Olympia Rally 2023, 6η ημέρα - Ολοκλήρωση του Rally με μια δύσκολη τελική ειδική

Πέμπτος τελικής κατάταξης ο Χρήστος Πελούσης, πρώτος στην κατηγορία του ο Δημήτρης Χελιώτης με Yamaha Tenere 700
Olympia Rally 2023, 6η ημέρα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

2/5/2023

Το Olympia Rally 2023, ένας από τους πιο απαιτητικούς αλλά και όμορφους αγώνες Rally στη χώρα μας, έφτασε στο τέλος του μετά από έξι μέρες δράσης γεμάτες συγκίνηση. Η τελευταία ειδική σε αυτό τον αγώνα που διεξήχθη την 6η μέρα, αποδείχθηκε μια πραγματική δοκιμασία των δεξιοτήτων και της πλοήγησης των αναβατών. Ένας πραγματικός «λαβύρινθος» με δύσκολη πλοήγηση, κλειστή διαδρομή και αυστηρό μέγιστο όριο ταχύτητας στα 50 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Οι οδηγοί έπρεπε να πλοηγηθούν μέσα από μια διαδρομή δίπλα στην Αρχαία Ολυμπία, που ήταν γεμάτη με στενές στροφές, τυφλές γωνίες και άλλα φυσικά εμπόδια. Αυτού του είδους η διαδρομή σήμαινε ότι δεν υπήρχε χώρος για λάθη, και το όριο ταχύτητας πρόσθετε ένα επιπλέον επίπεδο δυσκολίας.

Ο νικητής της τελικής ειδικής διαδρομής ήταν ο Ferdinand KREIDL με το νούμερο #52, ο οποίος κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδρομή με ευκολία και ακρίβεια, πλοηγούμενος στον προαναφερθένα λαβύρινθο. Δεύτερος ήταν ο Maximillian SCHEK με το νούμερο #423 και τρίτος ο Christian HAUSER με το νούμερο #301.
Νικητής του Olympia rally αναδείχθηκε ο Mike WIEDEMANN με το νούμερο #304, με τη δεύτερη θέση να πηγαίνει στον Ferdinand KREIDL με το νούμερο #52 και την τρίτη στον Maximillian SCHEK με το νούμερο #423.

"Είμαστε ενθουσιασμένοι με το πώς διαμορφώθηκε η τελική ειδική διαδρομή του Olympia Rally," δήλωσε ο διοργανωτής της εκδήλωσης Δημήτρης Αθανασουλόπουλος. "Ο λαβύρινθος αποτέλεσε μια πραγματική πρόκληση για τους οδηγούς και παρείχε ένα συναρπαστικό τέλος. Θα θέλαμε να συγχαρούμε τον Mike WIEDEMANN για τη νίκη του και να ευχαριστήσουμε όλους τους οδηγούς, τις ομάδες και τους θεατές για την επιτυχημένη διεξαγωγή του φετινού Rally."

Από ελληνικής πλευράς, είχαμε 2 συμμετοχές στον αγώνα, με τον #51 Χρήστο ΠΕΛΟΥΣΗ με Suzuki DR 650 να ανεβαίνει 5ος γενικής κατάταξης κάνοντας μια δυναμική εμφάνιση, ενώ ο πρωτοεμφανιζόμενος #62 Δημήτρης ΧΕΛΙΩΤΗΣ με Yamaha Tenere 700 κέρδισε την κατηγορία του και δήλωσε ενθουσιασμένος με τον αγώνα.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Olympia Rally, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων και φωτογραφίες, επισκεφθείτε το site του event ΕΔΩ.

Ετικέτες

John McGuinness: Συζητήσεις με τη Honda για το μέλλον – "Δεν σκέφτομαι ακόμη την απόσυρση"

Ο 23 φορές νικητής του Isle of Man TT αναζητά συνέχεια και στο 2027
McGuiness
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

4/8/2026

Ο John McGuinness επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να συνεχίσει την αγωνιστική του καριέρα και το 2027, με τις συζητήσεις με τη Honda να αναμένεται να καθορίσουν το επόμενο βήμα του 54χρονου Βρετανού

Ο John McGuinness συμπλήρωσε φέτος 30 χρόνια συμμετοχών στο Isle of Man TT και ετοιμάζεται να δώσει το "παρών" στο Classic TT, όπου εκτός από τους αγώνες θα συμμετάσχει και σε επετειακό γύρο επίδειξης.

Παρά τα 54 του χρόνια, ο 23 φορές νικητής του TT εξακολουθεί να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο. Το περασμένο Σαββατοκύριακο συμμετείχε στον αγώνα του Πρωταθλήματος Pirelli National Superstock στο Oulton Park με CBR1000RR-R Fireblade SP, τερματίζοντας 17ος στον πρώτο αγώνα, πριν εγκαταλείψει έπειτα από πτώση ενώ βρισκόταν στη 15η θέση στον δεύτερο. Ήταν η πρώτη του πτώση έπειτα από περίπου έξι χρόνια.

Αν συνεχίσει και το 2027, θα πρόκειται για την 37η συνεχόμενη αγωνιστική του σεζόν. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν σκέφτεται ακόμη να αποσυρθεί, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τις συζητήσεις που θα έχει με τη Honda.

"Είναι η 36η μου σεζόν στους αγώνες και δεν θέλω ακόμη να αποσυρθώ. Όσο το απολαμβάνουμε και περνάμε καλά, θέλω να συνεχίσω. Πρέπει να καθίσουμε στο τραπέζι με τη Honda και να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε την επόμενη χρονιά. Ό,τι κι αν γίνει, θα βρίσκομαι πάντα στα paddock, γιατί αγαπώ τους ανθρώπους και αυτόν τον χώρο. Δεν κρεμάω ακόμη τα αγωνιστικά μου μποτάκια", δήλωσε ο McGuinness.

Παρότι οι νίκες στο TT έχουν γίνει πιο δύσκολες τα τελευταία χρόνια, ο Βρετανός συνεχίζει να βελτιώνει τις επιδόσεις του. Στο φετινό Superbike TT σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο της καριέρας του σε αγώνα έξι γύρων, αποδεικνύοντας ότι παραμένει ιδιαίτερα ανταγωνιστικός ακόμη και μετά από περισσότερες από τρεις δεκαετίες στους αγώνες.