Hellas Rally Raid: Πρώτη ημέρα μαραθωνίου

Έμειναν στην Λίμνη Πλαστήρα οι συμμετέχοντες
Hellas Rally Raid 5
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

26/5/2023

Αγωνιζόμενοι και συμμετέχοντες έμειναν εχθές δίπλα και πέριξ της Λίμνης Πλαστήρα καθώς ολοκλήρωσαν την πρώτη ημέρα του Μαραθώνιου σκέλους κατά το οποίο οι μηχανικοί ξεκουράζονται χωρίς να επέμβουν στις μοτοσυκλέτες, τα quad και τα SSV.

Άλλοι τέσσερις συμμετέχοντες εγκατέλειψαν εχθές το Hellas Rally Raid που φέτος έχει αυξημένο βαθμό δυσκολίας καθώς οι δυνατές βροχοπτώσεις έχουν φουσκώσει τα υδάτινα περάσματα ενώ η λάσπη και η χαμηλή πρόσφυση είναι κυρίαρχα προβλήματα.

Ο Άγγλος Wallace Robert εξακολουθεί να ηγείται της γενικής κατάταξης ενώ ο Pol Tarres με την Yamaha Tenere World Raid DYTR είναι πρώτος από τα μεγάλα δικύλινδρα και έχει καταφέρει να ανέβει στην 4η θέση γενικής εχθές ακολουθούμενος από τον Γάλλο Minaudier Loic που είναι επίσης μέρος της γαλλικής ομάδας της Yamaha που συμμετέχει με τα Tenere στο Hellas Rally, έχοντας μία από τις πιο ολοκληρωμένες παρουσίες.

Καλύτερος Έλληνας από πλευράς γενικής είναι για άλλη μία ημέρα ο Καρατόλιος Διονύσης που αγωνίζεται στην M2 κατηγορία και έχει φτάσει στην 66η θέση γενικής. Ο Μεγαλοοικονόμου Δημήτρης επίσης στην Μ2 κατηγορία είναι στην 178 θέση γενικής και λίγο πιο κάτω ο Θεοχάρης Στέφανος που κάνει την υπερπροσπάθεια γιατί αγωνίζεται στην Μ6 κατηγορία με ένα ολοκληρωτικά αλλαγμένο Ducati DesertX από την Aurora Rally και με ειδικό φίλτρο της DNA που όπως έχουμε πει είναι μία δύσκολη μοτοσυκλέτα για αυτή την δουλειά και για αυτό ο εξοπλισμός που φέρει είναι απαραίτητος. Ο Τουφεξής Δημήτρης ακολουθεί στην 186η θέση γενικής αμέσως μετά από τον συνονόματο Θεοχάρη και στην 216η θέση γενικής ο Θανάσης Χούντρας επίσης στην Μ6 κατηγορία με Yamaha Tenere.

Hellas Rally Raid 5

 

Hellas Rally Raid 5

Οι βροχές θα συνεχίσουν και αύριο να δυσκολεύουν τους αναβάτες με το μεγάλο πρόβλημα να είναι η λάσπη και η χαμηλή πρόσφυση σε όλους τους δρόμους που οδηγεί σε πολλές πτώσεις. Σήμερα είναι το δεύτερο σκέλος και η πέμπτη ημέρα του Hellas Rally που διεξάγεται αυτή την στιγμή ομαλά και ήδη οι πρώτοι αναβάτες έχουν ολοκληρώσει το δυσκολότερο κομμάτι και έχουν πάρει τον δρόμο του γυρισμού για το Αθλητική Κέντρο Καρπενησίου και την βάση του Hellas Rally Raid.

Εικόνες από thenos ADVRideTeam

 

Ετικέτες

Aprilia Tuareg Racing - Μετά το Hellas Rally, σειρά έχει το Baja Aragon

Οι Jacopo Cerutti και Francesco Montanari δίνουν το παρών στο Teruel
Aprilia - Baja Aragon
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/7/2024

Η Aprilia Tuareg Racing βρίσκεται στο Teruel της Ισπανίας, για να λάβει μέρος στο ιστορικό rally Baja Aragón, που διεξάγεται από τις 26 έως τις 28 Ιουλίου, γιορτάζοντας την τεσσαρακοστή του έκδοση το 2024.

Οι Aprilia Tuareg, που αναπτύχθηκαν σε στενή συνεργασία με την GCorse των αδελφών Guareschi, θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά σε αυτό το rally raid, με στόχο να αποκτήσουν εμπειρία σε αυτό το είδος αγώνων και να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα ενόψει του Motorally και του Africa Eco Race.

Το Baja Aragón θα είναι ένα ενδιαφέρον πεδίο δοκιμών για τους Jacopo Cerutti και Francesco Montanari, τους μοναδικούς Ιταλούς αναβάτες στην εκκίνηση, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να προσαρμοστούν σε αυτό το ράλι κατά τη διάρκεια των τριών ημερών του αγώνα.

Aprilia Baja Aragon

Ο αγώνας διεξάγεται σε μία δύσκολη διαδρομή με σκληρή και πετρώδη επιφάνεια, ξεκινώντας με έναν πρόλογο 18 χιλιομέτρων την Παρασκευή που θα καθορίσει τη σειρά εκκίνησης. Η πιο απαιτητική ημέρα θα είναι το Σάββατο, με μία ειδική διαδρομή 520 χιλιομέτρων, ενώ η τελική ειδική διαδρομή των 350 χιλιομέτρων θα διεξαχθεί την Κυριακή.

JACOPO CERUTTI: "Είναι ένας συναρπαστικός αγώνας, πολύ δημοφιλής, τον οποίο πάντα παρακολουθούσα με ενδιαφέρον. Μου αρέσει το τερέν, σίγουρα θα είναι πολύ απαιτητικό λόγω της ζέστης, αλλά νομίζω ότι η μοτοσυκλέτα μπορεί να πάει καλά σε αυτές τις συνθήκες. Θα είναι η πρώτη μου εμπειρία σε αυτόν τον αγώνα και ελπίζω να διασκεδάσω και να πάρω ένα καλό αποτέλεσμα."

FRANCESCO MONTANARI: "Όντας η πρώτη φορά σε αυτόν τον αγώνα, δεν ξέρουμε πραγματικά τι να περιμένουμε. Θα έχουμε την ευκαιρία να ανταγωνιστούμε αναβάτες υψηλού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που θα συμμετάσχουν στο Dakar, για το οποίο έχουμε μεγάλο κίνητρο. Ανυπομονώ να αγωνιστώ για να δω το επίπεδό μας."

Ετικέτες