Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Έχασε την μάχη ο 14χρονος Andreas Perez

Νεκρός ο νεαρός αναβάτης στο Repsol CEV Moto3

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα CEV Repsol Moto3 της FIM που ο 4ος αγώνας του διεξαγόταν στην Βαρκελώνη αυτό το Σαββατοκύριακο, υπήρξε ατύχημα με την εμπλοκή πολλών αναβατών. Ένας από αυτούς, ο 14χρονος Perez της Reale Avintia, δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες και έγινε προσπάθεια ανάνηψης επί τόπου στο σημείο. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου λίγο αργότερα οι γιατροί τον ανακήρυξαν εγκεφαλικά νεκρό και συνεχίζοντας να παλεύουν για να τον κρατήσουν στην ζωή, ενημέρωσαν τους γονείς του, προσπαθώντας να τους προετοιμάσουν για το χειρότερο. Δυστυχώς ο Perez δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

«Χάσαμε έναν εξαιρετικό αναβάτη, αλλά κυρίως έναν εξαιρετικό άνθρωπο, θα μας λείψει πάρα πολύ. Η ομάδα και όλοι μας οι χορηγοί θέλουν να εκφράσουν τις ευχές στην οικογένεια του Andrea αυτές τις δύσκολες στιγμές.»

Ο Perez αγωνιζόταν για 2η σεζόν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων, έχοντας κάνει ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο στο European Talent Cup, απ’ όπου του ήρθε και η πρόταση από την Reale Avintia.

Η πίστα της Catalonia απέκτησε έτσι το τρίτο της κατά σειρά θύμα τα τελευταία τρία χρόνια. Πρόπερσι σκοτώθηκε ο αναβάτης της Moto2 Luis Salom και πέρσι ο Enric Sauri στον 24ωρο αγώνα…

Συλλυπητήρια στους συγγενείς και φίλους…