Olympia Rally 2023, 6η ημέρα - Ολοκλήρωση του Rally με μια δύσκολη τελική ειδική

Πέμπτος τελικής κατάταξης ο Χρήστος Πελούσης, πρώτος στην κατηγορία του ο Δημήτρης Χελιώτης με Yamaha Tenere 700
Olympia Rally 2023, 6η ημέρα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

2/5/2023

Το Olympia Rally 2023, ένας από τους πιο απαιτητικούς αλλά και όμορφους αγώνες Rally στη χώρα μας, έφτασε στο τέλος του μετά από έξι μέρες δράσης γεμάτες συγκίνηση. Η τελευταία ειδική σε αυτό τον αγώνα που διεξήχθη την 6η μέρα, αποδείχθηκε μια πραγματική δοκιμασία των δεξιοτήτων και της πλοήγησης των αναβατών. Ένας πραγματικός «λαβύρινθος» με δύσκολη πλοήγηση, κλειστή διαδρομή και αυστηρό μέγιστο όριο ταχύτητας στα 50 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Οι οδηγοί έπρεπε να πλοηγηθούν μέσα από μια διαδρομή δίπλα στην Αρχαία Ολυμπία, που ήταν γεμάτη με στενές στροφές, τυφλές γωνίες και άλλα φυσικά εμπόδια. Αυτού του είδους η διαδρομή σήμαινε ότι δεν υπήρχε χώρος για λάθη, και το όριο ταχύτητας πρόσθετε ένα επιπλέον επίπεδο δυσκολίας.

Ο νικητής της τελικής ειδικής διαδρομής ήταν ο Ferdinand KREIDL με το νούμερο #52, ο οποίος κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδρομή με ευκολία και ακρίβεια, πλοηγούμενος στον προαναφερθένα λαβύρινθο. Δεύτερος ήταν ο Maximillian SCHEK με το νούμερο #423 και τρίτος ο Christian HAUSER με το νούμερο #301.
Νικητής του Olympia rally αναδείχθηκε ο Mike WIEDEMANN με το νούμερο #304, με τη δεύτερη θέση να πηγαίνει στον Ferdinand KREIDL με το νούμερο #52 και την τρίτη στον Maximillian SCHEK με το νούμερο #423.

"Είμαστε ενθουσιασμένοι με το πώς διαμορφώθηκε η τελική ειδική διαδρομή του Olympia Rally," δήλωσε ο διοργανωτής της εκδήλωσης Δημήτρης Αθανασουλόπουλος. "Ο λαβύρινθος αποτέλεσε μια πραγματική πρόκληση για τους οδηγούς και παρείχε ένα συναρπαστικό τέλος. Θα θέλαμε να συγχαρούμε τον Mike WIEDEMANN για τη νίκη του και να ευχαριστήσουμε όλους τους οδηγούς, τις ομάδες και τους θεατές για την επιτυχημένη διεξαγωγή του φετινού Rally."

Από ελληνικής πλευράς, είχαμε 2 συμμετοχές στον αγώνα, με τον #51 Χρήστο ΠΕΛΟΥΣΗ με Suzuki DR 650 να ανεβαίνει 5ος γενικής κατάταξης κάνοντας μια δυναμική εμφάνιση, ενώ ο πρωτοεμφανιζόμενος #62 Δημήτρης ΧΕΛΙΩΤΗΣ με Yamaha Tenere 700 κέρδισε την κατηγορία του και δήλωσε ενθουσιασμένος με τον αγώνα.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Olympia Rally, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων και φωτογραφίες, επισκεφθείτε το site του event ΕΔΩ.

Ετικέτες

Η BMW Motorrad Motorsport παρουσιάζει τις αγωνιστικές της ομάδες

Ενόψει της έναρξης του Motul WSBK 2026, η BMW συνοψίζει τις αγωνιστικές ομάδες της που βασίζονται στα M 1000 RR και S 1000 RR.
bmw motorrad
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

18/2/2026

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike (WSBK) η ομάδα άλλαξε φέτος και τους δύο αναβάτες της, καλωσορίζοντας τον Ιταλό Danilo Petrucci και τον Πορτογάλο Miguel Oliveira, οι οποίοι πήραν τις θέσεις των Toprak Razgatlioglu, που προωθήθηκε στο MotoGP μετά από δύο τίτλους με τη BMW στο WSBK, και του Michael Van Der Mark.

bmw motorrad

Ο Van Der Mark άφησε πίσω το WSBK, όχι όμως και τη γερμανική εταιρεία, καθώς μετακινήθηκε παράλληλα σε μιαν άλλη M 1000 RR, αυτή της BMW Motorrad World Endurance Team που δηλώνει στόχο της την κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος Endurance, EWC.

 

bmw motorrad

Μαζί του στο πρωτάθλημα Αντοχής θα είναι οι Markus Reiterberger (Γερμανία) και Steven Odendaal (Νότια Αφρική), ενώ ο Εσθονός Hannes Soomer συνεχίζει ως αναπληρωματικός της παραπάνω τριάδας.

bmw motorrad

Μια ακόμη ομάδα για το EWC 2026 είναι η AutoRace Ube Racing Team με τον Naomichi Uramoto που διακρίθηκε πέρυσι με τη BMW στο ιαπωνικό πρωτάθλημα και ο οποίος πλαισιώνεται από τον έμπειρο πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή WSBK και EWC Sylvain Guintoli και τον Hannes Soomer, όταν δεν είναι απαραίτητος στην πρώτη ομάδα της BMW.

bmw motorrad

Στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ, MotoAmerica, η ομάδα OrangeCat Racing κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο της κατηγορίας Superstock το 2025 και φέτος ανέβασε τον πήχη των προσδοκιών της βουτώντας στα δύσκολα της κορυφαίας κατηγορίας Superbike ως επίσημη εργοστασιακή ομάδα BMW Motorrad Motorsport Official Team USA. Υπό τις οδηγίες του διευθυντή Jeff Connors, η ομάδα θα έχει δύο Αμερικανούς αναβάτες, τους Sean Dylan Kelly και Jayson Uribe.

bmw motorrad

Τέλος, η BMW έχει φτιάξει μια πολύ δυνατή ομάδα Road Racing με δύο πασίγνωστους Άγγλους αναβάτες, τους Davey Todd και Peter Hickman οι οποίοι θα αγωνιστούν σε φημισμένους αγώνες, όπως οι Isle of Man Tourist Trophy και Northwest 200 με την ομάδα που οι ίδιοι ίδρυσαν, 8TEN Racing, ενώ θα συμμετάσχουν και στο αγγλικό πρωτάθλημα BSB (British SuperBike Championship).

Ετικέτες