WorldSBK: Παρουσίαση Moriwaki Althea Honda [Video]

Η επιστροφή της Honda στo παγκόσμιο πρωτάθλημα WSBK
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

18/2/2019

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών στο Phillip Island που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες στην Αυστραλία, η ομάδα της Moriwaki Althea Honda έκανε την παρουσίασή της. Ο Leon Camier και ο Ryuichi Kiyonari είναι οι αναβάτες των CBR1000RR με αριθμούς "2" και "23" αντίστοιχα και με την εργοστασιακή υποστήριξη της Honda, ευελπιστούν φέτος να βρεθούν στο επίκεντρο των εξελίξεων.

Στο τέλος του άρθρου ακολουθεί το Video της παρουσίασης και Gallery με φωτογραφίες

Η τελευταία φορά που η Honda είχε συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike ως εργοστασιακή ομάδα, ήταν πριν από 17 χρόνια το 2002 με τον Colin Edwards που πήρε τον τίτλο στην Imola. Έκτοτε, είχε καταφέρει να πάρει άλλον έναν τίτλο πέντε χρόνια αργότερα με τον James Toseland το 2007, τότε που η Ten kate χρησιμοποιούσε τη μοτοσυκλέτα της, όντας όμως ιδιωτική ομάδα, ενώ τώρα ευελπιστεί να συνεχίσει από ‘κει που έμεινε.

Τα CBR1000RR που παρουσιάστηκαν έχουν μια ολοκαίνουργια εμφάνιση με τα βασικά τους χρώματα να παραμένουν πιστά σ’ αυτά της Honda. Το κόκκινο κυριαρχεί στο μεγαλύτερο μέρος της μοτοσυκλέτας με το μπλε και το άσπρο να συμπληρώνουν αρμονικά το σύνολο. Πέραν του λογότυπου της Moriwaki που δεσπόζει στα πλαϊνά φαίρινγκ κάτω απ’ τα clip-ons, οι κίτρινες λεπτομέρειες υπό τη μορφή φαρδιών σιριτιών και σε συνδυασμό με το μπλε γνωστοποιούν την ύπαρξή της αφού αποτελούν τα βασικά της χρώματα.

Ο Camier σε δηλώσεις του αναφέρθηκε με πολύ θετικά σχόλια σχετικά με τη μοτοσυκλέτα και την ομάδα λέγοντας: “Είναι τιμή μου που αποτελώ μέλος του project με την υποστήριξη της Honda, και την εμπειρία τόσο της Moriwaki όσο και της Althea. Είναι όλα καινούργια για μας, που σημαίνει πως έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά νομίζω ότι έχουμε τις δυνατότητες και είμαι πολύ ενθουσιασμένος να δω τι μπορούμε να κάνουμε. Είναι πολύ καλό που θα βρεθούμε στην πίστα με τους αντιπάλους μας ώστε να δούμε σε τι επίπεδο βρισκόμαστε. Έχουμε να δουλέψουμε πάνω σε πολλά πράγματα όπως ανέφερα και η μοτοσυκλέτα έχει εξελιχθεί σ’ ένα διαφορετικό πρωτάθλημα, αλλά είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση. Ο βασικός μας στόχος είναι να βελτιωνόμαστε με κάθε αγώνα.”

Ο πρώην αναβάτης της Honda στα WorldSBK, Ryuichi Kiyonari, που φέτος έκανε την επιστροφή του στο πρωτάθλημα, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη νέα μοτοσυκλέτα και χρονιά λέγοντας: “Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που μου δόθηκε η ευκαιρία να επιστρέψω στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και θα ήθελα να ευχαριστήσω τις Honda, Moriwaki και Althea που με εμπιστεύτηκαν για αναβάτη τους. Έχουν αλλάξει πολλά απ’ την τελευταία φορά που έτρεξα στο πρωτάθλημα το 2009 και θεωρώ πως το επίπεδο είναι πολύ υψηλότερο, λόγω των πολλών γρήγορων αναβατών. Δούλεψα πολύ σκληρά τα τελευταία χρόνια και ελπίζω πως θα εξακολουθήσω την εξέλιξή μου φέτος με τη νέα ομάδα και μοτοσυκλέτα. Είμαι πολύ παρακινημένος και πιστεύω πως μπορούμε να συνεργαστούμε, επιτυγχάνοντας καλά αποτελέσματα.”

Η επιστροφή της Moriwaki Althea Honda μετά από τόσα χρόνια αποχής απ’ το πρωτάθλημα αποτελεί έναν ακόμη λόγο που το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πιο ενδιαφέρον.  

Ετικέτες

Motul WSBK: Ανανέωσε ο Miguel Oliveira με BMW - Ευχαριστημένοι από τον 31χρονο "rookie" οι Βαυαροί

Στην πρώτη του χρονιά στα Superbike βρίσκεται στην 10η θέση γενικής - 4 φορές στο βάθρο μέχρι τώρα
oliveira
Από τον

Παύλο Καρατζά

3/9/2026

Η BMW Motorrad ανακοίνωσε επίσημα ότι ανανέωσε τη συνεργασία της με τον Miguel Oliveira, ο οποίος αγωνίστηκε φέτος για πρώτη φορά πάνω στη σέλα της BMW M 1000 RR.

Ο Πορτογάλος θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τα χρώματα της ομάδας ROKiT BMW Motorrad το 2027, αλλά και μετά, όπως αφήνει να εννοηθεί η ομάδα του. Την παραμονή του αγώνα στο Magny-Cours, της πρώτης στάσης στο πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike μετά τη καλοκαιρινή διακοπή, ο Βαυαρός κατασκευαστής ανακοίνωσε ότι ανανέωσε τη συνεργασία του μακροπρόθεσμα με τον Miguel Oliveira, ο οποίος μεταπήδησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike φέτος, μετά από επτά χρόνια παρουσίας του στο MotoGP.

Η σεζόν δεν είναι εύκολη για τον 31χρονο αναβάτη που βρίσκεται στην 10η θέση της βαθμολογίας με 106 βαθμούς. Τα τεστ δεν βοήθησαν ιδιαίτερα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ αργότερα ο Πορτογάλος τραυματίστηκε στο Balaton Park και έλειψε από δύο αγώνες, κατάφερε όμως να ανέβει 4 φορές συνολικά στο βάθρο των νικητών.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, έμαθα ότι η επιτυχία βασίζεται στο θάρρος να αναλαμβάνεις νέες προκλήσεις και στη δέσμευση να εξελίσσεσαι συνεχώς. Η συνέχιση της πορείας μου με τη BMW Motorrad Motorsport και την ομάδα ROKiT BMW Motorrad WorldSBK αντανακλά την εμπιστοσύνη που έχουμε χτίσει μαζί και την κοινή μας φιλοδοξία για το μέλλον. Κατανοώ την ευθύνη που συνεπάγεται η εκπροσώπηση μιας τόσο εμβληματικής μάρκας και είμαι απόλυτα αποφασισμένος να δώσω τα πάντα, τόσο εντός όσο και εκτός πίστας, για να μας βοηθήσω να επιτύχουμε τους στόχους μας.

Έχουμε θέσει τα θεμέλια αυτή τη σεζόν, αλλά πιστεύω ότι το καλύτερο βρίσκεται ακόμα μπροστά μας. Είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεχίσουμε αυτό το ταξίδι μαζί και θα συνεχίσουμε να χτίζουμε κάτι για το οποίο όλοι μπορούμε να είμαστε περήφανοι. Θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό της BMW Motorrad και όλους τους συναδέλφους της ομάδας για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Ας πιάσουμε δουλειά!”, δήλωσε ο Oliveira.

Αυτές οι φιλοδοξίες μοιράζονται από ολόκληρη την ομάδα, όπως τόνισε και ο Sven Blusch, επικεφαλής της BMW Motorrad Motorsport.

“Βρισκόμαστε στη μέση της σεζόν του 2026, αλλά παράλληλα με τις εντατικές προετοιμασίες μας για τους επερχόμενους αγώνες, είναι σημαντικό για εμάς να σχεδιάζουμε το μέλλον. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με τον Miguel τα επόμενα χρόνια. Μετά τη μετάβασή του από το MotoGP, προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα στο πρόγραμμά μας στο WorldSBK και έχει γίνει σημαντικό μέλος της ομάδας μας, τόσο εντός όσο και εκτός πίστας.

Απολαύσαμε μαζί μια πολύ επιτυχημένη αρχή στη σεζόν του 2026 και, ήδη από το δεύτερο αγωνιστικό του Σαββατοκύριακο με τη BMW M 1000 RR στο Πορτιμάο, ανέβηκε στο βάθρο και στους τρεις αγώνες. Ο τραυματισμός του μετά από ένα αναπόφευκτο ατύχημα αποτέλεσε, φυσικά, ένα εμπόδιο, αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα μαζί αυτή τη σεζόν και στα επόμενα χρόνια”.