Greece Rally 2023, Ημέρα 5η - Προηγείται ο Barbieri παρά τον κακό χρόνο που πέτυχε

Η υπόθεση νίκη παραμένει ανοικτή καθώς σήμερα θα διεξαχθεί η Marathon Stage Β
motomag Greece Rally 2023, Ημέρα 5η – Προηγείται ο Barbieri παρά τον κακό χρόνο που πέτυχε
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

6/10/2023

Η “Marathon Stage A” Κακαβιά – Πρεμετή – Ιωάννινα – Κακαβιά – Αλβανία – Πρεμετή συνολικού μήκους 260 χιλιομέτρων “έδειξε τα δόντια της” καθώς οι πρωτοπόροι έχασαν αρκετό χρόνο, με τον Dennis Schans (KTM EXC 350 F), να καταφέρνει να κερδίσει την ειδική διαδρομή εκμεταλλευόμενος την καλύτερη σειρά εκκίνησης.

Η πέμπτη αγωνιστική ημέρα του Greece Rally 2023 θα ήταν η δυσκολότερη ημέρα μέχρι τώρα για τους συμμετέχοντες καθώς αυτοί θα έπρεπε να τα βγάλουν πέρα με την Ειδική Διαδρομή: “Marathon Stage A” που δεν αστειευόταν, ενώ οι αγωνιζόμενοι όλων των κατηγοριών εκτός από τις εναλλαγές του οδοστρώματος έπρεπε να αντιμετωπίσουν και τα παιχνίδια του καιρού.

Greece Rally 2023

Μετά το τέλος της Ε.Δ. είδαμε τους πρωτοπόρους να χάνουν αρκετό χρόνο ελέω της σειράς εκκίνησης, με τους αγωνιζόμενους που ξεκινούσαν πιο πίσω να κερδίζουν σημαντικό χρόνο ανεβαίνοντας ταυτόχρονα θέσεις στην κατάταξη. Τον ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Dennis Schans (KTM EXC 350 F), με τον Ολλανδό να καταφέρνει με αυτή του την επίδοση να μπει στην 20αδα. Στην πρώτη θέση της κατάταξης όλων των κατηγοριών συνεχίζει να βρίσκεται ο Roberto Barbieri (Husqvarna FE 501), παρά τον έβδομο χρόνο που σημείωσε. Στη δεύτερη θέση ανέβηκε ο Tomas Millet (KTM EXV 350), ο οποίος κατάφερε να κερδίσει δύο θέσεις. Στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Sandro Calesini (KTM EXC 450), με τον Markus Auchmann (Husqvarna FE 350), να βρίσκεται στην τέταρτη θέση. Ο Frederick Scheifler (Husqvarna 701), συμπληρώνει την πεντάδα με τον Βασίλη Στογιάνο (Honda CRF 250 RX) να είναι ο πρώτος Έλληνας στην 22η θέση γενικής -όλων των κατηγοριών.

Μπορείτε να βρείτε αποτελέσματα, φωτογραφικό υλικό καθώς και πληροφορίες για το Rally Greece ΕΔΩ.

Ετικέτες

Aprilia Tuareg Racing - Μετά το Hellas Rally, σειρά έχει το Baja Aragon

Οι Jacopo Cerutti και Francesco Montanari δίνουν το παρών στο Teruel
Aprilia - Baja Aragon
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/7/2024

Η Aprilia Tuareg Racing βρίσκεται στο Teruel της Ισπανίας, για να λάβει μέρος στο ιστορικό rally Baja Aragón, που διεξάγεται από τις 26 έως τις 28 Ιουλίου, γιορτάζοντας την τεσσαρακοστή του έκδοση το 2024.

Οι Aprilia Tuareg, που αναπτύχθηκαν σε στενή συνεργασία με την GCorse των αδελφών Guareschi, θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά σε αυτό το rally raid, με στόχο να αποκτήσουν εμπειρία σε αυτό το είδος αγώνων και να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα ενόψει του Motorally και του Africa Eco Race.

Το Baja Aragón θα είναι ένα ενδιαφέρον πεδίο δοκιμών για τους Jacopo Cerutti και Francesco Montanari, τους μοναδικούς Ιταλούς αναβάτες στην εκκίνηση, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να προσαρμοστούν σε αυτό το ράλι κατά τη διάρκεια των τριών ημερών του αγώνα.

Aprilia Baja Aragon

Ο αγώνας διεξάγεται σε μία δύσκολη διαδρομή με σκληρή και πετρώδη επιφάνεια, ξεκινώντας με έναν πρόλογο 18 χιλιομέτρων την Παρασκευή που θα καθορίσει τη σειρά εκκίνησης. Η πιο απαιτητική ημέρα θα είναι το Σάββατο, με μία ειδική διαδρομή 520 χιλιομέτρων, ενώ η τελική ειδική διαδρομή των 350 χιλιομέτρων θα διεξαχθεί την Κυριακή.

JACOPO CERUTTI: "Είναι ένας συναρπαστικός αγώνας, πολύ δημοφιλής, τον οποίο πάντα παρακολουθούσα με ενδιαφέρον. Μου αρέσει το τερέν, σίγουρα θα είναι πολύ απαιτητικό λόγω της ζέστης, αλλά νομίζω ότι η μοτοσυκλέτα μπορεί να πάει καλά σε αυτές τις συνθήκες. Θα είναι η πρώτη μου εμπειρία σε αυτόν τον αγώνα και ελπίζω να διασκεδάσω και να πάρω ένα καλό αποτέλεσμα."

FRANCESCO MONTANARI: "Όντας η πρώτη φορά σε αυτόν τον αγώνα, δεν ξέρουμε πραγματικά τι να περιμένουμε. Θα έχουμε την ευκαιρία να ανταγωνιστούμε αναβάτες υψηλού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που θα συμμετάσχουν στο Dakar, για το οποίο έχουμε μεγάλο κίνητρο. Ανυπομονώ να αγωνιστώ για να δω το επίπεδό μας."

Ετικέτες