Hellas Rally Raid 2023: Ξεκίνησε με έντονα καιρικά φαινόμενα και αυξημένη δυσκολία

Ακυρώθηκε η Rally2 εξαιτίας του καιρού
Hellas Rally Raid 2023: Ξεκίνησε με έντονα καιρικά φαινόμενα και αυξημένη δυσκολία
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

23/5/2023

Εικόνα Φθινοπώρου με χρώματα Άνοιξης ζουν οι ξένοι αναβάτες και οι λίγες ελληνικές συμμετοχές, στα βουνά της Ευρυτανίας όπου και διεξάγεται το φετινό Hellas Rally με κέντρο το Καρπενήσι.

Στο Πρόλογο κατά την πρώτη ημέρα διαδρομών η βροχή δυσκόλεψε αρκετά τους αναβάτες, ενώ και η τελετή έναρξης έπρεπε να ακυρωθεί εξαιτίας του καιρού. Αντίστοιχα σήμερα δεύτερη ημέρα, η Rally2 κατηγορία δεν παίρνει εκκίνηση για λόγους ασφαλείας κι έτσι η λίστα εκκίνησης περιλαμβάνει 291 συμμετέχοντες μαζί με τους σχεδόν 30 της κατηγορίας των SSV.

Αυτή την στιγμή κινούνται νότια στους πρόποδες των Βαρδούσιων φτάνοντας την λίμνη του Μόρνου που δείχνει και την ακτίνα που καλύπτει το Hellas Rally Raid καθώς σε αντίστοιχη απόσταση θα κινηθούν προς κάθε κατεύθυνση και τις επόμενες ημέρες, παρόλο που οι διαδρομές δεν είναι γνωστές. Κομμάτι της δυσκολίας του Rally είναι και η πλοήγηση για αυτό και οι διαδρομές δεν γίνονται γνωστές στο κοινό.

Υπάρχει ωστόσο ζωντανή παρακολούθηση της κάθε μοτοσυκλέτας για όλη την περίοδο του Rally, που σημαίνει πως το κοινό μπορεί να βλέπει ΑΚΡΙΒΩΣ που βρίσκεται ο κάθε αναβάτης, το link είναι στο τέλος του άρθρου.

Hellas Rally Raid 2023: Ξεκίνησε με έντονα καιρικά φαινόμενα και αυξημένη δυσκολία
Δυναμικά έχει ξεκινήσει ο Θανάσης Χούντρας με Yamaha Tenere υποστηριζόμενος από την Ελληνική αντιπροσωπεία

Το στίγμα στον χάρτη αποτυπώνει τον αριθμό συμμετοχής και με ένα κλικ επάνω του βλέπει κανείς το όνομα αλλά και τον χρόνο που έχει καταγράψει ώστε έτσι έχει μία εικόνα για την θέση που θα λάβει στην βαθμολογία.

Ταυτόχρονα το όργανο αυτό που έχουν οι αναβάτες και μαζί με το στίγμα τους είναι και το Road Book, τους ενημερώνει και για επικείμενες προσπεράσεις των SSV, ακριβώς όπως συμβαίνει με το Rally Dakar! Έως τριακόσια μέτρα πριν ο αναβάτης βλέπει ένα έντονο μπλε φως να αναβοσβήνει και ξέρει πως κάποιος ετοιμάζεται να τον προσπεράσει.

Είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο για την ασφάλεια του αγώνα, ιδιαίτερα με τις συνθήκες που επικρατούν και με την ελάχιστη πρόσφυση.

Για τον LIVE χάρτη, ενδεικτικά να πούμε πως ο Pol Tarres τρέχει με τον αριθμό 13 και ο Θανάσης Χούντρας με τον αριθμό 621. Οι αναβάτες ξεκινούν ένας – ένας και μετρά ο χρόνος τους από την στιγμή της εκκίνησης, οπότε μπορεί κάποιος που βρίσκεται πιο πίσω να είναι ουσιαστικά πρώτος από πλευράς χρόνου, που είναι και το πιο πιθανό καθώς έχει ευκολότερη δουλειά από πλευράς πλοήγησης, βλέποντας τις ροδιές των υπολοίπων.

Hellas Rally Raid 2023: Ξεκίνησε με έντονα καιρικά φαινόμενα και αυξημένη δυσκολία
Ο Pol Tarres με την Yamaha Tenere World Raid GYTR

Σήμερα ο Pol Tarres φαίνεται πως έχει αντιμετωπίσει μία-δύο δυσκολίες μέχρι αυτή την στιγμή καθώς έχει χάσει λίγο χρόνο στα Βαρδούσια αλλά συνεχίζει κανονικά, όπως επίσης και σε καλό ρυθμό κινείται ο Θανάσης Χούντρας, αμφότεροι με Yamaha Tenere 700.

Οι μοτοσυκλέτες είναι εξοπλισμένες με πύργους για το Road Book, με εξατμίσεις κτλ, αλλά δεν διαφέρουν ιδιαίτερα σε απόδοση από τις, «πολιτικές» Yamaha Tenere.

 

@motomag.gr Πλήθος ξένων αναβατών και ανάμεσά τους ο Pol Tarres βρίσκονται στο Καρπενήσι για ένα από τα σημαντικότερα Rally της Ευρώπης: Το HELLAS RALLY RAID που ξεκινά και θα διαρκέσει μία εβδομάδα! #motofyp #motomagazinegreece #tiktok #yamaha #yamahatenere700 #greece #hellasrally #rally #yamahafyp @Yamaha Motor Greece @Thanos ♬ original sound - MOTO Magazine

 

Το MOTO ήταν προσκεκλημένο να παρακολουθήσει την ενημέρωση της γαλλικής ομάδας της Yamaha, της καλύτερα εξοπλισμένης και οργανωμένης στο φετινό Hellas Rally, όπου ο Pol Tarres παρότρυνε τους συμμετέχοντες να ξεκινήσουν τις πρώτες ημέρες χωρίς να ανησυχούν για την κατάταξη, ενώ σε ερώτηση για το ποια ημέρα είναι η πιο δύσκολη από πλευράς κούρασης, απάντησε πως αυτό είναι διαφορετικό για τον κάθε έναν αλλά με βεβαιότητα η καλύτερη είναι η τελευταία καθώς πάντα τότε είναι που βρίσκεις τον ρυθμό σου και εύχεσαι να είχε το Rally ακόμη μία εβδομάδα.

Αναμενόμενο η KTM και η Husqvarna να είναι οι εταιρείες που έχουν τις περισσότερες μοτοσυκλέτες στην εκκίνηση, όμως από πλευράς μεγάλων On-Off υπάρχουν πολλές Yamaha Tenere, περισσότερες από κάθε άλλη φορά, αρκετά 790 και 890 Adventure της KTM, όπως και 990, μία ή δύο Ducati DesertX που όπως έχουμε πει δεν είναι η καλύτερη επιλογή για κάτι τέτοιο καθώς το κόστος πτώσης είναι πολλαπλάσιο των υπολοίπων, μία Africa Twin, τουλάχιστον δύο Tiger 900 και ένα BMW F850GS.

Από τις ξένες συμμετοχές ξεχωρίσαμε επίσης τον Francesco Puocci που έχουμε φιλοξενήσει στο παρελθόν στον MOTO καθώς είχε βρεθεί στην Ελλάδα για να υπογράψει την συμφωνία με τον μεγάλο του χορηγό, που δεν είναι άλλος από την ελληνική DNA High Perfomance Filters. Ως πολυεθνική εταιρεία, η DNA πρέπει να διαφημίζεται σε πολλές διαφορετικές χώρες και μία από τις ενέργειές της για την ιταλική αγορά, ήταν να συνεργαστεί με τον Puocci με την επιλογή της να κρίνεται εκ των υστέρων πετυχημένη καθώς κέρδισε τότε το ιταλικό KTM Enduro Trophy.

Hellas Rally Raid 2023: Ξεκίνησε με έντονα καιρικά φαινόμενα και αυξημένη δυσκολία
Ο Ιταλός Francesco Puocci που υποστήριζεται από την DNA

Δυνατή είναι η παρουσία και της Enduro Greece του Βασίλη Μπούδρου, όπως άλλωστε σε κάθε Hellas Rally, όπου παρέχει υπηρεσίες ενοικίασης enduro μοτοσυκλετών αλλά και υποστήριξης σε πλήθος αναβάτων, κατά κύριο λόγω ξένων. Η Enduro Greece τους προσφέρει ένα πλήρες πακέτο υποστήριξης και φυσικά διαθέσιμης μοτοσυκλέτας, ώστε να έρθουν αεροπορικώς και να οδηγήσουν στο Hellas Rally.

Hellas Rally Raid 2023: Ξεκίνησε με έντονα καιρικά φαινόμενα και αυξημένη δυσκολία
Δυναμική η παρουσία της ENDURO GREECE του Βασίλη Μπούδρου

Εντός της διαδρομής το MOTO έχει δύο συνεργάτες δημοσιογράφους και έτσι θα παρακολουθούμε την κατάταξη αλλά και την πορεία του Rally εκ των έσω και θα ενημερώνουμε με σχετική αρθρογραφία όπως άλλωστε κάνουμε ΚΑΘΕ χρόνια για το Hellas Rally Raid, ένα από τα σημαντικότερα Ευρωπαϊκά Rally.

Δείτε εδώ την LIVE πορεία κάθε αγωνιζομένου

Ετικέτες

Λευτέρης Πίππος - Για 10η φορά πρωταθλητής Ελλάδος στο Trial, με μοτοσυκλέτα της GASGAS

Μετά από αποχή 2 ετών επέστρεψε στο πρώτο σκαλί του βάθρου
motomag Για 10η φορά πρωταθλητής Ελλάδος στο Trial ο Λευτέρης Πίππος με μοτοσυκλέτα της GASGAS
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

5/12/2023

Ο Λευτέρης Πίππος ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή χρονιά, κερδίζοντας τους πέντε από τους έξι αγώνες του πρωταθλήματος, κατακτώντας ταυτόχρονα για δέκατη (!) φορά το ελληνικό πρωτάθλημα Trial με GASGAS TXT Racing 250.

Ο Έλληνας πολυπρωταθλητής επέστρεψε στο αγαπημένο του άθλημα μετά από αποχή δύο ετών έχοντας ως αγωνιστικό όπλο μία GASGAS TXT Racing 250. O Πίππος ξεκίνησε με το δεξί τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις τον Απρίλιο στα Μέγαρα κερδίζοντας και τους δύο αγώνες, ενώ το ίδιο συνέβη και στους δύο επόμενους αγώνες στη Σίφνο. Ο Λευτέρης Πίππος λίγο έλειψε να κάνει το έξι στα έξι τη φετινή χρονιά αλλά ο Λευτέρης Καρέτσος του "χάλασε το πάρτι" στον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς στην Κρήτη με τον Πίππο να τερματίζει στη δεύτερη θέση. Ο Πίππος ολοκλήρωσε την χρονιά πανηγυρικά κερδίζοντας τον δεύτερο αγώνα στην Κρήτη, με τον ίδιο να ανακηρύσσεται για δέκατη φορά πρωταθλητής Ελλάδος Trial. Ο Πίππος στον δρόμο προς την κατάκτηση του φετινού τίτλου κέρδισε πέντε από τους έξι αγώνες συγκεντρώνοντας 145 βαθμούς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Άγγελο – Ιωάννη Παγώνη και στην τρίτη θέση τον Λευτέρη Καρέτσο.

Για 10η φορά πρωταθλητής Ελλάδος στο Trial ο Λευτέρης Πίππος με μοτοσυκλέτα της GASGAS

Εκτός όμως από την παρουσία του στο φετινό πρωτάθλημα Trial, o Λευτέρης Πίππος έλαβε μέρος και στο FIM Trial Des Nations 2023 με την Ελληνική Εθνική Ομάδα, με τον ίδιο να θέλει την επόμενη χρονιά να εκπροσωπήσει εκ νέου την γαλανόλευκη. Όσον αφορά το 2024 ο Λευτέρης Πίππος θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του Πρωταθλητή οδηγώντας και πάλι GAGSAS ενώ την προσπάθεια του στηρίζουν οι: GASGAS Ελλάδος, Drakos Engineering, Rise Custom Gear, Rise Motor, Dunlop Moto, Bardahl Greece, Papastavrou Shops, DXL Graphics, Makis Christou Contras, Anek Lines, Spy Optic Greece.

Για 10η φορά πρωταθλητής Ελλάδος στο Trial ο Λευτέρης Πίππος με μοτοσυκλέτα της GASGAS
Ετικέτες