Husqvarna Hellas - Με Γιάννη Τρίγκα στο Hellas Rally

Συμμετοχή σε επιλεγμένους αγώνες και στο Παν. Πρωτάθλημα Enduro
Γιαννη΄ς Τρίγκας στο Hellas Rally με Husqvarna
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

2/4/2025

Η Husqvarna Hellas επιστρέφει στο Hellas Rally με νέα μοτοσυκλέτα αλλά και με νέο αναβάτη, τον πρωταθλητή Ελλάδα στο enduro Γιάννη Τρίγκα.

Ο Τρικαλινός Γιάννης Τρίγκας, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις ως αναβάτης έχοντας ξεκινήσει την αγωνιστική του καριέρα σε enduro και scramble πριν από 21 χρόνια. 

Δις Πρωταθλητής Ελλάδας Enduro στις κατηγορίες Ε3 και Ε2, το 2008 και 2018 αντίστοιχα και πρωταθλητής Scramble S1 το 2006, ο Τρίγκας έχει λάβει επίσης μέρος τέσσερεις φορές στο ISDE, ενώ έχει και 10 συμμετοχές σε αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro σε Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία και Βέλγιο.

Γιαννη΄ς Τρίγκας στο Hellas Rally με Husqvarna

Με αγωνιστικές ρίζες που ξεκινούν με την ΚΤΜ, ο Τρίγκας επιστρέφει φέτος στο group οκάτω από τις τέντες της Husqvarna ως πρεσβευτής της εταιρίας και το 2025, εκτός από την συμμετοχή του σε επιλεγμένους αγώνες enduro στην αγαπημένη του κατηγορία Ε3 με FE 501, θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε αγώνες rally.

Μετά από μια άκρως πετυχημένη πρώτη συμμετοχή το 2024 με την 901 Norden Rally Project και την κατάκτηση της τρίτης θέσης στην κατηγορία Μ5, ο Τρίγκας θα τρέξει στο επόμενο με μια ειδικά διαμορφωμένη FE 501.

Γιάννης Τρίγκας στο Hellas Rally με Husqvarna

Συνεργάτες στο project θα είναι η Aurora Rally Equipment και η Enduro Greece του Βασίλη Μπούδρου για τη μετατροπή της μοτοσυκλέτας από enduro σε rally και υποστήριξη αναφορικά με τον ποιοτικό έλεγχο και τη συντήρηση κατά τη διάρκεια του απαιτητικού αγώνα.

Καθώς πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα enduro, ο Τρίγκας θα την αξιοποιήσει και σε αγώνες enduro του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος και δεν θα χρειαστεί να περιμένει τον αγώνα rally.

Alpe Adria, Slovakia Ring: Νίκες για Βεντούρα και Φουρθιώτη – Άτυχοι οι Καρακώστας και Παπαγεωργίου

Η ελληνική αποστολή είχε αρκετές ατυχίες στον 5ο γύρο του θεσμού
ventouras
Από τον

Παύλο Καρατζά

10/9/2026

Κοινό γύρο είχαν τα πρωταθλήματα Alpe Adria και BMU στην πίστα Slovakia Ring το περασμένο Σαββατοκύριακο με αρκετές ελληνικές συμμετοχές που σημαδεύτηκαν από επιτυχίες, αλλά και ατυχίες της τελευταίας στιγμής.

Πάμε να δούμε λοιπόν πως τα πήγαν οι Έλληνες, με τις θέσεις που αναφέρονται παρακάτω να αφορούν τον ευρωπαϊκό θεσμό Alpe Adria, ενώ οι αντίστοιχες θέσεις στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα BMU ήταν σαφώς καλύτερες.

SSP 300

Ο 13χρονος Αντώνης Βεντούρας είχε πάρει την pole position στην κατηγορία. Στον πρώτο αγώνα ο Έλληνας αναβάτης τερμάτισε στην δεύτερη θέση, πίσω από τον βασικό του αντίπαλο Tashan Oguz. Στον δεύτερο αγώνα ο νεαρός αναβάτης κέρδισε και έτσι παρέμεινε στην πρώτη θέση της γενικής βαθμολογίας, έναν μόλις γύρο πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Sportbike / Junior Sportbike

Στην κατηγορία Junior Sportbike συμμετείχαν ο Κωνσταντίνος Καπούνταλης και η Τόνια Κορρέ. Ο Καπούνταλης τερμάτισε 2ος και η Κορρέ 4η στον πρώτο αγώνα. Στον δεύτερο αγώνα, ο Καπούνταλης ήρθε 3ος και η Κορρέ 4η. Τα παραπάνω αποτελέσματα έφεραν τον Καπούνταλη στην δεύτερη θέση και την Κορρέ στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης.

korre

SSP 600/STK 600

Στην κατηγορία συμμετείχε ο Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης και ο Διονύσης Μάρτης, καθώς ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου δεν ταξίδεψε στη Σλοβακία, αφού λίγο πριν τη πτήση του αισθάνθηκε μια αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η περιπέτεια της υγείας του Παπαγεωργίου του στοίχισε και βαθμολογικά, αφού έχασε την πρωτοπορία της γενικής κατάταξης, όμως αυτό έρχεται σε δεύτερη μοίρα και του ευχόμαστε περαστικά.

fourthiotis

Στην κατηγορία Stock, ο Φουρθιώτης τερμάτισε στην 10η θέση και στην κατηγορία 600NG o  Διονύσης Μάρτης τερμάτισε 5ος. Στον δεύτερο αγώνα ο Φουρθιώτης ήταν εξαιρετικός και κέρδισε τον αγώνα, με τον  Διονύση Μάρτη να τερματίζει 5ος. Με τη νίκη του αυτή, ο  Φουρθιώτης βρέθηκε στην δεύτερη θέση, 13 βαθμούς πίσω από τον Grsic Karlo.

CUP 1000

Στην συγκεκριμένη κατηγορία, είχαμε πολλές συμμετοχές, με μόνο μία ελληνική, αυτή του Γιώργου Παρασκευά. Και στους δύο αγώνες ο Παρασκευάς τερμάτισε στην 16η θέση.

wolf

STK 1000/SBK

Ο Δημήτρης Καρακώστας έφτασε στην Σλοβακία ως πρωτοπόρος της γενικής κατάταξης της κατηγορίας STK 1000, όμως δεν αγωνίστηκε, αφού στις ελεύθερες δοκιμές η μοτοσυκλέτα του παρουσίασε μηχανικό πρόβλημα που δυστυχώς δεν ήταν δυνατό να ξεπεραστεί. Έτσι ο Καρακώστας έχασε και τους δύο αγώνες και πλέον βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

karakostas