Βαλκανικό Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας 5-6-7 Μαΐου στο Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών

Και με ελληνικές συμμετοχές, αν και ο συγκεκριμένος αγώνας δεν εντάσσεται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας
BMU Σέρρες 5-7 Μαίου 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

5/5/2023

Το Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών θα φιλοξενήσει ένα ακόμη γύρο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Μοτοσυκλέτας (Balkan Road Racing Championship) το τριήμερο 5-6 και 7 Μαΐου (Παρασκευή και Σαββατοκύριακο), υπό την αιγίδα της Βαλκανικής Ένωσης Μοτοσυκλέτας (Balkan Motorcycle Union).

Ειδικότερα, το ερχόμενο τριήμερο στο Πρωτάθλημα θα συμμετέχουν παραπάνω από εκατό αναβάτες από Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία, Σερβία, Ελλάδα κ.α. αναδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τις Σέρρες και το Αυτοκινητοδρόμιό της πόλης σε επίκεντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε βαλκανικό επίπεδο. 

Οι συμμετέχοντες αναβάτες θα αγωνιστούν στις κατηγορίες SP125, SSP300, SSP 600, SBK 1000, F600 και F1000.

Το Πρόγραμμα

  • Η Παρασκευή 5 Μαΐου είναι αφιερωμένη σε εγγραφές, τεχνικούς και διοικητικούς ελέγχους, δωρεάν πρακτική άσκηση και προκριματικά. 
  • Το Σάββατο 6 Μαΐου οι ελεύθερες προπονήσεις ξεκινούν στις 10:30 π.μ. και ο πρώτος αγώνας θα ξεκινήσει στις 13:25 (για την κατηγορίες SP125 και SSP300). 
  • Ο τελευταίος αγώνας της ημέρας (κατηγορία Superbike) είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 16:45. 
  • Η τελετή απονομής και των δύο πρωταθλημάτων θα γίνει αμέσως μετά το τέλος του τελευταίου γύρου. 
  • Την Κυριακή 7 Μαΐου 2023, οι πιλότοι μπαίνουν στην προθέρμανση, μεταξύ 09:30 και 11:30. 
  • Οι αγώνες ξεκινούν στις 11:50 π.μ. και τελειώνουν στις 3:30 μ.μ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Aprilia Tuareg Racing - Απόλυτος κυρίαρχος ο Jacopo Cerutti στον πρώτο γύρο του ιταλικού Motorally

Ο ομόσταυλός του, Montanari ανέβηκε και αυτός στο βάθρο στο Riotorto
motomagAprilia Tuareg Racing – Απόλυτος κυρίαρχος ο Jacopo Cerutti στον πρώτο γύρο του ιταλικού Motorally
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

24/4/2024

Ο πρώτος γύρος του ιταλικού Motorally στην παραθαλάσσια πόλη του Riotorto της Τοσκάνης, είδε τον Jacopo Cerutti να επαναλαμβάνει τον περσινό του θρίαμβο στην κατηγορία του, G-1000, όπου παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες κατόρθωσε να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου, παίρνοντας δυνατό προβάδισμα από την αρχή, με τον Francesco Montanari να κάνει το 1-3 για την Aprilia

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του ιταλικού πρωταθλήματος Motorally 2024, ο οποίος χαρακτηρίστηκε από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Η βροχή, η λάσπη και οι χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος αποτέλεσαν το κερασάκι σε μία ήδη απαιτητική χωμάτινη "τούρτα", που στο τελευταίο της κομμάτι την Κυριακή, είδε την ακύρωση μερικών σκελών.

Aprilia Tuareg Racing – Απόλυτος κυρίαρχος ο Jacopo Cerutti στον πρώτο γύρο του ιταλικού Motorally

Τίποτα όμως δεν σταμάτησε τον Cerutti, ο οποίος κατάφερε να επικρατήσει, ξεκινώντας με το δεξί τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2024 με την Aprilia και το Tuareg 660. O ρυθμός του παρέμεινε υψηλός όλες τις ημέρες, χωρίς σοβαρά λάθη, μένοντας σταθερά τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα μπροστά από τους υπόλοιπους αναβάτες της κατηγορίας του. Λίγο πιο πίσω του, στην τρίτη θέση βρέθηκε ο ομόσταυλός του, Francesco Montanari, ο οποίος παρά κάποια λάθη του στην αρχή, κατάφερε να επανέλθει, τερματίζοντας λιγότερο από ένα λεπτό πίσω από τον Cerutti. Σπουδαία ήταν και η επίδοση του Caludio Spanu, ο οποίος παρά το γεγονός ότι έλαβε ποινή, είχε να επιδείξει σπουδαία ταχύτητα στην πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

Aprilia Tuareg Racing – Απόλυτος κυρίαρχος ο Jacopo Cerutti στον πρώτο γύρο του ιταλικού MotorallyAprilia Tuareg Racing – Απόλυτος κυρίαρχος ο Jacopo Cerutti στον πρώτο γύρο του ιταλικού Motorally

Τα καλά αποτελέσματα, ωστόσο, δεν σταματούν εδώ. Ο Paolo Petinari καβάλα επίσης σε ένα Tuareg 660 κατάφερε να πατήσει τις μπότες του στο τρίτο σκαλί του βάθρου, στην κατηγορία GPX. Το εργοστάσιο του Noale, όμως, δεν περιόρισε την συμμετοχή του στις μεγάλες δικύλινδρες adventure, αλλά είχε και δύο αναβάτες στις μονοκύλινδρες των 125 κυβικών. Οι Fabbio Pozzoni και Federico Salucci σημείωσαν μία καλή εμφάνιση, με καλά αποτελέσματα, κάτι που σίγουρα τράβηξε πάνω τους τα βλέμματα.

Aprilia Tuareg Racing – Απόλυτος κυρίαρχος ο Jacopo Cerutti στον πρώτο γύρο του ιταλικού Motorally

Κάπως έτσι, σε σημαντική επιτυχία για την Aprilia εξελίχθηκε ο πρώτος γύρος του ιταλικού Motorally, που χάρη στους δύο αναβάτες της και τους μηχανικούς τους είχε τουλάχιστον έναν αναβάτη στο βάθρο, σε κάθε σκέλος. Η επόμενη στάση του ιταλικού πρωταθλήματος rally είναι στην βουνοσκέπαστη πόλη Foligno της κεντρικής Ιταλίας.

Ετικέτες