Το αναθεωρημένο πρόγραμμα των MXGP

Με πάρα πολλές αλλαγές
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

16/4/2020

Ένα-ένα τα προγράμματα των παγκοσμίων πρωταθλημάτων αρχίζουν να αναθεωρούνται απ’ τους διοργανωτές και οι αγώνες μεταφέρονται σε νέες ημερομηνίες. Το παγκόσμιο MXGP ήταν απ’ τα ελάχιστα πρωταθλήματα που πρόλαβε να πραγματοποιήσει όχι έναν αλλά δύο απ’ τους αγώνες του, πριν την πανδημία. Τώρα, η FIM σε συνεργασία με τη FIM Europe και τους τοπικούς διοργανωτές των αγώνων, κατέληξαν στο νέο πρόγραμμα το οποίο μετρά πάρα πολλές αλλαγές, αλλά καμία ακύρωση. Το Orlyonok από τις 07 Ιουνίου μεταφέρθηκε έναν μήνα αργότερα, με αποτέλεσμα κάθε σαββατοκύριακο του Ιουλίου να έχει και από έναν αγώνα. Το ίδιο ισχύει για τον Αύγουστο. Ο αγώνας στο Saint Jean d’ Angely της Γαλλίας θα είναι ο τελευταίος του πρωταθλήματος και περιμένουμε την ανακοίνωση της ημερομηνίας του. To Monster Energy FIM Motocross Of Nations, που υπό κανονικές συνθήκες αποτελούσε την αυλαία του πρωταθλήματος, δεν άλλαξε ημερομηνία και θα πραγματοποιηθεί 27 Σεπτεμβρίου. Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλες τις ημερομηνίες.

 
Το νέο πρόγραμμα για το 2020 FIM MXG/MX2 MOTOCROSS
Πίστα
Χώρα
Ημ/νια
Matterley Basin
Μ. Βρετανία
01 Μαρτίου
Valkenswaard
Ολλανδία
08 Μαρτίου
Orlyonok
Ρωσία
05 Ιουλίου
Kegums
Λιθουανία
12 Ιουλίου
Maggiora
Ιταλία
19 Ιουλίου
Loket
Τσεχία
26 Ιουλίου
Lommel
Βέλγιο
02 Αυγούστου
Teutschenthal
Γερμανία
09 Αυγούστου
Uddevalla
Σουηδία
16 Αυγούστου
Litti-KymiRing
Φιλανδία
23 Αυγούστου
Afyonkarahisar
Τουρκία
06 Σεπτεμβρίου
Shangai
Κίνα
13 Σεπτεμβρίου
Imola
Ιταλία
20 Σεπτεμβρίου
Pietramurata
Ιταλία
04 Οκτωβρίου
Intu Xanadu-Arroyomolinos
Ισπανία
11 Οκτωβρίου
Agueda
Πορτογαλία
18Οκτωβρίου
Jakarta
Ινδονησία
01 Νοεμβρίου
Θ.Α.
Ινδονησία
08 Νοεμβρίου
Neuquen
Αργεντινή
22 Νοεμβρίου
Saint Jean d’ Angely
Γαλλία
Θ.Α
 
Monster Energy FIM Motocross Of Nations
Γαλλία
27 Σεπτεμβρίου

 

Ετικέτες

Ian Hutchinson - Ανακλήθηκε η αγωνιστική άδεια του για 12 μήνες

Λόγω του εγκεφαλικού επεισοδίου που υπέστη την ώρα που ποδηλατούσε
Ian Hutchinson
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/3/2023

Μετά από το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη ο Ian Hutchinson, ένας από τους πρωταγωνιστές της σύγχρονης σκηνής Road Racing, δεν θα λάβει μέρος στο TT του 2023, καθώς η αρχή του σπορ ACU προχώρησε σε ανάκληση της αγωνιστικής του άδειας.

Η ανάκληση που έχει ισχύ 12 μηνών, έγινε για προληπτικούς λόγους, ώστε να μην κινδυνεύσει ο Hutchinson από επιπλοκές λόγω του εγκεφαλικού επεισοδίου του. Έτσι, ο 16 φορές νικητής του ΤΤ δεν θα αγωνιστεί καθόλου μέσα στο 2023, με την ομάδα του (TAS Racing) να εκδίδει την ακόλουθη ανακοίνωση: “Η υγεία του Ian έχει κορυφαία σημασία για όλους εμάς, και παρόλο που η ανάρρωση του είναι αξιοθαύμαστη, με τους γιατρούς να του έχουν ήδη δώσει το πράσινο φως για να οδηγεί το αυτοκίνητο του, σεβόμαστε τους κανονισμούς. Προφανώς ο Ian είναι εξαιρετικά απογοητευμένος, έχοντας κάνει σκληρή προετοιμασία τον χειμώνα για να είναι έτοιμος για το ΤΤ.”

Ετικέτες