Η παρουσία της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ και της Yamaha Tenere 700 στο Olympia Rally 2023

1η θέση στην κατηγορία τους, και 10η γενική απέναντι στα αγωνιστικά 450
Olympia Rally 2023 Yamaha Tenere
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

5/5/2023

Η Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ συμμετείχε επίσημα στο Olympia Rally 2023 με αναβάτη τον Δημήτρη Χελιώτη καβάλα σε μια Yamaha Tenere 700, κατακτώντας την 1η θέση της κατηγορίας 6 (Δικύλινδρες μοτοσυκλέτες 650cc-1300cc) και την 10η γενικής.

Στα πλαίσια της προώθησης της Tenere, και της ανάδειξης των δυνατοτήτων της ακόμα και στον αγωνιστικό στίβο με ελάχιστες μετατροπές, η Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ και ο Δημήτρης Χελιώτης ξεκίνησαν ένα Rally ταξίδι, που θα συνεχιστεί με διαφορετικούς αναβάτες και σε επόμενες αγωνιστικές διοργανώσεις μέσα στο 2023.

Στο εξαήμερο Olympia Rally, ο Δ. Χελιώτης και το Tenere 700 τερμάτισαν πρώτοι στην κατηγορία των δικύλινδρων On-Off μεγάλου κυβισμού, μια κατηγορία που ακόμα δεν έχει τη δημοφιλία που της αξίζει στο εν λόγω ράλι, καθώς σε αυτήν είχαμε μόνο δυο συμμετοχές. Ακόμα κι έτσι όμως ο τερματισμός της Tenere, και μάλιστα στη 10η θέση τελικής κατάταξης όλων των κατηγοριών είναι σημαντικός.

Το ΜΟΤΟ παρακολουθούσε καθημερινά την πρόοδο όλων των αγωνιζομένων του Olympia Rally 2023, και έχει καταγράψει την εξέλιξη του σημαντικού αυτού Rally σκέλος - σκέλος που αναλυτικά βρίσκονται στην αντίστοιχη ενότητα στο motomag.gr.

Olympia Rally

Το αγωνιστικό ταξίδι της Tenere στο Olympia Rally 2023 ξεκίνησε από τα Καλάβρυτα με τρεις διαδρομές (24-26 Απριλίου) και συνεχίστηκε με άλλες τρεις (27-29 Απριλίου) στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας.

Το αγωνιστικό ταξίδι του Tenere συνεχίζεται στις 21 Μαίου, όπου η μοτοσυκλέτα της Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ θα λάβει μέρος στο Hellas Rally 2023 που θα διεξαχθεί στο Καρπενήσι και τη Λίμνη Πλαστήρα. Αναβάτης της μοτοσυκλέτας αυτή τη φορά θα είναι ο Θανάσης Χούντρας

Ετικέτες

IOMTT 2023: Road to Victory, επεισόδιο 1 - Ο θρίαμβος του Peter Hickman, σε συναρπαστική σειρά βίντεο της FHO Racing [VIDEO]

Με πλάνα από ολόκληρη την προετοιμασία της ομάδας, τις συζητήσεις με τους μηχανικούς, δηλώσεις των αναβατών και φυσικά On-board εικόνες από το ΤΤ
Road to Victory, episode 1
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

5/12/2023

Η σειρά βίντεο με τίτλο "Road to Victory" αφηγείται την ιστορία της ομάδας Monster Energy by FHO Racing BMW Motorrad στο Isle of Man TT 2023, εκεί όπου το αστέρι της FHO, Peter Hickman σημείωσε έναν ακόμα θρίαμβο με 4 νίκες και νέο απόλυτο ρεκόρ γύρου καβάλα στη Superstock μοτοσυκλέτα του.

Με τη βοήθεια της κάμερας μπαίνουμε πίσω από τα παρασκήνια, για να παρακολουθήσουμε με λεπτομέρεια ολόκληρη την πορεία της FHO στο TT του 23, με δηλώσεις όλων των συντελεστών, από τους αναβάτες Josh Brookes και Peter Hickman, τους μηχανικούς, μέχρι και την ιδιοκτήτρια της ομάδας, Faye Ho. Μια συναρπαστική εκ των έσω ματιά, που έρχεται σε έντονη αντίθεση με τον κόσμο των MotoGP / WSBK, όπου ομάδες και αναβάτες κρατούν όσο γίνεται τις κάμερες μακριά τους. Πόσο σπάνιο και πόσο μαγικό είναι να ανοίγεται στους φαν του ΤΤ ο απόλυτος κυρίαρχος της Road Racing σκηνής του σήμερα, Peter Hickman, με τέτοια αφοπλιστική αμεσότητα, απλότητα και ειλικρίνια, λες και μιλά σε μια παρέα φίλων...

Στο πρώτο επεισόδιο ο Josh και ο Peter εξηγούν την επιθυμία τους να αγωνιστούν στη θρυλική ορεινή διαδρομή του Isle of Man, και τι τους ελκύει στον αγώνα. Κατόπιν παρακολουθούμε τα συμβάντα της εβδομάδας των δοκιμαστικών, και την προετοιμασία για τους πρώτους αγώνες Superbike και Superstock. 

Το επεισόδιο 2 έρχεται σύντομα.