Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας BMU 2023 - 1ος γύρος - Νίκες και βάθρα για τους Έλληνες συμμετέχοντες

Ανταγωνιστική παρουσία των 9 ελληνικών συμμετοχών
BMU Σέρρες 5-7 Μαίου 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/5/2023

Στο Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών φιλοξενήθηκε ο 1ος γύρος του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Μοτοσυκλέτας (Balkan Road Racing Championship) το τριήμερο 5-7 Μαΐου (Παρασκευή και Σαββατοκύριακο), με τους Έλληνες οδηγούς να σημειώνουν εξαιρετικά αποτελέσματα.

Ο 1ος γύρος του Βαλκανικού πρωταθλήματος ταχύτητας BMU 2023, ο οποίος διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Βαλκανικής Ένωσης Μοτοσυκλέτας (Balkan Motorcycle Union), στο Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών, προσέλκυσε αναβάτες από Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία, Σερβία, Ελλάδα και άλλες χώρες. Ανάμεσα στις πολυάριθμες συμμετοχές είχαμε 9 Έλληνες αγωνιζόμενους οι οποίοι έλαβαν μέρος στις κατηγορίες SSP300, CFMoto, F1000, SSP και SBK. Οι Έλληνες αναβάτες που βρέθηκαν στην πίστα των Σερρών ήταν οι Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος (SSP300), Απόστολος Καμζέλης (SSP300), Σπύρος Αντωνίου (CFMOTO), Αντωνία Κορρέ (CFMoto), Γρηγόρης Μαλιτζής (F1000), Ιωάννης Καναράκης (F1000), Κώστας Κατραντζάκης (F1000), Αλέξανδρος Παπαγεωργίου (SSP), και ο Δημήτρης Καρακώστας (SBK).

Τα αποτελέσματα των Ελλήνων οδηγών στον αγώνα του Σαββάτου

Καμζέλης, Μαυρόπουλος

Οι 9 Έλληνες συμμετέχοντες «ρίχτηκαν» στη μάχη του Σαββάτου στις εκάστοτε κατηγορίες, με τους Μαυρόπουλο και Καμζέλη να είναι οι πρώτοι που θα δοκίμαζαν τις δυνάμεις τους στην πίστα των Σερρών απέναντι στους Βαλκάνιους και Τούρκους αντιπάλους τους.

Καμζέλης

Ο Έλληνας πρωταθλητής του 2022 στην κατηγορία SSP300 Απόστολος Καμζέλης ξεκίνησε τον αγώνα από την πρώτη θέση, με τον Πρωταθλητή Βαλκανίων στην κατηγορία SSP300 του 2022 Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο να ξεκινά από την τέταρτη θέση. Ο Καμζέλης αν και πάλεψε για το βάθρο εν τέλει κατέληξε στην ένατη θέση μετά την ποινή 30 δευτερολέπτων που δέχτηκε λόγω Jump Start. Από την άλλη ο Μαυρόπουλος τερμάτισε στην ίδια θέση από όπου ξεκίνησε (τέταρτη θέση), με τον ίδιο να μην μπορεί να μπει στο βάθρο. Τον αγώνα του Σαββάτου στην κατηγορία SSP300 κέρδισε ο Patrick Pascota, μπροστά από τον Salih Teker και τον Razvan Teodorescu.

CFMOTO

Στην ενιαία κατηγορία CFMOTO - SP125 ο Σπύρος Αντωνίου ο οποίος εκκινούσε από την πρώτη θέση, ήταν αυτός που γεύτηκε τη χαρά της νίκης στον αγώνα του Σαββάτου, με την Αντωνία Κορρέ να ολοκληρώνει την προσπάθεια της στον πρώτο αγώνα στην πέμπτη θέση.

Στην επόμενη κατηγορία αυτή της F1000, οι τρεις ελληνικές συμμετοχές προσπάθησαν να συναγωνιστούν τους ταχύτατους αναβάτες οι οποίοι ήθελαν με τη σειρά τους να πετύχουν ότι καλύτερο στον πρώτο αγώνα του Σαββάτου. Ο Γρηγόρης Μαλιτζής ξεκίνησε από την δεύτερη θέση, με τον ίδιο τελικά να τερματίζει στην τρίτη θέση του βάθρου. Από την άλλη οι Γιάννης Καναράκης και Κώστας Κατραντζάκης ολοκλήρωσαν τον αγώνα τους στην έκτη και δέκατη τέταρτη θέση αντίστοιχα. Για την ιστορία τον αγώνα στη κατηγορία F1000, κέρδισε ο Aleksander Ivkovic, με τον Akgun Harun να τερματίζει στη δεύτερη θέση -όπως σας είπαμε ο Γρηγόρης Μαλιτζής συμπλήρωσε το βάθρο.

Επόμενη αγωνιστική στάση στην κατηγορία SSP, εκεί είχαμε την συμμετοχή του Πρωταθλητή Βαλκανίων του 2022, Αλέξανδρου Παπαγεωργίου. Ο Παπαγεωργίου ξεκίνησε τον αγώνα στην πίστα των Σερρών από την δεύτερη θέση, ενώ μετά από μάχη με τους Ionel Pascota και Furkan Eryilmaz, ολοκλήρωσε τον αγώνα στην τέταρτη θέση γενικής -μαζί με την SSP, αγωνιζόταν και η κατηγορία STK600- και στην τρίτη τρίτη θέση της κατηγορίας του. Νικητής στη κατηγορία SSP, αναδείχθηκε ο Ionel Pascota με τον Furkan Eryilmaz να τερματίζει στη δεύτερη θέση.

Τελευταία ελληνική συμμετοχή αυτή του Δημήτρη Καρακώστα στην κατηγορία SBK. Ο Έλληνας πρωταθλητής SBK του 2022, στον αγώνα του Σαββάτου εκκίνησε από την τρίτη θέση, καταφέρνοντας να ανέβει στη δεύτερη θέση στο βάθρο. Τον αγώνα κέρδισε ο Martin Choy, με τον Hristian Hriston να συμπληρώνει το βάθρο πίσω από τον Δημήτρη Καρακώστα.

Τα αποτελέσματα των Ελλήνων οδηγών στον αγώνα της Κυριακής

Οι 9 ελληνικές συμμετοχές είχαν και δεύτερη ευκαιρία ώστε να διακριθούν στην πίστα των Σερρών την Κυριακή 7 Μαΐου στον δεύτερο αγώνα του Βαλκανικού πρωταθλήματος ταχύτητας BMU 2023.

Ντίνος Μαυρόπουλος

Η αγωνιστική δράση της Κυριακής στην πίστα των Σερρών ξεκίνησε με την κατηγορία SSP300, με τους Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο και Απόστολο Καμζέλη να θέλουν να πετύχουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα σε σχέση με τον αγώνα του Σαββάτου. Στον αγώνα ο Απόστολος Καμζέλης, ο οποίος εκκινούσε από την πρώτη θέση κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη μπροστά από τον Teker Salih, με τον Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο να συμπληρώνει το βάθρο της κατηγορίας SSP300.

Στην ενιαία κατηγορία CFMoto - SP125, είχαμε την επανάληψη των αποτελεσμάτων με τον αγώνα του Σαββάτου. Ο Σπύρος Αντωνίου ξεκινώντας από την pole position, κατέκτησε την νίκη, με την Αντωνία Κορρέ να ολοκληρώνει τον αγώνα της Κυριακής στην πέμπτη θέση.

Στην κατηγορία F1000, τα πράγματα δεν κύλησαν καλά για τις δύο από τις τρεις ελληνικές συμμετοχές. Ο Γρηγόρης Μαλιτζής είχε πτώση ενώ βρισκόταν στην πρώτη θέση, με τον Έλληνα οδηγό να έχει υποστεί κατάγματα και να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Πτώση είχε και ο Γιάννης Καναράκης ενώ βρισκόταν στην τέταρτη θέση. Από την άλλη ο Κώστας Κατραντζάκης κατάφερε να τερματίσει στην δέκατη θέση. Τον αγώνα της Κυριακής κέρδισε ο Aleksander Ivkovic, με τους Bonev Plamen και Akgun Harun να τερματίζουν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Alex Παπαγεωργίου

Στην κατηγορία SSP, ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου κατάφερε και στον αγώνα της Κυριακής να ανέβει στο βάθρο τερματίζοντας στην τρίτη θέση της γενικής και στη δεύτερη της κατηγορίας του -μαζί με την SSP, αγωνιζόταν όπως και το Σάββατο και η κατηγορία STK600-, ξεκινώντας με το δεξί τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του 2023. Νικητής στην κατηγορία SSP, αναδείχθηκε ο Furkan Eryilmaz με τον Ionel Pascota να τερματίζει τρίτος.

Καρακώστας

Τον 1ο γύρο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Μοτοσυκλέτας (Balkan Road Racing Championship) έκλεισε η κατηγορία SBK. Ο Δημήτρης Καρακώστας όπως και το Σάββατο δεν κατάφερε να κερδίσει τον αντίπαλο του Martin Choy, με αποτέλεσμα να μείνει στη δεύτερη θέση της κατηγορίας. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Dimitar Mitov.

Για τα αναλυτικά αποτελέσματα του 1ου γύρου του BMU 2023, δείτε ΕΔΩ.

Φωτογραφίες κίνησης: Racebg.Net

Ετικέτες

Hero MotoSports - Με Jose Nacho Cornejo στη Rally ομάδα της

Προηγουμένως ο νεαρός Χιλιανός αναβάτης είχε κάνει όνομα στην ομάδα της Honda
Nacho Cornejo at Hero Motosports
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/4/2024

Ένα μήνα από όταν η Honda ανακοίνωσε τη λύση του συμβολαίου του Jose “Nacho” Cornejo, ήρθε το ανακοινωθέν της Hero MotoSports Team Rally το οποίο καλωσορίζει τον Χιλιανό στην ινδική ομάδα.

Μάλιστα από τις 16/4 η Hero έτρεχε… quiz στα social media με κάποιες εικόνες, ρωτώντας αν μπορούμε να λύσουμε το μυστήριο του νέου αναβάτη της. Στο quiz φαινόταν ο Nacho σκυμμένος, με ένα καπέλο να κρύβει το πρόσωπό του, ενώ δίπλα υπήρχαν φωτογραφίες από… nachos, το δημοφιλές σνακ, κάτι… καλαμπόκια (Corn), και κάποιες παραδοσιακές φορεσιές.

Όχι λοιπόν, ο Nacho δεν θα αντικαταστήσει τον Toby Price στην ομάδα της KTM, αλλά βρίσκει τη θέση του στον Ινδό κατασκευαστή που το 2023 κατέκτησε τη 2η θέση στο Rally Dakar με τον Ross Branch, και διανύει την καλύτερη χρονιά της, στον όγδοο χρόνο που αγωνίζεται στους διεθνείς αγώνες Rally. Πλέον η ομάδα Hero MotoSports Team Rally αποτελείται από τους José Ignacio Cornejo Florimo, Ross Branch, Sebastien Buhler και Joan Barreda.

Ο 29χρονος Nacho Cornejo από το Iquique της Χιλής, εντάσσεται στην ινδική κατασκευάστρια Hero MotoCorp μετά από μια επιτυχημένη εξαετή θητεία στη Honda Racing, όπου συγκέντρωσε εννέα νίκες σε αγώνες Rally. Μετά την ολοκλήρωση των 3 από τους 5 γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Rally Raid, η Hero MotoSports Team Rally προηγείται τόσο στην κατάταξη κατασκευαστών όσο και στην κατάταξη αναβατών!

Όσον αφορά στον “Nacho”, αυτός κέρδισε το πρωτάθλημα FIM Cross-Country Rallies Junior 2016 σε ηλικία 21 ετών, είναι νικητής του Atacama Rally και έχει ανέβει στο βάθρο στο Sonora Rally, στο Desafío del Desierto και στο Desafío Inka. Στο πρόσφατο Dakar 2024, ο Nacho ήταν ένα από τα φαβορί για μια θέση στο βάθρο -έχοντας κερδίσει τρεις ειδικές διαδρομές και κατακτώντας σταθερά τις τέσσερις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης κάθε μέρα. Ωστόσο, μηχανικά προβλήματα τις δύο τελευταίες ημέρες τον έσπρωξαν στην έκτη θέση της τελικής κατάταξης.

Η πρώτη συμμετοχή του Cornejo με την ομάδα Hero MotoSports θα γίνει τον Ιούνιο του 2024, στο Desafio Ruta 40 στην Αργεντινή - τον τέταρτο γύρο του W2RC 2024, του οποίου ο Ross Branch είναι αυτή τη στιγμή επικεφαλής

Ετικέτες