Aprilia Tuareg 660 - Στο Transanatolia Rally 2023 με τους Jacopo Cerutti και Francesco Montanari

Στα πλαίσια του project “Back to Africa” και την επερχόμενη συμμετοχή στο Africa Eco Race 2024
Aprilia Tuareg 660 Transanatolia 2023
Από το

motomag

31/8/2023

Πιστή στο project της “Back to Africa”, η Aprilia, μετά την συμμετοχή της στο Italian Motorally Championship 2023, όπου έχει ήδη κερδίσει τέσσερις από τους έξι αγώνες στην κατηγορία της στους πρώτους δύο γύρους, θα συμμετάσχει και στο Transanatolia Rally του 2023.

Η Aprilia, ακολουθώντας το παράδειγμα και άλλων κατασκευαστών, με χαρακτηριστικό αυτό της Yamaha με το Tenere 700 και τους Alessandro Botturi και Pol Tarres, συνεχίζει να εξελίσσει το Tuareg 660 μέσα από τους αγώνες. Μέχρι στιγμής η συνεργασία της Aprilia Racing με την GCorse των αδελφών Guareschi φαίνεται να αποδίδει καρπούς, καθώς στο ιταλικό πρωτάθλημα Motorally 2023, οι αναβάτες Jacopo Cerutti και Francesco Montanari που έχουν αναλάβει την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας, βρίσκονται επικεφαλής στη βαθμολογία της κατηγορίας G-1000, κατηγορίας όπου επιτρέπονται δικύλινδρα και πολυκύλινδρα on-off από 600 κυβικά και πάνω -εκεί που συμμετέχει και ο Botturi.

Στα πλαίσια της εξέλιξης του Tuareg, η ιταλική εταιρεία ανακοινώνει πως “βγάζει” τη μοτοσυκλέτα εκτός ιταλικών συνόρων, συμμετέχοντας σε απαιτητικότερα ράλι όπως το Transanatolia Rally 2023. Πρόκειται για το ράλι των 2.350 χιλιομέτρων, το οποίο θα έχει διάρκεια μίας εβδομάδας από τις 2/9 μέχρι και τις 9/9, εκεί όπου θα βρίσκεται και το ΜΟΤΟ για να σας μεταφέρει την αγωνιστική ατμόσφαιρα του απαιτητικού αυτού αγώνα.

Aprilia Tuareg 660 - Transanatolia 2023

Εκεί, οι Jacopo Cerutti και Francesco Montanari θα ριχτούν στην μάχη της κατηγορίας Β3, απέναντι στα υπόλοιπα μεγάλα δικύλινδρα και πολυκύλινδρα Οnff -όπως τα Tenere των Botturi και Tarres. Τα δύο Tuareg 660 είναι εξοπλισμένα με αναρτήσεις της Ohlins by Adreani, ολόσωμη εξάτμιση τιτανίου της SC Project, ειδικά κατασκευασμένο φίλτρο αέρα Sprint Filter και ελαστικά της Metzeler.

Η εμπειρία αυτή, θα αποτελέσει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να διαπιστώσει το Noale την μέχρι τώρα εξέλιξη του Tuareg, απέναντι στο Tenere της Yamaha.

Massimo Rivola - Aprilia Racing CEO: “Προτεραιότητα της συμμετοχής της Aprilia Racing στο Transanatolia Rally δεν είναι το αποτέλεσμα. Πηγαίνουμε στην Τουρκία για να συλλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερη εμπειρία, σε ένα περιβάλλον εντελώς νέο για εμάς, το οποίο αντιπροσωπεύει ένα εξαιρετικό πεδίο δοκιμών στον δρόμο για τον τελικό στόχο -την επιστροφή μας στα αφρικανικά Rally Raid. Το να καταφέρουμε να τερματίσουμε τον αγώνα είναι θεμελιώδους σημασίας για να συγκεντρώσουμε πολύτιμα δεδομένα για το μέλλον, ώστε να προετοιμαστούμε για ακόμη πιο δύσκολες διοργανώσεις. Σε κάθε περίπτωση, η πορεία μας μέχρι τώρα μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον. Το Tuareg έχει δείξει ότι είναι ικανό για εξαιρετικά αποτελέσματα ήδη από την αρχή του project, και όλα αυτά επιτεύχθηκαν χάρη στο μοντέλο παραγωγής, το οποίο αποτελεί μία εξαιρετική βάση, αλλά και χάρη στις προσπάθειες όλων όσων απαρτίζουν την ομάδα, από τα αδέλφια Guareschi μέχρι τους αναβάτες μας.”

Vittoriano Guareschi - Project Leader: “Η εξέλιξη του Tuareg είναι διαρκής και αυτή τη φορά θα γίνει σε υψηλό επίπεδο εξοπλισμού. Το Transanatolia Rally είναι ένας πολύ σημαντικός σταθμός, για διάφορους λόγους. Θα αναμετρηθούμε με τους αντιπάλους μας για να δούμε πόσο ανταγωνιστικοί είμαστε, ενώ είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι θα καλύψουμε τόσα πολλά χιλιόμετρα και θα συγκεντρώσουμε τόσα δεδομένα, προκειμένου να δούμε ποια σημεία χρειάζονται περαιτέρω βελτίωση. Και οι δύο αναβάτες, Jacopo και Francesco, θα έχουν διαθέσιμη την τελευταία έκδοση της μοτοσυκλέτας, η οποία έχει δεχθεί πολλές αναβαθμίσεις σε πλαίσιο και κινητήρα. Από την στιγμή που μιλάμε για αγώνα, η αναμέτρηση με τους αντιπάλους μας είναι σίγουρα σημαντική, αλλά προτεραιότητά μας παραμένει η εξέλιξη της μοτοσυκλέτας στο συντομότερο δυνατό χρονικό περιθώριο.”

Aprilia Tuareg 660 - Transanatolia 2023

Jacopo Cerutti: “Το Transanatolia Rally θα αποτελέσει σημαντικό πεδίο εξέλιξης, καθώς θα αντιμετωπίσουμε συνθήκες που είναι πιο κοντά στους αγώνες στην Αφρική από κάποιες απόψεις, σε σχέση με αυτά που έχουμε συνηθίσει στο ιταλικό Motorally. Θα υπάρχουν πολλοί δυνατοί αντίπαλοι στην σχάρα εκκίνησης, οπότε θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να συγκριθούμε με αυτούς προκειμένου να αξιολογήσουμε το δικό μας επίπεδο ανταγωνισμού. Στόχος είναι να δώσουμε μία ικανή μάχη με τα υπόλοιπα δικύλινδρα και - γιατί όχι- να προσπαθήσουμε ακόμα και να ηγηθούμε σε κάποια κομμάτια, αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το project μας είναι ακόμα αρκετά νέο. Οι δοκιμές που έχουμε κάνει μέχρι τώρα με την μοτοσυκλέτα έχουν πάει καλά, αλλά η συμμετοχή μας στην Τουρκία θα μας επιτρέψει να διεξάγουμε αποτελεσματικότερες δοκιμές για να βελτιωθούμε περισσότερο.”

Francesco Montanari: “Το Transanatolia θα είναι το πρώτο μου διεθνές Rally και πηγαίνω εκεί γνωρίζοντας καλά ότι θα είναι μία σπουδαία εμπειρία για εμένα. Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσω τον ρυθμό ενός αγώνα με μεγαλύτερα σκέλη από αυτά που έχω συνηθίσει. Τους τελευταίους μήνες προσπάθησα να προετοιμαστώ σωματικά όσο καλύτερα μπορούσα και είμαι σίγουρος ότι θα με βοηθήσει το γεγονός πως έχω δίπλα μου έναν έμπειρο ομόσταυλο όπως ο Jacopo. Είμαι ενθουσιασμένος. Στις δοκιμές, είχα εξαιρετική αίσθηση από τη μοτοσυκλέτα. Βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο για την Αφρική και ανυπομονώ να συνεχίσουμε το έργο μας στην Τουρκία.”

Ετικέτες

Olympia Rally 2024, ημέρα 4η - Ταχύτερος ο Ard Vermeulen που βρίσκεται και 1ος γενικής

Απαιτητική διαδρομή 280 χλμ, που έφερε πολλές εγκαταλείψεις
Olympia Rally 2024, 4η μέρα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/5/2024

Η Ημέρα 4 του Olympia Rally ήταν μια ακόμη συναρπαστική διαδρομή σηματοδοτώντας το δεύτερο και μέρος του μαραθώνιου stage. Οι αναβάτες ξεκίνησαν από το Ξυλόκαστρο και επέστρεψαν στο bivouac στην Αρχαία Ολυμπία περνώντας από το Ζεμενό, την Κυλλήνη, το όρος Ζήρια, τη λίμνη Στυμφαλία, τη λίμνη Δόξα, τα Ζαρέλια, το Πλανητέρο, την Κλειτορία, τον ποταμό Λάδωνα, τον ποταμό Ερύμανθο και το δάσος Φολόης.

Η απαιτητική διαδρομή των 280 χλμ άφησε το σημάδι της, αναγκάζοντας πολλούς αναβάτες να εγκαταλείψουν, επιβεβαιώνοντας τη φήμη του Olympia Rally.

Πρώτος που ολοκλήρωσε το σκέλος ήταν ο #42 Ard Vermeulen (NL), με τον #302 Dennis Schans (NL) στη δεύτερη θέση και τον #310 Martin Kalt (CHE) να συμπληρώνει την τριάδα.

Φέτος, στο Olympia Rally συμμετέχουν δύο Έλληνες αναβάτες, ο #45 Χρήστος Πελούσης και η #18 Πολυτίμη Κυριακοπούλου, οι οποίοι βρίσκονται σε έντονη μάχη για την πρώτη θέση στην κατηγορία τους.

Olympia Rally 2024, 4η μέρα

Γενική Κατάταξη μετά την Ημέρα 4:

1. #42 Ard Vermeulen (NL)

2. #41 Ad Jansen (NL)

3. #302 Dennis Schans (NL)

Την 5η ημέρα, οι αναβάτες θα αναμετρηθούν στο SS5 Γορτυνία – Νεμούτα.

Ετικέτες