WorldSBK: Παρουσίαση Moriwaki Althea Honda [Video]

Η επιστροφή της Honda στo παγκόσμιο πρωτάθλημα WSBK
18/2/2019

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών στο Phillip Island που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες στην Αυστραλία, η ομάδα της Moriwaki Althea Honda έκανε την παρουσίασή της. Ο Leon Camier και ο Ryuichi Kiyonari είναι οι αναβάτες των CBR1000RR με αριθμούς "2" και "23" αντίστοιχα και με την εργοστασιακή υποστήριξη της Honda, ευελπιστούν φέτος να βρεθούν στο επίκεντρο των εξελίξεων.

Στο τέλος του άρθρου ακολουθεί το Video της παρουσίασης και Gallery με φωτογραφίες

Η τελευταία φορά που η Honda είχε συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike ως εργοστασιακή ομάδα, ήταν πριν από 17 χρόνια το 2002 με τον Colin Edwards που πήρε τον τίτλο στην Imola. Έκτοτε, είχε καταφέρει να πάρει άλλον έναν τίτλο πέντε χρόνια αργότερα με τον James Toseland το 2007, τότε που η Ten kate χρησιμοποιούσε τη μοτοσυκλέτα της, όντας όμως ιδιωτική ομάδα, ενώ τώρα ευελπιστεί να συνεχίσει από ‘κει που έμεινε.

Τα CBR1000RR που παρουσιάστηκαν έχουν μια ολοκαίνουργια εμφάνιση με τα βασικά τους χρώματα να παραμένουν πιστά σ’ αυτά της Honda. Το κόκκινο κυριαρχεί στο μεγαλύτερο μέρος της μοτοσυκλέτας με το μπλε και το άσπρο να συμπληρώνουν αρμονικά το σύνολο. Πέραν του λογότυπου της Moriwaki που δεσπόζει στα πλαϊνά φαίρινγκ κάτω απ’ τα clip-ons, οι κίτρινες λεπτομέρειες υπό τη μορφή φαρδιών σιριτιών και σε συνδυασμό με το μπλε γνωστοποιούν την ύπαρξή της αφού αποτελούν τα βασικά της χρώματα.

Ο Camier σε δηλώσεις του αναφέρθηκε με πολύ θετικά σχόλια σχετικά με τη μοτοσυκλέτα και την ομάδα λέγοντας: “Είναι τιμή μου που αποτελώ μέλος του project με την υποστήριξη της Honda, και την εμπειρία τόσο της Moriwaki όσο και της Althea. Είναι όλα καινούργια για μας, που σημαίνει πως έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά νομίζω ότι έχουμε τις δυνατότητες και είμαι πολύ ενθουσιασμένος να δω τι μπορούμε να κάνουμε. Είναι πολύ καλό που θα βρεθούμε στην πίστα με τους αντιπάλους μας ώστε να δούμε σε τι επίπεδο βρισκόμαστε. Έχουμε να δουλέψουμε πάνω σε πολλά πράγματα όπως ανέφερα και η μοτοσυκλέτα έχει εξελιχθεί σ’ ένα διαφορετικό πρωτάθλημα, αλλά είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση. Ο βασικός μας στόχος είναι να βελτιωνόμαστε με κάθε αγώνα.”

Ο πρώην αναβάτης της Honda στα WorldSBK, Ryuichi Kiyonari, που φέτος έκανε την επιστροφή του στο πρωτάθλημα, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη νέα μοτοσυκλέτα και χρονιά λέγοντας: “Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που μου δόθηκε η ευκαιρία να επιστρέψω στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και θα ήθελα να ευχαριστήσω τις Honda, Moriwaki και Althea που με εμπιστεύτηκαν για αναβάτη τους. Έχουν αλλάξει πολλά απ’ την τελευταία φορά που έτρεξα στο πρωτάθλημα το 2009 και θεωρώ πως το επίπεδο είναι πολύ υψηλότερο, λόγω των πολλών γρήγορων αναβατών. Δούλεψα πολύ σκληρά τα τελευταία χρόνια και ελπίζω πως θα εξακολουθήσω την εξέλιξή μου φέτος με τη νέα ομάδα και μοτοσυκλέτα. Είμαι πολύ παρακινημένος και πιστεύω πως μπορούμε να συνεργαστούμε, επιτυγχάνοντας καλά αποτελέσματα.”

Η επιστροφή της Moriwaki Althea Honda μετά από τόσα χρόνια αποχής απ’ το πρωτάθλημα αποτελεί έναν ακόμη λόγο που το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πιο ενδιαφέρον.  

Ετικέτες

WSBK Test Jerez - Οι ταχύτεροι χρόνοι των πρώτων δοκιμών του 23

Τρεις ομάδες, δυο εργοστάσια, τέσσερις αναβάτες και βροχή
5/12/2022

Στο πρώτο τεστ για τη σεζόν 2023 του WSBK, στην πίστα της Jerez βρέθηκαν η KRT, η Kawasaki Puccetti και η BMW, με τη βροχή να δυσχεραίνει τα πράγματα και να περιορίζει τον χρόνο των δοκιμών.

Τελικά μόνο ο Scott Redding βγήκε στην πίστα και τις δύο ημέρες του τεστ, με τους αναβάτες των Kawasaki να οδηγούν μόνο τη μία, λόγω της βροχής την πρώτη ημέρα.

Ο Jonathan Rea της Kawasaki Racing Team σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο του τεστ, με 1:39.911, ενώ ήταν και ο μοναδικός αναβάτης που έπεσε κάτω από το 1:40, στους 50 γύρους που “έγραψε” τη δεύτερη μέρα.

Τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Scott Redding, με 1:40.104, ενώ ο Βρετανός έκανε πολλά χιλιόμετρα στη Jerez, αφού στους 56 βρόχινους γύρους της πρώτης ημέρας (ταχύτερος γύρος 1:45.675) πρόσθεσε 91 ακόμα στο 8ωρο session της στεγνής δεύτερης, για ένα σύνολο 144 γύρων.

Ο τρίτος ταχύτερος αναβάτης ήταν ο Alex Lowes της KRT με 1:40.342, ενώ δοκίμασε το ZX-10RR του 2023 για συνολικά 50 γύρους.

Στην πρώτη του επιστροφή στα παλιά του λημέρια, ο Tom Sykes σημείωσε 1:40.949 με τη μοτοσυκλέτα της ιδιωτικής ομάδας Kawasaki Puccetti Racing, ενώ ήταν ο αναβάτης με τον μικρότερο χρόνο δοκιμών στο τεστ, καθώς παρέμεινε στην πίστα για μόλις 35 γύρους.

Ο Rea ανέφερε σε δηλώσεις του πως δοκίμασαν τρία ή τέσσερα σημαντικά νέα εξαρτήματα, για τα οποία έπρεπε να αποφανθούν αν θα τα χρησιμοποιήσουν στη σεζόν του 23 ή όχι, ενώ η εξέλιξη των ηλεκτρονικών για το νέο ZX-10RR βρίσκεται στα αρχικά της βήματα.

Αν τώρα η Kawasaki έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες, δηλώσεις και δελτία τύπου, η BMW αντίθετα δεν έκανε τίποτα από τα τρία, ενώ ούτε το site του Πρωταθλήματος είχε φωτογραφίες από τη νέα M 1000 RR. Αν θέλετε updates από τη BMW... μεταβείτε στο instagram του Redding.