Motul WSBK: Η Motul στην κορυφή με τη Yamaha!

Μετρά ήδη μια νίκη!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

6/3/2020

Ο πρώτος αγώνας του φετινού πρωταθλήματος Motul WSBK ήταν από τους καλύτερους που έχουν γίνει τα τελετευταία χρόνια. Τα δύο σκέλη και ο Tissot Superpole Race ήταν γεμάτα από επικές μάχες, θέαμα, ένταση και αγωνία, ενώ η διαφορά του νικητή απ' τον δεύτερο ήταν οριακή και στους τρεις αγώνες. Στο δελτίο τύπου της Motul που ακολουθεί περιγράφονται οι λεπτομέρειες του θριάμβου σε συνεργασία με την Yamaha.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Phillip Island της Αυστραλίας, δόθηκε η εκκίνηση για τη σεζόν 2020 του Motul FIM Superbike World Championship (WorldSBK) και η επίσημη εργοστασιακή ομάδα της Yamaha – που συνεργάζεται με την Motul για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά – ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο… από την πρώτη γραμμή!

Σε έναν εναρκτήριο γύρο γεμάτο δράση, οι αναβάτες της ομάδας του 2020 παρουσίασαν ξεκάθαρα όχι μόνο τις δυνατότητές τους, αλλά και τη διάθεσή τους να ανεβάσουν ψηλά τα χρώματα της Motul ώστε να γίνουν ορατά από όλους. Ο καταπληκτικός νεαρός Τούρκος, Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha WorldSBK Official Team), κατάφερε να αποσπάσει τη νίκη με μία από τις μικρότερες διαφορές στην ιστορία του WorldSBK, καθώς οι τέσσερις πρώτοι αναβάτες τερμάτισαν σε ένα διάστημα μόλις 0,137s από την καρό σημαία. Για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις προσδοκίες της Yamaha για τη συνέχεια, ο ομόσταυλός του Michael van der Mark, ήρθε τέταρτος, μια μόλις θέση μακριά στο βάθρο.

Στο δεύτερο σκέλος, ο Razgatlioglu βρισκόταν επίσης στη διεκδίκηση της νίκης μέχρις ότου ένα μηχανικό πρόβλημα τον ανάγκασε να αποσυρθεί. Ο ολλανδός van der Mark, πάντα ανάμεσα στους διεκδικητές, πήρε άλλη μία τέταρτη θέση και εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στην ομάδα της Yamaha στην κατάταξη των κατασκευαστών

Ετικέτες

WSBK: Ο Petrucci δεν θα αγωνιστεί στην Jerez - ο Spinelli θα τον αντικαταστήσει

Ο Ιταλός δεν θα ξανά αγωνιστεί με τα “χρώματα” της Barni Team
Petrucci
Από τον

Παύλο Καρατζά

16/10/2025

Ο Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) κρίθηκε ακατάλληλος και δεν θα αγωνιστεί στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, μετά από χειρουργική επέμβαση στο χέρι του, με την Barni Ducati να επιλέγει τον Spinelli για να τον αντικαταστήσει.

Ο Petrux υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αυτή την εβδομάδα για να σταθεροποιήσει ένα κάταγμα στο τέταρτο μετακάρπιο του δεξιού του χεριού, αλλά δεν έλαβε το ιατρικό πράσινο φως για να αγωνιστεί στον Ισπανικό γύρο. Η Barni Ducati ανακοίνωσε ότι ο Nicholas Spinelli θα τον αντικαταστήσει.

Ο Ιταλός αναβάτης υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση τη Δευτέρα μετά τον αγώνα στο Εστορίλ και είχε ως στόχο να αγωνιστεί στο Χερέθ, αλλά κρίθηκε ακατάλληλος για αγώνα, σήμερα Πέμπτη.

Ο Petrucci ισοβαθμεί στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης με τον Andrea Locatelli και αυτός θα ήταν ο τελευταίος αγώνας με την Barni Ducati, αφού από του χρόνου θα αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike με BMW.

Σχετικά με τον τραυματισμό του, ο Petrucci δήλωσε: “Λυπάμαι πολύ που δεν μπορώ να συμμετάσχω στον τελευταίο αγώνα με την ομάδα Barni. Είχα φανταστεί ένα διαφορετικό τέλος, περίμενα αυτό το Σαββατοκύριακο για να παλέψω για την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα και να αποχαιρετήσω την ομάδα με μια καλή επίδοση. Αντ' αυτού, τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά και πονάει ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι δεν μπορέσαμε να παλέψουμε και να μοιραστούμε αυτόν τον τελευταίο Σαββατοκύριακο μαζί».

Τη θέση του θα πάρει ο Nicholas Spinelli, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα MotoE και βρίσκεται στην 6η θέση της γενικής κατάταξης. Ο Spinelli δήλωσε: “Λυπάμαι για τον Danilo, αγωνιζόταν για την τρίτη θέση και είναι πραγματικά ατυχές που τραυματίστηκε αυτή τη στιγμή. Εύχομαι στον Danilo γρήγορη ανάρρωση. Είμαι χαρούμενος και ευχαριστώ την ομάδα Barni που με κάλεσε. Θα δω το Σαββατοκύριακο με ηρεμία. Πέρυσι στο Assen είχαμε μεταβλητές καιρικές συνθήκες, μεταξύ βροχής και ξηρασίας, και με αυτές τις συνθήκες δεν μπόρεσα να κατανοήσω πλήρως τη μοτοσυκλέτα. Τώρα είμαι χαρούμενος που επιστρέφω να συνεργαστώ με την ομάδα Barni για αυτό το Σαββατοκύριακο αγώνων”.