FIM WEC-Michael Dunlop - Ο βασιλιάς του Βουνού ετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής

Δοκιμές με BMW για το 24ωρο του Le Mans, με την ομάδα της Team LRP Poland
Michael Dunlop - IOMTT - Le Mans 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

2/4/2025

Ο Μichael Dunlop, ο πιο επιτυχημένος αναβάτης όλων των εποχών στο Isle of Man TT, ετοιμάζεται για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής, το 24ωρο του Le Mans.

Ο 29 φορές νικητής του IOMTT έχει ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία του για τον θρυλικό 24ωρο αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στις 19-20 Απριλίου και προσπαθεί να γνωρίσει όσο το δυνατό καλύτερα την BMW M 1000 RR, τη μοτοσυκλέτα που θα χρησιμοποιήσει η Team LRP Poland στο φετινό FIM Endurance World Championship (WEC).

Μια από τις κορυφαίες ιδιωτικές ομάδες η Team LRP Poland χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια εργοστασιακές μοτοσυκλέτες των Βαυαρών στο WEC και θα χρησιμοποιήσει και φέτος την τελευταία έκδοση της superbike της BMW επιλέγοντας παράλληλα την Dunlop ως προμηθευτή ελαστικών.

Ο Βορειοϊρλανδός θα αγωνιστεί μαζί με τον Γάλλο Enzo Boulom, τον Άγγλο Danny Webb, ενώ τέταρτος αναβάτης για την ομάδα θα είναι ο Marek Szkopek, ο οποίος και θα τον αντικαταστάσησει στον 8ωρο αγώνα του Spa τον Ιούνιο που συμπέφτει με τις ημερομηνίες του IOMTT.

Michael Dunlop - IOMTT - Le Mans 2025

Ο Dunlop δοκίμασε την M 1000 RR της πολωνικής ομάδας στη γαλλική πίστα χθες με τις δοκιμές να συνεχίζονται και σήμερα. Πριν από λίγες ημέρες ο Dunlop δοκίμασε επίσης μία BMW M 1000 RR στην πίστα Kirkistown στην πατρίδα του, με τον αναβάτη να φαίνεται πως είναι έτοιμος να κάνει την αλλαγή και στους αγώνες δρόμου και να αφήσει την Honda CBR1000RR-R Fireblade για χάρη της Γερμανίδας. 
Με τη superbike της BMW αγωνίζονται και οι μεγαλύτεροι αντίπαλοί του Dunlop, οι Peter Hickman και Davey Todd, ωστόσο οι δοκιμές στη συγκεκριμένη πίστα θα μπορούσαν να αφορούν μόνο την προετοιμασία του για τους αγώνες αντοχής, ενώ στην Daytona 200 αγωνίστηκε με Ducati.

Στους αγώνες δρόμου ο Βορειοϊρλανδός έχει χτίσει τη δική του ιστορία με την BMW κατακτώντας την πρώτη νίκη για λογαριασμό της 75 χρόνια μετά τηην τελευταία επιτυχία των Βαυαρών στο Man. Ακολούθησαν νίκες με S1000RR το 2016 στις κατηγορίες Superbike TT and Senior TT και νίκη στην Superbike TT το 2018 με επιτυχίες και σε άλλους αγώνες του πρωταθλήματος.

X-Trial 2026: Ο Toni Bou κερδίζει στην Βαρκελώνη για 19η φορά

Απόλυτος κυρίαρχος για ακόμα μία φορά ο Ισπανός
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

11/2/2026

Για ακόμη μία φορά, ο “ισόβιος” Παγκόσμιος Πρωταθλητής Trial, Toni Bou σημείωσε νίκη στον αγώνα X-Trial της Βαρκελώνης. Μάλιστα αυτή ήταν η 19η του νίκη στο X-Trial of Barcelona.

Ο Toni Bou (Repsol Honda Trial Team) δεν απειλήθηκε από τους αντιπάλους του και πήρε μία άνετη νίκη, με τους Jaime Busto (GasGas) and Gabriel Marcelli (Repsol Honda Trial Team) να συμπληρώνουν αντίστοιχα το βάθρο.

Μετά από αυτή του τη νίκη, ο Bou έχει συγκεντρώσει 135 βαθμούς, αφήνοντας αρκετά πίσω του τον teammate του Marcelli που έχει 93 και είναι έτσι ένα βήμα μακριά από έναν ακόμη τίτλο στο X-Trial, με μόλις τρεις γύρους να απομένουν. Είναι αξιοσημείωτο να αναφέρουμε πως αυτός θα είναι εκτός απροόπτου ο 20ος τίτλος X-Trial για τον Bou που ανακηρύσσεται Παγκόσμιος Πρωταθλητής συνεχόμενα από το 2007!

1

Toni Bou: “Είμαι απίστευτα χαρούμενος και πολύ περήφανος για το πώς πήγε η βραδιά. Αυτός ο αγώνας είναι πολύ ξεχωριστός για μένα και το να κερδίζεις ξανά στην πατρίδα σου δεν είναι κάτι που μπορείς να θεωρήσεις δεδομένο, πόσο μάλλον να το κάνεις για 19η φορά. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα για όλη τη σκληρή δουλειά της, γιατί απόψε έδωσε τον καλύτερό της εαυτό στο Palau Sant Jordi. Κερδίσαμε τον πρώτο γύρο και στη Super Pole καταφέραμε να προκριθούμε στην καλύτερη θέση για τον τελικό, οπότε είμαι πολύ ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα και το επίπεδο που δείξαμε. Είναι επίσης μια πολύ σημαντική νίκη όσον αφορά τον τίτλο, καθώς θα έχω την πρώτη μου ευκαιρία να τον κερδίσω στον επόμενο αγώνα στο Chalon-sur-Saône.”

Ας δούμε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία έως τώρα:

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Βαθμοί

1

Bou Toni

Repsol Honda HRC

135

2

Marcelli Gabriel

Repsol Honda HRC

93

3

Busto Jaime

Gas Gas Factory Team

89

4

Hemingway Harry

Beta Factory Racing

59

5

Grattarola Matteo

Beta Factory Racing

31

6

Peace Jack

Sherco Factory Team

19

7

Farre Arnau

Sherco Factory Team

15

8

Titli Francesco

Montesa Talent School

14

9

Dufrese Hugo

Beta

11

10

Bincaz Benoit

Electric Motion

11

11

Hemingway George

Beta Factory Racing

4

12

Gelabert Miquel

Honda Montesa

2