Hellas Rally Raid: Πρώτη ημέρα μαραθωνίου

Έμειναν στην Λίμνη Πλαστήρα οι συμμετέχοντες
Hellas Rally Raid 5
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

26/5/2023

Αγωνιζόμενοι και συμμετέχοντες έμειναν εχθές δίπλα και πέριξ της Λίμνης Πλαστήρα καθώς ολοκλήρωσαν την πρώτη ημέρα του Μαραθώνιου σκέλους κατά το οποίο οι μηχανικοί ξεκουράζονται χωρίς να επέμβουν στις μοτοσυκλέτες, τα quad και τα SSV.

Άλλοι τέσσερις συμμετέχοντες εγκατέλειψαν εχθές το Hellas Rally Raid που φέτος έχει αυξημένο βαθμό δυσκολίας καθώς οι δυνατές βροχοπτώσεις έχουν φουσκώσει τα υδάτινα περάσματα ενώ η λάσπη και η χαμηλή πρόσφυση είναι κυρίαρχα προβλήματα.

Ο Άγγλος Wallace Robert εξακολουθεί να ηγείται της γενικής κατάταξης ενώ ο Pol Tarres με την Yamaha Tenere World Raid DYTR είναι πρώτος από τα μεγάλα δικύλινδρα και έχει καταφέρει να ανέβει στην 4η θέση γενικής εχθές ακολουθούμενος από τον Γάλλο Minaudier Loic που είναι επίσης μέρος της γαλλικής ομάδας της Yamaha που συμμετέχει με τα Tenere στο Hellas Rally, έχοντας μία από τις πιο ολοκληρωμένες παρουσίες.

Καλύτερος Έλληνας από πλευράς γενικής είναι για άλλη μία ημέρα ο Καρατόλιος Διονύσης που αγωνίζεται στην M2 κατηγορία και έχει φτάσει στην 66η θέση γενικής. Ο Μεγαλοοικονόμου Δημήτρης επίσης στην Μ2 κατηγορία είναι στην 178 θέση γενικής και λίγο πιο κάτω ο Θεοχάρης Στέφανος που κάνει την υπερπροσπάθεια γιατί αγωνίζεται στην Μ6 κατηγορία με ένα ολοκληρωτικά αλλαγμένο Ducati DesertX από την Aurora Rally και με ειδικό φίλτρο της DNA που όπως έχουμε πει είναι μία δύσκολη μοτοσυκλέτα για αυτή την δουλειά και για αυτό ο εξοπλισμός που φέρει είναι απαραίτητος. Ο Τουφεξής Δημήτρης ακολουθεί στην 186η θέση γενικής αμέσως μετά από τον συνονόματο Θεοχάρη και στην 216η θέση γενικής ο Θανάσης Χούντρας επίσης στην Μ6 κατηγορία με Yamaha Tenere.

Hellas Rally Raid 5

 

Hellas Rally Raid 5

Οι βροχές θα συνεχίσουν και αύριο να δυσκολεύουν τους αναβάτες με το μεγάλο πρόβλημα να είναι η λάσπη και η χαμηλή πρόσφυση σε όλους τους δρόμους που οδηγεί σε πολλές πτώσεις. Σήμερα είναι το δεύτερο σκέλος και η πέμπτη ημέρα του Hellas Rally που διεξάγεται αυτή την στιγμή ομαλά και ήδη οι πρώτοι αναβάτες έχουν ολοκληρώσει το δυσκολότερο κομμάτι και έχουν πάρει τον δρόμο του γυρισμού για το Αθλητική Κέντρο Καρπενησίου και την βάση του Hellas Rally Raid.

Εικόνες από thenos ADVRideTeam

 

Ετικέτες

Classic TT 2026: Ο McGuinness απαντά στον Dunlop με νέο ρεκόρ ταχύτητας

McGuinness στην κορυφή της Historic Senior - Πρωτεία στη Lightweight για τον Michael Dunlop
Classic TT McGuiness qualifying
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

21/8/2026

Μία ημέρα μετά την κυριαρχία του Michael Dunlop, ο John McGuinness με “εμφάνιση από τα παλιά” πήρε την πρώτη θέση στo δεύτερο προκριματικό session της Historic Senior με 178,64 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Η μάχη για την κορυφή της Historic Senior στο Classic TT 2026 πήρε νέα τροπή στη δεύτερη ημέρα των κατατακτήριων. Μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση του Michael Dunlop στο πρώτο session, ήταν η σειρά του John McGuinness να πρωταγωνιστήσει.

Ο 23 φορές νικητής του Isle of Man TT ήταν ο μοναδικός αναβάτης που ξεπέρασε το όριο των 110mph, σημειώνοντας στον δεύτερο γύρο του μέση ωριαία ταχύτητα 111,750mph (178,64 χιλιόμετρα ανά ώρα).

Ο Dean Harrison πραγματοποίησε μόλις έναν γύρο με τη Norton της Craven Classic Racing/Ted Woof και με 108,044mph (173,88 χιλιόμετρα ανά ώρα) πήρε τη δεύτερη θέση.

Η μάχη στη Historic Senior έχει ήδη αποκτήσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο McGuinness έδειξε την δυναμική του, απαντώντας με μια εντυπωσιακή επίδοση στην πρωτοκαθεδρία του  Michael Dunlop.

Ο Dunlop ταχύτερος στη Lightweight

Ο Michael Dunlop αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τα χρώματα της Milenco Padgetts και ήταν ο ταχύτερος στην κατηγορία Lightweight, που αγωνίστηκε μαζί με την Ultra Lightweight στο ίδιο session.

Μετά από καθυστέρηση περίπου δέκα λεπτών στην έναρξη, ο Dunlop ανέβηκε στην κορυφή με χρόνο που αντιστοιχούσε σε 116,470mph (187,44 χιλιόμετρα ανά ώρα). Ο Paul Jordan έμεινε μόλις 0,235 δευτερόλεπτα πίσω του.

Nathan Harrison στην κορυφή της Formula One

Στη Formula One, ο Nathan Harrison βελτίωσε τη δεύτερη θέση της πρώτης ημέρας και πήρε την κορυφή με 124,721mph (200,72 χιλιόμετρα ανά ώρα) πάνω στην Kawasaki της Greenall Racing.

Ο Jamie Coward, ομόσταυλος του Harrison, ήταν δεύτερος με διαφορά μικρότερη του ενός δέκατου του δευτερολέπτου.

Ο Dunlop ξεκίνησε καθυστερημένα το session με την ομάδα της Classic Suzuki, χάνοντας πολύτιμο χρόνο στην προσπάθειά του να πλησιάσει τους χρόνους των Harrison και Coward. Αρχικά ανέβηκε στην τρίτη θέση, όμως ο David Johnson τον  έριξε στην τέταρτη.

Ο Brian McCormack, που είχε σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο στη Formula One την Τετάρτη, περιορίστηκε στην όγδοη θέση.

Ο συνήθης ύποπτος ξαναχτυπά

Παρότι ο καιρός παρέμεινε καθαρός για το μεγαλύτερο μέρος του χθεσινού απογεύματος, η βροχή που έφτασε αργότερα στην περιοχή ανάγκασε τους διοργανωτές να ακυρώσουν τα υπολειπόμενα κατατακτήρια sessions.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται σήμερα, με τους δρόμους να κλείνουν στις 11:30 και συνολικά τρία κατατακτήρια sessions να είναι προγραμματισμένα.