Isle of Man TT 2022 - Μεγάλη επιτυχία του TT+ με τη live μετάδοση του αγώνα

57.000 συνδρομητές κατά τον αγώνα, 130.000 συνδρομητές στα τέλη Ιουνίου
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/6/2022
Η live μετάδοση του Isle of Man TT, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία καθώς 57.000 φαν έγιναν συνδρομητές στην ψηφιακή πλατφόρμα ΤΤ+ κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενώ στα τέλη Ιουνίου η συνδρομητική βάση έχει αυξηθεί στους 130.000 θεατές από 185 χώρες!
 
Κάπως έτσι, λίγο πριν μπούμε στον Ιούλιο του 2022, οι οπαδοί του IOMTT έχουν δει στο ΤΤ+ περισσότερες από 700.000 ώρες υλικού.
 
Θυμίζουμε πως η ψηφιακή πλατφόρμα μετάδοσης ΤΤ+ κάνει δυνατή την παρακολούθηση του αγώνα του ΤΤ από οποιαδήποτε ψηφιακή συσκευή, όπως smartphone, laptop και desktop pc.
 
Το κόστος της συνδρομής είναι για την ώρα 22 ευρώ άπαξ, ενώ ο χρήστης μπορεί να δει τους αγώνες τόσο live κατά τη διάρκεια του event, όσο και μαγνητοσκοπημένους μετά (on demand), όποτε θέλει.
 
Πέρα από τους αγώνες το TT+ προσφέρει συνεντεύξεις αγωνιζομένων, ρεπορτάζ για το ΤΤ, κ.α., ενώ οι υπεύθυνοι δήλωσαν πως θα μελετήσουν το υλικό του 2022, ώστε να εντοπίσουν αδυναμίες και να δουλέψουν για την ακόμα πληρέστερη κάλυψη των αγώνων του 2023.
 
Μακρόχρονος στόχος της διοργάνωσης του ΙΟΜΤΤ είναι να αυξήσει το ψηφιακό κοινό των αγώνων του θεσμού κατά… 450% μέχρι το 2027.

Tandragee 100: Θανατηφόρο ατύχημα για τον James Walsh - Λίγες ώρες νωρίτερα είχε νικήσει στην κατηγορία Junior

Ο 38χρονος Ιρλανδός αναβάτης χτύπησε στον αγώνα Senior και νοσηλευόταν από το περασμένο Σάββατο
James Walsh
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

6/7/2026

Θλιβερή η είδηση του θανάτου του James Walsh, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του έπειτα από το σοβαρό ατύχημα που είχε στον αγώνα Senior Support του Tandragee 100. Ο Ιρλανδός αναβάτης είχε μεταφερθεί αεροπορικώς στο νοσοκομείο μετά το συμβάν, ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Tραγική η εξέλιξη για τον Walsh που λίγες ώρες πριν το ατύχημα είχε πανηγυρίσει τη νίκη στον αγώνα Junior Support, πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του στο ιστορικό Tandragee 100.

Κατά τη διάρκεια του Senior Support σημειώθηκε το δυστύχημα που οδήγησε στην άμεση αεροδιακομιδή του με ελικόπτερο, σε νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση μέχρι το τέλος.

Η πρώτη απώλεια στο Tandragee 100 μετά από εννέα χρόνια

Ο James Walsh είναι ο πρώτος αναβάτης που χάνει τη ζωή του στο Tandragee 100 μετά το 2017, όταν είχε σκοτωθεί ο Ιταλός Dario Cecconi.

Παράλληλα, πρόκειται για τον δεύτερο θανατηφόρο τραυματισμό σε αγώνες δρόμου μέσα σε μικρό διάστημα, καθώς στα τέλη Μαΐου είχε χάσει τη ζωή του και ο Daniel Ingham, έπειτα από ατύχημα στο Isle of Man TT.

Tandragee 100

Η ανακοίνωση των διοργανωτών

Με επίσημη ανακοίνωσή της, Η Λέσχη Μοτοσυκλέτας και Αυτοκινήτου του North Armagh επιβεβαίωσε τον θάνατο του Walsh, εκφράζοντας τη βαθιά θλίψη του για την απώλεια ενός ιδιαίτερα αγαπητού μέλους της κοινότητας των αγώνων δρόμου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ολόκληρος ο σύλλογος πενθεί για τον χαμό του αναβάτη, ενώ εκφράζονται θερμά συλλυπητήρια στη σύντροφό του Claire, στη μητέρα του Geraldine, στην οικογένεια και στους φίλους του.

Παράλληλα, οι διοργανωτές ευχαρίστησαν δημόσια την ιατρική ομάδα της MCUI UC, το πλήρωμα του αεροδιακομιδής και το προσωπικό του νοσοκομείου για τις προσπάθειες που κατέβαλαν προκειμένου να σώσουν τη ζωή του, ζητώντας παράλληλα να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητα της οικογένειάς του αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Ένας ακόμη δύσκολος χρόνος για τους αγώνες δρόμου

Η είδηση επισκίασε το αγωνιστικό κομμάτι του φετινού Tandragee 100, όπου ο Michael Dunlop συνέχισε το εντυπωσιακό σερί του, αυξάνοντας το σύνολο των νικών του στους ιρλανδικούς αγώνες δρόμου στις 135.

Ωστόσο, μετά τον θάνατο του Daniel Ingham στο Isle of Man TT και τώρα του James Walsh, το φετινό καλοκαίρι εξελίσσεται σε μία ακόμη δύσκολη περίοδο για τον χώρο των αγώνων δρόμου, υπενθυμίζοντας το βαρύ τίμημα που εξακολουθεί να πλανάται πάνω από έναν από τους πιο και επικίνδυνους κλάδους των αγώνων μοτοσυκλέτας.