Η παρουσία της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ και της Yamaha Tenere 700 στο Olympia Rally 2023

1η θέση στην κατηγορία τους, και 10η γενική απέναντι στα αγωνιστικά 450
Olympia Rally 2023 Yamaha Tenere
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

5/5/2023

Η Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ συμμετείχε επίσημα στο Olympia Rally 2023 με αναβάτη τον Δημήτρη Χελιώτη καβάλα σε μια Yamaha Tenere 700, κατακτώντας την 1η θέση της κατηγορίας 6 (Δικύλινδρες μοτοσυκλέτες 650cc-1300cc) και την 10η γενικής.

Στα πλαίσια της προώθησης της Tenere, και της ανάδειξης των δυνατοτήτων της ακόμα και στον αγωνιστικό στίβο με ελάχιστες μετατροπές, η Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ και ο Δημήτρης Χελιώτης ξεκίνησαν ένα Rally ταξίδι, που θα συνεχιστεί με διαφορετικούς αναβάτες και σε επόμενες αγωνιστικές διοργανώσεις μέσα στο 2023.

Στο εξαήμερο Olympia Rally, ο Δ. Χελιώτης και το Tenere 700 τερμάτισαν πρώτοι στην κατηγορία των δικύλινδρων On-Off μεγάλου κυβισμού, μια κατηγορία που ακόμα δεν έχει τη δημοφιλία που της αξίζει στο εν λόγω ράλι, καθώς σε αυτήν είχαμε μόνο δυο συμμετοχές. Ακόμα κι έτσι όμως ο τερματισμός της Tenere, και μάλιστα στη 10η θέση τελικής κατάταξης όλων των κατηγοριών είναι σημαντικός.

Το ΜΟΤΟ παρακολουθούσε καθημερινά την πρόοδο όλων των αγωνιζομένων του Olympia Rally 2023, και έχει καταγράψει την εξέλιξη του σημαντικού αυτού Rally σκέλος - σκέλος που αναλυτικά βρίσκονται στην αντίστοιχη ενότητα στο motomag.gr.

Olympia Rally

Το αγωνιστικό ταξίδι της Tenere στο Olympia Rally 2023 ξεκίνησε από τα Καλάβρυτα με τρεις διαδρομές (24-26 Απριλίου) και συνεχίστηκε με άλλες τρεις (27-29 Απριλίου) στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας.

Το αγωνιστικό ταξίδι του Tenere συνεχίζεται στις 21 Μαίου, όπου η μοτοσυκλέτα της Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ θα λάβει μέρος στο Hellas Rally 2023 που θα διεξαχθεί στο Καρπενήσι και τη Λίμνη Πλαστήρα. Αναβάτης της μοτοσυκλέτας αυτή τη φορά θα είναι ο Θανάσης Χούντρας

Ετικέτες

Aprilia Tuareg Racing - Μετά το Hellas Rally, σειρά έχει το Baja Aragon

Οι Jacopo Cerutti και Francesco Montanari δίνουν το παρών στο Teruel
Aprilia - Baja Aragon
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/7/2024

Η Aprilia Tuareg Racing βρίσκεται στο Teruel της Ισπανίας, για να λάβει μέρος στο ιστορικό rally Baja Aragón, που διεξάγεται από τις 26 έως τις 28 Ιουλίου, γιορτάζοντας την τεσσαρακοστή του έκδοση το 2024.

Οι Aprilia Tuareg, που αναπτύχθηκαν σε στενή συνεργασία με την GCorse των αδελφών Guareschi, θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά σε αυτό το rally raid, με στόχο να αποκτήσουν εμπειρία σε αυτό το είδος αγώνων και να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα ενόψει του Motorally και του Africa Eco Race.

Το Baja Aragón θα είναι ένα ενδιαφέρον πεδίο δοκιμών για τους Jacopo Cerutti και Francesco Montanari, τους μοναδικούς Ιταλούς αναβάτες στην εκκίνηση, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να προσαρμοστούν σε αυτό το ράλι κατά τη διάρκεια των τριών ημερών του αγώνα.

Aprilia Baja Aragon

Ο αγώνας διεξάγεται σε μία δύσκολη διαδρομή με σκληρή και πετρώδη επιφάνεια, ξεκινώντας με έναν πρόλογο 18 χιλιομέτρων την Παρασκευή που θα καθορίσει τη σειρά εκκίνησης. Η πιο απαιτητική ημέρα θα είναι το Σάββατο, με μία ειδική διαδρομή 520 χιλιομέτρων, ενώ η τελική ειδική διαδρομή των 350 χιλιομέτρων θα διεξαχθεί την Κυριακή.

JACOPO CERUTTI: "Είναι ένας συναρπαστικός αγώνας, πολύ δημοφιλής, τον οποίο πάντα παρακολουθούσα με ενδιαφέρον. Μου αρέσει το τερέν, σίγουρα θα είναι πολύ απαιτητικό λόγω της ζέστης, αλλά νομίζω ότι η μοτοσυκλέτα μπορεί να πάει καλά σε αυτές τις συνθήκες. Θα είναι η πρώτη μου εμπειρία σε αυτόν τον αγώνα και ελπίζω να διασκεδάσω και να πάρω ένα καλό αποτέλεσμα."

FRANCESCO MONTANARI: "Όντας η πρώτη φορά σε αυτόν τον αγώνα, δεν ξέρουμε πραγματικά τι να περιμένουμε. Θα έχουμε την ευκαιρία να ανταγωνιστούμε αναβάτες υψηλού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που θα συμμετάσχουν στο Dakar, για το οποίο έχουμε μεγάλο κίνητρο. Ανυπομονώ να αγωνιστώ για να δω το επίπεδό μας."

Ετικέτες