Greece Rally 2023, Ημέρα 5η - Προηγείται ο Barbieri παρά τον κακό χρόνο που πέτυχε
Η υπόθεση νίκη παραμένει ανοικτή καθώς σήμερα θα διεξαχθεί η Marathon Stage Β
Από τον
Γιάννη Τσινάβο
6/10/2023
Η “Marathon Stage A” Κακαβιά – Πρεμετή – Ιωάννινα – Κακαβιά – Αλβανία – Πρεμετή συνολικού μήκους 260 χιλιομέτρων “έδειξε τα δόντια της” καθώς οι πρωτοπόροι έχασαν αρκετό χρόνο, με τον Dennis Schans (KTM EXC 350 F), να καταφέρνει να κερδίσει την ειδική διαδρομή εκμεταλλευόμενος την καλύτερη σειρά εκκίνησης.
Η πέμπτη αγωνιστική ημέρα του Greece Rally 2023 θα ήταν η δυσκολότερη ημέρα μέχρι τώρα για τους συμμετέχοντες καθώς αυτοί θα έπρεπε να τα βγάλουν πέρα με την Ειδική Διαδρομή: “Marathon Stage A” που δεν αστειευόταν, ενώ οι αγωνιζόμενοι όλων των κατηγοριών εκτός από τις εναλλαγές του οδοστρώματος έπρεπε να αντιμετωπίσουν και τα παιχνίδια του καιρού.
Μετά το τέλος της Ε.Δ. είδαμε τους πρωτοπόρους να χάνουν αρκετό χρόνο ελέω της σειράς εκκίνησης, με τους αγωνιζόμενους που ξεκινούσαν πιο πίσω να κερδίζουν σημαντικό χρόνο ανεβαίνοντας ταυτόχρονα θέσεις στην κατάταξη. Τον ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Dennis Schans (KTM EXC 350 F), με τον Ολλανδό να καταφέρνει με αυτή του την επίδοση να μπει στην 20αδα. Στην πρώτη θέση της κατάταξης όλων των κατηγοριών συνεχίζει να βρίσκεται ο Roberto Barbieri (Husqvarna FE 501), παρά τον έβδομο χρόνο που σημείωσε. Στη δεύτερη θέση ανέβηκε ο Tomas Millet (KTM EXV 350), ο οποίος κατάφερε να κερδίσει δύο θέσεις. Στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Sandro Calesini (KTM EXC 450), με τον Markus Auchmann (Husqvarna FE 350), να βρίσκεται στην τέταρτη θέση. Ο Frederick Scheifler (Husqvarna 701), συμπληρώνει την πεντάδα με τον Βασίλη Στογιάνο (Honda CRF 250 RX) να είναι ο πρώτος Έλληνας στην 22η θέση γενικής -όλων των κατηγοριών.
Μπορείτε να βρείτε αποτελέσματα, φωτογραφικό υλικό καθώς και πληροφορίες για το Rally Greece ΕΔΩ.
Alpe Adria – BMU, Pannonia Ring: Μεγάλες νίκες για Βεντούρα, Παπαγεωργίου και Καρακώστα
Εξαιρετικά αποτελέσματα από τις ελληνικές συμμετοχές στην Ουγγαρία
Από τον
Παύλο Καρατζά
16/6/2026
Κοινό γύρο για τα πρωταθλήματα Alpe Adria και BMU είχαμε στην πίστα Pannonia Ring της Ουγγαρίας το περασμένο Σαββατοκύριακο με αρκετές ελληνικές συμμετοχές αλλά και σημαντικές επιτυχίες των αναβατών μας.
Πάμε να δούμε λοιπόν πως τα πήγαν οι Έλληνες, με τις θέσεις που αναφέρονται παρακάτω να αφορούν τον ευρωπαϊκό θεσμό Alpe Adria, ενώ οι αντίστοιχες θέσεις στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα BMU είναι σαφώς καλύτερες.
SSP 300
1ος αγώνας: Ο Αντώνης Βεντούρας έφυγε μπροστά από την αρχή και ηγήθηκε του αγώνα, με αποτέλεσμα να πάρει μία σχετικά άνετη νίκη επί του πολύ μεγαλύτερού του Oguz Tashan, αλλά και του Franciszek Stocklosa που συμπλήρωσε το βάθρο.
2ος αγώνας: Ο 13χρονος αναβάτης ήταν εκπληκτικός και στον δεύτερο αγώνα και πάλεψε μέχρι το τέλος για τη νίκη,κατακτώντας την τρίτη θέση λίγα εκατοστά πίσω από τους Tashan Oguz και Wojcik Kacper.
Sportbike / JR Sportbike
1ος αγώνας: Εδώ συμμετείχαν οι ΚωνσταντίνοςΚαπούνταλης και ΤόνιαΚορρέ, αμφότεροι με την υποστήριξη της Pascota Racing Team. Στον πρώτο αγώνα ο ΚωνσταντίνοςΚαπούνταλης τερμάτισε 14ος γενικής και δεύτερος στην κατηγορία JR Sportbike, με την ΤόνιαΚορρέ να παίρνει την 15η θέση γενικής και την 4η θέση στην κατηγορία JR Sportbike.
2ος αγώνας: Ο ΚωνσταντίνοςΚαπούνταλης εκκίνησε από τη 12η θέση και η ΤόνιαΚορρέ από τη 16η.Αμφότεροι έκαναν πολύ δυνατό αγώνα και ανέβηκαν θέσεις και τελικά ο Καπούνταλης πήρε την 10η θέση γενικής και τρίτη στην κατηγορία JR Sportbike, με την Κορρένα κατακτά τη 12η θέση γενικής και 4η θέση στη JR Sportbike, ενώ βάθρα κατέκτησαν και οι δύο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα BMU.
SSP 600/STK 600
1ος αγώνας: Εκπροσώπηση είχαμε και σε αυτή την κατηγορία, με τους ΑλέξανδροΠαπαγεωργίου και Σπύρο-ΜάριοΦουρθιώτη. Ο Παπαγεωργίου εκκινούσε από την 7η θέση και ο Φουρθιώτης από την 15η. Οι δύο αναβάτες έκαναν εξαιρετικό αγώνα και ο Παπαγεωργίου τερμάτισε 5ος γενικής και πρώτος στην κατηγορία SSP 600, με τον Φουρθιώτη να τερματίζει μία θέση πίσω του και να κατακτά και την 4η θέση στην κατηγορία του.
2ος αγώνας: Και στον δεύτερο αγώνα είδαμε ελληνική συμμετοχή στο βάθρο των νικητών, αφού ο Παπαγεωργίου κατέκτησε την τρίτη θέση γενικής και πρώτη στην κατηγορία SSP 600, με τον Φουρθιώτη να τερματίζει 7ος γενικής και 4ος στην κατηγορία STK 600.
CUP 1000
1ος αγώνας: Στην κατηγορία CUP 1000 συμμετείχε ο Χαράλαμπος Ψυχογιός και ο ΓιώργοςΠαρασκευάς σε μία κατηγορία με 42 συμμετοχές! Στον πρώτο αγώνα ο Ψυχογιός κατετάγη 7ος και ο Παρασκευάς 21ος.
2ος αγώνας: Στον δεύτερο αγώνα ο Ψυχογιός τα πήγε ακόμη καλύτερα παίρνοντας την 5η θέση, με τον Παρασκευά να τερματίζει 25οςστηνπολυπληθέστερη κατηγορία του αγωνιστικού διημέρου.
STK 1000/SBK
1ος αγώνας: Στην συγκεκριμένη κατηγορία είχαμε δύο ελληνικές συμμετοχές, τον ΔημήτρηΚαρακώστα που ξεκινούσε από την 5η θέση και τον ΜιχάληΣπηλιώτη από την 37η. Ο Καρακώστας πέρασε 4ος στον τρίτο γύρο και μάλιστα τρεις γύρους πριν το τέλος του αγώνα ανέβηκε και τερμάτισε τρίτος στη γενική κατάταξη και πρώτος στην κατηγορία Stock 1000. O αειθαλής ΜιχάληςΣπηλιώτης ανέβηκε συνολικά έξι θέσεις και τερμάτισε 31ος συνολικά και 13ος στην κατηγορία του.
2ος αγώνας: Στον δεύτερο αγώνα με τις συμμετοχές να ξεπερνούν τις 35 στο σύνολο, οι Έλληνες αναβάτες ήταν εξαιρετικοί. Ο Καρακώστας πήρε την 3η θέση γενικής και την πρώτη στα STK 1000, με τον Σπηλιώτη να τερματίζει 23ος γενικής και 8ος στην κατηγορία SBK.