Aprilia Tuareg 660 - Στο Transanatolia Rally 2023 με τους Jacopo Cerutti και Francesco Montanari

Στα πλαίσια του project “Back to Africa” και την επερχόμενη συμμετοχή στο Africa Eco Race 2024
Aprilia Tuareg 660 Transanatolia 2023
Από το

motomag

31/8/2023

Πιστή στο project της “Back to Africa”, η Aprilia, μετά την συμμετοχή της στο Italian Motorally Championship 2023, όπου έχει ήδη κερδίσει τέσσερις από τους έξι αγώνες στην κατηγορία της στους πρώτους δύο γύρους, θα συμμετάσχει και στο Transanatolia Rally του 2023.

Η Aprilia, ακολουθώντας το παράδειγμα και άλλων κατασκευαστών, με χαρακτηριστικό αυτό της Yamaha με το Tenere 700 και τους Alessandro Botturi και Pol Tarres, συνεχίζει να εξελίσσει το Tuareg 660 μέσα από τους αγώνες. Μέχρι στιγμής η συνεργασία της Aprilia Racing με την GCorse των αδελφών Guareschi φαίνεται να αποδίδει καρπούς, καθώς στο ιταλικό πρωτάθλημα Motorally 2023, οι αναβάτες Jacopo Cerutti και Francesco Montanari που έχουν αναλάβει την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας, βρίσκονται επικεφαλής στη βαθμολογία της κατηγορίας G-1000, κατηγορίας όπου επιτρέπονται δικύλινδρα και πολυκύλινδρα on-off από 600 κυβικά και πάνω -εκεί που συμμετέχει και ο Botturi.

Στα πλαίσια της εξέλιξης του Tuareg, η ιταλική εταιρεία ανακοινώνει πως “βγάζει” τη μοτοσυκλέτα εκτός ιταλικών συνόρων, συμμετέχοντας σε απαιτητικότερα ράλι όπως το Transanatolia Rally 2023. Πρόκειται για το ράλι των 2.350 χιλιομέτρων, το οποίο θα έχει διάρκεια μίας εβδομάδας από τις 2/9 μέχρι και τις 9/9, εκεί όπου θα βρίσκεται και το ΜΟΤΟ για να σας μεταφέρει την αγωνιστική ατμόσφαιρα του απαιτητικού αυτού αγώνα.

Aprilia Tuareg 660 - Transanatolia 2023

Εκεί, οι Jacopo Cerutti και Francesco Montanari θα ριχτούν στην μάχη της κατηγορίας Β3, απέναντι στα υπόλοιπα μεγάλα δικύλινδρα και πολυκύλινδρα Οnff -όπως τα Tenere των Botturi και Tarres. Τα δύο Tuareg 660 είναι εξοπλισμένα με αναρτήσεις της Ohlins by Adreani, ολόσωμη εξάτμιση τιτανίου της SC Project, ειδικά κατασκευασμένο φίλτρο αέρα Sprint Filter και ελαστικά της Metzeler.

Η εμπειρία αυτή, θα αποτελέσει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να διαπιστώσει το Noale την μέχρι τώρα εξέλιξη του Tuareg, απέναντι στο Tenere της Yamaha.

Massimo Rivola - Aprilia Racing CEO: “Προτεραιότητα της συμμετοχής της Aprilia Racing στο Transanatolia Rally δεν είναι το αποτέλεσμα. Πηγαίνουμε στην Τουρκία για να συλλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερη εμπειρία, σε ένα περιβάλλον εντελώς νέο για εμάς, το οποίο αντιπροσωπεύει ένα εξαιρετικό πεδίο δοκιμών στον δρόμο για τον τελικό στόχο -την επιστροφή μας στα αφρικανικά Rally Raid. Το να καταφέρουμε να τερματίσουμε τον αγώνα είναι θεμελιώδους σημασίας για να συγκεντρώσουμε πολύτιμα δεδομένα για το μέλλον, ώστε να προετοιμαστούμε για ακόμη πιο δύσκολες διοργανώσεις. Σε κάθε περίπτωση, η πορεία μας μέχρι τώρα μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον. Το Tuareg έχει δείξει ότι είναι ικανό για εξαιρετικά αποτελέσματα ήδη από την αρχή του project, και όλα αυτά επιτεύχθηκαν χάρη στο μοντέλο παραγωγής, το οποίο αποτελεί μία εξαιρετική βάση, αλλά και χάρη στις προσπάθειες όλων όσων απαρτίζουν την ομάδα, από τα αδέλφια Guareschi μέχρι τους αναβάτες μας.”

Vittoriano Guareschi - Project Leader: “Η εξέλιξη του Tuareg είναι διαρκής και αυτή τη φορά θα γίνει σε υψηλό επίπεδο εξοπλισμού. Το Transanatolia Rally είναι ένας πολύ σημαντικός σταθμός, για διάφορους λόγους. Θα αναμετρηθούμε με τους αντιπάλους μας για να δούμε πόσο ανταγωνιστικοί είμαστε, ενώ είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι θα καλύψουμε τόσα πολλά χιλιόμετρα και θα συγκεντρώσουμε τόσα δεδομένα, προκειμένου να δούμε ποια σημεία χρειάζονται περαιτέρω βελτίωση. Και οι δύο αναβάτες, Jacopo και Francesco, θα έχουν διαθέσιμη την τελευταία έκδοση της μοτοσυκλέτας, η οποία έχει δεχθεί πολλές αναβαθμίσεις σε πλαίσιο και κινητήρα. Από την στιγμή που μιλάμε για αγώνα, η αναμέτρηση με τους αντιπάλους μας είναι σίγουρα σημαντική, αλλά προτεραιότητά μας παραμένει η εξέλιξη της μοτοσυκλέτας στο συντομότερο δυνατό χρονικό περιθώριο.”

Aprilia Tuareg 660 - Transanatolia 2023

Jacopo Cerutti: “Το Transanatolia Rally θα αποτελέσει σημαντικό πεδίο εξέλιξης, καθώς θα αντιμετωπίσουμε συνθήκες που είναι πιο κοντά στους αγώνες στην Αφρική από κάποιες απόψεις, σε σχέση με αυτά που έχουμε συνηθίσει στο ιταλικό Motorally. Θα υπάρχουν πολλοί δυνατοί αντίπαλοι στην σχάρα εκκίνησης, οπότε θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να συγκριθούμε με αυτούς προκειμένου να αξιολογήσουμε το δικό μας επίπεδο ανταγωνισμού. Στόχος είναι να δώσουμε μία ικανή μάχη με τα υπόλοιπα δικύλινδρα και - γιατί όχι- να προσπαθήσουμε ακόμα και να ηγηθούμε σε κάποια κομμάτια, αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το project μας είναι ακόμα αρκετά νέο. Οι δοκιμές που έχουμε κάνει μέχρι τώρα με την μοτοσυκλέτα έχουν πάει καλά, αλλά η συμμετοχή μας στην Τουρκία θα μας επιτρέψει να διεξάγουμε αποτελεσματικότερες δοκιμές για να βελτιωθούμε περισσότερο.”

Francesco Montanari: “Το Transanatolia θα είναι το πρώτο μου διεθνές Rally και πηγαίνω εκεί γνωρίζοντας καλά ότι θα είναι μία σπουδαία εμπειρία για εμένα. Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσω τον ρυθμό ενός αγώνα με μεγαλύτερα σκέλη από αυτά που έχω συνηθίσει. Τους τελευταίους μήνες προσπάθησα να προετοιμαστώ σωματικά όσο καλύτερα μπορούσα και είμαι σίγουρος ότι θα με βοηθήσει το γεγονός πως έχω δίπλα μου έναν έμπειρο ομόσταυλο όπως ο Jacopo. Είμαι ενθουσιασμένος. Στις δοκιμές, είχα εξαιρετική αίσθηση από τη μοτοσυκλέτα. Βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο για την Αφρική και ανυπομονώ να συνεχίσουμε το έργο μας στην Τουρκία.”

Ετικέτες

Hero MotoSports - Με Jose Nacho Cornejo στη Rally ομάδα της

Προηγουμένως ο νεαρός Χιλιανός αναβάτης είχε κάνει όνομα στην ομάδα της Honda
Nacho Cornejo at Hero Motosports
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/4/2024

Ένα μήνα από όταν η Honda ανακοίνωσε τη λύση του συμβολαίου του Jose “Nacho” Cornejo, ήρθε το ανακοινωθέν της Hero MotoSports Team Rally το οποίο καλωσορίζει τον Χιλιανό στην ινδική ομάδα.

Μάλιστα από τις 16/4 η Hero έτρεχε… quiz στα social media με κάποιες εικόνες, ρωτώντας αν μπορούμε να λύσουμε το μυστήριο του νέου αναβάτη της. Στο quiz φαινόταν ο Nacho σκυμμένος, με ένα καπέλο να κρύβει το πρόσωπό του, ενώ δίπλα υπήρχαν φωτογραφίες από… nachos, το δημοφιλές σνακ, κάτι… καλαμπόκια (Corn), και κάποιες παραδοσιακές φορεσιές.

Όχι λοιπόν, ο Nacho δεν θα αντικαταστήσει τον Toby Price στην ομάδα της KTM, αλλά βρίσκει τη θέση του στον Ινδό κατασκευαστή που το 2023 κατέκτησε τη 2η θέση στο Rally Dakar με τον Ross Branch, και διανύει την καλύτερη χρονιά της, στον όγδοο χρόνο που αγωνίζεται στους διεθνείς αγώνες Rally. Πλέον η ομάδα Hero MotoSports Team Rally αποτελείται από τους José Ignacio Cornejo Florimo, Ross Branch, Sebastien Buhler και Joan Barreda.

Ο 29χρονος Nacho Cornejo από το Iquique της Χιλής, εντάσσεται στην ινδική κατασκευάστρια Hero MotoCorp μετά από μια επιτυχημένη εξαετή θητεία στη Honda Racing, όπου συγκέντρωσε εννέα νίκες σε αγώνες Rally. Μετά την ολοκλήρωση των 3 από τους 5 γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Rally Raid, η Hero MotoSports Team Rally προηγείται τόσο στην κατάταξη κατασκευαστών όσο και στην κατάταξη αναβατών!

Όσον αφορά στον “Nacho”, αυτός κέρδισε το πρωτάθλημα FIM Cross-Country Rallies Junior 2016 σε ηλικία 21 ετών, είναι νικητής του Atacama Rally και έχει ανέβει στο βάθρο στο Sonora Rally, στο Desafío del Desierto και στο Desafío Inka. Στο πρόσφατο Dakar 2024, ο Nacho ήταν ένα από τα φαβορί για μια θέση στο βάθρο -έχοντας κερδίσει τρεις ειδικές διαδρομές και κατακτώντας σταθερά τις τέσσερις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης κάθε μέρα. Ωστόσο, μηχανικά προβλήματα τις δύο τελευταίες ημέρες τον έσπρωξαν στην έκτη θέση της τελικής κατάταξης.

Η πρώτη συμμετοχή του Cornejo με την ομάδα Hero MotoSports θα γίνει τον Ιούνιο του 2024, στο Desafio Ruta 40 στην Αργεντινή - τον τέταρτο γύρο του W2RC 2024, του οποίου ο Ross Branch είναι αυτή τη στιγμή επικεφαλής

Ετικέτες