Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Ο Γιάννης Περιστεράς στο Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup 2020!

Το επόμενο βήμα της καριέρας του!

Τον Οκτώβριο που μας πέρασε, η Yamaha σε συνεργασία με την FIM δημιούργησε ένα νέο φυτώριο πρωταθλητών, το Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup. Στόχος του κυπέλλου, είναι η ανάδειξη νέων ταλέντων και η δυνατότητα νεαρής ηλικίας –μέχρι 15 ετών- αναβάτες να βρεθούν στην παγκόσμια σκηνή των αγώνων του Motul WSBK. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται και μια ελληνική συμμετοχή, του Γιάννη Περιστερά. Ο 14χρονος αναβάτης έχει ήδη ανοίξει τα φτερά του, εντυπωσιάζοντας με τις επιδόσεις του σε αγώνες του ιταλικού πρωταθλήματος. Τώρα, ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα της καριέρας του με τη συμμετοχή του στο νεοσύστατο κύπελλο της Yamaha και της FIM. Στο δελτίο τύπου που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Γιάννης Περιστεράς στο Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup 2020

Οι Αγώνες Ταχύτητας είναι στην κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο χώρο της μοτοσυκλέτας σε Παγκόσμιο επίπεδο με το MotoGP και τα WSBK και η Yamaha Ευρώπης αποφάσισε μαζί με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας FIM να προκηρύξουν το Πανευρωπαϊκό Κύπελλο “Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup” για το 2020, το οποίο γίνεται μαζί με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSBK!

Η μοτοσυκλέτα του ενιαίου αυτού θεσμού είναι η Yamaha R3 με κυβισμό 321 κ.εκ. και απόδοση στην νορμάλ μορφή 42 ίππους στις 10,750 σ.α.λ. Για τους Αγώνες υπάρχει ειδικό κιτ βελτίωσης της απόδοσης.

Απευθύνεται σε οδηγούς ηλικίας 12 – 15 χρόνων και η ομάδα Peristeras Racing αποφάσισε να συμμετάσχει στο θεσμό, με τον - 15χρονο το 2020 – Γιάννη Περιστερά, που το 2019 εντυπωσίασε σε Ελλάδα και Ιταλία.

Ο Γιάννης Περιστεράς γεννήθηκε στις 21 Μαΐου του 2005 και οδηγεί μοτοσυκλέτα από την ηλικία των τεσσάρων ετών! Από το 2010 ξεκίνησε τους Αγώνες και έκτοτε η πορεία του είναι συνεχώς ανοδική.

Για το 2017 με μια από τις κορυφαίες ομάδες του CIV, της RB Racing ο Γιάννης συμμετείχε στο Ιταλικό Πρωτάθλημα, ολοκληρώνοντας τη χρονιά με μια νίκη και ρεκόρ πίστας στην Vallelunga και μια 2η θέση και ρεκόρ πίστας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Junior στην πίστα Franciacorta.

Το 2019 – μετά μια σύντομη παύση το 2018 – επέστρεψε στις πίστες με εντυπωσιακά Πανελλήνια ρεκόρ στο ΠΠΤ2019 και νίκες, καθώς έγινε ο μικρότερος νικητής στην ιστορία του Ελληνικού Πρωταθλήματος κερδίζοντας με Yamaha R3 στην κατηγορία SSP300. Στo τέλος της αγωνιστικής σεζόν του 2019 αντιμετωπίζοντας ένα σοβαρό τραυματισμό, δεν κατάφερε να πάρει τον Τίτλο, αλλά ήδη στις προπονήσεις μετά το τέλος των αγώνων προετοιμάζεται εντατικά για το πρώτο επίσημο τεστ του Πανευρωπαϊκού που θα γίνει στην Ιταλία στις 23 Μαρτίου, με τον πρώτο Αγώνα να γίνεται στην Ολλανδία στις 17-19 Απριλίου.

Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε. που είναι η επίσημη αποκλειστική διανομέας της YAMAHA MOTOR Co. Ltd. σε Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία, είναι ο Χρυσός Χορηγός της προσπάθειας που στοχεύει στην ανάδειξη ενός Έλληνα οδηγού που θα πετύχει σε υψηλό Διεθνές επίπεδο και θα υψώσει την Ελληνική σημαία στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου πιστών παγκοσμίου επιπέδου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

2020 Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup

Pre-season test, Misano 23 Μαρτίου

8 Αγώνες μαζί με το FIM Superbike World Championship

  1. Ολλανδία, Assen 17-19 Απριλίου
  2. Ιταλία, Imola 8-10 Μαΐου
  3. Ισπανία, Aragon 22-24 Μαΐου
  4. Ιταλία, Misano 12-14 Ιουνίου
  5. Μ. Βρετανία, Donington 3-5 Ιουλίου
  6. Γερμανία, Oschersleben 31 Ιουλίου – 2 Αυγούστου
  7. Πορτογαλία, Portimao 4-6 Σεπτεμβρίου
  8. Γαλλία, Magny Cours 25-27 Σεπτεμβρίου

Tags: