Enduropale 2023 - Αγωνιζόμενος χρησιμοποιεί πεσμένο αναβάτη ως… ράμπα για άλμα - Video

Μεγάλη η κατακραυγή καθώς αντί να τον πατήσει, θα μπορούσε εύκολα να τον αποφύγει
Enduropale Tuquet 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/2/2023

Καθώς το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου οι αναβάτες κατευθύνονταν από την άσφαλτο για τη γραμμή εκκίνησης του αγώνα Enduropale 2023 στην παραλία του Touquet στη Γαλλία, ένας εξ αυτών έπεσε, και επερχόμενος αναβάτης αντί να τον αποφύγει, χρησιμοποιώντας τον συμπλέκτη, μετέτρεψε τον πεσμένο σε ράμπα και έκανε άλμα από πάνω του!

Στο βίντεο βλέπουμε τον αναβάτη Axel Aynie να πέφτει, και τον Tom Maurizi που ακολουθεί να έχει τη δυνατότητα να τον αποφύγει, αλλά αντί αυτού τον πατάει, και μετά απομακρύνεται χωρίς να σταματήσει, ρίχνοντας απλώς μια φευγαλέα ματιά πίσω του.

Η οργάνωση του αγώνα εξέδωσε δελτίο τύπου που καταδικάζει την πράξη του Maurizi, ως “απαράδεκτη συμπεριφορά, ηθικά και αθλητικά, και αντίθετη με τις αξίες που πρεσβεύουμε στο Enduropale”.

Μετά από τη θέαση του βίντεο, η οργάνωση του αγώνα κατήγγειλε τον Maurizi στη Γαλλική Αθλητική Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας, η οποία αναμένεται να τον φορτώσει με βαριά ποινή, που πιθανώς να φτάσει μέχρι και τον δια βίου αποκλεισμό του από τους αγώνες. Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί ήδη λίστα υπογραφών για την καταδίκη του Maurizi στην ανωτέρω ποινή, λίστα που έχει τρεις χιλιάδες υπογραφές αυτή την ώρα.

Ο Tom Maurizi ζήτησε συγγνώμη με δηλώσεις τους, αν και μάλλον δεν πείθει με την ερμηνεία των πράξεων του: “Πανικοβλήθηκα. Δεν είχα σκοπό να τον πατήσω, απλώς δεν ήξερα τι άλλο να κάνω. Δεν μπορούσα να τον αποφύγω από δεξιά ή από αριστερά γιατί δεν γνώριζα αν ερχόταν άλλος αναβάτης από εκεί. Προτίμησα να επιταχύνω, σηκώνοντας τον μπροστινό τροχό, ώστε να μην τον χτυπήσω.”

Ο πεσμένος Axel Aynie δήλωσε πως ευτυχώς δεν τραυματίστηκε σοβαρά, σηκώθηκε, έτρεξε τον αγώνα και κατάφερε να τερματίσει. “Δεν έσπασα κάτι. Απλώς πονάω από τη μοτοσυκλέτα που πέρασε πάνω μου. Κατάφερα να μιλήσω με τον αναβάτη που με πάτησε, και δεν θέλω να δώσω συνέχεια στο συμβάν, αν και συμφωνώ πως το βίντεο είναι σοκαριστικό.”

Και δεν είναι μόνο ΕΝΑ βίντεο που καταγράφει το συμβάν, αλλά δεκάδες, καθώς όπως βλέπουμε υπήρχαν παντού κινητά και κάμερες.

Ετικέτες

Olympia Rally 2025 – Πρόλογος και ιδανική αυλαία για το διεθνή αγώνα

1ος ο Γιάννης Σεβαστόπουλος μεταξύ των Ελλήνων – 1ος γενικής ο Σλοβένος Urban Jerkic
Olumpia Rally 2025
Από το

motomag

29/4/2025

110 αναβάτες από όλο τον κόσμο έδωσαν το “παρών” στην εκκίνηση στο κέντρο της Αρχαίας Ολυμπίας εν μέσω εορταστικής ατμοσφαίρας, μετά από ένα πρόλογο 45 χιλιομέτρων που αποδείχθηκε ιδιαίτερα απαιτητικός τόσο σε πλοήγηση όσο και σε οδήγηση.

Η καιρός ήταν βροχερός, ανεβάζοντας τα επίπεδα δυσκολίας με την παρουσία λάσπης, αν και απέτρεψε την δημιουργία σκόνης.

Η σειρά εκκίνησης για τη δεύτερη ειδική, μια μεγάλη διαδρομή 250 χιλιομέτρων γύρω από την τεχνητή λίμνη του Πηνειού, θα καθοριστεί με βάση τα αποτελέσματα του προλόγου.

Olympia Rally 2025 - 1η Ημέρα

Νικητής της πρώτης ειδικής ήταν ο Σλοβένος Urban Jerkic με KTM EXC 450, με χρόνο 1ώ05’28”, ακολουθούμενος από τον Ιταλό Roberto Barbieri με Husqvarna FE 501, που υπολείπονταν κατά 1’14”. Ο Γερμανός Mike Wiedemann τερμάτισε τρίτος με Yamaha Tenere XTZ 700. Κορυφαίος Έλληνας αναβάτης ήταν ο “δικός μας” Γιάννης Σεβαστόπουλος, τον οποίο και γνωρίζετε επίσης μέσα από τις συμμετοχές του στα Mega Test του ΜΟΤΟ. Ο Γιάννης τρέχει επίσης με Yamaha Tenere 700 και πήρε παράλληλα και την  5η θέση στη γενική με χρόνο 1ώ09’47”.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε εδώ στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα, ενώ αρκετές από αυτές μπορείτε να τις δείτε στη συλλογή που ακολουθεί.