Αντώνης Βεντούρας - Και δεύτερο βάθρο, στον αγώνα της Κυριακής για το MotoRCWorld στη Ρουμανία [VIDEO]

Δυο αγώνες, δυο βάθρα, και με νέο ρεκόρ πίστας ο 12χρονος Έλληνας αγωνιζόμενος
Αντώνης Βεντούρας
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/9/2024

Μετά το βάθρο στον αγώνα του Σαββάτου 14/9 για τη διοργάνωση MotoRCWorld στη Ρουμανία, στον αγώνα της Κυριακή ο Αντώνης Βεντούρας έδωσε ένα ακόμη ρεσιτάλ οδήγησης.

Η εξαιρετική εμφάνιση του Βεντούρα ξεκίνησε από το πρωινό warm-up, όπου έσπασε το δικό του ρεκόρ πίστας και από 2:01:643 το έριξε στο 2:01:282. Η συνέχεια ήταν το ίδιο συναρπαστική στον αγώνα, με τον νεαρό Έλληνα αναβάτη να δίνει μεγάλη μάχη με τα πρώτα BMW, καταφέρνοντας να ρίξει και άλλο το δικό του ρεκόρ πίστας στο 2:00:694 παίρνοντας την 1η θέση στην κατηγορία των CFMOTO300 όπου και αγωνίζεται και καταλαμβάνοντας την 3η θέση γενικής. Γίνεται ξεκάθαρο πως ο Βεντούρας έχει αρχίσει και γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστικός, βάζοντας στόχο πάντα το βάθρο!

Βεντούρας

 Ο ίδιος δήλωσε:  “Ειμαι τρομερά ικανοποιημένος με την απόδοση μου και στους δυο αγώνες γιατί το έχω ξαναπεί πως είναι η πρώτη χρόνια που αγωνίζομαι, και ακόμα και στο βαλκανικό πρωτάθλημα BMU που συμμετέχω πάντα θα έχω μια αναποδιά, όμως και μια καλή, όποια κι αν είναι η θέση του βάθρου, για αυτό μπορώ μόνο να είμαι ευγνώμων, γιατί ο στόχος κάθε οδηγού είναι το βάθρο. Για μένα το βάθρο είναι να τερματίζω ΟΡΘΙΟΣ, και έπειτα ας πάρω και το κύπελλο μου, χα χα!” 

Βεντούρας

 

Πολλά συγχαρητήρια σε αυτό το παιδί που προσπαθεί να ακολουθήσει μαζί με το σχολείο του και το όνειρο του! Τον αγώνα έδειξε ζωντανά το κανάλι της Ρουμανίας Prima Sport3.

Οι υποστηρικτές του Αντώνη Βεντούρα: @kukosthesummerbar @carorder.gr @kalamaki.gonia @profresh_ @7th_sensetattoo  @kgavalascars @g.passembly @papastavrou_shops @greekfightingchampionship @helmethome_ @rider.graphics @saintbarber2018 @antoniadissistiataskiasis @elastikaparadisis @mouratisgp  @_auto.diekperaiosi @garbes_delivery_services

Φωτογραφίες: Cristian Petrache

Ετικέτες

AMA EnduroCross: Νίκη του Jonny Walker “έκλεψε” στον τελικό τον τίτλο του 2025 από τον Trystan Hart [VIDEO]

Μεγάλη επιτυχία και για την Triumph Racing που κατακτά το πρώτο της μεγάλο off-road πρωτάθλημα – Δεύτερος AMA EnduroCross τίτλος για τον Βρετανό
AMA EnduroCross Title
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

24/11/2025

Σε μια βαριά σκαμμένη πίστα, που δοκίμασε τις αντοχές όλων, ο Jonny Walker κατάφερε να ανατρέψει τη διαφορά και να κατακτήσει τον τίτλο του EnduroCross 2025, ισοβαθμώντας με τον αναβάτη της ΚΤΜ, Trystan Hart, αλλά υπερισχύοντας λόγω περισσότερων νικών.

Ο τελικός γύρος του EnduroCross στο Everett ήταν ένας σκληρός επίλογος για τη σεζόν. Η μαλακή πίστα, με τις έντονες αυλακώσεις, δεν επέτρεψε εντυπωσιακές κινήσεις. Οι αναβάτες προσπαθούσαν περισσότερο να διαχειριστούν τις γραμμές τους και να διατηρήσουν δυνάμεις μέχρι τον τελευταίο γύρο των τριών εξοντωτικών σκελών.

Ο Hart έφτασε στον τελευταίο αγώνα υπερασπιζόμενος τον τίτλο του, με προβάδισμα τριών μόλις βαθμών, γεγονός που πίεζε τα περιθώρια για τον Walker, να τον ξεπεράσει στη βαθμολογία, για να διεκδικήσει τον τίτλο.

Παρά το κακό ξεκίνημα, με τη μοτοσυκλέτα του να σβήνει στη superpole, χάνοντας την ευκαιρία για ένα “6 στα 6” -καθώς είχε κερδίσει τις superpole και στους πέντε προηγούμενους γύρους του πρωταθλήματος- και μένοντας με την τελευταία επιλογή στην εκκίνηση των οκτώ προκριθέντων, ο Walker γρήγορα ανέτρεψε την κατάσταση. Στα δύο πρώτα σκέλη ήταν αποφασιστικός, βρίσκοντας γρήγορα τον δρόμο προς την κορυφή.

AMA EnduroCross Title

Ο Hart περιορίστηκε στην τρίτη θέση στο δεύτερο moto, επιτρέποντας στον Walker να υπολογίσει πλέον πως αρκούσε να τερματίσει πίσω του στο τρίτο σκέλος. Οι δύο μονομάχοι ισοβάθμησαν τελικά, αλλά ο Walker πήρε τον τίτλο λόγω περισσότερων νικών στα επιμέρους σκέλη. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου βρέθηκε ο αναβάτης της Yamaha Cody Webb.

Η νίκη αυτή έδωσε το πρώτο μεγάλο off-road πρωτάθλημα στην Triumph Racing και ταυτόχρονα τον δεύτερο AMA EnduroCross τίτλο στον Jonny Walker που τον είχε κατακτήσει και το 2022, τότε με την ομάδα της Beta.

Ο Trystan Hart έμεινε έτσι στην δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης, με τον αναβάτη της Husqvarna Ryder Leblond να έρχεται τρίτος στην βαθμολογία του πρωταθλήματος

AMA EnduroCross Title

Αποτελέσματα 6ου (τελικού) Γύρου AMA EnduroCross 2025

2025 AMA Endurocross Rnd 6

Κατάταξη πρωταθλήματος AMA EnduroCross 2025 (τελική)

AMA EnduroCross Standings