Μέσα στα πλαίσια του θεσμού MiniGP που προετοιμάζει και τροφοδοτεί με νέους αναβάτες το πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας και όχι μόνο, η IMR Ελλάς μαζί με την ARP Racing Academy ανέλαβε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει μια νέα κατηγορία ενιαίου τύπου για αναβάτες από 9 έως και 13 ετών. Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου που λάβαμε από την IMR Ελλάς:
Με την δυνατότητα που υπάρχει από την διοργάνωση του Minigp για την δημιουργία θεσμού , η IMR Ελλάς σε συνεργασία με την ARP Racing Academy με σκοπό να αναδείξει τις οδηγικές ικανότητες και το ταλέντο νέων αθλητών/τριών και με την ήδη υπάρχουσα εκδήλωση ενδιαφέροντος και συμμέτοχη 4 νέων ηλικίας 9 έως 13 ετών, μας δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσουμε τον θεσμό IMR Junior Cup (ενιαίο).
Μετά τον πετυχημένο θεσμό IMR CUP για ηλικίες από 17 ετών και πάνω, τώρα υπάρχει και ο Θεσμός για αθλητές/τριες από 9 έως 13 ετών (τα κορίτσια έως 15 )
Το IMR Junior Cup θα διοργανωθεί από την οργάνωση του MiniGP Cup και θα υποστηριχθεί από την αγωνιστική ακαδημία ARP με σκοπό να δώσει την δυνατότητα σε παιδιά να ασχοληθούν με τον μηχανικό αθλητισμό.
Οι μοτοσυκλέτες θα είναι τύπου pit bike IMR Corse 140cc και μόνο, χωρίς μετατροπές, αντίστοιχα με το υπάρχον IMR Cup.
Οι Νέοι αθλητές μπορούν να επιλέξουν τον τύπο και την μάρκα των ελαστικών που θα χρησιμοποιήσουν.
Σε όσους/όσες ενδιαφέρονται που δεν έχουν στην κατοχή τους τέτοιου τύπου μοτοσυκλέτα η IMR δίνει την δυνατότητα ενοικίασης μοτοσυκλέτας. Τηλ επικοινωνίας 6932337020 Δημοσθένης Μαυρόπουλος.
Ο Toni Bou κλείνει τη σεζόν με νίκη στην Tarragona συνεχίζοντας να γράφει ιστορία
Ο Marcelli εξασφαλίζει τη 2η θέση στο Παγκόσμιο - Βάθρο ο Grattarola
Από τον
Φίλιππο Σταυριδόπουλο
20/4/2026
Με την όγδοη νίκη του σε εννέα αγώνες, ο Toni Bou ολοκλήρωσε με σχεδόν ιδανικό τρόπο τη σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος X-Trial, φτάνοντας παράλληλα τις 99 νίκες καριέρας.
Ο Toni Bou (Repsol Honda Trial Team) έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη χρονιά, επικρατώντας στον τελευταίο γύρο του FIM X-Trial World Championship που πραγματοποιήθηκε στην Tarragona της Ισπανίας.
Ο ήδη επιβεβαιωμένος Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2026 πέτυχε την όγδοη νίκη του σε εννέα αγώνες, σε μια σεζόν που χαρακτηρίστηκε από απόλυτη κυριαρχία, αλλά και δυσκολίες με έναν τραυματισμό στον ώμο.
Ένας τελικός που κρίθηκε στο φινάλε
Ο τελικός εξελίχθηκε σε σκληρή σε ενδοεταιρική μονομαχία μεταξύ των Bou και Gabriel Marcelli, με τη διαφορά να διαμορφώνεται τελικά στους τέσσερις βαθμούς. Μέχρι και την πέμπτη από τις έξι διαδρομές (sections), οι δύο αναβάτες βρίσκονταν πολύ κοντά, όμως ο Bou κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα στο φινάλε.
Καθοριστικό σημείο ήταν η τρίτη διαδρομή, όπου οι Marcelli, Jaime Busto και Matteo Grattarola δέχθηκαν ποινή πέντε βαθμών, σε αντίθεση με τον Bou που έκανε τη διαφορά. Επιπλέον, μία από τις έξι διαδρομές αποδείχθηκε αδύνατο να ολοκληρωθεί από οποιονδήποτε εκ των τεσσάρων φιναλίστ.
Marcelli δεύτερος στο Πρωτάθλημα – Άτυχος ο Busto
Ο Marcelli, με τη δεύτερη θέση στον αγώνα, εξασφάλισε και τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη του Πρωταθλήματος, επωφελούμενος από την τέταρτη θέση του Busto.
Ο Busto, που έκανε την πρώτη του εμφάνιση ως αναβάτης της Beta, έχασε κάθε πιθανότητα διεκδίκησης της νίκης λόγω δύο μέγιστων ποινών (5 βαθμοί) στην δεύτερη και τρίτη διαδρομή του τελικού.
Στο βάθρο ο Grattarola
Ο Grattarola ολοκλήρωσε τον αγώνα στην τρίτη θέση, κατακτώντας το δεύτερο βάθρο του μέσα στη σεζόν, μετά από εκείνο στο Ponte di Legno.
Ο Ιταλός είχε εξαιρετική παρουσία στο Q2, όπου επικράτησε για μόλις δύο δευτερόλεπτα του Arnau Farré (Sherco). Πίσω τους στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης βρέθηκαν οι Francesco Titli (Montesa), Harry Hemingway (Beta) και Marco Mempοr (TRRS).
Ο Toni Bou είπε: "Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτή τη νέα νίκη. Όταν έχεις ήδη κατακτήσει τον τίτλο πριν τον τελευταίο αγώνα, θέλεις να απολαύσεις την ατμόσφαιρα και τον κόσμο. Ήθελα πολύ να αγωνιστώ στην Tarragona μπροστά στους φιλάθλους μου. Στον τελικό βρήκα ρυθμό και πήρα την όγδοη νίκη της χρονιάς. Ήταν ένας πολύ απαιτητικός αγώνας. Αυτή η νίκη είναι το επιστέγασμα της δουλειάς της ομάδας, σε μια δύσκολη χρονιά λόγω τραυματισμού."
Gabriel Marcelli επίσης δήλωσε: "Είμαι πολύ χαρούμενος. Ήταν μια σχεδόν τέλεια βραδιά. Ήθελα τη νίκη, αλλά η δεύτερη θέση εδώ και στο Πρωτάθλημα είναι πολύ καλό αποτέλεσμα. Ήμουν σταθερός όλη τη χρονιά."
Ενώ ο Matteo Grattarola βρήκε απρόσμενο το βάθρο: "Δεν περίμενα αυτή την τρίτη θέση, γιατί έκανα λάθη στο Q1. Στο Q2 πίεσα πολύ και μπήκα στον τελικό, όπου εκμεταλλεύτηκα ένα λάθος του Busto για να ανέβω στο βάθρο."
Οριστική βαθμολογία Πρωταθλήματος X-Trial 2026
Θέση
Αναβάτης
Βαθμοί
1
Toni Bou
175
2
Gabriel Marcelli
123
3
Jaime Busto
107
4
Harry Hemingway
73
5
Matteo Grattarola
47
Η σεζόν του 2026 στο X-Trial επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά την απόλυτη κυριαρχία του Toni Bou. Με 8 νίκες σε 9 αγώνες και 99 συνολικά στην καριέρα του, ο Ισπανός συνεχίζει να γράφει ιστορία, αφήνοντας πίσω του έναν ανταγωνισμό που, παρά τη βελτίωσή του, δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την κυριαρχία του στο Indoor, εδώ και δύο δεκαετίες.