Aprilia Tuareg 660 - Στο Transanatolia Rally 2023 με τους Jacopo Cerutti και Francesco Montanari

Στα πλαίσια του project “Back to Africa” και την επερχόμενη συμμετοχή στο Africa Eco Race 2024
Aprilia Tuareg 660 Transanatolia 2023
Από το

motomag

31/8/2023

Πιστή στο project της “Back to Africa”, η Aprilia, μετά την συμμετοχή της στο Italian Motorally Championship 2023, όπου έχει ήδη κερδίσει τέσσερις από τους έξι αγώνες στην κατηγορία της στους πρώτους δύο γύρους, θα συμμετάσχει και στο Transanatolia Rally του 2023.

Η Aprilia, ακολουθώντας το παράδειγμα και άλλων κατασκευαστών, με χαρακτηριστικό αυτό της Yamaha με το Tenere 700 και τους Alessandro Botturi και Pol Tarres, συνεχίζει να εξελίσσει το Tuareg 660 μέσα από τους αγώνες. Μέχρι στιγμής η συνεργασία της Aprilia Racing με την GCorse των αδελφών Guareschi φαίνεται να αποδίδει καρπούς, καθώς στο ιταλικό πρωτάθλημα Motorally 2023, οι αναβάτες Jacopo Cerutti και Francesco Montanari που έχουν αναλάβει την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας, βρίσκονται επικεφαλής στη βαθμολογία της κατηγορίας G-1000, κατηγορίας όπου επιτρέπονται δικύλινδρα και πολυκύλινδρα on-off από 600 κυβικά και πάνω -εκεί που συμμετέχει και ο Botturi.

Στα πλαίσια της εξέλιξης του Tuareg, η ιταλική εταιρεία ανακοινώνει πως “βγάζει” τη μοτοσυκλέτα εκτός ιταλικών συνόρων, συμμετέχοντας σε απαιτητικότερα ράλι όπως το Transanatolia Rally 2023. Πρόκειται για το ράλι των 2.350 χιλιομέτρων, το οποίο θα έχει διάρκεια μίας εβδομάδας από τις 2/9 μέχρι και τις 9/9, εκεί όπου θα βρίσκεται και το ΜΟΤΟ για να σας μεταφέρει την αγωνιστική ατμόσφαιρα του απαιτητικού αυτού αγώνα.

Aprilia Tuareg 660 - Transanatolia 2023

Εκεί, οι Jacopo Cerutti και Francesco Montanari θα ριχτούν στην μάχη της κατηγορίας Β3, απέναντι στα υπόλοιπα μεγάλα δικύλινδρα και πολυκύλινδρα Οnff -όπως τα Tenere των Botturi και Tarres. Τα δύο Tuareg 660 είναι εξοπλισμένα με αναρτήσεις της Ohlins by Adreani, ολόσωμη εξάτμιση τιτανίου της SC Project, ειδικά κατασκευασμένο φίλτρο αέρα Sprint Filter και ελαστικά της Metzeler.

Η εμπειρία αυτή, θα αποτελέσει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να διαπιστώσει το Noale την μέχρι τώρα εξέλιξη του Tuareg, απέναντι στο Tenere της Yamaha.

Massimo Rivola - Aprilia Racing CEO: “Προτεραιότητα της συμμετοχής της Aprilia Racing στο Transanatolia Rally δεν είναι το αποτέλεσμα. Πηγαίνουμε στην Τουρκία για να συλλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερη εμπειρία, σε ένα περιβάλλον εντελώς νέο για εμάς, το οποίο αντιπροσωπεύει ένα εξαιρετικό πεδίο δοκιμών στον δρόμο για τον τελικό στόχο -την επιστροφή μας στα αφρικανικά Rally Raid. Το να καταφέρουμε να τερματίσουμε τον αγώνα είναι θεμελιώδους σημασίας για να συγκεντρώσουμε πολύτιμα δεδομένα για το μέλλον, ώστε να προετοιμαστούμε για ακόμη πιο δύσκολες διοργανώσεις. Σε κάθε περίπτωση, η πορεία μας μέχρι τώρα μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον. Το Tuareg έχει δείξει ότι είναι ικανό για εξαιρετικά αποτελέσματα ήδη από την αρχή του project, και όλα αυτά επιτεύχθηκαν χάρη στο μοντέλο παραγωγής, το οποίο αποτελεί μία εξαιρετική βάση, αλλά και χάρη στις προσπάθειες όλων όσων απαρτίζουν την ομάδα, από τα αδέλφια Guareschi μέχρι τους αναβάτες μας.”

Vittoriano Guareschi - Project Leader: “Η εξέλιξη του Tuareg είναι διαρκής και αυτή τη φορά θα γίνει σε υψηλό επίπεδο εξοπλισμού. Το Transanatolia Rally είναι ένας πολύ σημαντικός σταθμός, για διάφορους λόγους. Θα αναμετρηθούμε με τους αντιπάλους μας για να δούμε πόσο ανταγωνιστικοί είμαστε, ενώ είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι θα καλύψουμε τόσα πολλά χιλιόμετρα και θα συγκεντρώσουμε τόσα δεδομένα, προκειμένου να δούμε ποια σημεία χρειάζονται περαιτέρω βελτίωση. Και οι δύο αναβάτες, Jacopo και Francesco, θα έχουν διαθέσιμη την τελευταία έκδοση της μοτοσυκλέτας, η οποία έχει δεχθεί πολλές αναβαθμίσεις σε πλαίσιο και κινητήρα. Από την στιγμή που μιλάμε για αγώνα, η αναμέτρηση με τους αντιπάλους μας είναι σίγουρα σημαντική, αλλά προτεραιότητά μας παραμένει η εξέλιξη της μοτοσυκλέτας στο συντομότερο δυνατό χρονικό περιθώριο.”

Aprilia Tuareg 660 - Transanatolia 2023

Jacopo Cerutti: “Το Transanatolia Rally θα αποτελέσει σημαντικό πεδίο εξέλιξης, καθώς θα αντιμετωπίσουμε συνθήκες που είναι πιο κοντά στους αγώνες στην Αφρική από κάποιες απόψεις, σε σχέση με αυτά που έχουμε συνηθίσει στο ιταλικό Motorally. Θα υπάρχουν πολλοί δυνατοί αντίπαλοι στην σχάρα εκκίνησης, οπότε θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να συγκριθούμε με αυτούς προκειμένου να αξιολογήσουμε το δικό μας επίπεδο ανταγωνισμού. Στόχος είναι να δώσουμε μία ικανή μάχη με τα υπόλοιπα δικύλινδρα και - γιατί όχι- να προσπαθήσουμε ακόμα και να ηγηθούμε σε κάποια κομμάτια, αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το project μας είναι ακόμα αρκετά νέο. Οι δοκιμές που έχουμε κάνει μέχρι τώρα με την μοτοσυκλέτα έχουν πάει καλά, αλλά η συμμετοχή μας στην Τουρκία θα μας επιτρέψει να διεξάγουμε αποτελεσματικότερες δοκιμές για να βελτιωθούμε περισσότερο.”

Francesco Montanari: “Το Transanatolia θα είναι το πρώτο μου διεθνές Rally και πηγαίνω εκεί γνωρίζοντας καλά ότι θα είναι μία σπουδαία εμπειρία για εμένα. Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσω τον ρυθμό ενός αγώνα με μεγαλύτερα σκέλη από αυτά που έχω συνηθίσει. Τους τελευταίους μήνες προσπάθησα να προετοιμαστώ σωματικά όσο καλύτερα μπορούσα και είμαι σίγουρος ότι θα με βοηθήσει το γεγονός πως έχω δίπλα μου έναν έμπειρο ομόσταυλο όπως ο Jacopo. Είμαι ενθουσιασμένος. Στις δοκιμές, είχα εξαιρετική αίσθηση από τη μοτοσυκλέτα. Βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο για την Αφρική και ανυπομονώ να συνεχίσουμε το έργο μας στην Τουρκία.”

Ετικέτες

Λευτέρης Πίππος - Για 10η φορά πρωταθλητής Ελλάδος στο Trial, με μοτοσυκλέτα της GASGAS

Μετά από αποχή 2 ετών επέστρεψε στο πρώτο σκαλί του βάθρου
motomag Για 10η φορά πρωταθλητής Ελλάδος στο Trial ο Λευτέρης Πίππος με μοτοσυκλέτα της GASGAS
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

5/12/2023

Ο Λευτέρης Πίππος ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή χρονιά, κερδίζοντας τους πέντε από τους έξι αγώνες του πρωταθλήματος, κατακτώντας ταυτόχρονα για δέκατη (!) φορά το ελληνικό πρωτάθλημα Trial με GASGAS TXT Racing 250.

Ο Έλληνας πολυπρωταθλητής επέστρεψε στο αγαπημένο του άθλημα μετά από αποχή δύο ετών έχοντας ως αγωνιστικό όπλο μία GASGAS TXT Racing 250. O Πίππος ξεκίνησε με το δεξί τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις τον Απρίλιο στα Μέγαρα κερδίζοντας και τους δύο αγώνες, ενώ το ίδιο συνέβη και στους δύο επόμενους αγώνες στη Σίφνο. Ο Λευτέρης Πίππος λίγο έλειψε να κάνει το έξι στα έξι τη φετινή χρονιά αλλά ο Λευτέρης Καρέτσος του "χάλασε το πάρτι" στον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς στην Κρήτη με τον Πίππο να τερματίζει στη δεύτερη θέση. Ο Πίππος ολοκλήρωσε την χρονιά πανηγυρικά κερδίζοντας τον δεύτερο αγώνα στην Κρήτη, με τον ίδιο να ανακηρύσσεται για δέκατη φορά πρωταθλητής Ελλάδος Trial. Ο Πίππος στον δρόμο προς την κατάκτηση του φετινού τίτλου κέρδισε πέντε από τους έξι αγώνες συγκεντρώνοντας 145 βαθμούς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Άγγελο – Ιωάννη Παγώνη και στην τρίτη θέση τον Λευτέρη Καρέτσο.

Για 10η φορά πρωταθλητής Ελλάδος στο Trial ο Λευτέρης Πίππος με μοτοσυκλέτα της GASGAS

Εκτός όμως από την παρουσία του στο φετινό πρωτάθλημα Trial, o Λευτέρης Πίππος έλαβε μέρος και στο FIM Trial Des Nations 2023 με την Ελληνική Εθνική Ομάδα, με τον ίδιο να θέλει την επόμενη χρονιά να εκπροσωπήσει εκ νέου την γαλανόλευκη. Όσον αφορά το 2024 ο Λευτέρης Πίππος θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του Πρωταθλητή οδηγώντας και πάλι GAGSAS ενώ την προσπάθεια του στηρίζουν οι: GASGAS Ελλάδος, Drakos Engineering, Rise Custom Gear, Rise Motor, Dunlop Moto, Bardahl Greece, Papastavrou Shops, DXL Graphics, Makis Christou Contras, Anek Lines, Spy Optic Greece.

Για 10η φορά πρωταθλητής Ελλάδος στο Trial ο Λευτέρης Πίππος με μοτοσυκλέτα της GASGAS
Ετικέτες