Indian FTR750 - Τέλος εποχής στην απόλυτη κυριαρχία της στους αγώνες Flat Track [VIDEO]

Επτά τίτλοι και 100 νίκες σε 135 αγώνες - Νέοι κανονισμοί τη βγάζουν εκτός παιχνιδιού
Indian FTR750
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/8/2024

Η Indian Motorcycle γιορτάζει το τέλος μιας εποχής στην οποία η αμερικάνικη εταιρεία κυριάρχησε απόλυτα στους αγώνες Flat Track με την FTR750, κατακτώντας 7 τίτλους και παίρνοντας 100 νίκες σε 135 αγώνες.

Η FTR750 έκανε το ντεμπούτο της το 2016, με στόχο την επάνοδο της Indian στους αγώνες, μετά από 60 χρόνια αποχής από αυτούς. Τώρα, στην 8η σεζόν συμμετοχής της FTR750 στους αγώνες Flat Track, μπορούμε να μιλάμε για την πιο επιτυχημένη μοτοσυκλέτα στην ιστορία του αθλήματος.

Από το 1901 οι αγώνες αποτελούσαν τμήμα του DNA της Indian, καθώς ακόμα και οι ιδρυτές της εταιρείας, Hendee και Hedstrom συμμετείχαν σε αγώνες αντοχής. Ιστορικές είναι οι νίκες του “Wrecking Crew” στα τέλη του 1940, με τη σύγχρονη FTR να επαναφέρει την Indian στην κορυφή των αγώνων Flat Track.

Τρεις αγώνες απομένουν στη σεζόν του 2024, που θα είναι η τελευταία για την FTR750 καθώς οι νέοι κανονισμοί της ΑΜΑ απαιτούν οι Flat Track μοτοσυκλέτες που θα αγωνίζονται από το 25 στην κατηγορία SuperTwins να διαθέτουν κινητήρες παραγωγής μέχρι 900 κ.εκ. (τα FTR παραγωγής έχουν διαφορετικό κινητήρα από τις FTR750, στα 1.203 κ.εκ., ενώ την ίδια μοίρα με την FTR750 για το 25 έχει και η αντίπαλη Harley-Davidson XR750), και η μοτοσυκλέτα της Indian έχει συνολικά 75% λόγο νικών / συμμετοχών, κερδίζοντας 101 από τους 135 αγώνες στους οποίους έχει λάβει μέρος! Παράλληλα η FTR750 έχει 286 βάθρα σε 129 αγώνες, ανεβαίνοντας στο βάθρο στο 96% των αγώνων στους οποίους συμμετείχαν αναβάτες με αυτή. Τέλος, είναι ανίκητη από το 2017, κατακτώντας κάθε σεζόν τον τίτλο της κατηγορίας της, ενώ σε αυτά τα χρόνια 45 αναβάτες συμμετείχαν σε αγώνες Flat Track στη σέλα της.

Θυμίζουμε πως πέρα από το Flat Track η Indian συμμετέχει και στο ΑΜΑ King of the Baggers, σε ασφάλτινες πίστες, με τα Bagger / Touring μοντέλα της, αλλά και στην κατηγορία Super Hooligan με την FTR. Μάλιστα το 2022 η Indian κατάφερε να κερδίσει και τους τρεις τίτλους (Flat Track, Baggers, SuperHooligan), γιορτάζοντάς το με το σύντομο βίντεο που ακολουθεί στο άρθρο.

Ετικέτες

X-Trial 2026: Ο Toni Bou κερδίζει στην Βαρκελώνη για 19η φορά

Απόλυτος κυρίαρχος για ακόμα μία φορά ο Ισπανός
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

11/2/2026

Για ακόμη μία φορά, ο “ισόβιος” Παγκόσμιος Πρωταθλητής Trial, Toni Bou σημείωσε νίκη στον αγώνα X-Trial της Βαρκελώνης. Μάλιστα αυτή ήταν η 19η του νίκη στο X-Trial of Barcelona.

Ο Toni Bou (Repsol Honda Trial Team) δεν απειλήθηκε από τους αντιπάλους του και πήρε μία άνετη νίκη, με τους Jaime Busto (GasGas) and Gabriel Marcelli (Repsol Honda Trial Team) να συμπληρώνουν αντίστοιχα το βάθρο.

Μετά από αυτή του τη νίκη, ο Bou έχει συγκεντρώσει 135 βαθμούς, αφήνοντας αρκετά πίσω του τον teammate του Marcelli που έχει 93 και είναι έτσι ένα βήμα μακριά από έναν ακόμη τίτλο στο X-Trial, με μόλις τρεις γύρους να απομένουν. Είναι αξιοσημείωτο να αναφέρουμε πως αυτός θα είναι εκτός απροόπτου ο 20ος τίτλος X-Trial για τον Bou που ανακηρύσσεται Παγκόσμιος Πρωταθλητής συνεχόμενα από το 2007!

1

Toni Bou: “Είμαι απίστευτα χαρούμενος και πολύ περήφανος για το πώς πήγε η βραδιά. Αυτός ο αγώνας είναι πολύ ξεχωριστός για μένα και το να κερδίζεις ξανά στην πατρίδα σου δεν είναι κάτι που μπορείς να θεωρήσεις δεδομένο, πόσο μάλλον να το κάνεις για 19η φορά. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα για όλη τη σκληρή δουλειά της, γιατί απόψε έδωσε τον καλύτερό της εαυτό στο Palau Sant Jordi. Κερδίσαμε τον πρώτο γύρο και στη Super Pole καταφέραμε να προκριθούμε στην καλύτερη θέση για τον τελικό, οπότε είμαι πολύ ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα και το επίπεδο που δείξαμε. Είναι επίσης μια πολύ σημαντική νίκη όσον αφορά τον τίτλο, καθώς θα έχω την πρώτη μου ευκαιρία να τον κερδίσω στον επόμενο αγώνα στο Chalon-sur-Saône.”

Ας δούμε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία έως τώρα:

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Βαθμοί

1

Bou Toni

Repsol Honda HRC

135

2

Marcelli Gabriel

Repsol Honda HRC

93

3

Busto Jaime

Gas Gas Factory Team

89

4

Hemingway Harry

Beta Factory Racing

59

5

Grattarola Matteo

Beta Factory Racing

31

6

Peace Jack

Sherco Factory Team

19

7

Farre Arnau

Sherco Factory Team

15

8

Titli Francesco

Montesa Talent School

14

9

Dufrese Hugo

Beta

11

10

Bincaz Benoit

Electric Motion

11

11

Hemingway George

Beta Factory Racing

4

12

Gelabert Miquel

Honda Montesa

2