FIM WEC-Michael Dunlop - Ο βασιλιάς του Βουνού ετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής

Δοκιμές με BMW για το 24ωρο του Le Mans, με την ομάδα της Team LRP Poland
Michael Dunlop - IOMTT - Le Mans 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

2/4/2025

Ο Μichael Dunlop, ο πιο επιτυχημένος αναβάτης όλων των εποχών στο Isle of Man TT, ετοιμάζεται για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής, το 24ωρο του Le Mans.

Ο 29 φορές νικητής του IOMTT έχει ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία του για τον θρυλικό 24ωρο αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στις 19-20 Απριλίου και προσπαθεί να γνωρίσει όσο το δυνατό καλύτερα την BMW M 1000 RR, τη μοτοσυκλέτα που θα χρησιμοποιήσει η Team LRP Poland στο φετινό FIM Endurance World Championship (WEC).

Μια από τις κορυφαίες ιδιωτικές ομάδες η Team LRP Poland χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια εργοστασιακές μοτοσυκλέτες των Βαυαρών στο WEC και θα χρησιμοποιήσει και φέτος την τελευταία έκδοση της superbike της BMW επιλέγοντας παράλληλα την Dunlop ως προμηθευτή ελαστικών.

Ο Βορειοϊρλανδός θα αγωνιστεί μαζί με τον Γάλλο Enzo Boulom, τον Άγγλο Danny Webb, ενώ τέταρτος αναβάτης για την ομάδα θα είναι ο Marek Szkopek, ο οποίος και θα τον αντικαταστάσησει στον 8ωρο αγώνα του Spa τον Ιούνιο που συμπέφτει με τις ημερομηνίες του IOMTT.

Michael Dunlop - IOMTT - Le Mans 2025

Ο Dunlop δοκίμασε την M 1000 RR της πολωνικής ομάδας στη γαλλική πίστα χθες με τις δοκιμές να συνεχίζονται και σήμερα. Πριν από λίγες ημέρες ο Dunlop δοκίμασε επίσης μία BMW M 1000 RR στην πίστα Kirkistown στην πατρίδα του, με τον αναβάτη να φαίνεται πως είναι έτοιμος να κάνει την αλλαγή και στους αγώνες δρόμου και να αφήσει την Honda CBR1000RR-R Fireblade για χάρη της Γερμανίδας. 
Με τη superbike της BMW αγωνίζονται και οι μεγαλύτεροι αντίπαλοί του Dunlop, οι Peter Hickman και Davey Todd, ωστόσο οι δοκιμές στη συγκεκριμένη πίστα θα μπορούσαν να αφορούν μόνο την προετοιμασία του για τους αγώνες αντοχής, ενώ στην Daytona 200 αγωνίστηκε με Ducati.

Στους αγώνες δρόμου ο Βορειοϊρλανδός έχει χτίσει τη δική του ιστορία με την BMW κατακτώντας την πρώτη νίκη για λογαριασμό της 75 χρόνια μετά τηην τελευταία επιτυχία των Βαυαρών στο Man. Ακολούθησαν νίκες με S1000RR το 2016 στις κατηγορίες Superbike TT and Senior TT και νίκη στην Superbike TT το 2018 με επιτυχίες και σε άλλους αγώνες του πρωταθλήματος.

Βάθρο για τον Valentino Rossi στις 12 Ώρες του Bathurst

Ξεκίνημα με το δεξί στο Intercontinental GT Challenge 2026 για τη BMW και τον Ιταλό θρύλο του MotoGP
Team WRT BMW Rossi
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

16/2/2026

Το Intercontinental GT Challenge έτρεξε τον πρώτο του αγώνα στη διοργάνωση του 2026 στην πίστα του Bathurst στην Αυστραλία, έναν 12ωρο αγώνα αντοχής που ανοίγει το πρόγραμμα τεσσάρων αγώνων της φετινής χρονιάς.

Η ομάδα Team WRT των Rossi, Augusto Farfus (Βραζιλία) και Raffaele Marciello (Ελβετία) με το αυτοκίνητο BMW M4 GT3 EVO υπό τον αριθμό #46 κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα στην τρίτη θέση.

Team WRT BMW Rossi

Ο αγώνας με διάρκεια 12 ώρες είχε αρκετές διακοπές εξαιτίας ατυχημάτων, με πολλές κίτρινες σημαίες στη διάρκειά του και μια διακοπή που διήρκεσε σχεδόν μια ώρα.

Team WRT BMW Rossi

Η κατάκτηση της τρίτης θέσης από το ένα αυτοκίνητο της ομάδας ήρθε ενόσω το δεύτερο (#32) έχασε πολλές θέσεις εξαιτίας της εμπλοκής του σε ένα ατύχημα αμέσως μετά την εκκίνηση του αγώνα, καθώς χρειάστηκε να παραμείνει στα πιτς για αρκετή ώρα ώστε να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να παλέψει για το βάθρο. Πέρυσι η Team WRT είχε θριαμβεύσει στον ίδιο αγώνα κατακτώντας τις δύο πρώτες θέσεις.

Το Intercontinental GT Challenge 2026 θα συνεχιστεί με τον δεύτερο (από τέσσερεις) αγώνες από 14 ως 17 Μαΐου με τις 24 Ώρες του Nurburgring στη Γερμανία.

Ετικέτες