Σκέψεις να αποσυρθεί ο Rea μετά το 2020!

Αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

13/1/2020

Ο πολυνίκης και πολυπρωταθλητής, εργοστασιακός αναβάτης της Kawasaki στα MotulWSBK Jonathan Rea, έχει συμβόλαιο με την Kwasaki Racing Team μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς και ήδη έχουν κυκλοφορήσει οι πρώτες κουβέντες που κάνουν λόγο για το τέλος της αγωνιστικής καριέρας, όσο βρίσκεται στο απόγειο της πορείας του. Από τότε που μεταπήδησε από την Honda στην Kawasaki, πίσω στο 2015, ο Rea έχει καταγράψει ένα φοβερό σερί πέντε παγκόσμιων τίτλων πάνω στη σέλα του ZX-10RR, ενώ είναι και ένας από τους παλιότερους αναβάτες στο Grid του πρωταθλήματος, έχοντας κάνει το ντεμπούτο του το 2009.

Προς το παρόν βέβαια, ο Rea είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στον στόχο του, που δεν είναι άλλος από το να ολοκληρώσει την σεζόν του 2020 υπερασπιζόμενος με επιτυχία τον τίτλο του απέναντι στις "απειλές των Ducati (με την οποία θα τρέχει από φέτος ο Scott Redding) και Honda (στις τάξεις τις οποίας ανήκει πλέον ο Alvaro Bautista), ενώ οι Yamaha και BMW αποτελούν εξίσου δύσκολους αντιπάλους. Όμως, σε μια συνέντευξη που έδωσε στο γερμανικό Speedweek.de –στην οποία ο Rea αποκάλυψε ότι σκεφτόταν να αποσυρθεί μετά την κατάκτηση του πρώτου τίτλου το 2015- δήλωσε ότι θέλει να δει ποια είναι τα πλάνα της Kawasaki για το 2021 πριν αποφασίσει να ανανεώσει το συμβόλαιό του. Πιο συγκεκριμένα είπε πως "δεν χρειάζομαι τους αγώνες για το υπόλοιπο της ζωής μου. Είμαι πια οικονομικά εξασφαλισμένος και επιπλέον έχω μια καλή εξωαγωνιστική ζωή. Μου αρέσει όταν βρίσκομαι πάνω στην μοτοσυκλέτα και απολαμβάνω τον ανταγωνισμό. Θα εξαρτηθεί όμως και σε μεγάλο βαθμό στο τι σχεδιάζει η Kawasaki για το 2021. Μετά από αυτό μπορώ να σκεφτώ το αν θα αποσυρθώ. Θα συζητήσω με την Kawasaki για να δω αν υπάρχει κάποιο πόστο στην εταιρεία για μένα αφού σταματήσω τους αγώνες. Είτε ως αναβάτης εξέλιξης, είτε ως πρεσβευτής της φίρμας, είτε ακόμη και στο διοικητικό κομμάτι κάποιας ομάδας… οτιδήποτε. Αν ήμουν αναγκασμένος να κάθομαι στον καναπέ με την γυναίκα μου όλη μέρα, κάθε μέρα, θα χωρίζαμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Πρέπει να έχω να κάνω κάτι για τον εαυτό μου. Πιθανώς να χρειαστώ έναν χρόνο περιθώριο μετά την απόσυρσή μου για να σκεφτώ τι θα κάνω."

Ο Rea δήλωσε επίσης πως δεν έχει κάποια άμεση πρόθεση να φύγει από την οικογένεια της Kawasaki, είτε ως αναβάτης, είτε ως διοικητικό προσωπικό, ενώ περιέγραψε την περίοδο που ήταν στην Honda ως "κουραστική". Ο Rea είναι ένας από τους μόλις τρεις αναβάτες που ξεκίνησαν να τρέχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2009 και βρίσκονται ακόμη εν ενεργεία, μαζί με τον Tom Sykes και τον Leon Haslam, οι οποίοι είχαν βρεθεί και οι δύο στο παρελθόν στην θέση του team mate του Ιρλανδού, στην ομάδα της Kawasaki.

 

 

Ετικέτες

Motul WSBK 2024, Assen, Race 2 – Τη νίκη ο Razgatlioglu, την πρωτιά στο πρωτάθλημα ο Bautista

Μερικές σταγόνες βροχής έφεραν τα πάνω κάτω στον αγώνα
Motul WSBK 2024, Assen, Race 2 – Τη νίκη ο Razgatlioglu, την πρωτιά στο πρωτάθλημα ο Bautista
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

21/4/2024

Στον δεύτερο αγώνα στο Assen μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο καιρός και συγκεκριμένα η βροχή η οποία ήρθε για λίγα λεπτά και άλλαξε τις ισορροπίες. Μεγάλος κερδισμένος τελικά ήταν ο Toprak Razgatlioglu της ROKIT BMW Motorrad WorldSBK Team ο οποίος με την M 1000 RR πανηγύρισε την πρώτη νίκη του στο Assen.

O Alvaro Bautista (Aruba.It Racing Ducati), ήταν αυτός που ξεκίνησε καλύτερα όλων με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα στον δεύτερο αγώνα του Assen, ενώ πίσω του είχε βρεθεί ο Adrea Locatelli της Pata Prometeon Yamaha.

WSBK

Καλή εκκίνηση είχαν κάνει και οι Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team), Jonathan Rea (Pata Prometeon Yamaha), Nicolo Bulega (Aruba.It Racing Ducati) και Toprak Razgatlioglu οι οποίοι απείχαν λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο από τους δύο πρώτους.

Με τον Bautista να προηγείται ο Razgatlioglu είχε ξεκινήσει να κάνει την επίθεση του στους αναβάτες οι οποίοι βρισκόταν μπροστά του. Ο αναβάτης της BMW αρχικά πέρασε τον Rea, ενώ στη συνέχεια πέρασε τόσο τον Bulega όσο και τον Locatelli ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση.

WSBK

Έχοντας διανύσει πέντε γύρους στον αγώνα ο Toprak ο οποίος ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στην πίστα έκανε την επίθεση του στον Gardner ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση ενώ επόμενος στόχος του Razgatlioglu ήταν ο Bautista.

Με 14 γύρους να απομένουν ο αναβάτης της BMW είχε φτάσει πίσω από τον Bautista ενώ λίγες στροφές αργότερα η πρώτη θέση άλλαξε χέρια καθώς ο Razgatlioglu πέρασε μπροστά.

Δέκα γύρους πριν το τέλος ξαφνικά είδαμε να έρχονται οι πρώτες σταγόνες βροχής και ξαφνικά όλα άλλαξαν μέσα σε μερικά λεπτά. Ο Gardner ο οποίος είχε τον καλύτερο ρυθμό πέρασε στην πρώτη θέση, ενώ πίσω του βρισκόταν ο Locatelli με τρίτο τον Bautista. Χαρακτηριστικό της αναμπουμπούλας της βροχής ήταν πως οι 9 πρώτοι είχαν λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο διαφορά!

WSBK

Οκτώ γύρους πριν το τέλος ο Locatelli πέρασε στην πρώτη θέση με τον Bautista με τη σειρά του να ανεβαίνει στη δεύτερη θέση εμπρός από τον Gardner.

Στους επόμενους γύρους η πίεση του Bautista απέφερε καρπούς καθώς στο τέλος της ευθείας εκκίνησης – τερματισμού ο Gardner πήγε ευθεία με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στην τρίτη θέση ενώ στη μάχη της νίκης έμπαινε σιγά σιγά και ο Razgatlioglu ο οποίος είχε το σκληρό πίσω ελαστικό της Pirelli στην BMW M1000 RR.

Πέντε γύρους πριν το τέλος ο Razgatlioglu πέρασε με την σειρά του στην πρώτη θέση, με τους Bautista και Gardner να ακολουθούν και τη βροχή στην πίστα του Assen να έχει σταματήσει.

Ο Razgatlioglu κατάφερνε να κρατάει πίσω του τον Bautista παίζοντας εκπληκτική άμυνα με την BMW. Στον τελευταίο γύρο του αγώνα ο Bautista προσπάθησε να κάνει την επίθεση του ωστόσο ο αναβάτης της BMW είχε καλύτερο ρυθμό και έτσι πέρασε πρώτος την γραμμή του τερματισμού κερδίζοντας ταυτόχρονα για πρώτη φορά στο Assen.

Motul WSBK 2024, Assen, Race 2 – Τη νίκη ο Razgatlioglu, την πρωτιά στο πρωτάθλημα ο Bautista

Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Bautista, με τον Gardner να πετυχαίνει το πρώτο βάθρο της καριέρας του στο Motul WSBK. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Andrea Iannone (GoEleven Team), με τον Locatelli να συμπληρώνει την πεντάδα.

Όσον αφορά την βαθμολογία ο Bautista ανέβηκε στην πρώτη θέση έχοντας 123 βαθμούς, με τον Razgatlioglu να βρίσκεται στη δεύτερη έχοντας 117 βαθμούς. Ο μέχρι πρώτινος πρωτοπόρος Nicolo Bulega μετά τα φτωχά του αποτελέσματα στο Αssen έπεσε στην τρίτη θέση με 109 βαθμούς.

Motul WSBK 2024, Assen, Race 2 – Τη νίκη ο Razgatlioglu, την πρωτιά στο πρωτάθλημα ο Bautista

Επόμενη στάση του Motul WSBK, το Grand Prix Pirelli Emilia-Romagna στην πίστα του Misano στις 14 - 16 Ιουνίου.

Αποτελέσματα Race 2 Assen:

Θέση Αναβάτης Εθνικότητα Ομάδα Χρόνοι
1 Toprak Razgatlioglu TUR ROKIT BMW Motorrad WorldSBK Team 21 Laps
2 Alvaro Bautista SPA Aruba.It Racing Ducati +0.625s
3 Remy Gardner AUS GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team +1.022s
4 Andrea Iannone ITA GoEleven Ducati +3.120s
5 Andrea Locatelli ITA Pata Yamaha Prometeon WorldSBK +3.217s
6 Sam Lowes GBR Marc VDS Ducati +5.174s
7 Dominique Aegerter SWI GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team +5.538s
8 Nicolo Bulega ITA Aruba.It Racing Ducati +6.337s
9 Michael Van Der Mark NED ROKIT BMW Motorrad WorldSBK Team +8.059s
10 Xavi Vierge SPA Team HRC WorldSBK +19.453s
11 Tarran Mackenzie GBR Petronas Mie Honda +19.556s
12 Garrett Gerloff USA Bonovo Action BMW +21.771s
13 Michael Ruben Rinaldi SPA Motocorsa Ducati +22.322s
14 Philipp Oettl GER GMT94 Yamaha +31.822s
15 Tito Rabat SPA Puccetti Kawasaki +35.305s
16 Nicholas Spinelli ITA Barni Spark Racing Team +35.392s
17 Bradley Ray GBR Motoxracing Yamaha WorldSBK Team +37.947s
18 Axel Bassani ITA Kawasaki Racing Team WorldSBK +43.360s
19 Jonathan Rea GBR Pata Yamaha Prometeon WorldSBK +1'18.925s
20 Adam Norrodin MAL Petronas Mie Honda +1'34.526s
21 Alex Lowes GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK DNF
22 Scott Redding GBR Bonovo Action BMW DNF
Ετικέτες