Βασίλης Μπούδρος - Εγκρίθηκε η συμμετοχή του για το Rally Dakar 2025

Έτοιμος να διεκδικήσει μια ακόμα καλύτερη θέση από το 24, και πάλι με τη χορηγία της ελληνικής DNA Filters
Βασίλης Μπούδρος και DNA στο Dakar 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/7/2024

O Βασίλης Μπούδρος ανέβασε στα social media του την την έγκριση συμμετοχής του από την οργανωτική επιτροπή του Rally Dakar 2025, με την περιπέτεια του πιο σκληρού αγώνα του κόσμου να καλεί ξανά τον Έλληνα αγωνιζόμενο ο οποίος το 2024 έφερε τη μοτοσυκλέτα της ελληνικής DNA στον τερματισμό, και φέτος φιλοδοξεί να κάνει το ίδιο, βελτιώνοντας και τη θέση του στη γενική κατάταξη.

Η έγκριση αναφέρει τα εξής: "Αγαπητέ αγωνιζόμενε, 

Καλώς ήρθες στην περιπέτεια του Dakar!

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας έχουμε ανάμεσα στους αναβάτες μοτοσυκλέτας που επελέγησαν για την 47η έκδοση, και θα είμαστε στο πλευρό σας καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της μοναδικής πρόκλησης! Έναρξη του αγώνα στις 3 Ιανουαρίου 2025 στην Bisha και τερματισμός στις 17 Ιανουαρίου στη Shubaytah.

David Castera και όλη η ομάδα του Dakar"

Βασίλης Μπούδρος και DNA στο Dakar 2025

Θυμίζουμε πως πέρυσι, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Βασίλης, με τραυματισμούς και με διανυκτέρευσή εκτός Bivouac στη μέση της ερήμου χωρίς προμήθειες, κατάφερε να τερματίσει τον αγώνα καβάλα στη Husqvarna FR450 Rally της DNA Filters την οποία βάφτισε “ΠΝΟΗ”, στη δυσκολότερη κατηγορία Original by Motul στην οποία ο αναβάτης δεν έχει υποστήριξη και εκτελεί ο ίδιος και χρέη μηχανικού! Κάπως έτσι, ο Βασίλης Μπούδρος έφτασε στον τερματισμό του Rally Dakar 2024 στην 78η θέση γενικής και στην 17η θέση της Original by Motul, με το φίλρο της DNA να τον βγάζει ασπροπρόσωπο, καταφέρνοντας να παραμείνει χωρίς ίχνος άμμου και χώματος, ενώ μοτοσυκλέτα και αναβάτης ήταν... "χτισμένοι" από την κορυφή έως τα νύχια!

Βασίλης Μπούδρος και DNA στο Dakar 2025

Ο Έλληνας αναβάτης εμφανώς συγκινημένος μετά τον τερματισμό του έκανε δηλώσεις στις οποίες ανέφερε τα εξής: “Ένα παιδί από τη Ραφήνα κατάφερε να τερματίσει στον δυσκολότερο μηχανοκίνητο αγώνα στον κόσμο. Πρέπει να ονειρευόμαστε, να κυνηγάμε τις δυσκολίες, να μην τις αποφεύγουμε. Δεν έχει νόημα να πω για τις δυσκολίες που συνάντησα. Το σημαντικό είναι να δίνεις το παράδειγμα σε αυτούς που θέλουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους. Δεν έχει να κάνει με την θέση που τερματίζεις καθώς το σημαντικό είναι ο τερματισμός. Είμαι στην λίστα όσων τερμάτισαν και όχι όσων εγκατέλειψαν στην δυσκολότερη κατηγορία την Original by Motul, 'την κατηγορία των... άπλυτων' όπως την λέω εγώ. Τα καλύτερα έρχονται, έχουμε το ταξίδι προς την τελετή λήξης. Προχωράμε.”

Κι η περιπέτεια συνεχίζεται, με τον Βασίλη Μπούδρο και την DNA να προετοιμάζονται για τη νέα τους συμμετοχή στον πιο δύσκολο αγώνα του κόσμου. Καλή τους επιτυχία!

Ετικέτες

Olympia Rally, 4η Ημέρα – Σεβαστόπουλος και Καράμπελας μονοπωλούν ξανά την κορυφή

Δεύτερη μέρα της Marathon Stage με τους δύο αναβάτες της Μοτοδυναμικής να κυριαρχούν ξανά
Olympia Rally 2026
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

30/4/2026

Ξεκινώντας από την Καλαμάτα και κινούμενη σε μια διαδρομή γύρω από τον Ταΰγετο, η τέταρτη μέρα του Olympia Rally 2026 και δεύτερη της Marathon Stage είχε μια συγκριτικά μικρότερη ειδική διαδρομή ως προς την πρώτη Marathon μέρα, επιστρέφοντας για τερματισμό πάλι στη πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.

Olympia Rally 2026
Κίμωνας Καράμπελας

Νικητής της ημέρας ήταν ο Γιάννης Σεβαστόπουλος (#2, Yamaha WR450F) ακολουθούμενος από τον Κίμωνα Καράμπελα (#52, Yamaha Ténéré 700), με τους δύο αναβάτες της Motodynamics Rally Team να επαναλαμβάνουν την επίδοση τους προηγούμενης μέρας, αλλά με ανάποδη σειρά. Το βάθρο της ημέρας συμπλήρωσε ο Γάλλος Pinvidic David (#11) με GAS GAS 350 EC.

Olympia Rally 2026
Γιάννης Τρίγκας

Έτσι στη γενική κατάταξη του αγώνα ο Σεβαστόπουλος εύλογα διατηρεί την πρώτη θέση στην οποία είχε προαχθεί μια μέρα πριν, με τον Αυστριακό Ferdinand Kreidl (KTM EXC 450) δεύτερο και τον Καράμπελα να ανεβαίνει τρίτος.

Olympia Rally 2026

Ψηλά στην κατάταξη παραμένει και ο Γιάννης Τρίγκας (#22, Suzuki DR-Z4S) κατέχοντας την πέμπτη θέση, ενώ ο επόμενος Έλληνας στην κατάταξη είναι ο Ηλίας Τσανικλίδης (#106, Voge 300 Rally) στην 28η θέση. Ακολουθούν οι Κωνσταντίνος Χατζημιχάλης (#55, Suzuki V-Strom 800 DE) στην 35η, Χρήστος Πελούσης (#41, Beta 480RR) στην 36η, Γιώργος Στογιάννος (#18, Honda CRF250R) στην 39η, Χάρης Παπαγεωργίου (#12, GASGAS EC250F) στην 48η και Σωκράτης Ζαΐμης (#555, Yamaha Ténéré 700) στην 56η.

Ετικέτες