Αντώνης Βεντούρας - Δυο πρώτες θέσεις στη Ρουμανία για το MOTO RC 2024 [VIDEO]

Στην κατηγορία CFMOTO 300, στην πίστα MotorPark
Βεντούρας
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

7/10/2024

Παρότι η πίστα για τον Βεντούρα ήταν “καινούργια” -σε αντίθετη φορά απ’ ότι συνήθως- ο Έλληνας 12χρονος αγωνιζόμενος δεν δυσκολεύτηκε να ανεβεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για ακόμη μια φορά στους 2 αγώνες του τελευταίου γύρου της χρόνιας του MOTO RC το Σάββατο 5/10/2024 στο MotorPark της Ρουμανίας.

Σημειώστε πως το MOTO RC είναι ρουμάνικη διοργάνωση με 5 γύρους -από 2 αγώνες έκαστος-, που λαμβάνει χώρα στην πίστα MotorPark. Λόγω έλλειψης άλλων πιστών, και για να υπάρχει μια κάποια ποικιλία, σε κάποιους γύρους -όπως εδώ- η πίστα αλλάζει φορά.

Στον τελευταίο γύρο του MOTO RC 2024, ο Αντώνης Βεντούρας έδειξε το ταλέντο και την καλή του προετοιμασία, κερδίζοντας και τους δυο αγώνες της κατηγορίας CFMOTO300, που είναι υποκατηγορία των S300 όπου αγωνίζονται και αναβάτες με BMW.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ομάδας του Αντώνη Βεντούρα:

“1ος αγώνας

Βεντούρας

Πρώτη θέση για τον μικρό μας οδηγό το Σάββατο στον αγώνα MOTO RC στη Ρουμανία όπου κάθε χρόνο στον τελευταίο τους αγώνα οι αναβάτες οδηγούν ανάποδα με τη συνηθισμένη φορά. Για τον Αντώνη ήταν κάτι πρωτόγνωρο γι’ αυτό και στα Free practice της Παρασκευής ο οδηγός προσπαθούσε με ηρεμία και ασφάλεια να ‘διαβάσει’ την πίστα και τους αναβάτες καθώς οι κατηγορίες ήταν δύο: BMW300 και CFMOTO300. Ξεκινώντας από τη σχάρα εκκίνησης 1ος ο Βεντούρας έκανε μια πολύ καλή εκκίνηση διατηρώντας την 1η θέση της κατηγορίας του CFMOTO300 δίνοντας μάχη με τα πρώτα BMW των Andrei Danila και Andrei Marioara καταφέρνοντας να κρατήσει την 3η γενικής. Ο ίδιος δηλώνει: “δεν ήταν εύκολος αγώνας όμως ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμένα κάνοντας την πίστα ανάποδα και μπορώ να πω πως μου άρεσε πάρα πολύ κ φυσικά είμαι πολύ ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα. Η νίκη μου είναι για την μικρή μου αδελφή, τον μεγαλύτερο μου θαυμαστή!”

2ος αγώνας

Βεντούρας

Καταπληκτικός αγώνας για τον Βεντούρα στον αγώνα MOTO RC της Κυριακής 6/10/2024 στο Motorpark της Ρουμανίας. Ο μικρός αναβάτης που αγωνίζεται στην κατηγορία των CFMOTO300 έδωσε τον δικό του ξεχωριστό αγώνα για ακόμη μια φορά καθώς τον είδαμε και στον αγώνα του Σαββάτου που ανέβηκε στο βάθρο με μια 1η της κατηγορίας του και μια 3η γενικής! Την Κυριακή ο Βεντούρας συνέχισε στον ίδιο ρυθμό  κρατώντας την 1η θέση της κατηγορίας του τερματίζοντας από τον 2ο αναβάτη των CFMOTO300 Sebastian Dumitrascu με διαφορά 8.947, δίνοντας φανταστική μάχη με τον πρώτο αναβάτη της BMW #Andrei Marioara και παλεύοντας για τη 2η θέση γενικής, λίγο πριν την σχάρα τερματισμού όμως τον πέρασε ο Andrei Danila ρίχνοντάς τον στη 3η θέση.

Βεντούρας

Ο Αντώνης δήλωσε: “να ευχαριστήσω για αρχή την ομάδα του #Petrovici για ακόμη μια φορά για την φιλοξενία της! Όπως έχω ξανά πει τα χιλιόμετρα είναι πολλά κ ο μπαμπάς μου τα αψηφάει γι’ αυτό προσπαθώ πάντα να δίνω όχι το 100% των δυνατοτήτων μου αλλά το 1000% γιατί άμα εγώ χαίρομαι μια με την νίκη μου εκείνος χαίρεται 100 καθώς τρέχει όλη μέρα για μένα να μπορώ να προπονούμαι! Με τη μικρή μου αδελφή είμαστε συνέχεια στη ‘τρέλα’ όπως λέει κι η μαμά μου γιατί είναι 3 χρονών και μου αρέσει να την πειράζω όμως την λατρεύω γι’ αυτό και το Σαββατοκύριακο αυτό ήταν δικό της! Σ’ αγαπώ πολύ Νικολίνα μου! Τώρα γυρνάμε πίσω να ετοιμαστούμε για τον τελευταίο αγώνα του Πρωταθλήματος BMU που θα πραγματοποιηθεί στις Σέρρες στις 12 και 13 Οκτωβρίου του 2024.”

Επισκεφθείτε τη σελίδα του Αντώνη στο Instagram, ΕΔΩ.

Φωτογραφίες: Cristian Petrache

Οι υποστηρικτές του Αντώνη Βεντούρα: #kukosthesummerbar #carorder.gr #kalamaki.gonia #profresh_ #7th_sensetattoo  #kgavalascars #g.passembly #papastavrou_shops #greekfightingchampionship #helmethome_ #rider.graphics #saintbarber2018 #elastikaparadisis #mouratisgp  #_auto.diekperaiosi #garbes_delivery_services #epic_fight_club_

Ετικέτες

Rally Dakar 2027: Εκκίνηση στην Πορτογαλία, ο κύριος αγώνας στο Μαρόκο

Ο αγώνας θα διεξαχθεί μεταξύ 9 και 23 Ιανουαρίου
dakar
Από τον

Παύλο Καρατζά

30/10/2026

Σας είχαμε ενημερώσει κάμποσες φορές πως το φετινό Rally Dakar δεν θα διεξαχθεί στην Σαουδική Αραβία, αλλά στην Αφρική με Πρόλογο στην Ευρώπη και σήμερα έχουμε την επίσημη ανακοίνωση της διοργάνωσης που λέει ακριβώς αυτό.

Λόγω της εμπόλεμης κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή της Σαουδικής Αραβίας, το φετινό Dakar δεν θα πραγματοποιηθεί στην Ασία, αλλά κατ’ εξαίρεση στην Αφρική για την 49η διοργάνωσή του. Βέβαια η διοργάνωση αναφέρει επίσης πως του χρόνου ο αγώνας θα επιστρέψει στην Σαουδική Αραβία για τα 50 χρόνια του Rally Dakar.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 9 Ιανουαρίου στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας και στη συνέχεια οι αναβάτες θα μεταβούν στις 11 Ιανουαρίου στο Μαρόκο, εκεί που θα γίνει δηλαδή και το κύριος μέρος του αγώνα, με τον τερματισμό να φιλοξενείται στη Μαρακές. Τα συνολικά χιλιόμετρα του φετινού Dakar θα είναι 7.824 χιλιόμετρα, εκ των οποίων τα 4.341χιλιόμετρα είναι ειδικές διαδρομές.

Το Μαρόκο έχει τεράστια εμπειρία στη διοργάνωση διεθνών αγώνων Rally Raid και θα είναι σε θέση να υποστηρίξει το Dakar  που μάλιστα οργανώνεται φέτος σε περιορισμένο χρόνο λόγω των συνθηκών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στην χώρα πραγματοποιήθηκε λίγες εβδομάδες πριν το Rallye du Maroc – που έχει και κοινά κομμάτια με το Dakar, ενώ αυτή τη στιγμή διεξάγεται και ο αγώνας Addax Rally 2026, εκεί όπου αγωνίζεται και ο συνεργάτης του ΜΟΤΟ, Κίμων Καράμπελας.

Σε καθημερινή βάση, οι περισσότερες ειδικές διαδρομές θα κυμαίνονται μεταξύ 350 και 500 χιλιομέτρων, με τις ερήμους του Μαρόκου να συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο απαιτητικών στον κόσμο.

dakar 2027

David Castera, Διευθυντής του Dakar: “Η 49η διοργάνωση του Dakar, η οποία μεταφέρθηκε σε άλλη τοποθεσία, θα πληροί τα αθλητικά πρότυπα που την έχουν πάντα καταστήσει την πιο απαιτητική διοργάνωση rally-raid. Παρά το σύντομο χρονικό διάστημα που είχαμε στη διάθεσή μας, σχεδιάσαμε ένα γνήσιο Dakar. Ο ACP (Automóvel Club de Portugal) μας υποστηρίζει στην Πορτογαλία, έχοντας καθιερώσει τον αγώνα του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally-Raid FIA-FIM ως ακρογωνιαίο λίθο της σεζόν από το 2024. Και στο Μαρόκο, η εμπειρία μας σε ολόκληρη την επικράτεια, σε συνδυασμό με τις επιχειρησιακές δυνατότητες των εσωτερικών μας ομάδων, μας επιτρέπει να ξεπεράσουμε κατά πολύ τα μορφώματα που προσφέρονταν μέχρι τώρα στη χώρα: οι διαγωνιζόμενοι θα ανακαλύψουν το Βασίλειο από τη μία άκρη στην άλλη. Θα εξερευνήσουμε όλα τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του μέσω μιας διαδρομής πρωτοφανούς κλίμακας. Και εδώ, η εμπειρία της χώρας στη διοργάνωση μεγάλων διεθνών εκδηλώσεων και η ποιότητα των υποδομών της θα είναι ανεκτίμητη, επιτρέποντάς μας να προσφέρουμε σε όλους ένα πραγματικά πρώτης τάξεως Dakar.

Είμαστε ήδη ευγνώμονες για την πίστη των διαγωνιζομένων που επιλέγουν μαζικά να μας ακολουθήσουν σε αυτή τη νέα περιπέτεια (350 έχουν ήδη εγγραφεί μέχρι σήμερα). Θα μπορούν επίσης να βασίζονται στην υποστήριξη των μέσων ενημέρωσης και των συνεργατών μας, οι οποίοι επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους στο πλευρό μας υπό αυτές τις εξαιρετικές συνθήκες. Όπως πάντα, το Dakar θα μεταδοθεί σε περισσότερες από 190 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η περιπέτεια συνεχίζεται, όπως και οι προετοιμασίες για τον ιστορικό εορτασμό της 50ής διοργάνωσης στη Σαουδική Αραβία.”