Βάθρο για τον 12χρονο Αντώνη Bεντούρα στον αγώνα MotoRcWorld του Σαββάτου 14/9 στη Ρουμανία. 

Ο νεαρός Έλληνας αγωνιζόμενος συνεχίζει τις εξαιρετικές επιδόσεις σε αγώνες εκτός συνόρων
Αντώνης Βεντούρας
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/9/2024

Ο 12χρονος Έλληνας αγωνιζόμενος Αντώνης Βεντούρας βρέθηκε στη Ρουμανια για τον αγώνα MotoRcWorld, με τη μικρή μοτοσυκλέτα της CFMOTO στα 300 κυβικά. Εκεί, το πρωί της Παρασκευής 13/9 στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά πήρε την Pole Position για τον αγωνα του Σαββάτου 14/9/2024, ενώ για τις ανάγκες του αγώνα χρειάστηκε να μπει στην ομάδα του Ρουμάνου Adrian Petrovici riders academy καθως η ομάδα του, για άλλες αγωνιστικές ανάγκες, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί. Η συνέχεια ήταν συγκλονιστική, με τον Αντώνη να τερματίζει πρώτος στην κατηγορία του και δεύτερος σε συμπερίληψη και των BMW300!

Για ακόμη μια φορά στον αγώνα δυο κατηγορίες αγωνίζονταν μαζί, τα BMW300 (όπου συμμετέχουν αναβάτες με BMW G 310 R) και η κατηγορία που αγωνίζεται ο Αντώνης, με CFMOTO300. Ο Έλληνας αναβάτης είχε έναν πολύ ωραίο αγώνα και ο ίδιος ήταν πολύ ανταγωνιστικός απέαντι τόσο στους αναβάτες CFMOTO όσο και BMW, δίνοντας μεγάλες μάχες με τον Andrei Marioara  και την Denisa Epure, τους πρώτους από τα BMW.

Να τονίσουμε πως οι κατηγορίες μετρήθηκαν όλες μαζί στο βάθρο καθώς ο Βεντούρας στην κατηγορία των CFMOTO300 βγήκε 1ος, και 2ος γενικής μαζί με τα BMW, όμως οι δυο κατηγορίες μετρήθηκαν σαν μια, κι έτσι ο Αντώνης ανέβηκε στη 2η θέση του βάθρου.

Βεντούρας

Ο ίδιος δήλωσε: "Είμαι πολύ ευχαριστημένος και πολύ χαρούμενος για την απόδοση μου, ανυπομονώ πάρα πολύ για τον αυριανό αγώνα (σσ. της Κυριακής). Χαίρομαι που μπόρεσα να ανταγωνιστώ τα BMW και φυσικά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα του Petrovici για την Φιλοξενία της." 

Πολλά συγχαρητήρια για ακόμη μια φορά στον 12 χρόνο Βεντουρα κ να του ευχηθούμε καλή επιτυχία για τον αυριανό αγώνα !!  Οι υποστηρικτές του: @kukosthesummerbar @carorder.gr @kalamaki.gonia @profresh_ @7th_sensetattoo  @kgavalascars @g.passembly @papastavrou_shops @greekfightingchampionship @helmethome_ @rider.graphics @saintbarber2018 @antoniadissistiataskiasis @elastikaparadisis @mouratisgp  @_auto.diekperaiosi @garbes_delivery_services 

φωτογράφος : Cristian Petrache

Ετικέτες

IoM TT: "Προτεραιότητα μου η ασφάλεια" απαντά στις επικρίσεις ο υπεύθυνος ασφαλείας

Ο ιθύνων της διαδρομής του Isle of Man TT απέναντι στην κριτική για το προγραμματισμό του 2026 - Με κόντρα τον καιρό
Gary Thompson
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

17/8/2026

Ο Gary Thompson, που βρίσκεται στη θέση του Clerk of the Course τα τελευταία 14 χρόνια, επιμένει εμφατικά ότι η ασφάλεια των αναβατών είναι αδιαπραγμάτευτη, ακόμη κι αν οι αποφάσεις του προκαλούν αντιδράσεις στα social media.

Το Isle of Man TT του 2026 δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το πλήρες αγωνιστικό του πρόγραμμα, καθώς οι άστατες καιρικές συνθήκες περιόρισαν σημαντικά τα διαθέσιμα χρονικά παράθυρα για αγώνες.

Ο Senior TT, ο κορυφαίος αγώνας της διοργάνωσης, αναβλήθηκε και μεταφέρθηκε στο πρόγραμμα σε μια προσπάθεια να διεξαχθεί, όμως ένα ατύχημα στον δεύτερο γύρο προκάλεσε κόκκινη σημαία. Η επιδείνωση του καιρού και το περιορισμένο φως οδήγησαν στη συνέχεια σε νέα αλλαγή του προγράμματος.

IoMTT

Τελικά, η τελευταία αγωνιστική ημέρα ακυρώθηκε, ξανά λόγω των συνθηκών, ενώ ο αγώνας Senior TT ανακηρύχθηκε ολοκληρωμένος μετά από μόλις έναν γύρο.

Οι αποφάσεις του Thompson προκάλεσαν αντιδράσεις στα social media, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε μια κατάσταση που κάθε απόφαση, μπορεί να προκαλέσει κριτική.

"Πρώτα και πάνω απ' όλα, η απόλυτη προτεραιότητά μου σε οτιδήποτε κάνω είναι η ασφάλεια, η ασφάλεια των αγωνιζόμενων. Δεν έχω βγάλει, δεν θα βγάλω και δεν έχω σκοπό να βγάλω αναβάτες σε συνθήκες που δεν είναι ικανοποιητικές," δήλωσε στο Manx Radio.

IoMTT

"Αν αυτό σημαίνει καθυστέρηση, τότε έτσι πρέπει να γίνει. Αν σημαίνει ακύρωση μιας ημέρας αγώνων, τότε έτσι πρέπει να γίνει."

Ο Thompson αναφέρθηκε και στην κριτική που δέχεται μέσω Facebook, σημειώνοντας ότι δεν τον επηρεάζει ιδιαίτερα.

"Αν όμως έβαζα έναν αγώνα ή μια περίοδο δοκιμών σε μη ικανοποιητικές συνθήκες και ένας αναβάτης τραυματιζόταν, οι ίδιοι άνθρωποι θα ήταν πολύ επικριτικοί επειδή ξεκίνησα τον αγώνα ή τις δοκιμές", πρόσθεσε.

"Είμαι λίγο σε κατάσταση no-win, αλλά αυτό πληρώνομαι να κάνω. Αυτό είναι μέρος της δουλειάς μου. Κάνουμε αυτό που κάνουμε για την ασφάλεια των αγωνιζόμενων και αν κάποιοι δεν το αποδέχονται, τότε έτσι είναι."

Η θέση του Thompson αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα δεδομένου του ιδιαίτερα δύσκολου TT του 2026. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών ένας αναβάτης έχασε τη ζωή του έπειτα από ατύχημα, ενώ στην κατηγορία των sidecar σημειώθηκαν δύο σοβαρά περιστατικά που οδήγησαν στην αναστολή της κατηγορίας.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ήδη και τα πρώτα πορίσματα της σχετικής μελέτης που ξεκίνησε μετά την αναστολή της κατηγορίας που καταλήγει ότι υπάρχει μια "ρεαλιστική πορεία" για την επιστροφή των Sidecar ακόμα από το 2027, αρκεί να προηγηθεί ένα εκτεταμένο πακέτο τεχνικών και αγωνιστικών μεταρρυθμίσεων.

Ένα από αυτά αφορούσε τη Maria Costello, η οποία υπέστη σοβαρό τραυματισμό με αποτέλεσμα να μείνει παράλυτη, ενώ μόνιμους τραυματισμούς, υπέστη και ο συνοδηγός της Shaun Parker .

Σε έναν αγώνα όπως το Isle of Man TT, όπου οι ταχύτητες είναι εξαιρετικά υψηλές και το περιθώριο λάθους ελάχιστο, οι αποφάσεις για το αν οι συνθήκες επιτρέπουν την έξοδο των αναβατών στην ορεινή διαδρομή αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες ευθύνες της διοργάνωσης. Για τον Thompson, η ασφάλεια παραμένει πάνω από την ολοκλήρωση του προγράμματος.