Isle of Man TT 2022 - Μεγάλη επιτυχία του TT+ με τη live μετάδοση του αγώνα

57.000 συνδρομητές κατά τον αγώνα, 130.000 συνδρομητές στα τέλη Ιουνίου
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/6/2022
Η live μετάδοση του Isle of Man TT, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία καθώς 57.000 φαν έγιναν συνδρομητές στην ψηφιακή πλατφόρμα ΤΤ+ κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενώ στα τέλη Ιουνίου η συνδρομητική βάση έχει αυξηθεί στους 130.000 θεατές από 185 χώρες!
 
Κάπως έτσι, λίγο πριν μπούμε στον Ιούλιο του 2022, οι οπαδοί του IOMTT έχουν δει στο ΤΤ+ περισσότερες από 700.000 ώρες υλικού.
 
Θυμίζουμε πως η ψηφιακή πλατφόρμα μετάδοσης ΤΤ+ κάνει δυνατή την παρακολούθηση του αγώνα του ΤΤ από οποιαδήποτε ψηφιακή συσκευή, όπως smartphone, laptop και desktop pc.
 
Το κόστος της συνδρομής είναι για την ώρα 22 ευρώ άπαξ, ενώ ο χρήστης μπορεί να δει τους αγώνες τόσο live κατά τη διάρκεια του event, όσο και μαγνητοσκοπημένους μετά (on demand), όποτε θέλει.
 
Πέρα από τους αγώνες το TT+ προσφέρει συνεντεύξεις αγωνιζομένων, ρεπορτάζ για το ΤΤ, κ.α., ενώ οι υπεύθυνοι δήλωσαν πως θα μελετήσουν το υλικό του 2022, ώστε να εντοπίσουν αδυναμίες και να δουλέψουν για την ακόμα πληρέστερη κάλυψη των αγώνων του 2023.
 
Μακρόχρονος στόχος της διοργάνωσης του ΙΟΜΤΤ είναι να αυξήσει το ψηφιακό κοινό των αγώνων του θεσμού κατά… 450% μέχρι το 2027.

Classic TT 2026: Ο McGuinness απαντά στον Dunlop με νέο ρεκόρ ταχύτητας

McGuinness στην κορυφή της Historic Senior - Πρωτεία στη Lightweight για τον Michael Dunlop
Classic TT McGuiness qualifying
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

21/8/2026

Μία ημέρα μετά την κυριαρχία του Michael Dunlop, ο John McGuinness με “εμφάνιση από τα παλιά” πήρε την πρώτη θέση στo δεύτερο προκριματικό session της Historic Senior με 178,64 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Η μάχη για την κορυφή της Historic Senior στο Classic TT 2026 πήρε νέα τροπή στη δεύτερη ημέρα των κατατακτήριων. Μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση του Michael Dunlop στο πρώτο session, ήταν η σειρά του John McGuinness να πρωταγωνιστήσει.

Ο 23 φορές νικητής του Isle of Man TT ήταν ο μοναδικός αναβάτης που ξεπέρασε το όριο των 110mph, σημειώνοντας στον δεύτερο γύρο του μέση ωριαία ταχύτητα 111,750mph (178,64 χιλιόμετρα ανά ώρα).

Ο Dean Harrison πραγματοποίησε μόλις έναν γύρο με τη Norton της Craven Classic Racing/Ted Woof και με 108,044mph (173,88 χιλιόμετρα ανά ώρα) πήρε τη δεύτερη θέση.

Η μάχη στη Historic Senior έχει ήδη αποκτήσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο McGuinness έδειξε την δυναμική του, απαντώντας με μια εντυπωσιακή επίδοση στην πρωτοκαθεδρία του  Michael Dunlop.

Ο Dunlop ταχύτερος στη Lightweight

Ο Michael Dunlop αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τα χρώματα της Milenco Padgetts και ήταν ο ταχύτερος στην κατηγορία Lightweight, που αγωνίστηκε μαζί με την Ultra Lightweight στο ίδιο session.

Μετά από καθυστέρηση περίπου δέκα λεπτών στην έναρξη, ο Dunlop ανέβηκε στην κορυφή με χρόνο που αντιστοιχούσε σε 116,470mph (187,44 χιλιόμετρα ανά ώρα). Ο Paul Jordan έμεινε μόλις 0,235 δευτερόλεπτα πίσω του.

Nathan Harrison στην κορυφή της Formula One

Στη Formula One, ο Nathan Harrison βελτίωσε τη δεύτερη θέση της πρώτης ημέρας και πήρε την κορυφή με 124,721mph (200,72 χιλιόμετρα ανά ώρα) πάνω στην Kawasaki της Greenall Racing.

Ο Jamie Coward, ομόσταυλος του Harrison, ήταν δεύτερος με διαφορά μικρότερη του ενός δέκατου του δευτερολέπτου.

Ο Dunlop ξεκίνησε καθυστερημένα το session με την ομάδα της Classic Suzuki, χάνοντας πολύτιμο χρόνο στην προσπάθειά του να πλησιάσει τους χρόνους των Harrison και Coward. Αρχικά ανέβηκε στην τρίτη θέση, όμως ο David Johnson τον  έριξε στην τέταρτη.

Ο Brian McCormack, που είχε σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο στη Formula One την Τετάρτη, περιορίστηκε στην όγδοη θέση.

Ο συνήθης ύποπτος ξαναχτυπά

Παρότι ο καιρός παρέμεινε καθαρός για το μεγαλύτερο μέρος του χθεσινού απογεύματος, η βροχή που έφτασε αργότερα στην περιοχή ανάγκασε τους διοργανωτές να ακυρώσουν τα υπολειπόμενα κατατακτήρια sessions.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται σήμερα, με τους δρόμους να κλείνουν στις 11:30 και συνολικά τρία κατατακτήρια sessions να είναι προγραμματισμένα.