Ian Hutchinson - Ανακλήθηκε η αγωνιστική άδεια του για 12 μήνες
Λόγω του εγκεφαλικού επεισοδίου που υπέστη την ώρα που ποδηλατούσε
Από τον
Κώστα Γκαζή
30/3/2023
Μετά από το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη ο Ian Hutchinson, ένας από τους πρωταγωνιστές της σύγχρονης σκηνής Road Racing, δεν θα λάβει μέρος στο TT του 2023, καθώς η αρχή του σπορ ACU προχώρησε σε ανάκληση της αγωνιστικής του άδειας.
Η ανάκληση που έχει ισχύ 12 μηνών, έγινε για προληπτικούς λόγους, ώστε να μην κινδυνεύσει ο Hutchinson από επιπλοκές λόγω του εγκεφαλικού επεισοδίου του. Έτσι, ο 16 φορές νικητής του ΤΤ δεν θα αγωνιστεί καθόλου μέσα στο 2023, με την ομάδα του (TAS Racing) να εκδίδει την ακόλουθη ανακοίνωση: “Η υγεία του Ian έχει κορυφαία σημασία για όλους εμάς, και παρόλο που η ανάρρωση του είναι αξιοθαύμαστη, με τους γιατρούς να του έχουν ήδη δώσει το πράσινο φως για να οδηγεί το αυτοκίνητο του, σεβόμαστε τους κανονισμούς. Προφανώς ο Ian είναι εξαιρετικά απογοητευμένος, έχοντας κάνει σκληρή προετοιμασία τον χειμώνα για να είναι έτοιμος για το ΤΤ.”
Olympia Rally, 1η Ημέρα: Δυναμική εκκίνηση με απαιτητική διαδρομή και πρωτιά Καράμπελα
Σκληρή πλοήγηση, έντονος ανταγωνισμός και μεγάλες προκλήσεις από τον Πρόλογο
Από τον
Φίλιππο Σταυριδόπουλο
27/4/2026
Η πρώτη ημέρα του Olympia Rally 2026 επιβεβαίωσε τον χαρακτήρα του αγώνα, με τον Κίμωνα Καραμπέλα να παίρνει τη νίκη σε ένα σκέλος όπου άλλες δεξιότητες αποδείχθηκαν εξίσου κρίσιμες με την ταχύτητα.
To Olympia Rally 2026 ξεκίνησε επίσημα και η Ημέρα 1 ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες με ένα απαιτητικό πρώτο σκέλος όπου έγινε σαφές ότι αυτός ο αγώνας δεν αφορά μόνο την ταχύτητα, αλλά και τη σωστή λήψη αποφάσεων, την πλοήγηση και την ψυχραιμία.
Από την προηγούμενη είχε ολοκληρωθεί η τελική εγγραφή, ο τεχνικός έλεγχος και η διαδικασία ενημέρωσης των αναβατών.
Το εναρκτήριο σκέλος βασίστηκε έντονα στις δεξιότητες ανάγνωσης roadbook, αναγκάζοντας τους αγωνιζόμενους να παραμένουν σε διαρκή εγρήγορση, να εμπιστεύονται τα όργανά τους και να αντιστέκονται στην παρόρμηση να οδηγούν μόνο με το ένστικτο.
Πρώτος στον τερματισμό του σκέλους ήταν ο Έλληνας πολυπρωταθλητής του enduro και συντάκτης του ΜΟΤΟ #52 Καραμπέλας Κίμων (GR) με YAMAHA Tenere 700, ακολουθούμενος από τον #45 Vander Hoeven Jacinto (BE) με HUSQVARNA FE 501 και τον #422 Roman Gruber (AT) με KTM EXC 500.
Το φετινό Olympia Rally φιλοξενεί έντονη ελληνική παρουσία, με πολλούς Έλληνες αναβάτες έτοιμους να δείξουν τις δυνατότητές τους στη διεθνή σκηνή. Οι Έλληνες αναβάτες που συμμετέχουν είναι οι Κίμωνας Καράμπελας, Γιάννης Σεβαστόπουλος, Γιάννης Τρίγκας, Κωνσταντίνος Χατζημιχάλης, Χρήστος Πελούσης, Γεώργιος Στογιάννος, Σωκράτης Ζαΐμης, Χάρης Παπαγεωργίου, Ηλίας Τσανικλίδης και Θεμιστοκλής Παπαμελετίου.
Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία για τις απαιτητικές ημέρες που ακολουθούν.
Το απόγευμα της Κυριακής έγινε η πανηγυρική εκκίνηση στο κέντρο της πόλης, όπου παρουσιάστηκαν όλοι οι οδηγοί με δυνατή μουσική, πολύ κόσμο και πάρα πολύ χρώμα!
Η δεύτερη μέρα είναι η πιο απαιτητική στην πλοήγηση, καθώς διαθέτει ένα μεγάλο σε μήκος roadbook, με 438 “τουλίπες” και 19 μέτρα μήκος χαρτιού!
Θα είναι η μέρα που θα γίνουν οι μεγάλες διαφορές και θα διακριθούν οι πιο έμπειροι αλλά και οι πιο γρήγοροι!