Olympia Rally 2025, Ημέρες 3-5 – Από τη Ζήρια στην Καρύταινα

Mike Wiedemann πρώτος στη γενική – Πρώτος  Έλληνας ο Γιάννης Σεβαστόπουλος
Olympia Rally 2025
Από το

motomag

2/5/2025

Το Olympia Rally 2025 φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος του χωρίς εκπλήξεις για τους πρωταγωνιστές του φετινού rally raid αγώνα.

 

Ημέρα 3η

Η 3η μέρα του Olympia Rally με ειδική διαδρομή να σηματοδοτεί την αρχή του μαραθωνίου, μια αληθινή δοκιμασία αντοχής και δεξιοτεχνίας, που εκτείνεται από το Λάλα, περνάει από τη Ζήρια και καταλήγει στο Ξυλόκαστρο. Αυτή η απαιτητική διαδρομή οδήγησε τους αγωνιζόμενους μέσα από ποικιλία εδαφών, κάθε ένα από τα οποία απαιτούσε εξαιρετική πλοήγηση και αδιάκοπη συγκέντρωση.

 

Η ειδική του μαραθωνίου σήμαινε ότι οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να διασφαλίσουν ότι δεν θα πιέσουν τα όριά τους, καθώς οι αλλαγές ελαστικών δεν επιτρέπονταν. Κάθε αγωνιζόμενος εστιάζονταν τόσο στη διαδρομή όσο και στην εξοικονόμηση των ελαστικών για την επιστροφή στο bivouac την επόμενη μέρα.

Ο πρώτος που ολοκλήρωσε την ειδική ήταν ο #69 Mike Wiedemann (ΓΕ) με τη YAMAHA TENERE XTZ, με χρόνο 4:44:26. Ακολούθησε ο #317 Mats Jannebring (ΣΟΥΗ) με τη KTM 450 EXC στη δεύτερη θέση με χρόνο 4:55:56, και ο τοπικός #602 Γιάννης Σεβαστόπουλος (ΕΛ) με τη Yamaha Tenere XTZ στην τρίτη θέση με χρόνο 4:56:08.

Olympia Rally 2025

 

Ημέρα 4η

Η 4η ημέρα του Olympia Rally σηματοδότησε το δεύτερο σκέλος της μαραθώνιας διαδρομής. Οι αναβάτες αντιμετώπισαν μια απαιτητική διαδρομή που ξεκίνησε από το Ξυλόκαστρο και επέστρεψε στο bivouac, διασχίζοντας μια σειρά από τραχιά και γραφικά σημεία, όπως το Ζεμενό, η Κυλλήνη, το Όρος Ζήρεια, η Λίμνη Στυμφαλία, η Λίμνη Δόξα, τα Ζαρέλια, το Πλανητέρο, η Κλειτορία, ο ποταμός Λάδωνας, ο ποταμός Ερύμανθος και το Δάσος της Φολόης.

Με συνολικό μήκος 270 χιλιομέτρων, αυτό το σκληρό σκέλος έφερε τους αγωνιζόμενους στα όριά τους. Πολλοί συμμετέχοντες αναγκάστηκαν να αποσυρθούν, επιβεβαιώνοντας τη φήμη του Olympia Rally ως ενός από τα πιο απαιτητικά αγωνιστικά γεγονότα.

Πρώτος που ολοκλήρωσε τη διαδρομή ήταν ο #69 Mike Wiedemann (DE), με Yamaha Ténéré XTZ, και χρόνο 6:27:59. Τον ακολούθησε ο #29 Tomas Millet (SE), με KTM EXC 350 F, με χρόνο 6:34:01. Τρίτος τερμάτισε ο #319 Lejon Fokkema (NL), με KTM 450 EXC, με χρόνο 6:34:03.

Ο πρώτος Έλληνας αναβάτης ήταν ο #601 Γιάννης Σεβαστόπουλος (GR), που τερμάτισε τέταρτος με χρόνο 6:36:31.

Ημέρα 5η

Η 5η ημέρα του Olympia Rally κύλησε με συνολικές διαδρομές 280 χιλιομέτρων μέσα από την Γορτυνία περνώντας από την ειδυλλιακή Καρύταινα και τους μαγευτικούς καταρράκτες της Νεμούτας με πρώτο που ολοκλήρωσε τη διαδρομή να είναι ο #69 Mike Wiedemann (DE), με Yamaha Ténéré XTZ, και χρόνο 4:12:18. Τον ακολούθησε ο #29 Tomas Millet (SE), με KTM EXC 350 F, με χρόνο 4:13:54. Τρίτος τερμάτισε ο #601 Γιάννης Σεβαστόπουλος (GR), με χρόνο 4:17:20.

Yoshimura SERT Motul: Με σταθερή σύνθεση και τη νέα Suzuki GSX-R1000R για επιστροφή στην κορυφή του EWC

Ίδιος στόχος, ίδιοι αναβάτες νέα μοτοσυκλέτα - Μετά την απώλεια του τίτλου για μόλις έναν βαθμό το 2025
Yoshimura SERT Motul
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

17/3/2026

Η ιαπωνο-γαλλική ομάδα Yoshimura SERT Motul μπαίνει στη νέα σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Endurance στοχεύοντας στον τίτλο του 2026, Χωρίς αλλαγές στους αναβάτες αλλά με νέα μοτοσυκλέτα

Η Yoshimura SERT Motul ανακοίνωσε την αγωνιστική της δομή για το 2026 στο FIM Endurance World Championship, με την ομάδα να διατηρεί αμετάβλητη τη σύνθεση των αναβατών της και να ποντάρει στη συνοχή και την εμπειρία για την επιστροφή στην κορυφή.

Yoshimura SERT Motul

Μετά από μια εξαιρετικά ανταγωνιστική σεζόν το 2025, όπου έχασε τον τίτλο για μόλις έναν βαθμό, από την Yamalube YART Yamaha, η ομάδα μπαίνει στη νέα σεζόν με ακόμη μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα. Από τον αγώνα του 24 Hours of Le Mans μέχρι τον τελικό στο Bol d'Or, η Yoshimura SERT Motul κατέγραψε νίκες και βάθρα, ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα την άφησε στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης.

Yoshimura SERT Motul

Νέα GSX-R1000R και ξεκάθαρος στόχος

Για το 2026, η ομάδα θα αγωνιστεί με την ανανεωμένη Suzuki GSX-R1000R, με στόχο όχι μόνο την κατάκτηση του τίτλου, αλλά και τη νίκη στον εμβληματικό αγώνα Suzuka 8 Hours, τον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος.

Yoshimura SERT Motul

Ο Διευθυντής της Ομάδας, Yohei Kato, υπογράμμισε πως η διαφορά του ενός βαθμού αποτέλεσε σημαντικό μάθημα για την ομάδα, η οποία γνωρίζει πλέον τι χρειάζεται για να καλύψει το κενό. Η απόφαση να διατηρήσει την ίδια η τετράδα αναβατών βασίζεται στην πεποίθηση ότι πρόκειται για μία από τις ισχυρότερες συνθέσεις παγκοσμίως.

Yoshimura SERT Motul

Από την πλευρά του, ο Manager της Ομάδας, Damian Saulnier, δήλωσε πως η ομάδα έχει ήδη ξεκινήσει εντατική προετοιμασία, δίνοντας έμφαση τόσο στην τεχνική εξέλιξη όσο και στη συνοχή. Στόχος είναι ένα δυνατό ξεκίνημα από τον πρώτο κιόλας αγώνα της χρονιάς για μια σταθερή πορεία προς την κορυφή.

Yoshimura SERT Motul

Η Yoshimura SERT Motul διατηρεί το σύνολο των αναβατών της, αποτελούμενο από τους Greg Black, Etienne Masson, Dan Linfoot και τον εφεδρικό/δοκιμαστή Shin Atsumi.

Yoshimura SERT Motul

Ο Black χαρακτήρισε την ομάδα “μια μεγάλη οικογένεια” και εξέφρασε την αισιοδοξία του για συνέχιση των δυνατών εμφανίσεων, τονίζοντας τη συμβολή των αναρτήσεων της ZF στη βελτίωση της απόδοσης, ειδικά σε απαιτητικούς αγώνες όπως η Suzuka και το Bol d'Or.

Yoshimura SERT Motul

Ο Masson από την πλευρά του στάθηκε στη σημασία της συνέχειας, τόσο στη μοτοσυκλέτα όσο και στο δυναμικό της ομάδας, ενώ ανυπομονεί για τις δοκιμές εξέλιξης.

Yoshimura SERT Motul

Ο Linfoot ξεκαθάρισε πως, παρά τον αριθμό 12 με τον οποίο θα ξεκινήσει, ο μοναδικός στόχος είναι η επιστροφή στο Νο1, έχοντας ήδη εντοπίσει τα σημεία βελτίωσης.

Yoshimura SERT Motul

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περίπτωση του Atsumi, ο οποίος πέρα από τον ρόλο του στην ομάδα, έχει θέσει ως προσωπικό στόχο τη βελτίωσή του σε βρόχινες και δύσκολες συνθήκες, διατηρώντας παράλληλα υψηλές φιλοδοξίες για διάκριση στη Suzuka, όπου πέρσι κατέλαβαν την τρίτη θέση, πίσω από τις Honda HRC και Yamaha Racing Team .

Yoshimura SERT Motul

Το καλεντάρι του 2026

Η σεζόν του FIM World Endurance Championship για το 2026 ξεκινά με τον αγώνα των 24 ωρών του Le Mans στο Bugatti Circuit της Γαλλίας (16-19 Απριλίου). Ακολουθούν οι 8 ώρες του Spa στο Circuit de Spa-Francorchamps (5-6 Ιουνίου), πριν η δράση μεταφερθεί στην Ιαπωνία για τις 8 ώρες της Suzuka (3-5 Ιουλίου).

Ο Linfoot ξεκαθάρισε πως, παρά τον αριθμό 12 με τον οποίο θα ξεκινήσει, ο μοναδικός στόχος είναι η επιστροφή στο Νο1, έχοντας ήδη εντοπίσει τα σημεία βελτίωσης.

Η αυλαία της χρονιάς θα πέσει με τον 24ωρο αγώνα Bol d'Or στο Circuit Paul Ricard (17-20 Σεπτεμβρίου), μετά από τέσσερις εξαιρετικά απαιτητικούς γύρους.

Yoshimura SERT Motul