Olympia Rally 2023, 6η ημέρα - Ολοκλήρωση του Rally με μια δύσκολη τελική ειδική

Πέμπτος τελικής κατάταξης ο Χρήστος Πελούσης, πρώτος στην κατηγορία του ο Δημήτρης Χελιώτης με Yamaha Tenere 700
Olympia Rally 2023, 6η ημέρα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

2/5/2023

Το Olympia Rally 2023, ένας από τους πιο απαιτητικούς αλλά και όμορφους αγώνες Rally στη χώρα μας, έφτασε στο τέλος του μετά από έξι μέρες δράσης γεμάτες συγκίνηση. Η τελευταία ειδική σε αυτό τον αγώνα που διεξήχθη την 6η μέρα, αποδείχθηκε μια πραγματική δοκιμασία των δεξιοτήτων και της πλοήγησης των αναβατών. Ένας πραγματικός «λαβύρινθος» με δύσκολη πλοήγηση, κλειστή διαδρομή και αυστηρό μέγιστο όριο ταχύτητας στα 50 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Οι οδηγοί έπρεπε να πλοηγηθούν μέσα από μια διαδρομή δίπλα στην Αρχαία Ολυμπία, που ήταν γεμάτη με στενές στροφές, τυφλές γωνίες και άλλα φυσικά εμπόδια. Αυτού του είδους η διαδρομή σήμαινε ότι δεν υπήρχε χώρος για λάθη, και το όριο ταχύτητας πρόσθετε ένα επιπλέον επίπεδο δυσκολίας.

Ο νικητής της τελικής ειδικής διαδρομής ήταν ο Ferdinand KREIDL με το νούμερο #52, ο οποίος κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδρομή με ευκολία και ακρίβεια, πλοηγούμενος στον προαναφερθένα λαβύρινθο. Δεύτερος ήταν ο Maximillian SCHEK με το νούμερο #423 και τρίτος ο Christian HAUSER με το νούμερο #301.
Νικητής του Olympia rally αναδείχθηκε ο Mike WIEDEMANN με το νούμερο #304, με τη δεύτερη θέση να πηγαίνει στον Ferdinand KREIDL με το νούμερο #52 και την τρίτη στον Maximillian SCHEK με το νούμερο #423.

"Είμαστε ενθουσιασμένοι με το πώς διαμορφώθηκε η τελική ειδική διαδρομή του Olympia Rally," δήλωσε ο διοργανωτής της εκδήλωσης Δημήτρης Αθανασουλόπουλος. "Ο λαβύρινθος αποτέλεσε μια πραγματική πρόκληση για τους οδηγούς και παρείχε ένα συναρπαστικό τέλος. Θα θέλαμε να συγχαρούμε τον Mike WIEDEMANN για τη νίκη του και να ευχαριστήσουμε όλους τους οδηγούς, τις ομάδες και τους θεατές για την επιτυχημένη διεξαγωγή του φετινού Rally."

Από ελληνικής πλευράς, είχαμε 2 συμμετοχές στον αγώνα, με τον #51 Χρήστο ΠΕΛΟΥΣΗ με Suzuki DR 650 να ανεβαίνει 5ος γενικής κατάταξης κάνοντας μια δυναμική εμφάνιση, ενώ ο πρωτοεμφανιζόμενος #62 Δημήτρης ΧΕΛΙΩΤΗΣ με Yamaha Tenere 700 κέρδισε την κατηγορία του και δήλωσε ενθουσιασμένος με τον αγώνα.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Olympia Rally, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων και φωτογραφίες, επισκεφθείτε το site του event ΕΔΩ.

Ετικέτες

Olympia Rally 2025 – Πρόλογος και ιδανική αυλαία για το διεθνή αγώνα

1ος ο Γιάννης Σεβαστόπουλος μεταξύ των Ελλήνων – 1ος γενικής ο Σλοβένος Urban Jerkic
Olumpia Rally 2025
Από το

motomag

29/4/2025

110 αναβάτες από όλο τον κόσμο έδωσαν το “παρών” στην εκκίνηση στο κέντρο της Αρχαίας Ολυμπίας εν μέσω εορταστικής ατμοσφαίρας, μετά από ένα πρόλογο 45 χιλιομέτρων που αποδείχθηκε ιδιαίτερα απαιτητικός τόσο σε πλοήγηση όσο και σε οδήγηση.

Η καιρός ήταν βροχερός, ανεβάζοντας τα επίπεδα δυσκολίας με την παρουσία λάσπης, αν και απέτρεψε την δημιουργία σκόνης.

Η σειρά εκκίνησης για τη δεύτερη ειδική, μια μεγάλη διαδρομή 250 χιλιομέτρων γύρω από την τεχνητή λίμνη του Πηνειού, θα καθοριστεί με βάση τα αποτελέσματα του προλόγου.

Olympia Rally 2025 - 1η Ημέρα

Νικητής της πρώτης ειδικής ήταν ο Σλοβένος Urban Jerkic με KTM EXC 450, με χρόνο 1ώ05’28”, ακολουθούμενος από τον Ιταλό Roberto Barbieri με Husqvarna FE 501, που υπολείπονταν κατά 1’14”. Ο Γερμανός Mike Wiedemann τερμάτισε τρίτος με Yamaha Tenere XTZ 700. Κορυφαίος Έλληνας αναβάτης ήταν ο “δικός μας” Γιάννης Σεβαστόπουλος, τον οποίο και γνωρίζετε επίσης μέσα από τις συμμετοχές του στα Mega Test του ΜΟΤΟ. Ο Γιάννης τρέχει επίσης με Yamaha Tenere 700 και πήρε παράλληλα και την  5η θέση στη γενική με χρόνο 1ώ09’47”.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε εδώ στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα, ενώ αρκετές από αυτές μπορείτε να τις δείτε στη συλλογή που ακολουθεί.