Αντώνης Βεντούρας - Και δεύτερο βάθρο, στον αγώνα της Κυριακής για το MotoRCWorld στη Ρουμανία [VIDEO]

Δυο αγώνες, δυο βάθρα, και με νέο ρεκόρ πίστας ο 12χρονος Έλληνας αγωνιζόμενος
Αντώνης Βεντούρας
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/9/2024

Μετά το βάθρο στον αγώνα του Σαββάτου 14/9 για τη διοργάνωση MotoRCWorld στη Ρουμανία, στον αγώνα της Κυριακή ο Αντώνης Βεντούρας έδωσε ένα ακόμη ρεσιτάλ οδήγησης.

Η εξαιρετική εμφάνιση του Βεντούρα ξεκίνησε από το πρωινό warm-up, όπου έσπασε το δικό του ρεκόρ πίστας και από 2:01:643 το έριξε στο 2:01:282. Η συνέχεια ήταν το ίδιο συναρπαστική στον αγώνα, με τον νεαρό Έλληνα αναβάτη να δίνει μεγάλη μάχη με τα πρώτα BMW, καταφέρνοντας να ρίξει και άλλο το δικό του ρεκόρ πίστας στο 2:00:694 παίρνοντας την 1η θέση στην κατηγορία των CFMOTO300 όπου και αγωνίζεται και καταλαμβάνοντας την 3η θέση γενικής. Γίνεται ξεκάθαρο πως ο Βεντούρας έχει αρχίσει και γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστικός, βάζοντας στόχο πάντα το βάθρο!

Βεντούρας

 Ο ίδιος δήλωσε:  “Ειμαι τρομερά ικανοποιημένος με την απόδοση μου και στους δυο αγώνες γιατί το έχω ξαναπεί πως είναι η πρώτη χρόνια που αγωνίζομαι, και ακόμα και στο βαλκανικό πρωτάθλημα BMU που συμμετέχω πάντα θα έχω μια αναποδιά, όμως και μια καλή, όποια κι αν είναι η θέση του βάθρου, για αυτό μπορώ μόνο να είμαι ευγνώμων, γιατί ο στόχος κάθε οδηγού είναι το βάθρο. Για μένα το βάθρο είναι να τερματίζω ΟΡΘΙΟΣ, και έπειτα ας πάρω και το κύπελλο μου, χα χα!” 

Βεντούρας

 

Πολλά συγχαρητήρια σε αυτό το παιδί που προσπαθεί να ακολουθήσει μαζί με το σχολείο του και το όνειρο του! Τον αγώνα έδειξε ζωντανά το κανάλι της Ρουμανίας Prima Sport3.

Οι υποστηρικτές του Αντώνη Βεντούρα: @kukosthesummerbar @carorder.gr @kalamaki.gonia @profresh_ @7th_sensetattoo  @kgavalascars @g.passembly @papastavrou_shops @greekfightingchampionship @helmethome_ @rider.graphics @saintbarber2018 @antoniadissistiataskiasis @elastikaparadisis @mouratisgp  @_auto.diekperaiosi @garbes_delivery_services

Φωτογραφίες: Cristian Petrache

Ετικέτες

Moto4 Northern Cup: Ο Robin Siegert Πρωταθλητής με 10 συνεχόμενες νίκες

Πρόωρος τίτλος σε μια εντυπωσιακή σεζόν για τον νεαρό Γερμανό
Moto4
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

6/8/2026

Πρωταθλητής από τον πρώτο αγώνα του Oschersleben και 10 νίκες σε ισάριθμους αγώνες μετά το τέλος του Σαββατοκύριακου.

Ο Robin Siegert αναδείχθηκε πρωταθλητής του Moto4 Northern Cup 2026, ολοκληρώνοντας ένα σχεδόν αψεγάδιαστο 6o γύρο. Ο αναβάτης της Kiefer Racing Team εξασφάλισε τον τίτλο στον πρώτο αγώνα του Σαββατοκύριακου στο Oschersleben, πριν προσθέσει ακόμη μία νίκη την Κυριακή, φτάνοντας τις 10 συνεχόμενες.

Ο Siegert έφτασε στον έκτο γύρο του πρωταθλήματος έχοντας διαφορά 68 βαθμών από τη δεύτερη της βαθμολογίας, Anina Urlass, και η ένατη συνεχόμενη νίκη του το Σάββατο ήταν αρκετή για να στεφθεί μαθηματικά πρωταθλητής.

Moto4

Στον πρώτο αγώνα επικράτησε με διαφορά 3,179 δευτερολέπτων, αφήνοντας πίσω του τους Roman Durdis και Swan Emprin, ενώ η Urlass περιορίστηκε στην ένατη θέση έπειτα από έναν δύσκολο αγώνα.

Moto4

Την Κυριακή ο νεαρός Γερμανός χρειάστηκε να παλέψει πολύ περισσότερο, καθώς η νίκη κρίθηκε κυριολεκτικά πάνω στη γραμμή του τερματισμού. Ο Siegert επικράτησε του Roman Durdis για μόλις 0,008 δευτερόλεπτα, με τον Adam Vyskocil να συμπληρώνει το βάθρο και τους τρεις πρώτους να χωρίζονται από μόλις 0,376 δευτερόλεπτα.

Moto4

Η κατάκτηση του τίτλου τόσο νωρίς και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο ήρθε, με δέκα συνεχόμενες νίκες, δείχνουν ότι ο Siegert διαθέτει στοιχεία που τον ξεχωρίζουν από τους συνομηλίκους του. Ωστόσο, όπως έχει δείξει πολλές φορές η πορεία αναβατών προς τα MotoGP, η επιτυχία στις μικρές κατηγορίες δεν αποτελεί αυτούσια εγγύηση για το μέλλον.

Το Moto4 Northern Cup αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πρωταθλήματα της Κεντρικής Ευρώπης, από τα οποία έχουν περάσει αρκετοί αναβάτες που αργότερα βρέθηκαν στις μεγάλες κατηγορίες των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων. Αν ο Siegert συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό και τα επόμενα βήματα της καριέρας του, είναι πιθανό να τον δούμε σύντομα να διεκδικεί μια θέση στα παραπάνω σκαλοπάτια του Road to MotoGP.

Moto4

Παρότι ο τίτλος έχει ήδη κριθεί, η αυλαία της σεζόν θα πέσει τον Σεπτέμβριο στο Assen, όπου θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα με τον έβδομο και τελευταίο γύρο.

Moto4