Ian Hutchinson - Ανακλήθηκε η αγωνιστική άδεια του για 12 μήνες

Λόγω του εγκεφαλικού επεισοδίου που υπέστη την ώρα που ποδηλατούσε
Ian Hutchinson
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/3/2023

Μετά από το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη ο Ian Hutchinson, ένας από τους πρωταγωνιστές της σύγχρονης σκηνής Road Racing, δεν θα λάβει μέρος στο TT του 2023, καθώς η αρχή του σπορ ACU προχώρησε σε ανάκληση της αγωνιστικής του άδειας.

Η ανάκληση που έχει ισχύ 12 μηνών, έγινε για προληπτικούς λόγους, ώστε να μην κινδυνεύσει ο Hutchinson από επιπλοκές λόγω του εγκεφαλικού επεισοδίου του. Έτσι, ο 16 φορές νικητής του ΤΤ δεν θα αγωνιστεί καθόλου μέσα στο 2023, με την ομάδα του (TAS Racing) να εκδίδει την ακόλουθη ανακοίνωση: “Η υγεία του Ian έχει κορυφαία σημασία για όλους εμάς, και παρόλο που η ανάρρωση του είναι αξιοθαύμαστη, με τους γιατρούς να του έχουν ήδη δώσει το πράσινο φως για να οδηγεί το αυτοκίνητο του, σεβόμαστε τους κανονισμούς. Προφανώς ο Ian είναι εξαιρετικά απογοητευμένος, έχοντας κάνει σκληρή προετοιμασία τον χειμώνα για να είναι έτοιμος για το ΤΤ.”

Ετικέτες

Manx Grand Prix: Ακυρώθηκε λόγω βροχής η δεύτερη ημέρα δοκιμών

Η κακοκαιρία συνεχίζει να επηρεάζει το Manx Grand Prix - Ακυρώθηκε και τη δεύτερη ημέρα των κατατακτήριων
Manx Grand Prix
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

18/8/2026

Οι βρεγμένοι δρόμοι και η πρόγνωση για νέα βροχή δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή των προγραμματισμένων δοκιμών της Δευτέρας

Η δεύτερη ημέρα των κατατακτήριων δοκιμών του 2026 Manx Grand Prix ακυρώθηκε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στο Isle of Man.

Οι δρόμοι του TT Course επρόκειτο να κλείσουν στις 18:00, με τo πρώτo session να είναι προγραμματισμένo για τις 18:30. Ωστόσο σημαντικό τμήμα της διαδρομής παρέμενε βρεγμένο, ενώ η πρόγνωση έκανε λόγο για περαιτέρω βροχή.

Οι διοργανωτές περίμεναν μέχρι περίπου τις 15:00, ελπίζοντας ότι οι συνθήκες θα βελτιώνονταν, όμως τελικά αποφάσισαν να ακυρώσουν ολόκληρο το πρόγραμμα της ημέρας.

Οι πρώτες δοκιμές που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν ήταν αυτές των Senior MGP/Supersport MGP, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθούσαν οι υπόλοιπες κατηγορίες.

Manx Grand Prix

Το πρόγραμμα Manx Grand Prix έχει ήδη διαταραχθεί και πριν τις καιρικές συνθήκες, καθώς η πρώτη ημέρα των δοκιμών διακόπηκε έπειτα από ατύχημα του Salvatore Sallustro. Ο Ιταλός αναβάτης μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Noble's Hospital, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει νεότερη ενημέρωση για την κατάστασή του.

Οι εξελίξεις θυμίζουν έντονα το φετινό Isle of Man TT, το οποίο επηρεάστηκε σημαντικά από τον καιρό. Από τους οκτώ προγραμματισμένους αγώνες του 2026, μόλις τέσσερις ολοκληρώθηκαν κανονικά.

Το πρόγραμμα του Manx Grand Prix συνεχίζεται σήμερα Τρίτη 18 Αυγούστου, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, με τις κατατακτήριες δοκιμές για τις κατηγορίες Senior MGP/Supersport MGP και Junior MGP/Sportbike MGP. Στις 19:50 έχει προγραμματιστεί επίσης session ενός γύρου για το Classic TT.

Οι δρόμοι αναμένεται να κλείσουν ξανά στις 18:00, με τo πρώτo session να έχει προγραμματιστεί για τις 18:30.

Ετικέτες