Βαλκανικό Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας 5-6-7 Μαΐου στο Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών

Και με ελληνικές συμμετοχές, αν και ο συγκεκριμένος αγώνας δεν εντάσσεται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας
BMU Σέρρες 5-7 Μαίου 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

5/5/2023

Το Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών θα φιλοξενήσει ένα ακόμη γύρο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Μοτοσυκλέτας (Balkan Road Racing Championship) το τριήμερο 5-6 και 7 Μαΐου (Παρασκευή και Σαββατοκύριακο), υπό την αιγίδα της Βαλκανικής Ένωσης Μοτοσυκλέτας (Balkan Motorcycle Union).

Ειδικότερα, το ερχόμενο τριήμερο στο Πρωτάθλημα θα συμμετέχουν παραπάνω από εκατό αναβάτες από Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία, Σερβία, Ελλάδα κ.α. αναδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τις Σέρρες και το Αυτοκινητοδρόμιό της πόλης σε επίκεντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε βαλκανικό επίπεδο. 

Οι συμμετέχοντες αναβάτες θα αγωνιστούν στις κατηγορίες SP125, SSP300, SSP 600, SBK 1000, F600 και F1000.

Το Πρόγραμμα

  • Η Παρασκευή 5 Μαΐου είναι αφιερωμένη σε εγγραφές, τεχνικούς και διοικητικούς ελέγχους, δωρεάν πρακτική άσκηση και προκριματικά. 
  • Το Σάββατο 6 Μαΐου οι ελεύθερες προπονήσεις ξεκινούν στις 10:30 π.μ. και ο πρώτος αγώνας θα ξεκινήσει στις 13:25 (για την κατηγορίες SP125 και SSP300). 
  • Ο τελευταίος αγώνας της ημέρας (κατηγορία Superbike) είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 16:45. 
  • Η τελετή απονομής και των δύο πρωταθλημάτων θα γίνει αμέσως μετά το τέλος του τελευταίου γύρου. 
  • Την Κυριακή 7 Μαΐου 2023, οι πιλότοι μπαίνουν στην προθέρμανση, μεταξύ 09:30 και 11:30. 
  • Οι αγώνες ξεκινούν στις 11:50 π.μ. και τελειώνουν στις 3:30 μ.μ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Isle of Man TT: Οκτώ θεατές κι ένας αναβάτης στο νοσοκομείο – Η αιτία διακοπής των δοκιμών της Δευτέρας

Ευτυχώς εκτός κινδύνου όλοι οι εμπλεκόμενοι
iom-ramsey-parliament-square
Η είσοδος στην Parliament Square (φωτογραφία αρχείου)
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

26/5/2026

Με το αριστερό ξεκίνησε το Tourist Trophy του 2026 στο Isle of Man, καθώς οι ελεύθερες δοκιμές δοκιμές των κατηγοριών Superbike και Superstock σημαδεύτηκαν από ένα συμβάν που οδήγησε σε διακοπή όλης της δράσης της πρώτης μέρας.

Στις 13:50 τοπική ώρα (15:50 Ελλάδας) οι κόκκινες σημαίες σηματοδότησαν μια διακοπή των δοκιμών γι’ αυτό που οι διοργανωτές αποκάλεσα αρχικά ως “σοβαρό συμβάν” και λίγο αργότερα ως “ατύχημα”, χωρίς όμως να έχουν ξεκαθαρίσει τι ακριβώς συνέβη.

Αυτό ήρθε με ένα επίσημο ανακοινωθέν χτες αργά το απόγευμα, κατά το οποίο η διοργάνωση του αγώνα αποκάλυψε πως το συμβάν που είχε συμβεί στην Parliament Square της πόλης Ramsey ήταν πως ένας αναβάτης έπεσε και η μοτοσυκλέτα του χτύπησε τους θεατές.

Parliament Square
Η Parliament Square στη Ramsey

Από το ατύχημα τραυματίστηκε στα πόδια ο αναβάτης, καθώς και οκτώ θεατές και όλοι τους νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Nobles. Από το επίσημο ανακοινωθέν δεν προκύπτει σοβαρός τραυματισμός για κάποιον, καθώς ο αναβάτης έχει χτυπήσει στα πόδια και δεν διατρέχει κάποιον κίνδυνο, ενώ για τους οκτώ θεατές η περιγραφή περιορίζεται σε “όλοι έχουν τις αισθήσεις τους και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο για περαιτέρω εκτίμηση και νοσηλεία”.

Το όνομα του αναβάτη που έπεσε στην Parliament Square δεν αποκαλύπτεται ακόμη από τη διοργάνωση του ΤΤ.

Αυτή είναι η τελευταία επίσημη αναφορά που μας έρχεται από το Isle of Man και πιθανότατα το σημερινό πρόγραμμα θα εξελιχθεί κανονικά ως είναι προγραμματισμένο. Χτες οι δοκιμές των SBK/STK ολοκλήρωναν το πρωινό σκέλος των ελεύθερων δοκιμών για να ξεκινήσουν οι πρώτες κατατακτήριες (Qualifying 1) το απόγευμα, κάτι που φυσικά δεν έγινε συνεπεία του ατυχήματος.

Σήμερα το πρόγραμμα προβλέπει κατατακτήριες δοκιμές από τις 18:30 τοπική (20:30 Ελλάδας) κατά σειρά για τις κατηγορίες Superbike και Superstock, Supersport και Sportbike, κλείνοντας με τα Sidecars.

Ας ευχηθούμε όλοι οι τραυματίες να είναι σύντομα καλά, καθώς και η σημερινή επικαιρότητα να γεμίσει αποκλειστικά από σπουδαίες επιδόσεις και τίποτε άλλο.