Hellas Rally Raid: Πρώτη ημέρα μαραθωνίου

Έμειναν στην Λίμνη Πλαστήρα οι συμμετέχοντες
Hellas Rally Raid 5
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

26/5/2023

Αγωνιζόμενοι και συμμετέχοντες έμειναν εχθές δίπλα και πέριξ της Λίμνης Πλαστήρα καθώς ολοκλήρωσαν την πρώτη ημέρα του Μαραθώνιου σκέλους κατά το οποίο οι μηχανικοί ξεκουράζονται χωρίς να επέμβουν στις μοτοσυκλέτες, τα quad και τα SSV.

Άλλοι τέσσερις συμμετέχοντες εγκατέλειψαν εχθές το Hellas Rally Raid που φέτος έχει αυξημένο βαθμό δυσκολίας καθώς οι δυνατές βροχοπτώσεις έχουν φουσκώσει τα υδάτινα περάσματα ενώ η λάσπη και η χαμηλή πρόσφυση είναι κυρίαρχα προβλήματα.

Ο Άγγλος Wallace Robert εξακολουθεί να ηγείται της γενικής κατάταξης ενώ ο Pol Tarres με την Yamaha Tenere World Raid DYTR είναι πρώτος από τα μεγάλα δικύλινδρα και έχει καταφέρει να ανέβει στην 4η θέση γενικής εχθές ακολουθούμενος από τον Γάλλο Minaudier Loic που είναι επίσης μέρος της γαλλικής ομάδας της Yamaha που συμμετέχει με τα Tenere στο Hellas Rally, έχοντας μία από τις πιο ολοκληρωμένες παρουσίες.

Καλύτερος Έλληνας από πλευράς γενικής είναι για άλλη μία ημέρα ο Καρατόλιος Διονύσης που αγωνίζεται στην M2 κατηγορία και έχει φτάσει στην 66η θέση γενικής. Ο Μεγαλοοικονόμου Δημήτρης επίσης στην Μ2 κατηγορία είναι στην 178 θέση γενικής και λίγο πιο κάτω ο Θεοχάρης Στέφανος που κάνει την υπερπροσπάθεια γιατί αγωνίζεται στην Μ6 κατηγορία με ένα ολοκληρωτικά αλλαγμένο Ducati DesertX από την Aurora Rally και με ειδικό φίλτρο της DNA που όπως έχουμε πει είναι μία δύσκολη μοτοσυκλέτα για αυτή την δουλειά και για αυτό ο εξοπλισμός που φέρει είναι απαραίτητος. Ο Τουφεξής Δημήτρης ακολουθεί στην 186η θέση γενικής αμέσως μετά από τον συνονόματο Θεοχάρη και στην 216η θέση γενικής ο Θανάσης Χούντρας επίσης στην Μ6 κατηγορία με Yamaha Tenere.

Hellas Rally Raid 5

 

Hellas Rally Raid 5

Οι βροχές θα συνεχίσουν και αύριο να δυσκολεύουν τους αναβάτες με το μεγάλο πρόβλημα να είναι η λάσπη και η χαμηλή πρόσφυση σε όλους τους δρόμους που οδηγεί σε πολλές πτώσεις. Σήμερα είναι το δεύτερο σκέλος και η πέμπτη ημέρα του Hellas Rally που διεξάγεται αυτή την στιγμή ομαλά και ήδη οι πρώτοι αναβάτες έχουν ολοκληρώσει το δυσκολότερο κομμάτι και έχουν πάρει τον δρόμο του γυρισμού για το Αθλητική Κέντρο Καρπενησίου και την βάση του Hellas Rally Raid.

Εικόνες από thenos ADVRideTeam

 

Ετικέτες

Isle of Man TT: Δείτε δωρεάν όλους τους αγώνες των τελευταίων 30 ετών! [Video]

Στην επίσημη ιστοσελίδα του IOMTT - Αγώνες, συνεντεύξεις και θρυλικές μάχες από το 1995, όλα σε ένα μέρος
Isle
Από τον

Παύλο Καρατζά

10/12/2025

Με τη εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων να έχει ξεκινήσει ανεπίσημα η εταιρεία που διαχειρίζεται τα δικαιώματα του Isle of Man TT προσφέρει σε όλους τους φίλους του θρυλικού θεσμού τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν όλους τους αγώνες που έγιναν τα τελευταία 30 χρόνια και όχι μόνο! 

Οι οπαδοί του TT μπορούν πλέον να παρακολουθήσουν τους αγαπημένους τους αγώνες και στιγμές από το 1995 έως το 2025, μέσω του καναλιού streaming TT+ της εταιρείας.

Μπορείτε να γυρίσετε πίσω το χρόνο και να παρακολουθήσετε τον Joey Dunlop να αγωνίζεται και να ανεβαίνει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου πριν από τον θλιβερό θάνατό του το 2000 και να δείτε από πρώτο χέρι γιατί θεωρείται θρύλος.

Μπορείτε επίσης να δείτε τον γύρο με ταχύτητα 209,21 χλμ./ώρα που κατάφερε ο John McGuinness το 2007 ή τον εκπληκτικό γύρο με ταχύτητα 217,26 χλμ./ώρα που κατάφερε ο Peter Hickman κατά τη διάρκεια του αγώνα Senior TT του 2018.

Μπορείτε να γυρίσετε πίσω στο 2009 και να δείτε τον Michael Dunlop να κερδίζει την πρώτη του νίκη στο TT στην κατηγορία Supersport, ή να δείτε την φετινή του 33η νίκη του που επιτεύχθηκε νωρίτερα φέτος.

Εκτός από όλες τις ιστορικές στιγμές των αγώνων, οι θεατές θα μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν συνεντεύξεις των αναβατών και μερικές από τις πιο διάσημες μάχες των τελευταίων τριών δεκαετιών.

Για να εγγραφείτε και να έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε στα τελευταία 30 χρόνια των αγώνων TT, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανοίξετε έναν απλό λογαριασμό στην ιστοσελίδα TT+, ο οποίος είναι δωρεάν και μπορείτε να βρείτε τον σύνδεσμο εδώ.