Βάθρο για τον 12χρονο Αντώνη Bεντούρα στον αγώνα MotoRcWorld του Σαββάτου 14/9 στη Ρουμανία. 

Ο νεαρός Έλληνας αγωνιζόμενος συνεχίζει τις εξαιρετικές επιδόσεις σε αγώνες εκτός συνόρων
Αντώνης Βεντούρας
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/9/2024

Ο 12χρονος Έλληνας αγωνιζόμενος Αντώνης Βεντούρας βρέθηκε στη Ρουμανια για τον αγώνα MotoRcWorld, με τη μικρή μοτοσυκλέτα της CFMOTO στα 300 κυβικά. Εκεί, το πρωί της Παρασκευής 13/9 στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά πήρε την Pole Position για τον αγωνα του Σαββάτου 14/9/2024, ενώ για τις ανάγκες του αγώνα χρειάστηκε να μπει στην ομάδα του Ρουμάνου Adrian Petrovici riders academy καθως η ομάδα του, για άλλες αγωνιστικές ανάγκες, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί. Η συνέχεια ήταν συγκλονιστική, με τον Αντώνη να τερματίζει πρώτος στην κατηγορία του και δεύτερος σε συμπερίληψη και των BMW300!

Για ακόμη μια φορά στον αγώνα δυο κατηγορίες αγωνίζονταν μαζί, τα BMW300 (όπου συμμετέχουν αναβάτες με BMW G 310 R) και η κατηγορία που αγωνίζεται ο Αντώνης, με CFMOTO300. Ο Έλληνας αναβάτης είχε έναν πολύ ωραίο αγώνα και ο ίδιος ήταν πολύ ανταγωνιστικός απέαντι τόσο στους αναβάτες CFMOTO όσο και BMW, δίνοντας μεγάλες μάχες με τον Andrei Marioara  και την Denisa Epure, τους πρώτους από τα BMW.

Να τονίσουμε πως οι κατηγορίες μετρήθηκαν όλες μαζί στο βάθρο καθώς ο Βεντούρας στην κατηγορία των CFMOTO300 βγήκε 1ος, και 2ος γενικής μαζί με τα BMW, όμως οι δυο κατηγορίες μετρήθηκαν σαν μια, κι έτσι ο Αντώνης ανέβηκε στη 2η θέση του βάθρου.

Βεντούρας

Ο ίδιος δήλωσε: "Είμαι πολύ ευχαριστημένος και πολύ χαρούμενος για την απόδοση μου, ανυπομονώ πάρα πολύ για τον αυριανό αγώνα (σσ. της Κυριακής). Χαίρομαι που μπόρεσα να ανταγωνιστώ τα BMW και φυσικά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα του Petrovici για την Φιλοξενία της." 

Πολλά συγχαρητήρια για ακόμη μια φορά στον 12 χρόνο Βεντουρα κ να του ευχηθούμε καλή επιτυχία για τον αυριανό αγώνα !!  Οι υποστηρικτές του: @kukosthesummerbar @carorder.gr @kalamaki.gonia @profresh_ @7th_sensetattoo  @kgavalascars @g.passembly @papastavrou_shops @greekfightingchampionship @helmethome_ @rider.graphics @saintbarber2018 @antoniadissistiataskiasis @elastikaparadisis @mouratisgp  @_auto.diekperaiosi @garbes_delivery_services 

φωτογράφος : Cristian Petrache

Ετικέτες

Road to MotoGP: Ανακοινώθηκε η λίστα συμμετοχών του R&G Moto4 British Cup 2026

24 νεαροί αναβάτες στη μάχη του Βρετανικού Κυπέλλου
R&G Moto4 British Cup
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

8/4/2026

Η νέα σεζόν του βρετανικού Moto4 Cup υπόσχεται έντονο ανταγωνισμό, με ανερχόμενα ταλέντα να κάνουν το επόμενο βήμα προς τα MotoGP.

Ανακοινώθηκε η λίστα συμμετοχών για το R&G Moto4 British Cup του 2026, με 24 μόνιμους αναβάτες να ετοιμάζονται για μια απαιτητική σεζόν εννέα γύρων και συνολικά 18 αγώνων, στο πλαίσιο του προγράμματος "Road to MotoGP".

Σημαντικό στοιχείο της φετινής λίστας είναι η παρουσία επτά αναβατών που προέρχονται από το FIM MotoMini World Series, με έξι από αυτούς να έχουν φτάσει μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης. Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα εξέλιξης για τα νεαρά ταλέντα που στοχεύουν να ανέβουν σταδιακά τις βαθμίδες του παγκόσμιου στερεώματος.

Παράλληλα, αρκετοί αναβάτες συνεχίζουν την πορεία τους στη διοργάνωση, όπως ο Ryan Frost, που κατέκτησε την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη το 2025 και συγκαταλέγεται στα φαβορί για τη νέα χρονιά.

R&G Moto4 British Cup

Η σεζόν του 2026 θα ξεκινήσει τον Μάιο στην πίστα του Oulton Park Circuit, ενώ πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος οι ομάδες και οι αναβάτες θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν δοκιμές προετοιμασίας στο Donington Park Circuit.

Με τη συμμετοχή νέων και φιλόδοξων αναβατών, το R&G Moto4 British Cup συνεχίζει να αποτελεί βασικό σκαλοπάτι για την ανάδειξη των μελλοντικών αστέρων του MotoGP.