Olympia Rally 2023, 6η ημέρα - Ολοκλήρωση του Rally με μια δύσκολη τελική ειδική

Πέμπτος τελικής κατάταξης ο Χρήστος Πελούσης, πρώτος στην κατηγορία του ο Δημήτρης Χελιώτης με Yamaha Tenere 700
Olympia Rally 2023, 6η ημέρα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

2/5/2023

Το Olympia Rally 2023, ένας από τους πιο απαιτητικούς αλλά και όμορφους αγώνες Rally στη χώρα μας, έφτασε στο τέλος του μετά από έξι μέρες δράσης γεμάτες συγκίνηση. Η τελευταία ειδική σε αυτό τον αγώνα που διεξήχθη την 6η μέρα, αποδείχθηκε μια πραγματική δοκιμασία των δεξιοτήτων και της πλοήγησης των αναβατών. Ένας πραγματικός «λαβύρινθος» με δύσκολη πλοήγηση, κλειστή διαδρομή και αυστηρό μέγιστο όριο ταχύτητας στα 50 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Οι οδηγοί έπρεπε να πλοηγηθούν μέσα από μια διαδρομή δίπλα στην Αρχαία Ολυμπία, που ήταν γεμάτη με στενές στροφές, τυφλές γωνίες και άλλα φυσικά εμπόδια. Αυτού του είδους η διαδρομή σήμαινε ότι δεν υπήρχε χώρος για λάθη, και το όριο ταχύτητας πρόσθετε ένα επιπλέον επίπεδο δυσκολίας.

Ο νικητής της τελικής ειδικής διαδρομής ήταν ο Ferdinand KREIDL με το νούμερο #52, ο οποίος κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδρομή με ευκολία και ακρίβεια, πλοηγούμενος στον προαναφερθένα λαβύρινθο. Δεύτερος ήταν ο Maximillian SCHEK με το νούμερο #423 και τρίτος ο Christian HAUSER με το νούμερο #301.
Νικητής του Olympia rally αναδείχθηκε ο Mike WIEDEMANN με το νούμερο #304, με τη δεύτερη θέση να πηγαίνει στον Ferdinand KREIDL με το νούμερο #52 και την τρίτη στον Maximillian SCHEK με το νούμερο #423.

"Είμαστε ενθουσιασμένοι με το πώς διαμορφώθηκε η τελική ειδική διαδρομή του Olympia Rally," δήλωσε ο διοργανωτής της εκδήλωσης Δημήτρης Αθανασουλόπουλος. "Ο λαβύρινθος αποτέλεσε μια πραγματική πρόκληση για τους οδηγούς και παρείχε ένα συναρπαστικό τέλος. Θα θέλαμε να συγχαρούμε τον Mike WIEDEMANN για τη νίκη του και να ευχαριστήσουμε όλους τους οδηγούς, τις ομάδες και τους θεατές για την επιτυχημένη διεξαγωγή του φετινού Rally."

Από ελληνικής πλευράς, είχαμε 2 συμμετοχές στον αγώνα, με τον #51 Χρήστο ΠΕΛΟΥΣΗ με Suzuki DR 650 να ανεβαίνει 5ος γενικής κατάταξης κάνοντας μια δυναμική εμφάνιση, ενώ ο πρωτοεμφανιζόμενος #62 Δημήτρης ΧΕΛΙΩΤΗΣ με Yamaha Tenere 700 κέρδισε την κατηγορία του και δήλωσε ενθουσιασμένος με τον αγώνα.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Olympia Rally, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων και φωτογραφίες, επισκεφθείτε το site του event ΕΔΩ.

Ετικέτες

Σκοτώθηκε στην προπόνηση ο αναβάτης του Freestyle MX Jayden Archer [VIDEO]

Το 2022 στο Nitro World Games στο Brisbane ήταν ο πρώτος που έκανε τριπλό back flip!
motomag Σκοτώθηκε στην προπόνηση ο αναβάτης του Freestyle MX Jayden Archer [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/2/2024

O 27χρονος Αυστραλός αναβάτης του Freestyle MX, Jayden Archer έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια προπόνησης ενώ προσπαθούσε να τελειοποιήσει το τριπλό back flip, ένα κόλπο το οποίο έγινε το σήμα κατατεθέν του στους αγώνες τα τελευταία έτη.

Ο Archer ο οποίος είχε κατακτήσει δύο φορές το μετάλλιο στον θεσμό X Games, είχε καταφέρει να αφήσει το στίγμα του στην Freestyle MX σκηνή το 2022 όπου στο Nitro World Games στο Brisbane έγινε ο πρώτος αναβάτης που έκανε τριπλό back flip με την μοτοσυκλέτα του ενώ σαν να μην έφτανε αυτό λίγο αργότερα θα έκανε και πρόταση γάμου στην κοπέλα του.

Σκοτώθηκε στην προπόνηση ο αναβάτης του Freestyle MX Jayden Archer [VIDEO]

Ο 27χρονος ο οποίος το τελευταίο διάστημα βρισκόταν στην Μελβούρνη όπου και πραγματοποιούσε προπονήσεις στην προσπάθεια του να τελειοποιήσει το γνωστό κόλπο του έχασε την ζωή του. Τον θάνατο του επιβεβαίωσε ο θεσμός Nitro Circus -αποτελεί μία σύγχρονη μοτοσυκλετιστική έκδοση ενός θιάσου που δημιούργησε ο Travis Pastrana, με τους συμμετέχοντες να πραγματοποιούν κάθε λογής κόλπα με τις μοτοσυκλέτες τους-, στον οποίο τα τελευταία 10 χρόνια λάμβανε μέρος ο Archer.

Ο θεσμός Nitro Circus ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: "Η οικογένεια του Nitro Circus θρηνεί την απώλεια του Jayo Archer. Ο Jayo ήταν η επιτομή του πάθους, της σκληρής δουλειάς και της αποφασιστικότητας. Μια θετική επιρροή για τους γύρω του. Και πάνω απ' όλα ένας σπουδαίος άνθρωπος και φίλος όλων μας."

Σκοτώθηκε στην προπόνηση ο αναβάτης του Freestyle MX Jayden Archer [VIDEO]

 

Ετικέτες