Δημήτρης Καρακώστας - Δυο βάθρα στην κατηγορία SBK στο Pleven για το BMU 2024

Επόμενος αγώνας του Βαλκανικού στις 21-22 Σεπτεμβρίου στη Σλοβακία
Δημήτρης Καρακώστας, BMU
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

2/9/2024

Στον διπλό αγώνα για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας BMU 2024 που διεξήχθη στην πίστα Grand Prix Pleven της Βουλγαρίας το Σάββατο 31 Αυγούστου και την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου, στην κατηγορία SBK ο Δημήτρης Καρακώστας πήρε δυο τρίτες καβάλα στο Honda CBR1000RR-R Fireblade SP.

Μπορεί τα σύννεφα να είχαν δώσει το παρών από τα δοκιμαστικά της Παρασκευής, όμως ευτυχώς οι δυο αγώνες του σαββατοκύριακου έγιναν σε στεγνό οδόστρωμα με τη βροχή να μένει μόνο στη σκέψη και την αγωνία των αγωνιζομένων. Παρόλα αυτά τα δεύτερα χρονομετρημένα δοκιμαστικά έγιναν με την άσφαλτο μισό-βρεγμένη από τη βροχή που είχε πέσει προηγουμένως.

Στα χρονομετρημένα, ο Δημήτρης Καρακώστας της Karakostas Honda πέτυχε τον 4ο ταχύτερο χρόνο των SBK, ξεκινώντας έτσι από την αντίστοιχη θέση στη σχάρα εκκίνησης για τους αγώνες του Σαββάτου και της Κυριακής.

Καρακώστας

Στον αγώνα του Σαββάτου ο συναγωνισμός ήταν έντονος για τις θέσεις 2-3-4, με τον Δημήτρη να πιέζει και να μάχεται για τη 2η θέση, για να τερματίσει τελικά 3ος. Στο πέρας του αγώνα ο Έλληνας αγωνιζόμενος δήλωσε ευχαριστημένος από τον αγώνα, και από την ομάδα του και τις ρυθμίσεις που έκανε στη μοτοσυκλέτα του, ενώ με τα δεδομένα που συνέλεξαν θα προσπαθούσαν για ένα καλύτερο αποτέλεσμα στον αγώνα της Κυριακής.

Καρακώστας

Το πρωί της Κυριακής η ομάδα του Καρακώστα άλλαξε κάποιες ρυθμίσεις στην μοτοσυκλέτα του, όμως ο Δημήτρης δεν έκανε καλή εκκίνηση, μένοντας 5ος στον πρώτο γύρο. Σύντομα όμως πέρασε 4ος, ενώ για 7 γύρους προσπαθούσε να ανέβει στη τρίτη θέση και τελικά τα κατάφερε, κράτησε τη θέση και τερμάτισε 3ος, ενώ αν η εκκίνηση του ήταν καλύτερη, σίγουρα οι πιθανότητες ήταν εκεί για να παλέψει και για τη 2η.

Καρακώστας

Ο επόμενος αγώνας του BMU είναι στις 21-22 Σεπτεμβρίου στη Σλοβακία.

Karakostas Honda - Saracakis Group of Companies Honda Motorcycles & ATVs - Intramoto Glyfada - ZenOne  Racing - Tzortzopoulos Moto Fashion & Accessories - LIQUI MOLY - Georgopoulos Power Store - Papastavrou Shops - Tassoulis Extra Products - RiSE custom - LIQUI MOLY Motorbike Greece

Ετικέτες

Manx Grand Prix: Ακυρώθηκε λόγω βροχής η δεύτερη ημέρα δοκιμών

Η κακοκαιρία συνεχίζει να επηρεάζει το Manx Grand Prix - Ακυρώθηκε και τη δεύτερη ημέρα των κατατακτήριων
Manx Grand Prix
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

18/8/2026

Οι βρεγμένοι δρόμοι και η πρόγνωση για νέα βροχή δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή των προγραμματισμένων δοκιμών της Δευτέρας

Η δεύτερη ημέρα των κατατακτήριων δοκιμών του 2026 Manx Grand Prix ακυρώθηκε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στο Isle of Man.

Οι δρόμοι του TT Course επρόκειτο να κλείσουν στις 18:00, με τo πρώτo session να είναι προγραμματισμένo για τις 18:30. Ωστόσο σημαντικό τμήμα της διαδρομής παρέμενε βρεγμένο, ενώ η πρόγνωση έκανε λόγο για περαιτέρω βροχή.

Οι διοργανωτές περίμεναν μέχρι περίπου τις 15:00, ελπίζοντας ότι οι συνθήκες θα βελτιώνονταν, όμως τελικά αποφάσισαν να ακυρώσουν ολόκληρο το πρόγραμμα της ημέρας.

Οι πρώτες δοκιμές που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν ήταν αυτές των Senior MGP/Supersport MGP, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθούσαν οι υπόλοιπες κατηγορίες.

Manx Grand Prix

Το πρόγραμμα Manx Grand Prix έχει ήδη διαταραχθεί και πριν τις καιρικές συνθήκες, καθώς η πρώτη ημέρα των δοκιμών διακόπηκε έπειτα από ατύχημα του Salvatore Sallustro. Ο Ιταλός αναβάτης μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Noble's Hospital, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει νεότερη ενημέρωση για την κατάστασή του.

Οι εξελίξεις θυμίζουν έντονα το φετινό Isle of Man TT, το οποίο επηρεάστηκε σημαντικά από τον καιρό. Από τους οκτώ προγραμματισμένους αγώνες του 2026, μόλις τέσσερις ολοκληρώθηκαν κανονικά.

Το πρόγραμμα του Manx Grand Prix συνεχίζεται σήμερα Τρίτη 18 Αυγούστου, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, με τις κατατακτήριες δοκιμές για τις κατηγορίες Senior MGP/Supersport MGP και Junior MGP/Sportbike MGP. Στις 19:50 έχει προγραμματιστεί επίσης session ενός γύρου για το Classic TT.

Οι δρόμοι αναμένεται να κλείσουν ξανά στις 18:00, με τo πρώτo session να έχει προγραμματιστεί για τις 18:30.

Ετικέτες