Fantic – Έγραψε ιστορία πετυχαίνοντας την πρώτη της νίκη στη Moto2

O Celestino Vietti κέρδισε με την μοτοσυκλέτα της Fantic Racing στο Grand Prix της Αυστρίας
Fantic
Από το

motomag

24/8/2023

Ο Ιταλός αναβάτης Celestino Vietti, ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο GP της Αυστρίας, χαρίζοντας ταυτόχρονα την πρώτη νίκη της Fantic Racing στην κατηγορία της Moto2.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Fantic:

Η FANTIC RACING ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΝΙΚΗ ΣΤΗ MOTO2

Φανταστική, υπέροχη, καταπληκτική. Αυτά είναι μόνο μερικά επίθετα που περιγράφουν την απόδοση του Celestino Vietti και της Fantic στο Grand Prix της Αυστρίας.

Η νίκη του Cele ήταν μια πρόκληση. Η κούρσα του ήταν τέλεια. Διαχειρίστηκε τη φθορά των ελαστικών χωρίς να χάσει ούτε μια στροφή. Ανέκτησε χρόνο δευτερόλεπτο, δευτερόλεπτο, οδηγώντας την ομάδα Fantic Racing στην πρώτη της ιστορική νίκη της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2.

Η ομάδα δούλεψε έντονα και πήρε επάξια αυτή τη περιζήτητη νίκη. Το να παίρνεις νίκη στην πρώτη χρονιά στη MOTO2, είναι μια επίδειξη δύναμης που θα εμπνεύσει ενθουσιασμό για τον επερχόμενο αγώνα στη Βαρκελώνη στην πίστα του Montmelo.

Fantic

Ο δεύτερος αναβάτης της Fantic Borja Gomez ήταν και αυτός πρωταγωνιστής μιας εξαιρετικής κούρσας σε συνεχή εξέλιξη. Ο Ισπανός αναβάτης ολοκλήρωσε τον αγώνα του στη δέκατη έκτη θέση, ένα βήμα μακριά από τη ζώνη πόντων, φέρνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα της σεζόν.

Celestino Vietti: "Όταν πέρασα τη γραμμή του τερματισμού, σκέφτηκα... ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Είμαι ενθουσιασμένος με αυτό το αποτέλεσμα. Το αξίζουμε. Μετά από κακή τύχη στους τελευταίους αγώνες, επιτέλους φτάσαμε στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Συγκινήθηκα. Τώρα πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Ευχαριστώ ιδιαίτερα την ομάδα που συνεχίζει να εργάζεται σκληρά κάθε Σαββατοκύριακο.”

Borja Gomez: "Είχαμε έναν καλό αγώνα σήμερα. Αγωνίστηκα και ανάκτησα κάποιες θέσεις. Σήμερα ήμασταν κοντά στους πρώτους βαθμούς της σεζόν, συνεχίζουμε να βελτιωνόμαστε και είμαστε στο σωστό δρόμο."

Fantic

 

Ετικέτες

Dakar 2026 – 9ο σκέλος: Νίκη Schareina – Κορυφή Sanders με διαφορά – Στην 10άδα Orignal by MOTUL ο Βασίλης Μπούδρος!

Προβλήματα πλοήγησης για πολλούς με λίγους ευνοημένους
Dakar 2026 – 9ο σκέλος: Νίκη Schareina – Κορυφή Sanders με διαφορά – Στην 10άδα Orignal by MOTUL ο Βασίλης Μπούδρος!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

13/1/2026

Μόλις 418 χιλιόμετρα ειδικής σήμερα και συνολικά 541 χιλιόμετρα μαζί με την απλή, είχαν σήμερα στους αμμόλοφους οι μοτοσυκλέτες με τα αυτοκίνητα σε τελείως διαφορετική διαδρομή, που σημαίνει ότι δεν είχαν ροδιές να ακολουθήσουν αλλά μπορούσαν να ξεκινήσουν και νωρίτερα. Ροδιές δεν είχε ούτε και ο Luciano Benavides να ηγείται της γενικής κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα του. Είναι όμως η τρίτη φορά στο φετινό Dakar που ανοίγει την διαδρομή πρώτος, αντιμετωπίζοντας όλες τις σοβαρές δυσκολίες πλοήγησης που έχει αυτό και μάλιστα αυτή τη φορά μόλις στο 33ο χιλιόμετρο. Το ίδιο πρόβλημα μοιραζόταν και ο Daniel Sanders φυσικά μόλις με τρία λεπτά διαφορά πίσω του, ακολουθούμενος από τον Ricky Brabec που έχοντας δύο περάσματα από τους κορυφαίους μπροστά του, ήξερε ακριβώς από που να περάσει και δεν του πήρε έτσι πολύ ώρα να τους προφτάσει. Ήταν ένα σημείο που το Dakar δεν είχε ξανά περάσει στο παρελθόν και ο Sanders είχε δει την δυσκολία προσανατολισμού μόλις παρέλαβε το roadbook. Πολύ γρήγορα οι δύο KTM χάθηκαν και έτσι τους έπιασε και ο Brabec. Οι τρεις τους αναγκάστηκαν να ψάξουν για λίγο την διαδρομή μέχρι να τους πιάσει και ο Schareina. Εκεί οι Honda πήραν διαφορετική απόφαση από τις KTM για να διορθώσουν το λάθος αλλά μία ήταν η πιο σωστή επιλογή και την είχαν κάνει οι αναβάτες της KTM, με τον Sanders να ανοίγει πλέον τη διαδρομή μαζί, γεγονός που τον ευνόησε στην συγκομιδή των bonus και τελικά στην εικονική γενική κατάταξη, παίρνοντας τα ηνία από τον Benavides.

Στην κατηγορία Rally 2, ο Neels Theric και ο Michael Docherty ξεκίνησαν μια στενή μονομαχία, ενώ ο πρωτοεμφανιζόμενος Khaliunbold Erdenebileg από τη Μογγολία άρχισε να εντυπωσιάζει, πλησιάζοντας την πρώτη δεκάδα της γενικής.

Η κυριαρχία του Edgar Canet και η ανατροπή

Καθώς ο αγώνας προχωρούσε, ο Edgar Canet εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των προπορευόμενων και σημείωσε τους καλύτερους χρόνους στα πρώτα σημεία ελέγχου (41 χλμ, 84 χλμ και 121 χλμ). Ωστόσο, η τύχη του άλλαξε μετά το 158ο χιλιόμετρο. Παρόλο που έφτασε στη ζώνη ανεφοδιασμού, έχασε πολύτιμο χρόνο, επιτρέποντας στον συμπατριώτη του, Tosha Schareina, να πάρει το προβάδισμα της ειδικής.

Παράλληλα, ο Daniel Sanders κατάφερε να αποσπαστεί από τους Brabec και Benavides, συγκεντρώνοντας όλα τα μπόνους πρωτοπορίας (bonuses) μεταξύ 121 χλμ και 158 χλμ, γεγονός που του έδωσε ένα σημαντικό πλεονέκτημα ασφαλείας στη γενική κατάταξη έναντι του Brabec που ήταν από την αρχή ο μεγάλος αντίπαλος και πλέον και του Benavides.

Το τελικό στάδιο και ο θρίαμβος του Schareina

Στο δεύτερο μισό της ειδικής διαδρομής, ο Tosha Schareina ήταν καταιγιστικός. Μετά το 293ο χιλιόμετρο, άνοιξε τη διαφορά του από τους Skyler Howes, Daniel Sanders και Ricky Brabec. Στο τελευταίο σημείο ελέγχου (380 χλμ), ο Ισπανός αναβάτης της Monster Energy Honda είχε ήδη εξασφαλίσει μια άνετη διαφορά άνω των 6 λεπτών.

Στην κατηγορία Rally 2, ο Michael Docherty επιβεβαίωσε την κυριαρχία του, οδεύοντας προς την 6η του νίκη σε σκέλος για τη συγκεκριμένη έκδοση, αυξάνοντας τη διαφορά του από τον Neels Theric που τελικά τερμάτισε με 6 λεπτά διαφορά. Έτσι και αλλιώς κανείς από τους δύο δεν μπορεί να μειώσει επικίνδυνα την διαφορά από τον Campbell που ηγείται της γενικής κατάταξης. Τα προβλήματα των προηγούμενων ημερών ήταν ικανά να τους φορτώσουν με πολύωρες καθυστερήσεις που δεν σβήνουν με τα δεκάλεπτα διαφοράς που μπορούν να κερδίσουν από τον αναβάτη της Honda.

Τερματισμός και Αποτελέσματα

Η ημέρα ολοκληρώθηκε με τον Tosha Schareina να πανηγυρίζει το "hat-trick" του, κερδίζοντας το τρίτο του σκέλος για το 2026. Τερμάτισε 4'35'' μπροστά από τον Daniel Sanders, ο οποίος όμως έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει ακόμη περισσότερο καθώς μεγάλωσε την απόστασή του στην γενική κατάταξη από τον Ricky Brabec που πήρε την τρίτη θέση (+6'22'') και είναι δεύτερος γενικής , ενώ ο Luciano Benavides περιόρισε τις απώλειες στην 9η θέση (+11'50'') και είναι πλέον τρίτος γενικής.

Πολύ δυναμικά ο Βασίλης Μπούδρος ανέβηκε στην δεκάδα της Original by MOTUL , μία εξέλιξη που ήταν πολύ δύσκολη και που δείχνει πως η σταθερότητα και η αποφασιστικότητα του αναβάτη της ομάδας DNA – Enduro Greece, είναι το μεγαλύτερο εφόδιο στον σκληρότερο αγώνα αντοχής.

Ο Βασίλης Μπούδρος ήταν σταθερά 11ος με μεγάλη απόσταση από την 10η θέση και αντίστοιχα μεγάλη απόσταση από τον 12ο, όταν χθες έγινε η ανατροπή χάνοντας μία θέση. Σήμερα όμως κέρδισε δύο μειώνοντας την απόσταση και από τον 9ο!

Κατάφερε μία 49η θέση στο σκέλος, την καλύτερη έως τώρα και παραμένει σταθερά στην 59η θέση της γενικής κατάταξης με πλέον σημαντικό πως είναι στην δεκάδα της κατηγορίας του!