Hellas Rally Raid 2023: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία & ταλαιπωρία – Η τελική κατάταξη

Νίκη του Pol Tarres στην κατηγορία M6
Hellas Rally Raid 2023: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία & ταλαιπωρία – Η τελική κατάταξη
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

29/5/2023

Εικόνα μίας άλλης Ελλάδας σχημάτισαν στο μυαλό τους, οι συμμετέχοντες στο Hellas Rally Raid με τους περισσότερους από αυτούς να είναι συνηθισμένοι στη βροχή και το κρύο τέτοια εποχή. Περίμεναν όμως πως θα έχουν να παλέψουν με την ζέση και  τις υψηλές θερμοκρασίες, αντί για ακραία καιρικά φαινόμενα που οδήγησαν ακόμη και σε ακύρωση σκέλους.

Ορισμένοι από αυτούς ήταν και χαρούμενοι που δεν είχαν να αντιμετωπίσουν καύσωνα αλλά στο τέλος η πρόσφυση ήταν ζήτημα μέχρι και το τελευταίο σύντομο στάδιο της Κυριακής, που θα έκρινε και τον τελικό νικητή. Όπως φαίνεται και στο παρακάτω video.

Αυτές οι συνθήκες δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο τους συμμετέχοντες της κατηγορίας Μ6 με τα πολυκύλινδρα 650cc-1300cc όπου νικητής ήταν το μεγάλο φαβορί, ο Pol Tarres ο οποίος τερμάτισε και στην τέταρτη θέση γενικής μόλις ενάμισι λεπτό πίσω από τον τρίτο. Αυτό φέρνει τον Pol Tarres στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος Rally της FIM.

Στην ίδια κατηγορία έτρεχαν και δύο Έλληνες όπως έχουμε πει, ο Θανάσης Χούντρας, επίσημη συμμετοχή της ελληνικής αντιπροσωπείας της Yamaha που τερμάτισε στην 19η θέση της κατηγορίας και στην 215η γενικής. Επίσης ο Θεοχάρης Στέφανος με ένα ολοκληρωτικά αλλαγμένο από την Aurora, Ducati DesertX. Η ολοκληρωτικές αλλαγές είναι και ο μόνος τρόπος για το DesertX να περιμένει αξιώσεις σε μία τέτοια δοκιμασία και το έργο του Θεοχάρη Στέφανου δεν ήταν καθόλου εύκολο. Δυστυχώς εγκατέλειψε στο 5ο σκέλος.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FhellasRR%2Fvideos%2F764729451982941%2F&show_text=false&width=560&t=0" width="560" height="314" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>
Δυναμική η παρουσία και των γυναικών, στο δύσκολο αυτό Rally

Καλύτερη επίδοση από ελληνικής πλευράς του Καρατόλιου Διονύση στην κατηγορία Μ2 που κατάφερε να ανέβει στην 77η θέση. Ο Τουφεξής Δημήτρης ανέβηκε στην θέση 142 της γενικής κατάταξης, τρέχοντας στην Μ2 κατηγορία, με τον Μεγαλοοικονόμου Δημήτρη που επίσης έτρεχε στην Μ2 κατηγορία να ανεβαίνει στην θέση 147 της γενικής κατάταξης. Στην Μ3 κατηγορία ο Σουαρέφ Σπυρίδων έφτασε στην θέση 149 της γενικής κατάταξης.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FhellasRR%2Fvideos%2F764729451982941%2F&show_text=false&width=560&t=0" width="560" height="314" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>

Ο Pol Tarres δήλωσε πως ήταν από τα πλέον δύσκολα Rally κυρίως γιατί δεν είχε συνηθίσει σε ένα τέτοιο τερέν το οποίο έθεσε μεγάλο βαθμό δυσκολίας για την Yamaha Tenere World Raid, έχοντας βαλθεί να κυνηγήσει τα μονοκύλινδρα 450. Δηλώνει υπερήφανος για το αποτέλεσμα ενώ θεωρεί πως μετά από το Hellas Rally η τεχνική του έχει βελτιωθεί ακόμη περισσότερο και έχει πάρει πολύ μεγάλη εμπειρία, που είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους έχει ξεχωρίσει το Rally αυτό.

 

Ετικέτες

Greece Rally 2023, Ημέρα 1η: Ξεκίνημα από τα Γιάννενα

Τον Πρόλογο κέρδισαν οι Versteijnen - Limpt με Can Am X3 South Racing 900 UTV
motomag Greece Rally 2023, Ημέρα 1η: Ξεκίνημα από τα Γιάννενα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/10/2023

Το Greece Rally 2023 όπως διαβάσατε στο MOTO ξεκίνησε την Κυριακή 1 Οκτωβρίου από την πλατεία Μαβίλη στα Ιωάννινα, με τους συμμετέχοντες στη συνέχεια να αγωνίζονται στη μικρή διαδρομή του Προλόγου.

Αρκετός κόσμος βρέθηκε στην πλατεία της εκκίνησης ώστε να παρακολουθήσει την επίσημη έναρξη του αγώνα και να χειροκροτήσει τους συμμετέχοντες όλων των κατηγοριών, ωστόσο τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στο αγωνιστικό κομμάτι του Greece Rally 2023. Η διαδρομή του Προλόγου πρόσφερε στους συμμετέχοντες μια αληθινή γεύση από τα όσα τους περιμένουν τις επόμενες ημέρες, ενώ η διαδρομή από την λίμνη Παμβώτιδα μέχρι το όρος Μιτσικέλι έκρυβε αρκετές δυσκολίες. Οι αγωνιζόμενοι περιηγήθηκαν σε διάφορα εδάφη, από γραφικές όχθες λιμνών έως απόκρημνα ορεινά μονοπάτια, με τη φυσική ομορφιά της περιφέρειας της Ηπείρου να κάνει τη διαφορά.

Greece Rally 2023

Οι αγωνιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να περάσουν από πολλά όμορφα χωριά κατά μήκος της διαδρομής, όπως η Κρυόβρυση, ο Ανθρακίτης, η Καρυά, οι Λογάδες κ.α., με τους διοργανωτές του αγώνα να έχουν συνεργαστεί στενά με τις τοπικές αρχές για να εξασφαλίσουν ελάχιστη αναστάτωση στους κατοίκους, προβάλλοντας παράλληλα την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. Σημαντική ήταν και η συμβολή του Δήμου Ιωαννίνων, της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ζίτσας και του Σπηλαίου Περάματος. Όσον αφορά τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας οι Jasper Versteijnen – Jelle Van Limpt (Can Am X3 South Racing 900) ήταν οι ταχύτεροι με το UTV της καναδικής εταιρείας κάνοντας την έκπληξη με τον Sandro Calesini (KTM EXC 450) να τερματίζει στη δεύτερη θέση γενικής. Ο Tomas Millet (ΚΤΜ ΕΧΩ 350 F), σημείωσε τον τρίτο χρόνο.

Τις επόμενες ημέρες το Greece Rally 2023 υπόσχεται να είναι μια αληθινή δοκιμασία δεξιοτήτων και αντοχής, με τους συμμετέχοντες να μάχονται για τη νίκη στις απαιτητικές ειδικές διαδρομές οι οποίες διασχίζουν τα βουνά της Ηπείρου καθώς και κάποιες περιοχές της Αλβανίας.

Μπορείτε να βρείτε αποτελέσματα, φωτογραφικό υλικό καθώς και πληροφορίες για το Rally Greece ΕΔΩ.

Greece Rally 2023
Ετικέτες