Στο Portimao το περασμένο Σαββατοκύριακο, στην μαγική αυτή πίστα της Πορτογαλίας που οι αναγνώστες του MOTO έχουν ακούσει πολλές φορές μέσα από τις παρουσιάσεις νέων μοντέλων, ο Tom Sykes είχε στις δοκιμές του WSBK μία άσχημη πτώση, χωρίς να μπορεί μετά να αγωνιστεί. Η πτώση οδήγησε σε εξάρθρωση του μικρού δαχτύλου στο αριστερό χέρι, που μετά από ανάταξη στην Clínica Mi Tres Torres στην Βαρκελώνη, αποφασίστηκε να τοποθετηθεί και πλάκα, όπως πολλές φορές γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.
Παράλληλα όμως οι γιατροί διέγνωσαν δύο ακόμα κατάγματα, ένα στο διπλανό δάχτυλο κι ένα πιο ανησυχητικό στον καρπό, που ο Sykes είχε παλαιότερο χειρουργείο. Πλέον η αποκατάστασή του επικεντρώνεται στον καρπό, ωστόσο ο ίδιος είναι ιδιαίτερα καθησυχαστικός προς την ομάδα της Kawasaki, αφού πιστεύει ότι θα έχει αναρρώσει πολλές μέρες πριν το επόμενο αγώνα στο Magny-Cours
WorldSBK: Η BMW προσφέρει στον Toprak Razgatlioglu ένα τεράστιο συμβόλαιο για το 2026
Η BMW δίνει πολλά για να τον κρατήσει στα World Superbikes και τον επόμενο χρόνο
Από τον
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
8/4/2025
Το τρέχον συμβόλαιο του περσινού πρωταθλητή (περισσότερα εδώ) με τον Γερμανό κατασκευαστή λήγει στο τέλος της τρέχουσας σεζόν 2025 και οι αναγνωριστικές διεργασίες ανάμεσα σε Razgatlioglu και τα MotoGP ώθησαν τη BMW να προσφέρει στον δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Superbike ένα μεγάλο συμβόλαιο για το 2026.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η βαυαρική εταιρεία έχει βάλει στο τραπέζι μια προσφορά 2 εκατομμυρίων ευρώ ανά σεζόν για τον εν ενεργεία πρωταθλητή που εκτός από αυτό περιλαμβάνει και μπόνους νικών.
Το ποσό είναι πολύ κοντά στα συμβόλαια που προσφέρουν οι ομάδες στα MotoGP εκτός τριών-τεσσάρων ονομάτων της πρώτης γραμμής που έχουν ήδη τίτλους και των αναβατών εκτός 15άδας.
Η ημερομηνία λήξης του συμβολαίου του έχει κάνει τις αντίπαλες εταιρείες να επιθυμούν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους και παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε μόλις στον Απρίλιο, το όνομα του Razgatlioglu έχει ήδη συνδεθεί με την πλειοψηφία των κατασκευαστών για τη σεζόν 2026.
Βέβαια, ο κατασκευαστής που φαίνεται να βρίσκεται πιο κοντά από όλους σε αυτή τη «κούρσα» είναι η Honda, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες προτίθεται να τον εντάξει στα MotoGP το αργότερο έως το 2027.
Με πρόσθετο δέλεαρ για τον Razgatlioglu την επικείμενη αλλαγή κυβισμού που θα ισιώσει κάπως, τις διαφορές μεταξύ νέων και βετεράνων στην κορυφαία κατηγορία των MotoGP.
Η εξερεύνηση της συνεργασίας των δύο τράβηξε τόσο, που άρχισε να μεταδίδεται πως υπάρχει ήδη συμφωνία με τη Honda για τη σεζόν 2026. Ωστόσο, ο ίδιος διέψευσε αυτούς τους ισχυρισμούς στον πορτογαλικό γύρο του World Superbike.
Μέχρι στιγμής στη σεζόν 2025 του World Superbike, ο Razgatlioglu έχει κατακτήσει τρεις νίκες σε έξι αγώνες και είναι δεύτερος στη βαθμολογία, 29 βαθμούς πίσω από τον Nicolo Bulega, παραμένοντας όμως το φαβορί και για τον φετινό τίτλο.