WSBK Tο ρεκόρ που διεκδικεί ο Toprak Razgatlioglu στο Magny-Cours

Ο αναβάτης της BMW κυνηγά τη δέκατη νίκη του στη γαλλική πίστα και ένα ιστορικό ρεκόρ
WSBK Toprak Magny Cours
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

2/9/2025

Ο Toprak Razgatlioglu έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία στο προσεχές Γαλλικό GP του WorldSBK, διεκδικώντας τη δέκατη νίκη του στο Magny-Cours

Μέχρι στιγμής, ο Razgatlioglu μετρά οκτώ νίκες στην πίστα, ξεκινώντας από το 2019, όταν πήρε την πρώτη του νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike στον πρώτο αγώνα του Σαββάτου, την οποία ακολούθησε με μια ακόμα στην Superpole Race της Κυριακής.

Θα μπορούσε ήδη να έχει φτάσει τις δέκα, αν δεν είχε δεχθεί ποινή το 2021, όταν οδήγησε εκτός ορίων της πίστας στην τελευταία στροφή της Superpole Race, χάνοντας την πρωτιά μετά από ένσταση της Kawasaki.

Δύο ακόμη νίκες ήρθαν την Κυριακή του Γαλλικού GP το 2022, ανεβάζοντας τον απολογισμό του στις έξι, ενώ δύο επιπλέον το 2023 τον έφτασαν στις οκτώ συνολικά.

Το 2024, στην πρώτη του σεζόν με την BMW, έφτασε στο Magny-Cours με ένα σερί 13 νικών, αλλά ένας τραυματισμός στις δοκιμές τον άφησε εκτός των αγώνων.

Έτσι, χρειάζεται δύο ακόμα νίκες για να ξεπεράσει το ρεκόρ των εννέα του Jonathan Rea και να γίνει ο πρώτος αναβάτης στην ιστορία του WorldSBK που θα φτάσει τις δέκα νίκες σε τρεις διαφορετικές πίστες (Donington, Most και Magny-Cours).

Ο Rea έχει πετύχει το ίδιο σε δύο πίστες (Assen και Portimao) και θεωρητικά μπορεί κι εκείνος να φτάσει το ρεκόρ στο Magny-Cours, αλλά με την τρέχουσα φόρμα του στην Yamaha και καλύτερο φετινό αποτέλεσμα την πέμπτη θέση στο Donington, οι πιθανότητες είναι ελάχιστες.

 

MOTUL WSBK: Ανανέωσε ο Lecuona με Ducati για δύο ακόμη χρόνια

Στο WSBK και στα κόκκινα θα παραμείνει ο Ισπανός ως το 2028
aruba
Από τον

Παύλο Καρατζά

23/7/2026

Η ομάδα Aruba.it Racing – Ducati ανακοίνωσε την ανανέωση της συμφωνίας της με τον Iker Lecuona, ο οποίος θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα χρώματα της ιταλικής ομάδας για τις επόμενες δύο σεζόν του WSBK, οδηγώντας την εργοστασιακή Ducati Panigale V4 R.

Η επιβεβαίωση της παραμονής του Ισπανού αναβάτη αποτελεί ένδειξη συνέχειας σε μια κοινή πορεία που, από την αρχή της σεζόν του 2026, έχει αποφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα, με 20 βάθρα και την πρώτη του νίκη στα Superbikes που κατακτήθηκε στον πρώτο αγώνα του Donington Park.

Stefano Cecconi (Διευθυντής της ομάδας Aruba.it Racing – Ducati)

“Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που συνεχίζουμε αυτή την πορεία με τον Iker. Από την πρώτη στιγμή πιστέψαμε στο ταλέντο του, αλλά αυτό που μας κέρδισε πραγματικά ήταν ο τρόπος με τον οποίο εντάχθηκε στην ομάδα: προσαρμόστηκε στη μοτοσυκλέτα και στην ομάδα με εκπληκτική φυσικότητα, επιδεικνύοντας πάντα το ίδιο πάθος, την ίδια αφοσίωση και το ίδιο ομαδικό πνεύμα που χαρακτηρίζουν το γκαράζ μας. Το γεγονός ότι έχουμε μπροστά μας άλλες δύο σεζόν μαζί είναι μια φανταστική προοπτική. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας και έχουμε κάθε πρόθεση να τον διανύσουμε μέχρι το τέλος, με τη φιλοδοξία να αγωνιστούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.”

Luigi Dall'Igna (Γενικός Διευθυντής της Ducati Corse)

“Η επιβεβαίωση της παραμονής του Iker για τις επόμενες δύο σεζόν αποτελεί σημαντικό μήνυμα για ολόκληρο το πρόγραμμα της Ducati στο WorldSBK. Μέσα σε λίγους μόνο μήνες, έχει αποδείξει ότι μπορεί να αξιοποιήσει στο έπακρο τη Panigale V4R, μετατρέποντας γρήγορα το δυναμικό του σε συγκεκριμένα αποτελέσματα και παρουσιάζοντας σταθερή πρόοδο τόσο από τεχνικής όσο και από αγωνιστικής άποψης. Τα τρέχοντα θεμέλια είναι πολύ σταθερά και το περιθώριο ανάπτυξης είναι ενδιαφέρον. Ο Iker έχει φέρει ταχύτητα, ευαισθησία στην οδήγηση και εμπειρία, όλα θεμελιώδη στοιχεία σε ένα πρωτάθλημα που γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικό. Τώρα ο στόχος είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μεθοδικά, προσπαθώντας να ανεβάσουμε ακόμη περισσότερο το επίπεδο σε όλους τους τομείς. Είμαστε πεπεισμένοι ότι, με αυτή τη φιλοδοξία και τη συνέχεια, μπορεί να αποτελέσει έναν από τους πρωταγωνιστές στις σημαντικότερες προκλήσεις που μας περιμένουν στο εγγύς μέλλον.”

Iker Lecuona (Aruba.it Racing – Ducati #7)

“Είμαι πραγματικά χαρούμενος. Έχω ήδη πει πολλές φορές πως η ζωή μου έχει αλλάξει εντελώς από τότε που εντάχθηκα σε αυτή τη μεγάλη οικογένεια. Για αυτόν τον λόγο η ανανέωση του συμβολαίου μου με την Aruba.it Racing – Ducati με ικανοποιεί βαθιά. Θέλω να ευχαριστήσω την Aruba και τη Ducati που μου δίνουν αυτή τη νέα ευκαιρία. Είναι υπέροχο να σκέφτομαι ένα κοινό μέλλον, αλλά το πιο σημαντικό τώρα είναι να ολοκληρώσουμε αυτή τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προσπαθώντας να διασκεδάσουμε, να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τις επιδόσεις μας και, πάνω απ’ όλα, να πετυχαίνουμε όλο και πιο σημαντικά αποτελέσματα.”