Olympia Rally 2025, Ημέρα 2η – Ο Robin Lynch πρώτος στις ειδικές 

 Ο Γιάννης Σεβαστόπουλος διατηρεί το προβάδισμά του στους Έλληνες
Olympia Rally 2025 Day 2
Από το

motomag

30/4/2025

Για την δεύτερη ημέρα του το Rally Olympia κινήθηκε μέσα από το Δρυόδασος Φολόης, στο υψόμετρο των 688 μέτρων, είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα δάση στην Ευρώπη, καλύπτοντας 9.900 στρέμματα στο οροπέδιο Φολόης.

Οι ειδικές διαδρομές της δεύτερης ημέρας περιλάμβαναν μαλακό χώμα και αρκετή λάσπη, περνώντας μέσα από ποτάμια και δασικά κομμάτια. Οι συμμετέχοντες έπρεπε να συνδυάσουν ταχύτητα και στρατηγική πλοήγηση, καθιστώντας τη διαδρομή πολύπλοκη, με αυτούς που έκαναν τα λιγότερα λάθη να είναι οι ταχύτεροι.

Πρώτος που τερμάτισε τη διαδρομή ήταν ο Robin Lynch (Ηνωμένο Βασίλειο) της Infinite Racing / Desert Rose Racing, με Husqvarna FE 501 και χρόνο 5'00"15, ακολουθούμενος από τον Gerhard Reinfelder (Γερμανία) με KTM Rally 450 FR και χρόνο 5'00"53, ενώ τρίτος ήταν ο Ισπανός Tomas Millet της Enduro Greece με ΚΤΜ EXC 350 F και χρόνο 5'01"21. 

Από τους Έλληνες αναβάτες, ο Γιάννης Σεβαστόπουλος με Yamaha Tenere XTZ πέρασε πάλι πρώτος τη γραμμή του τερματισμού με χρόνο 5’14”38. Πίσω του στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Χρήστος Πελούσης της GOAT Racing Team, με Beta 480 RR και χρόνο 5’16”01, ενώ τρίτος ήταν ο Ιωσήφ Μπουτσαξής, επίσης της GOAT Racing Team,  με KTM 890 Adventure και χρόνο 6’04”19.

 

Yamaha R7 European Cup SuperFinale - Με Γιάννη Περιστερά και Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο

29 αναβάτες στον τελικό που διεξάγεται 18-20 Σεπτέμβρη - Πού θα τον δείτε live και δωρεάν
SuperFinale
Από τον

Παύλο Καρατζά

18/9/2025

Το Yamaha R7 European Cup SuperFinale επιστρέφει για την τέταρτη διοργάνωσή του, συγκεντρώνοντας 29 αναβάτες από τα εθνικά R7 Cups και Challenges σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα διαγωνιστούν για τον τίτλο στο Circuit Paul Ricard της Γαλλίας, από τις 18 έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Ο αγώνας έχει και Ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς 2 από τους 29 αναβάτες είναι Έλληνες. Πρόκειται για τους Γιάννη Περιστερά και Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο.

Ο Γιάννης Περιστεράς συμμετείχε στο CIV Yamaha R7, όπου τερμάτισε την 5η θέση στη γενική κατάταξη και με το βάθρο που πήρε στον τελευταίο αγώνα, προκρίθηκε στον Πανευρωπαϊκό Τελικό του θεσμού.

Ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Alpe Adria, όπου κατέκτησε τον τίτλο R7 Cup αλλά και τον γενικό τίτλο Sportbike που συμμετέχουν Yamaha R7 και Kawasaki Ninja ZX-4R.

Από την έναρξή του το 2022, το SuperFinale του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Yamaha R7 έχει προσφέρει σε νέους ταλαντούχους και έμπειρους αναβάτες την ευκαιρία να επιδείξουν τις ικανότητές τους σε διεθνές επίπεδο. Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται και πάλι παράλληλα με το Bol d’Or.

Οι αναβάτες που προκρίθηκαν φέτος προέρχονται από 12 διαφορετικές χώρες: Βέλγιο, Βραζιλία, Τσεχία, Φινλανδία, Γαλλία, Γιβραλτάρ, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Ισπανία και Ελβετία. Η ηλικία των αναβατών κυμαίνεται από 16 έως 39 ετών, ενώ στη σύνθεση συμπεριλαμβάνονται και δύο γυναίκες.

Η απόλυτη ανταμοιβή που περιμένει τον νικητή είναι μια ολοκαίνουργια Yamaha R7, ενώ οι αναβάτες που θα καταλάβουν τη δεύτερη και την τρίτη θέση θα κερδίσουν κουπόνια για ανταλλακτικά GYTR.

Η δράση ξεκινά σήμερα που θα πραγματοποιηθούν οι ελεύθερες δοκιμές και τα προκριματικά. Ο πρώτος αγώνας είναι προγραμματισμένος για την Παρασκευή στις 14:30, ενώ ο δεύτερος αγώνας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 13:10, λίγο πριν την έναρξη του Bol d'Or.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το SuperFinale του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Yamaha R7 στο επίσημο κανάλι BLU CRU Instagram της Yamaha Racing, ενώ και οι δύο αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά στο κανάλι YouTube της Yamaha Racing, στους παρακάτω συνδέσμους:

1ος αγώνας

2ος αγώνας