Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας BMU 2023 - 1ος γύρος - Νίκες και βάθρα για τους Έλληνες συμμετέχοντες

Ανταγωνιστική παρουσία των 9 ελληνικών συμμετοχών
BMU Σέρρες 5-7 Μαίου 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/5/2023

Στο Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών φιλοξενήθηκε ο 1ος γύρος του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Μοτοσυκλέτας (Balkan Road Racing Championship) το τριήμερο 5-7 Μαΐου (Παρασκευή και Σαββατοκύριακο), με τους Έλληνες οδηγούς να σημειώνουν εξαιρετικά αποτελέσματα.

Ο 1ος γύρος του Βαλκανικού πρωταθλήματος ταχύτητας BMU 2023, ο οποίος διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Βαλκανικής Ένωσης Μοτοσυκλέτας (Balkan Motorcycle Union), στο Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών, προσέλκυσε αναβάτες από Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία, Σερβία, Ελλάδα και άλλες χώρες. Ανάμεσα στις πολυάριθμες συμμετοχές είχαμε 9 Έλληνες αγωνιζόμενους οι οποίοι έλαβαν μέρος στις κατηγορίες SSP300, CFMoto, F1000, SSP και SBK. Οι Έλληνες αναβάτες που βρέθηκαν στην πίστα των Σερρών ήταν οι Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος (SSP300), Απόστολος Καμζέλης (SSP300), Σπύρος Αντωνίου (CFMOTO), Αντωνία Κορρέ (CFMoto), Γρηγόρης Μαλιτζής (F1000), Ιωάννης Καναράκης (F1000), Κώστας Κατραντζάκης (F1000), Αλέξανδρος Παπαγεωργίου (SSP), και ο Δημήτρης Καρακώστας (SBK).

Τα αποτελέσματα των Ελλήνων οδηγών στον αγώνα του Σαββάτου

Καμζέλης, Μαυρόπουλος

Οι 9 Έλληνες συμμετέχοντες «ρίχτηκαν» στη μάχη του Σαββάτου στις εκάστοτε κατηγορίες, με τους Μαυρόπουλο και Καμζέλη να είναι οι πρώτοι που θα δοκίμαζαν τις δυνάμεις τους στην πίστα των Σερρών απέναντι στους Βαλκάνιους και Τούρκους αντιπάλους τους.

Καμζέλης

Ο Έλληνας πρωταθλητής του 2022 στην κατηγορία SSP300 Απόστολος Καμζέλης ξεκίνησε τον αγώνα από την πρώτη θέση, με τον Πρωταθλητή Βαλκανίων στην κατηγορία SSP300 του 2022 Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο να ξεκινά από την τέταρτη θέση. Ο Καμζέλης αν και πάλεψε για το βάθρο εν τέλει κατέληξε στην ένατη θέση μετά την ποινή 30 δευτερολέπτων που δέχτηκε λόγω Jump Start. Από την άλλη ο Μαυρόπουλος τερμάτισε στην ίδια θέση από όπου ξεκίνησε (τέταρτη θέση), με τον ίδιο να μην μπορεί να μπει στο βάθρο. Τον αγώνα του Σαββάτου στην κατηγορία SSP300 κέρδισε ο Patrick Pascota, μπροστά από τον Salih Teker και τον Razvan Teodorescu.

CFMOTO

Στην ενιαία κατηγορία CFMOTO - SP125 ο Σπύρος Αντωνίου ο οποίος εκκινούσε από την πρώτη θέση, ήταν αυτός που γεύτηκε τη χαρά της νίκης στον αγώνα του Σαββάτου, με την Αντωνία Κορρέ να ολοκληρώνει την προσπάθεια της στον πρώτο αγώνα στην πέμπτη θέση.

Στην επόμενη κατηγορία αυτή της F1000, οι τρεις ελληνικές συμμετοχές προσπάθησαν να συναγωνιστούν τους ταχύτατους αναβάτες οι οποίοι ήθελαν με τη σειρά τους να πετύχουν ότι καλύτερο στον πρώτο αγώνα του Σαββάτου. Ο Γρηγόρης Μαλιτζής ξεκίνησε από την δεύτερη θέση, με τον ίδιο τελικά να τερματίζει στην τρίτη θέση του βάθρου. Από την άλλη οι Γιάννης Καναράκης και Κώστας Κατραντζάκης ολοκλήρωσαν τον αγώνα τους στην έκτη και δέκατη τέταρτη θέση αντίστοιχα. Για την ιστορία τον αγώνα στη κατηγορία F1000, κέρδισε ο Aleksander Ivkovic, με τον Akgun Harun να τερματίζει στη δεύτερη θέση -όπως σας είπαμε ο Γρηγόρης Μαλιτζής συμπλήρωσε το βάθρο.

Επόμενη αγωνιστική στάση στην κατηγορία SSP, εκεί είχαμε την συμμετοχή του Πρωταθλητή Βαλκανίων του 2022, Αλέξανδρου Παπαγεωργίου. Ο Παπαγεωργίου ξεκίνησε τον αγώνα στην πίστα των Σερρών από την δεύτερη θέση, ενώ μετά από μάχη με τους Ionel Pascota και Furkan Eryilmaz, ολοκλήρωσε τον αγώνα στην τέταρτη θέση γενικής -μαζί με την SSP, αγωνιζόταν και η κατηγορία STK600- και στην τρίτη τρίτη θέση της κατηγορίας του. Νικητής στη κατηγορία SSP, αναδείχθηκε ο Ionel Pascota με τον Furkan Eryilmaz να τερματίζει στη δεύτερη θέση.

Τελευταία ελληνική συμμετοχή αυτή του Δημήτρη Καρακώστα στην κατηγορία SBK. Ο Έλληνας πρωταθλητής SBK του 2022, στον αγώνα του Σαββάτου εκκίνησε από την τρίτη θέση, καταφέρνοντας να ανέβει στη δεύτερη θέση στο βάθρο. Τον αγώνα κέρδισε ο Martin Choy, με τον Hristian Hriston να συμπληρώνει το βάθρο πίσω από τον Δημήτρη Καρακώστα.

Τα αποτελέσματα των Ελλήνων οδηγών στον αγώνα της Κυριακής

Οι 9 ελληνικές συμμετοχές είχαν και δεύτερη ευκαιρία ώστε να διακριθούν στην πίστα των Σερρών την Κυριακή 7 Μαΐου στον δεύτερο αγώνα του Βαλκανικού πρωταθλήματος ταχύτητας BMU 2023.

Ντίνος Μαυρόπουλος

Η αγωνιστική δράση της Κυριακής στην πίστα των Σερρών ξεκίνησε με την κατηγορία SSP300, με τους Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο και Απόστολο Καμζέλη να θέλουν να πετύχουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα σε σχέση με τον αγώνα του Σαββάτου. Στον αγώνα ο Απόστολος Καμζέλης, ο οποίος εκκινούσε από την πρώτη θέση κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη μπροστά από τον Teker Salih, με τον Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο να συμπληρώνει το βάθρο της κατηγορίας SSP300.

Στην ενιαία κατηγορία CFMoto - SP125, είχαμε την επανάληψη των αποτελεσμάτων με τον αγώνα του Σαββάτου. Ο Σπύρος Αντωνίου ξεκινώντας από την pole position, κατέκτησε την νίκη, με την Αντωνία Κορρέ να ολοκληρώνει τον αγώνα της Κυριακής στην πέμπτη θέση.

Στην κατηγορία F1000, τα πράγματα δεν κύλησαν καλά για τις δύο από τις τρεις ελληνικές συμμετοχές. Ο Γρηγόρης Μαλιτζής είχε πτώση ενώ βρισκόταν στην πρώτη θέση, με τον Έλληνα οδηγό να έχει υποστεί κατάγματα και να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Πτώση είχε και ο Γιάννης Καναράκης ενώ βρισκόταν στην τέταρτη θέση. Από την άλλη ο Κώστας Κατραντζάκης κατάφερε να τερματίσει στην δέκατη θέση. Τον αγώνα της Κυριακής κέρδισε ο Aleksander Ivkovic, με τους Bonev Plamen και Akgun Harun να τερματίζουν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Alex Παπαγεωργίου

Στην κατηγορία SSP, ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου κατάφερε και στον αγώνα της Κυριακής να ανέβει στο βάθρο τερματίζοντας στην τρίτη θέση της γενικής και στη δεύτερη της κατηγορίας του -μαζί με την SSP, αγωνιζόταν όπως και το Σάββατο και η κατηγορία STK600-, ξεκινώντας με το δεξί τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του 2023. Νικητής στην κατηγορία SSP, αναδείχθηκε ο Furkan Eryilmaz με τον Ionel Pascota να τερματίζει τρίτος.

Καρακώστας

Τον 1ο γύρο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Μοτοσυκλέτας (Balkan Road Racing Championship) έκλεισε η κατηγορία SBK. Ο Δημήτρης Καρακώστας όπως και το Σάββατο δεν κατάφερε να κερδίσει τον αντίπαλο του Martin Choy, με αποτέλεσμα να μείνει στη δεύτερη θέση της κατηγορίας. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Dimitar Mitov.

Για τα αναλυτικά αποτελέσματα του 1ου γύρου του BMU 2023, δείτε ΕΔΩ.

Φωτογραφίες κίνησης: Racebg.Net

Ετικέτες

FIM Awards 2023 – Ολοκληρώθηκε η αγωνιστική χρονιά με την βράβευση των Πρωταθλητών

58 χρυσά μετάλλια για τους πρωταθλητές των Αγώνων Ταχύτητας, Motocross, Trial, Enduro, Cross Country Rallies και Track Racing δόθηκαν στα FIM Awards 2023
motomag FIM Awards 2023 – Ολοκληρώθηκε η αγωνιστική χρονιά με την βράβευση των Πρωταθλητών
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

4/12/2023

Με επιτυχία διοργανώθηκαν για πρώτη φορά στη Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα στο εκθεσιακό κέντρο ACC του Λίβερπουλ τα FIM Awards με τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές της FIM να παραλαμβάνουν τα βραβεία τους υπό το ένθερμο χειροκρότημα 700 καλεσμένων.

Η διάσημη διοργάνωση η οποία τη φετινή χρονιά μεταδιδόταν δωρεάν μέσω του FIM-MOTO.TV είχε ως παρουσιαστές τους Barbara Pedrotti, James Toseland, Rachel Stringer και Matthew Roberts ενώ ο πρόεδρος της FΙΜ Jorge Viegas ήταν αυτός που καλωσόρισε τους προσκεκλημένους. Στην τελετή εκτός από τους πρωταθλητές οι οποίοι θα βραβευόντουσαν παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από 119 εθνικές ομοσπονδίες, διοργανωτές και συνεργάτες της FIM καθώς και άνθρωποι της βιομηχανίας της μοτοσυκλέτας και των αγώνων. Η βραδιά ξεκίνησε με την απονομή των FIM Environment Trophy - Misano Green Circuit: The sustainability of events (Ιταλία), FIM Fair Play Trophy - The Distinguished Gentleman's Ride (Αυστραλία) και FIM Trophy for the Future - MotoStudent International Competition (Ισπανία). Εν συνεχεία δόθηκαν τα μετάλλια για τoυς θεσμούς Circuit Racing, με τους Todd Ellis (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Sidecar Rider), Emmanuelle Clement (Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Sidecar Passenger), Karel Hanika (Παγκόσμιος Πρωταθλητής FIM Endurance), Mattia Casadei (Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoE), Jeffrey Buis (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Supersport 300), Nicolò Bulega (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Supersport)- Ángel Piqueras García (Παγκόσμιος Πρωταθλητής JuniorGP), Jaume Masiá (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto3) και Pedro Acosta (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto2), να ανεβαίνουν στη σκηνή για να παραλάβουν τα βραβεία τους.

FIM Awards 2023 – Ολοκληρώθηκε η αγωνιστική χρονιά με την βράβευση των Πρωταθλητών

Στη συνέχεια, οι θρύλοι του Motocross Dave Thorpe και Livia Lancelot έδωσαν τα βραβεία για το Motocross. Οι Aki Pihlaja (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Snowcross), Dani Heitink (Παγκόσμιος Πρωταθλητής FIM 85cc Junior Motocross), Mathis Valin (Παγκόσμιος Πρωταθλητής 125cc Junior Motocross), Andrea Adamo (Παγκόσμιος Πρωταθλητής MX2 Motocross), Marvin Vanluchene (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Sidecar Motocross Rider), Nicolas Musset (Παγκόσμιος Πρωταθλητής FIM Sidecar Motocross Passenger), Marc-Reiner Schmidt (Παγκόσμιος Πρωταθλητής S1GP SuperMoto), Max Anstie (Παγκόσμιος Πρωταθλητής SX2 Supercross), έλαβαν τα μετάλλια τους ενώ αισθητές ήταν οι απουσίες των Ken Roczen (Παγκόσμιος Πρωταθλητής WSX Supercross) και Courtney Duncan (Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Women's Motocross). Ο αναπληρωτής πρόεδρος της FIM Ignacio Verneda και ο διευθυντής της Επιτροπής Trial της FIM Thierry Michaud απένειμαν στη συνέχεια τα μετάλλια στην κατηγορία Trial στους Emma Bristow (Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Trial Γυναικών), Toni Bou (Παγκόσμιος Πρωταθλητής X-Trial), Billy Green (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Trial2) και George Hemingway (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Trial3).

FIM Awards 2023 – Ολοκληρώθηκε η αγωνιστική χρονιά με την βράβευση των Πρωταθλητών

Επόμενη βράβευση για τους πρωταθλητές του Enduro από τον Σύμβουλο της FIM Françoise Emery και τον Διευθυντή της Επιτροπής Enduro της FIM John Collins. Οι Billy Bolt (Παγκόσμιος Πρωταθλητής SuperEnduro), Kevin Cristino (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Youth Enduro), Jed Etchells (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Junior Enduro), Jane Daniels (Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Enduro Γυναικών), Brad Freeman (Παγκόσμιος Πρωταθλητής E3 Enduro), Steve Holcombe (Παγκόσμιος Πρωταθλητής E2 Enduro), Josep Garcia (Παγκόσμιος Πρωταθλητής E1 Enduro), Manuel Lettenbichler (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Hard Enduro) και Mitch Brightmore (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Junior Hard Enduro) παρέλαβαν χαρούμενοι τα μετάλλια τους. Στη συνέχεια έφτασε η σειρά των πρωταθλητών για τους αγώνες ταχύτητας με τους Barry Briggs (παλιό αγωνιζόμενο) και Armando Castagna (Διευθυντής της Επιτροπής Αγώνων ταχύτητας της FIM), να βραβεύουν  τους Rasmus Karlsson (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Speedway Youth - SGP3), Mateusz Cierniak (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Speedway Under 21 - SGP2), Martin Haarahiltunen (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ice Speedway), Martin Smolinski (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Long Track), Ervin Krajčovič (Παγκόσμιο Πρωταθλητή FIM Flat Track).

FIM Awards 2023 – Ολοκληρώθηκε η αγωνιστική χρονιά με την βράβευση των Πρωταθλητών

Ο Jorge Viegas επέστρεψε στη σκηνή για να δώσει τα μετάλλια των ομάδων. Η Μεγάλη Βρετανία παρέλαβε το μετάλλιο Trial des Nations γυναικών, η Ισπανία τα Trial des Nations ανδρών, International Six Days' of Enduro ανδρών και γυναικών, η Αμερική το Long Track of Nations, η Πολωνία τα Speedway of Nations Under 21 (SoN2) και FIM Speedway World Cup, με την Γαλλία να λαμβάνει τα μετάλλια για τα International Six Days' of Enduro Junior World Trophy, FIM Junior SuperMoto of Nations, FIM SuperMoto of Nations και FIM Motocross of Nations. Ο François Ribeiro (Promoter της FIM) έδωσε τα μετάλλια για την κατηγορία Endurance, στους Niccolò Canepa, Marvin Fritz και Karel Hanika (Παγκόσμιους Πρωταθλητές FIM Endurance) και στην ομάδα τους FIM Endurance Team - YART Yamaha (Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Endurance). Η τελευταία βράβευση της βραδιάς έγινε και πάλι από τον Jorge Viegas στους Luciano Benavides (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Rally-Raid), Toni Bou (Παγκόσμιος Πρωταθλητής TrialGP), Steve Holcombe (Παγκόσμιος Πρωταθλητής EnduroGP), Bartosz Zmarzlik (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Speedway Grand Prix), Jorge Prado (Παγκόσμιος Πρωταθλητής MXGP), Alvaro Bautista (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Superbike) και Francesco Bagnaia (Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP), με τους εν λόγω πρωταθλητές να κερδίζουν το μεγαλύτερο χειροκρότημα της βραδιάς.

FIM

Μετά το τέλος των FIM Awards 2023 o Πρόεδρος της FIM, Jorge Viegas δήλωσε: "Τα βραβεία της FIM είναι πάντα μια πολύ ιδιαίτερη περίσταση, και απόψε το Λίβερπουλ προστέθηκε στις μεγάλες διοργανώσεις αυτής της εκδήλωσης με την υποστήριξη της Εθνικής Ομοσπονδίας της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι τόσο μοναδικό να έχουμε τόσους πολλούς από τους πρωταθλητές μας μαζί σε ένα μέρος και την ίδια στιγμή, είναι κάτι που εκτιμήθηκε θερμά από όλους όσους ήταν παρόντες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω κάθε άτομο που συνέβαλε με οποιονδήποτε τρόπο στο να γίνει η φετινή σεζόν τόσο επιτυχημένη, απόψε ήταν ο τέλειος τρόπος για να την γιορτάσουμε και να την κλείσουμε. Ήδη σχεδιάζουμε και προετοιμαζόμαστε για να κάνουμε το 2024 ακόμη καλύτερο."

FIM Awards 2023 – Ολοκληρώθηκε η αγωνιστική χρονιά με την βράβευση των ΠρωταθλητώνFIM Awards 2023 – Ολοκληρώθηκε η αγωνιστική χρονιά με την βράβευση των ΠρωταθλητώνFIM Awards 2023 – Ολοκληρώθηκε η αγωνιστική χρονιά με την βράβευση των Πρωταθλητών

 

Ετικέτες