Enduropale 2023 - Αγωνιζόμενος χρησιμοποιεί πεσμένο αναβάτη ως… ράμπα για άλμα - Video

Μεγάλη η κατακραυγή καθώς αντί να τον πατήσει, θα μπορούσε εύκολα να τον αποφύγει
Enduropale Tuquet 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/2/2023

Καθώς το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου οι αναβάτες κατευθύνονταν από την άσφαλτο για τη γραμμή εκκίνησης του αγώνα Enduropale 2023 στην παραλία του Touquet στη Γαλλία, ένας εξ αυτών έπεσε, και επερχόμενος αναβάτης αντί να τον αποφύγει, χρησιμοποιώντας τον συμπλέκτη, μετέτρεψε τον πεσμένο σε ράμπα και έκανε άλμα από πάνω του!

Στο βίντεο βλέπουμε τον αναβάτη Axel Aynie να πέφτει, και τον Tom Maurizi που ακολουθεί να έχει τη δυνατότητα να τον αποφύγει, αλλά αντί αυτού τον πατάει, και μετά απομακρύνεται χωρίς να σταματήσει, ρίχνοντας απλώς μια φευγαλέα ματιά πίσω του.

Η οργάνωση του αγώνα εξέδωσε δελτίο τύπου που καταδικάζει την πράξη του Maurizi, ως “απαράδεκτη συμπεριφορά, ηθικά και αθλητικά, και αντίθετη με τις αξίες που πρεσβεύουμε στο Enduropale”.

Μετά από τη θέαση του βίντεο, η οργάνωση του αγώνα κατήγγειλε τον Maurizi στη Γαλλική Αθλητική Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας, η οποία αναμένεται να τον φορτώσει με βαριά ποινή, που πιθανώς να φτάσει μέχρι και τον δια βίου αποκλεισμό του από τους αγώνες. Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί ήδη λίστα υπογραφών για την καταδίκη του Maurizi στην ανωτέρω ποινή, λίστα που έχει τρεις χιλιάδες υπογραφές αυτή την ώρα.

Ο Tom Maurizi ζήτησε συγγνώμη με δηλώσεις τους, αν και μάλλον δεν πείθει με την ερμηνεία των πράξεων του: “Πανικοβλήθηκα. Δεν είχα σκοπό να τον πατήσω, απλώς δεν ήξερα τι άλλο να κάνω. Δεν μπορούσα να τον αποφύγω από δεξιά ή από αριστερά γιατί δεν γνώριζα αν ερχόταν άλλος αναβάτης από εκεί. Προτίμησα να επιταχύνω, σηκώνοντας τον μπροστινό τροχό, ώστε να μην τον χτυπήσω.”

Ο πεσμένος Axel Aynie δήλωσε πως ευτυχώς δεν τραυματίστηκε σοβαρά, σηκώθηκε, έτρεξε τον αγώνα και κατάφερε να τερματίσει. “Δεν έσπασα κάτι. Απλώς πονάω από τη μοτοσυκλέτα που πέρασε πάνω μου. Κατάφερα να μιλήσω με τον αναβάτη που με πάτησε, και δεν θέλω να δώσω συνέχεια στο συμβάν, αν και συμφωνώ πως το βίντεο είναι σοκαριστικό.”

Και δεν είναι μόνο ΕΝΑ βίντεο που καταγράφει το συμβάν, αλλά δεκάδες, καθώς όπως βλέπουμε υπήρχαν παντού κινητά και κάμερες.

Ετικέτες

Αναβάτης αποφεύγει τελευταία στιγμή σύγκρουση με ασθενοφόρο... στην πίστα - Video

Στην Roebling Road Raceway, στην Georgia των Η.Π.Α.
μοτοσυκλέτα εναντίον ασθενοφόρου στην πίστα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

21/3/2023

Σε ένα Onboard βίντεο που ανέβασε στο instagram ο αναβάτης που κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του στο συμβάν, βλέπουμε το Yamaha R1 του να βρίσκεται στην ευθεία τερματισμού με 210 χλμ/ώρα κατά τη διάρκεια αγώνα, όταν μπροστά του εμφανίζεται να περνά κάθετα την πίστα ένα ασθενοφόρο, με τη σύγκρουση να αποφεύγεται για λίγα εκατοστά!

Το βίντεο ανέβηκε από τον λογαριασμό του πρωταγωνιστή του επεισοδίου, R1 Shake n bake, ο οποίος στις επόμενες αναρτήσεις του συμπληρώνει πως είναι χαρούμενος που είναι ακόμα εν ζωή, για να επιστρέψει στην έγκυο γυναίκα του και τον μόλις 2 ετών γιο του. Επιπλέον, ευχαριστεί την εταιρεία που κατασκεύασε την custom φόρμα του, καθώς παρόλο που έπεσε με 210, και σύρθηκε για αρκετή ώρα, σηκώθηκε χωρίς να έχει πάθει το παραμικρό.

Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη η ψυχραιμία του αναβάτη, ο οποίος και καταφέρνει να μην καρφώσει το βλέμμα του στο ασθενοφόρο, αλλά κοιτώντας στο πλάι να το αποφύγει για ελάχιστα εκατοστά, βγαίνοντας στο χορτάρι. Κατόπιν η μοτοσυκλέτα ξεκινά τις τούμπες, για να καταλήξει να καταστραφεί εντελώς.

Σε μια διαφορετική ανάρτηση ένας άλλος αναβάτης υποστηρίζει πως στο συμβάν ενεπλάκη και δεύτερη μοτοσυκλέτα που χτύπησε το ασθενοφόρο και κατόπιν πήρε φωτιά, δίχως κι εκείνος ο αναβάτης να τραυματιστεί, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από τον R1 Shake n bake.

Όπως και να έχει, ακόμα και αν είχε βγει σημαία που να προειδοποιούσε για το ασθενοφόρο, οι κανονισμοί επιβάλλουν να έχουν βγει στα pits όλες οι μοτοσυκλέτες πριν εισέλθει κάποιο άλλο όχημα στην πίστα.

Ετικέτες