FIM Endurance World Championship 2024 - Οι 24 ώρες του Le Mans εναρκτήριος αγώνας του Πρωταθλήματος

Για πρώτη φορά οι οπαδοί θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν το EWC μέσω της πλατφόρμας all-action EWC
motomag FIM Endurance World Championship: Οι 24 ώρες του Le Mans εναρκτήριος αγώνας του πρωταθλήματος το 2024
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

28/9/2023

Η 47η έκδοση του διάσημου αγώνα αντοχής 24h Le Mans θα αποτελέσει τον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής για το 2024, με ομάδες και αναβάτες να δίνουν την πρώτη αγωνιστική παράσταση της νέας χρονιάς από τις 18 έως τις 21 Απριλίου.

Το πλήρες αγωνιστικό ημερολόγιο του EWC για το 2024 θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω, ωστόσο οι υπεύθυνοι του θεσμού ανακοίνωσαν πως από την επόμενη χρονιά οι λάτρεις των αγώνων αντοχής θα έχουν τη δυνατότητα μέσω της πλατφόρμας all-action EWC να παρακολουθούν κάθε αγώνα του Πρωταθλήματος χωρίς να χάνουν λεπτό από την δράση εντός πίστας.

Ο Jean-Baptiste Ley, διευθυντής του EWC ανέφερε: "Οι 24 ώρες του Le Mans δεν είναι μόνο μια καθιερωμένη διοργάνωση, που διεξάγεται σε έναν θρυλικό χώρο και έχει ισχυρή φήμη παγκοσμίως, αλλά ο διοργανωτής του αγώνα, Automobile Club de l'Ouest, εργάζεται ακούραστα για να προσφέρει ένα φανταστικό θέαμα και μια φανταστική εμπειρία για τους θεατές. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε τη μακροχρόνια συνεργασία μαζί τους και μετράμε ήδη αντίστροφα τις ημέρες για την έναρξη της διοργάνωσης".

EWC
Ετικέτες

KOVE-Baja Aragon Rally 2025: 2ος γενικής ο Βέλγος Neels Theric

Με τέσσερα συνολικά βάθρα στον ισπανικό rally-raid αγώνα!
Baja Aragon Rally Kove
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

29/7/2025

Η φετινή συμμετοχή της KOVE στο Baja Aragón Rally ήταν άκρως επιτυχημένη με εργοστασιακούς αλλά και ιδιώτες αναβάτες να ανεβαίνουν στο βάθρο τέσσερεις φορές .

Ειδικότερα στον rally-raid αγώνα της Αραγωνίας που ολοκληρώθηκε στις 27 Ιουλίου οι αναβάτες των αγωνιστικών 450 Rally και 800X Rally σημείωσαν πολύ δυνατές εμφανίσεις κατακτώντας τέσσερις δεύτερες θέσεις και μία τρίτη, σε διαφορετικές κατηγορίες.

Ο αγώνας της Αραγωνίας αποτελεί τον 5ο γύρο του θεσμού FIM Bajas World Cup και συγκεντρώνει μερικούς από τους κορυφαίους αναβάτες στον κόσμο. Εμπνευσμένο από το Dakar, το Baja Aragón φημίζεται για το απαιτητικό του τερέν και τις αστάθμητες προκλήσεις του. Για φέτος, το συνολικό μήκος της διαδρομής άγγιξε τα 470 χλμ. χωρισμένα σε τρία σκέλη. Από τις 84 μοτοσυκλέτες που εκκίνησαν, οι 77 κατάφεραν να τερματίσουν.

Baja Aragon Rally Kove

Η KOVE έδωσε το "παρών" με 8 μοτοσυκλέτες συνολικά, τρεις εργοστασιακές συμμετοχές και πέντε ιδιωτικές. Ο Βέλγος αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας, Neels Theric (#4), κράτησε τη δεύτερη θέση τόσο στο SS1 όσο και στο SS2. Όμως, στο τρίτο σκέλος (SS3) ήρθε αντιμέτωπος με μια σοβαρή τεχνική δυσκολία: το σύστημα πλοήγησης (roadbook) τέθηκε εκτός λειτουργίας, απειλώντας να καταστρέψει τη συνολική του προσπάθεια. O teammate του – Sunier (#21) – τού παραχώρησε το δικό του roadbook και συνέχισε χωρίς καθοδήγηση ("blind run"). Χάρη σε αυτή την ενέργεια, ο Theric κατέκτησε τελικά τη 2η θέση στη γενική κατάταξη και ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο στον ισπανικό αγώνα, με τον Sunier να ολοκληρώνει την προσπάθειά του στην 42η θέση.

Baja Aragon Rally Kove

Στην κατηγορία 450 Rally η Kove είχε στο βάθρο εκτός από τον Theric και τον Javi Vega Puerta ως ιδιωτική συμμετοχή, ενώ τα πήγε εξαιρετικά και στην κατηγορία των Γυναικών με την Lili-May Mansuy που είχε εργοστασιακή υποστήριξη να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση.

Για την ιστορία την γενική και τον αγώνα κέρδισε ο Lorenzo Santolino με Sherco.

Baja Aragon Rally Kove