανομή των μαζών και της γεωμετρίας καθώς και στα ελαστικά.
Οι ομάδες απ’ την WorldSSP κατηγορία βρέθηκαν για άλλη μια φορά στην πίστα με την MV Agusta και τον Raffaele De Rosa να ψάχνει τις τελευταίες ρυθμίσεις στη μοτοσυκλέτα του, ώστε να είναι απόλυτα ανταγωνιστικός στη νέα σεζόν. Ο Lucas Mahias μετά την πτώση που είχε κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας των δοκιμών, ξαναμπήκε στην πίστα ώστε να προσαρμοστεί καλύτερα στη νέα του μοτοσυκλέτα. Μαζί με τον team mate, Hikari Okubo δουλέψαν μαζί πάνω στις αναβαθμίσεις των Kawasaki τους ώστε να είναι έτοιμοι για την επόμενη χρονιά.

Χρόνοι δέυτερης ημέρας (Jerez)

  1. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) 1.38.713
  2. Alex Lowes (Pata Yamaha Official WorldSBK Team) 1.39.377 (+0.664)
  3. Leon Haslam (Kawasaki Racing Team WorldSBK) 1.39.766 (+1.053)
  4. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) 1.39.845 (+1.132)
  5. Chaz Davies (Aruba.it Racing – Ducati) 1.39.852 (+1.139)
  6. Michael van der Mark (Pata Yamaha Official WorldSBK Team) 1.40.092 (+1.379)
  7. Marco Melandri (GRT Yamaha Team) 1.40.235 (+1.522)
  8. Sandro Cortese (GRT Yamaha Team) 1.40.592 (+1.879)

 

Ετικέτες

MOTUL WSBK Misano Test: Ταχύτερος ο Bulega – Νέο ψαλίδι της Suter δοκίμασε η Barni

Οι πιο ενδιαφέρουσες ειδήσεις της ημέρας ήταν η επιστροφή του Jake Dixon και το νέο ψαλίδι του Yari Montella
bulega
Από τον

Παύλο Καρατζά

22/5/2026

Ο Nicolo Bulega ολοκλήρωσε τις δοκιμές Superbike στο Misano με θετικό πρόσημο. Τη δεύτερη και τελευταία ημέρα των δοκιμών, ο αναβάτης της Aruba έφτασε μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου από το ρεκόρ πίστας, το οποίο είχε καταρρίψει ο ίδιος τον περασμένο Ιούνιο.

Ο αναβάτης της Ducati σημείωσε τον καλύτερο χρόνο 1’31”769 τερματίζοντας σχεδόν μισό δευτερόλεπτο μπροστά από τον teammate του, Lecuona. Τρίτος ήταν ο αναβάτης της Barni Spark Racing Team, Yari Montella, μπροστά από τον Sam Lowes, της Marc VDS.

Την πρόοδο του έδειξε ο Alberto Surra με μία ακόμη Panigale V4 R στην πέμπτη θέση, ενώ την κυριαρχία των Ducati αμφισβήτησε Axel Bassani της Bimota.

Βέβαια την παράσταση έκλεψε το ψαλίδι που χρησιμοποίησε ο Yari Montella και προερχόταν από την εταιρεία Suter Racing. Το νέο ψαλίδι έχει φτιαχτεί για να εστιάσει στην ακαμψία και τη σταθερότητα της μοτοσυκλέτας. Την εταιρεία έχει ο Eskil Suter που έχει άμεση συμμετοχή στη διαδικασία εξέλιξης των αγωνιστικών μοτοσυκλετών, αφού προμηθεύει και συνεργάζεται με αγωνιστικές ομάδες σε GP και WSBK από την εποχή των δίχρονων μέχρι και σήμερα.

suter

Μάλιστα το MOTO, μία δεκαετία πριν, βρέθηκε με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας και τη χειροποίητη δίχρονη μοτοσυκλέτα Suter MMX 500 στην πίστα των Μεγάρων, όπου συνομιλήσαμε με τον δημιουργό της και οδηγήσαμε τη δίχρονη V4 στην πίστα. Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το βίντεο εκείνης της ημέρας:

Αποτελέσματα WSBK Misano Test (Top 10):

1 - Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) 1’31.769s

2 - Iker Lecuona (Aruba.it Racing - Ducati) +0.413s

3 - Yari Montella (Barni Spark Racing Team) +0.513s

4 - Sam Lowes (ELF Marc VDS Racing Team) +0.515s

5 - Alberto Surra (Motocorsa Racing) +0.630s

6 - Axel Bassani (bimota by Kawasaki Racing Team) +0.661s

7 - Garrett Gerloff (Kawasaki WorldSBK Team) +0.688s

8 - Alex Lowes (bimota by Kawasaki Racing Team) +0.727s

9 - Lorenzo Baldassarri (Team GoEleven) +0.746s

10 - Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) +0.792s