FIM X-Trial: Ο Toni Bou ανοίγει τη σεζόν 2024 με εμφατική νίκη [VIDEO]

Ο GOAT του Trial σημείωσε έτσι την… 17η νίκη του στο X-Trial της Βαρκελώνης
Toni Bou
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

5/2/2024

Ο Toni Bou (Repsol Honda Trial Team) σημείωσε την 80ή του νίκη στο X-Trial, για να προηγηθεί στη σεζόν 2024 με το καλημέρα, στον γύρο της πατρίδας του. Ο Bou πήρε τους μέγιστους βαθμούς που θα μπορούσε, επικρατώντας σε κάθε φάση του νυχτερινού αγώνα και κυριαρχώντας σε έναν απαιτητικό Μεγάλο Τελικό, μπροστά από τους Jaime Busto (GasGas) και Gabriel Marcelli (Repsol Honda Trial Team).

Το κλειδί της επιτυχίας του Bou ήταν μια εντυπωσιακή σειρά διαδρομών στα μέσα του Τελικού, κατά την οποία χρεώθηκε με μόλις πέντε βαθμούς ποινής στα τμήματα δύο, τρία και τέσσερα, ενώ οι δύο αντίπαλοί του απέτυχαν ο καθένας και πρόσθεσαν δεκαπέντε βαθμούς στη βαθμολογία τους.

Ο Busto περιόρισε τη ζημιά καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση χάρη σε μια καθαρή διαδρομή στο τμήμα ένα που του έδωσε για λίγο και την πρωτιά. Ο Gabriel Marcelli, από δύο βαθμούς πίσω, μπόρεσε να ανακτήσει μόνο έναν στο έκτο και τελευταίο τμήμα και έτσι αναγκάστηκε να αρκεστεί στην τρίτη θέση.

Busto

Κατάφερε την τελευταία στιγμή να μπει στον Τελικό μετά από απώλειες βαθμών στα Τμήματα Δύο και Τέσσερα του δεύτερου Γύρου και αναγκάστηκε να ολοκληρώσει το Τμήμα Πέντε σε μια εκπληκτική προσπάθεια 20 δευτερολέπτων για να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο.

Ο Matteo Grattarola (Beta) έχασε την πρόκριση στα χέρια του Marcelli μόνο για έναν βαθμό, αφού σημείωσε την τρίτη καλύτερη βαθμολογία στον Δεύτερο Γύρο, αναρριχήθηκε από την πέμπτη θέση -παρά το γεγονός ότι άνοιξε τη διαδρομή στην αρχή της βραδιάς- στην τέταρτη σε βάρος του Adam Raga. Στο ντεμπούτο του με Sherco, ο βετεράνος 41χρονος έκανε ένα δαπανηρό λάθος στο πρώτο τμήμα του δεύτερου γύρου που του κόστισε την επιστροφή στο βάθρο.

Martyn

Ο Toby Martyn (Montesa) έσωσε τη βραδιά του με την έκτη θέση, παρά το γεγονός ότι είχε καθίσει όγδοος και τελευταίος μετά την πρώτη του διαδρομή με ένα σφάλμα στο τμήμα πέντε. Μια πολύ βελτιωμένη εμφάνιση στον Δεύτερο Γύρο έφερε τον Βρετανό πίσω από τον Benoit Bincaz (Sherco) και τον Aniol Gelabert. Ο Gelabert, στην πρώτη του εμφάνιση κάτω από τη στέγη του Palau Sant Jordi, έκανε ένα νευρικό ξεκίνημα στην καριέρα του στην TRRS και έπεσε στην τελευταία θέση ως ο μόνος αναβάτης που απέτυχε σε τρία τμήματα στον Δεύτερο Γύρο.

Toni Bou

Toni Bou: “Είμαι πραγματικά πολύ ικανοποιημένος με αυτή τη νίκη γιατί είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσω την υπεράσπιση του τίτλου μου και το έκανα οδηγώντας σε όλη τη διάρκεια. Ο τελικός ήταν πολύ δύσκολος, όπως θα περίμενε κανείς από μια ιστορική διοργάνωση όπως η Βαρκελώνη. Ένιωσα καλά από την αρχή της βραδιάς και το μόνο μου λάθος ήταν στο πρώτο τμήμα του τελικού. Αλλά από το δεύτερο έως το τέταρτο τμήμα έχτισα προβάδισμα για να επιβεβαιώσω τη νίκη.”

Η Berta Abellán (Scorpa) κέρδισε την τέταρτη διοργάνωση του Barcelona Women's Trophy μπροστά από την τρεις φορές νικήτρια Emma Bristow (Sherco) και την Ιταλίδα Andrea Sofia Rabino (Beta).

Ο δεύτερος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος X-Trial είναι το X-Trial Chalon-sur-Saône που θα διεξαχθεί στις 15 Μαρτίου.

SK Motorium

Ετικέτες

Idemitsu Moto4 Asia Cup 2026: Ανακοινώθηκαν συμμετοχές και το αρχικό ημερολόγιο

Η νέα γενιά αναβατών από την Ασία και Ωκεανία ετοιμάζεται για μια συναρπαστική σεζόν με έξι αγωνιστικούς γύρους στην Ασία.
Moto4 Asia Cup 2026 Provisional Calendar
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

27/11/2025

Η ερχόμενη σεζόν του Idemitsu Moto4 Asia Cup σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής, με 14 νέα ταλέντα να εντάσσονται στο grid, ενώ παλιοί γνώριμοι επιστρέφουν για να συνεχίσουν την πορεία τους.

To πρωτάθλημα Idemitsu Moto4 Asia Cup, προηγουμένως γνωστό και ως Asia Talent Cup είναι ένα “μονόμαρκο” πρωτάθλημα που έχει σχεδιαστεί ως μια ευκαιρία ανάδειξης, για ανερχόμενους νεαρούς αναβάτες από την Ασία και την Ωκεανία, δίνοντας τους προβολή και αναγνώριση, ακόμη και αν προέρχονται εκτός των δημοφιλών ευρωπαϊκών ή παγκόσμιων πρωταθλημάτων και μια διαδρομή προς τα υψηλότερα επίπεδα των Grand Prix αγώνων (Moto3, Moto2, MotoGP).

Για μείωση του κόστους συμμετοχής και αύξηση την ανταγωνιστικότητας όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με Honda NSF250R χωρίς σημαντικές δυνατότητες αναβάθμισης παρά μόνο βασικών ρυθμίσεων.

Το grid της νέας χρονιάς περιλαμβάνει νέους αναβάτες από Αυστραλία, Κίνα, Ινδονησία, Ιαπωνία, Μαλαισία και Ταϊλάνδη. Οι πρώτες pre-season δοκιμές έχουν προγραμματιστεί για τις 9-10 Φεβρουαρίου.

Moto4 Asia Cup 2026

Το προσωρινό ημερολόγιο περιλαμβάνει πέντε γύρους σε πίστες που φιλοξενούν και αγώνες της μεγάλης κατηγορίας MotoGP με έναν γύρο μόνο, να αναμένει επιβεβαίωση. Η σεζόν ξεκινά στην Ταϊλάνδη από 27 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου, ενώ ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί στο Lusail International Circuit τον Απρίλιο. Ο τρίτος γύρος παραμένει υπό επιβεβαίωση πριν ακολουθήσουν τα Mobility Resort Motegi στην Ιαπωνία για τον τέταρτο γύρο, και μετά το Mandalika International Circuit στην Ινδονησία, με την σεζόν να κλείνει στη Μαλαισία από 30 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου στην Sepang.

Idemitsu Moto4 Asia Cup 2026