Olympia Rally 2025, Ημέρες 3-5 – Από τη Ζήρια στην Καρύταινα

Mike Wiedemann πρώτος στη γενική – Πρώτος  Έλληνας ο Γιάννης Σεβαστόπουλος
Olympia Rally 2025
Από το

motomag

2/5/2025

Το Olympia Rally 2025 φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος του χωρίς εκπλήξεις για τους πρωταγωνιστές του φετινού rally raid αγώνα.

 

Ημέρα 3η

Η 3η μέρα του Olympia Rally με ειδική διαδρομή να σηματοδοτεί την αρχή του μαραθωνίου, μια αληθινή δοκιμασία αντοχής και δεξιοτεχνίας, που εκτείνεται από το Λάλα, περνάει από τη Ζήρια και καταλήγει στο Ξυλόκαστρο. Αυτή η απαιτητική διαδρομή οδήγησε τους αγωνιζόμενους μέσα από ποικιλία εδαφών, κάθε ένα από τα οποία απαιτούσε εξαιρετική πλοήγηση και αδιάκοπη συγκέντρωση.

 

Η ειδική του μαραθωνίου σήμαινε ότι οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να διασφαλίσουν ότι δεν θα πιέσουν τα όριά τους, καθώς οι αλλαγές ελαστικών δεν επιτρέπονταν. Κάθε αγωνιζόμενος εστιάζονταν τόσο στη διαδρομή όσο και στην εξοικονόμηση των ελαστικών για την επιστροφή στο bivouac την επόμενη μέρα.

Ο πρώτος που ολοκλήρωσε την ειδική ήταν ο #69 Mike Wiedemann (ΓΕ) με τη YAMAHA TENERE XTZ, με χρόνο 4:44:26. Ακολούθησε ο #317 Mats Jannebring (ΣΟΥΗ) με τη KTM 450 EXC στη δεύτερη θέση με χρόνο 4:55:56, και ο τοπικός #602 Γιάννης Σεβαστόπουλος (ΕΛ) με τη Yamaha Tenere XTZ στην τρίτη θέση με χρόνο 4:56:08.

Olympia Rally 2025

 

Ημέρα 4η

Η 4η ημέρα του Olympia Rally σηματοδότησε το δεύτερο σκέλος της μαραθώνιας διαδρομής. Οι αναβάτες αντιμετώπισαν μια απαιτητική διαδρομή που ξεκίνησε από το Ξυλόκαστρο και επέστρεψε στο bivouac, διασχίζοντας μια σειρά από τραχιά και γραφικά σημεία, όπως το Ζεμενό, η Κυλλήνη, το Όρος Ζήρεια, η Λίμνη Στυμφαλία, η Λίμνη Δόξα, τα Ζαρέλια, το Πλανητέρο, η Κλειτορία, ο ποταμός Λάδωνας, ο ποταμός Ερύμανθος και το Δάσος της Φολόης.

Με συνολικό μήκος 270 χιλιομέτρων, αυτό το σκληρό σκέλος έφερε τους αγωνιζόμενους στα όριά τους. Πολλοί συμμετέχοντες αναγκάστηκαν να αποσυρθούν, επιβεβαιώνοντας τη φήμη του Olympia Rally ως ενός από τα πιο απαιτητικά αγωνιστικά γεγονότα.

Πρώτος που ολοκλήρωσε τη διαδρομή ήταν ο #69 Mike Wiedemann (DE), με Yamaha Ténéré XTZ, και χρόνο 6:27:59. Τον ακολούθησε ο #29 Tomas Millet (SE), με KTM EXC 350 F, με χρόνο 6:34:01. Τρίτος τερμάτισε ο #319 Lejon Fokkema (NL), με KTM 450 EXC, με χρόνο 6:34:03.

Ο πρώτος Έλληνας αναβάτης ήταν ο #601 Γιάννης Σεβαστόπουλος (GR), που τερμάτισε τέταρτος με χρόνο 6:36:31.

Ημέρα 5η

Η 5η ημέρα του Olympia Rally κύλησε με συνολικές διαδρομές 280 χιλιομέτρων μέσα από την Γορτυνία περνώντας από την ειδυλλιακή Καρύταινα και τους μαγευτικούς καταρράκτες της Νεμούτας με πρώτο που ολοκλήρωσε τη διαδρομή να είναι ο #69 Mike Wiedemann (DE), με Yamaha Ténéré XTZ, και χρόνο 4:12:18. Τον ακολούθησε ο #29 Tomas Millet (SE), με KTM EXC 350 F, με χρόνο 4:13:54. Τρίτος τερμάτισε ο #601 Γιάννης Σεβαστόπουλος (GR), με χρόνο 4:17:20.

CIV Sportbike, Vallelunga – Έκτακτη συμμετοχή του Γιάννη Περιστερά με νέο ρεκόρ πίστας!

Ο Έλληνας αναβάτης επανήλθε στην αγωνιστική δράση
peristeras
Από τον

Παύλο Καρατζά

15/10/2026

Ο Γιάννης Περιστεράς αγωνίστηκε στον ιταλικό θεσμό Sportbike σαν έκτακτη συμμετοχή και, αν και σημείωσε ρεκόρ πίστας, κατάφερε μία 8η θέση και μία 16η θέση, αντιμετωπίζοντας μηχανικό πρόβλημα στον δεύτερο αγώνα.

Ο Έλληνας αναβάτης προερχόταν μάλιστα από πολύμηνη αγωνιστική απουσία, αφού έληξε η συνεργασία του με την ομάδα MMR, όπου συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Sportbike και πραγματοποίησε έτακτη συμμετοχή στο Ιταλικό Πρωτάθλημα με την πρώην του ομάδα Roc'N'DeA. Ο Περιστεράς συγκέντρωσε 8 βαθμούς, σημειώνοντας ρεκόρ πίστας για την κατηγορία, αλλά αντιμετωπίζοντας και τεχνικό πρόβλημα στον δεύτερο αγώνα.

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου:

CIV Vallelunga: Ρεκόρ αλλά και τεχνικό πρόβλημα για τον Γιάννη Περιστερά

Ο Γιάννης Περιστεράς αγωνίστηκε ως έκτακτη συμμετοχή στο Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV, στην κατηγορία Sportbike, με την ομάδα Roc'N'DeA και μοτοσυκλέτα την Yamaha R7.

peristeras

Ο 21 χρόνων Έλληνας Πρωταθλητής που αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSPB στην ίδια κατηγορία με Aprilia RS660 Factory και διέκοψε τη συνεργασία του με την ομάδα MMR εκεί, οδήγησε για πρώτη φορά φέτος μια R7 και μάλιστα με ελαστικά της Dunlop, όπως ορίζει ο κανονισμός του CIV. Παρόλα αυτά στις πρώτες Ελεύθερες Δοκιμές που έγιναν με βρεγμένη την πίστα, σημείωσε τον 3ο ταχύτερο γύρο. Στις Κατατακτήριες Δοκιμές που έγιναν με μικτές συνθήκες 80% στεγνό και 20% βρεγμένο ήταν 8ος ξεκινώντας τους Αγώνες Σαββάτου και Κυριακής από την τρίτη σειρά της εκκίνησης, ανάμεσα στους 29 οδηγούς που αγωνιζόταν με επτά διαφορετικούς κατασκευαστές (Aprilia, Honda, Triumph, Kawasaki, Suzuki, Yamaha, CF Moto).

Στον 1ο Αγώνα το Σάββατο, βρέθηκε στο γκρουπ των 8 οδηγών που έδιναν τη μάχη για τη νίκη και μάλιστα παρά το ότι είχε μόλις την 26η τελική ταχύτητα με 218,6 χλμ/ώρα, ήταν τόσο δυνατός στις στροφές, ώστε έκανε τον ταχύτερο γύρο του Αγώνα με 1'43.587 που μάλιστα είναι νέο ρεκόρ πίστας για την κατηγορία.

Στον 2ο Αγώνα την Κυριακή, έκανε μια καλή εκκίνηση και ανέβηκε αμέσως στην 5η θέση, όμως εκεί δύο οδηγοί τον ανάγκασαν να βγει εκτός πίστας χάνοντας πάνω από 10 θέσεις. Με φοβερό ρυθμό αμέσως από τον 2ο γύρο και πάλι “γράφοντας” τον ταχύτερο γύρο του Αγώνα με 1'43.603, άρχισε να προσπερνά με ευκολία τους αντιπάλους του, φτάνοντας και πάλι στις 5 πρώτες θέσεις. Τότε το κιβώτιο της R7 άρχισε να χάνει ταχύτητες και να αναγκάζει τον Έλληνα οδηγό σε υποχώρηση. Ο τερματισμός τον βρήκε στη 16η θέση, αλλά με την ομάδα να είναι ευχαριστημένη από την απόδοσή του και να του ζητά συγνώμη για το πρόβλημα.

peristeras

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ – Οδηγός Roc'N'DeA

“Η Yamaha R7 της κατηγορίας Sportbike είναι αρκετά διαφορετική από τη νορμάλ που οδηγούσα το 2024 και 2025. Προσαρμόστηκα σχετικά εύκολα στην εργονομία της, αλλά δυσκολεύτηκα με τα λάστιχα της Dunlop, που μάλιστα είναι σε άλλες διαστάσεις σε σχέση με τα Pirelli που αγωνιζόμουν όλα αυτά τα χρόνια. Μέσα στον 1ο Αγώνα, μαθαίνοντας περισσότερο το “πακέτο” μοτοσυκλέτα-λάστιχα, έκανα νέο ρεκόρ πίστας και μόνο στον τελευταίο γύρο έκοψα, καθώς δεν είχα ελπίδα για κάτι καλύτερο από την 8η θέση.

Στον Αγώνα της Κυριακής ξεκίνησα με πολύ κέφι και στις πρώτες στροφές ήμουν 5ος. Τα σπρωξίματα δύο άλλων οδηγών με άφησαν αρκετά πίσω, όμως έκανα τις προσπεράσεις αρκετά εύκολα και ξαναβρέθηκα στο γκρουπ της μάχης του βάθρου. Τότε άρχισαν τα προβλήματα με το κιβώτιο ταχυτήτων που “πετούσε” απροειδοποίητα τις ταχύτητες.

Παίρνω τα θετικά από αυτήν την έκτακτη συμμετοχή, που είναι η ταχύτητα που δείξαμε, παρά την τρίμηνη αποχή από την αγωνιστική οδήγηση.

Θέλω να ευχαριστήσω την SEA JETS και την CASA e CAMPO by Dipnosofistirion, αλλά και όλους τους χορηγούς που βοήθησαν στο να γίνει δυνατή αυτή η συμμετοχή.”


ΜΑΣΙΜΟ ΡΟΚΟΛΙ – Ιδιοκτήτης Ομάδας Roc'N'DeA

“Αρχικά να ζητήσουμε συγνώμη από τον Τζον για το τεχνικό πρόβλημα που αντιμετώπισε η μοτοσυκλέτα του, χωρίς να έχουμε κάποια προειδοποίηση για κάτι τέτοιο όλο το Σαββατοκύριακο.

Είμαστε όμως ενθουσιασμένοι με την απόδοση του Τζον, που από την Παρασκευή στις Ελεύθερες Δοκιμές και σε όλες τις καιρικές συνθήκες, ήταν πάντα ανάμεσα στους πρώτους οδηγούς. Προφανώς δεν “ξέχασε” να οδηγεί, παρά το ότι δεν είχε οδηγήσει για καιρό σε πίστα. Θεωρούμε ότι μετά από πολλά χρόνια που τον γνωρίζουμε ως οδηγό, είναι πιο ώριμος και πιο γρήγορος παρά ποτέ. Θα θέλαμε να τρέξουμε μαζί του και την επόμενη χρονιά στο CIV ή αν βρεθεί η απαραίτητη υποστήριξη και στο WorldSPB”.


Την προσπάθεια του Γιάννη Περιστερά υποστηρίζουν οι: SEA JETS, CASA e CAMPO by Dipnosofistirion, Intramoto, Fan Motorcycles, Tzotzopoulos Moto Fashion + Accessories, MouratisGP, AM Papageorgiou, Zen One Racing, Extra Products Tassoulis, SoulEstate, Alpha Group Service, Phalanx Elite Protection, Assetto Miktria, Babis Stokas