Tom Sykes: Σύντομο χειρουργείο

Επιστροφή στον επόμενο αγώνα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

19/9/2017

Στο Portimao το περασμένο Σαββατοκύριακο, στην μαγική αυτή πίστα της Πορτογαλίας που οι αναγνώστες του MOTO έχουν ακούσει πολλές φορές μέσα από τις παρουσιάσεις νέων μοντέλων, ο Tom Sykes είχε στις δοκιμές του WSBK μία άσχημη πτώση, χωρίς να μπορεί μετά να αγωνιστεί. Η πτώση οδήγησε σε εξάρθρωση του μικρού δαχτύλου στο αριστερό χέρι, που μετά από ανάταξη στην Clínica Mi Tres Torres στην Βαρκελώνη, αποφασίστηκε να τοποθετηθεί και πλάκα, όπως πολλές φορές γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Παράλληλα όμως οι γιατροί διέγνωσαν δύο ακόμα κατάγματα, ένα στο διπλανό δάχτυλο κι ένα πιο ανησυχητικό στον καρπό, που ο Sykes είχε παλαιότερο χειρουργείο. Πλέον η αποκατάστασή του επικεντρώνεται στον καρπό, ωστόσο ο ίδιος είναι ιδιαίτερα καθησυχαστικός προς την ομάδα της Kawasaki, αφού πιστεύει ότι θα έχει αναρρώσει πολλές μέρες πριν το επόμενο αγώνα στο Magny-Cours

Η τρομακτική πτώση:

Ετικέτες

Kawasaki - WSBK Motul: Θα συμμετέχει με δύο αναβάτες στη νέα κατηγορία World Sportbike

Οι Xavi Artigas και Loris Veneman θα συναγωνίζονται τον Γιάννη Περιστερά
Kawasaki
Από τον

Παύλο Καρατζά

13/11/2025

Η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του World Supersport 300, η MTM Kawasaki θα συμμετέχει στη νέα κατηγορία Sportbike του WSBK 2026, με την υποστήριξη της Kawasaki Motors Europe και της νέας Kawasaki Ninja ZX-6R 636.

Η MTM Kawasaki που αναβάτες της έχουν κατακτήσει 3 τίτλους από τις συνολικά 9 σεζόν του θεσμού, ανακοίνωσε πως την επόμενη σεζόν θα συμμετέχει με τους Xavi Artigas και Loris Veneman στη νέα κατηγορία World Sportbike.

Veneman

Αυτή θα είναι η τρίτη σεζόν του Loris Veneman με τη βέλγικη ομάδα. Ο Loris, ο οποίος έγινε 19 ετών πριν από λίγους μήνες, τερμάτισε φέτος στην 11η θέση και πέρυσι στην 2η θέση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος WorldSSP300 και θα ηγηθεί της προσπάθειας της MTM Kawasaki στη νέα αυτή κατηγορία.

Artigas

Δίπλα στον Loris Veneman θα βρίσκεται ο 22χρονος Ισπανός Xavi Artigas, που έχει αγωνιστεί για τρεις σεζόν στην Moto3 όπου σημείωσε μία νίκη και τρία βάθρα, και για μία σεζόν στην Moto2. Ο Artigas ήταν φέτος και προπονητής αναβατών στην ομάδα της MTM, ενώ συμμετείχε και με Kawasaki ZX-6R 636 στο Ιταλικό Πρωτάθλημα στην κατηγορία Supersport, όπου τερμάτισε 2ος.