Husqvarna Hellas - Με Γιάννη Τρίγκα στο Hellas Rally

Συμμετοχή σε επιλεγμένους αγώνες και στο Παν. Πρωτάθλημα Enduro
Γιαννη΄ς Τρίγκας στο Hellas Rally με Husqvarna
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

2/4/2025

Η Husqvarna Hellas επιστρέφει στο Hellas Rally με νέα μοτοσυκλέτα αλλά και με νέο αναβάτη, τον πρωταθλητή Ελλάδα στο enduro Γιάννη Τρίγκα.

Ο Τρικαλινός Γιάννης Τρίγκας, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις ως αναβάτης έχοντας ξεκινήσει την αγωνιστική του καριέρα σε enduro και scramble πριν από 21 χρόνια. 

Δις Πρωταθλητής Ελλάδας Enduro στις κατηγορίες Ε3 και Ε2, το 2008 και 2018 αντίστοιχα και πρωταθλητής Scramble S1 το 2006, ο Τρίγκας έχει λάβει επίσης μέρος τέσσερεις φορές στο ISDE, ενώ έχει και 10 συμμετοχές σε αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro σε Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία και Βέλγιο.

Γιαννη΄ς Τρίγκας στο Hellas Rally με Husqvarna

Με αγωνιστικές ρίζες που ξεκινούν με την ΚΤΜ, ο Τρίγκας επιστρέφει φέτος στο group οκάτω από τις τέντες της Husqvarna ως πρεσβευτής της εταιρίας και το 2025, εκτός από την συμμετοχή του σε επιλεγμένους αγώνες enduro στην αγαπημένη του κατηγορία Ε3 με FE 501, θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε αγώνες rally.

Μετά από μια άκρως πετυχημένη πρώτη συμμετοχή το 2024 με την 901 Norden Rally Project και την κατάκτηση της τρίτης θέσης στην κατηγορία Μ5, ο Τρίγκας θα τρέξει στο επόμενο με μια ειδικά διαμορφωμένη FE 501.

Γιάννης Τρίγκας στο Hellas Rally με Husqvarna

Συνεργάτες στο project θα είναι η Aurora Rally Equipment και η Enduro Greece του Βασίλη Μπούδρου για τη μετατροπή της μοτοσυκλέτας από enduro σε rally και υποστήριξη αναφορικά με τον ποιοτικό έλεγχο και τη συντήρηση κατά τη διάρκεια του απαιτητικού αγώνα.

Καθώς πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα enduro, ο Τρίγκας θα την αξιοποιήσει και σε αγώνες enduro του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος και δεν θα χρειαστεί να περιμένει τον αγώνα rally.

Σκοτώθηκε ο Jorge Brandao, Πορτογάλος αναβάτης στο Rally du Maroc

Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο αλλά οι γιατροί δεν τα κατάφεραν
Σκοτώθηκε ο Jorge Brandao, Πορτογάλος αναβάτης στο Rally du Maroc
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

18/10/2025

Ο 47χρονος Πορτογάλος αναβάτης, Jorge Brandao συμμετείχε για δεύτερη φορά στο Rally του Μαρόκο υπό την αιγίδα της FIM και κομμάτι των διεθνών διοργανώσεων Rally.

Στο 5ο σκέλος του Rally, στο 214ο χιλιόμετρο, ο Jorge είχε μία άσχημη πτώση σημαίνοντας συναγερμό στην διοργάνωση.

Η ομάδα διασώσεων προσέγγισε το σημείο και ξεκίνησε την διαδικασία των πρώτων βοηθειών ενώ παράλληλα διοργανώθηκε και η μεταφορά του με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Erfoud που έφτασε σε κρίσιμη κατάσταση.

Δυστυχώς οι προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν εν ζωή ήταν άκαρπες και λίγο μετά το μεσημέρι ο Jorge εξέπνευσε.

Ο Jorge συμμετείχε στο Rally του Μαρόκο για να συμπληρώσει τις απαιτούμενες συμμετοχές σε διεθνείς διοργανώσεις που απαιτούνται για την συμμετοχή στο Dakar αλλά και για να προπονηθεί για τον σκληρότερο αγώνα του κόσμου.

Τον Ιούλιο ο Jorge είχε κερδίσει το Baja Aragon, ένα σημαδιακό έπαθλο για εκείνον καθώς πριν λίγα χρόνια είχε τραυματιστεί σοβαρά στον ίδιο αγώνα και παρά λίγο να σταματήσει για πάντα να αγωνίζεται.

Ήταν έμπειρος αναβάτης που είχε τον σεβασμό της τοπικής του κοινότητας.΄ταν Ήτρα

Συλλυπητήρια στην οικογένειά του.