Isle of Man TT 2022 - Μεγάλη επιτυχία του TT+ με τη live μετάδοση του αγώνα

57.000 συνδρομητές κατά τον αγώνα, 130.000 συνδρομητές στα τέλη Ιουνίου
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/6/2022
Η live μετάδοση του Isle of Man TT, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία καθώς 57.000 φαν έγιναν συνδρομητές στην ψηφιακή πλατφόρμα ΤΤ+ κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενώ στα τέλη Ιουνίου η συνδρομητική βάση έχει αυξηθεί στους 130.000 θεατές από 185 χώρες!
 
Κάπως έτσι, λίγο πριν μπούμε στον Ιούλιο του 2022, οι οπαδοί του IOMTT έχουν δει στο ΤΤ+ περισσότερες από 700.000 ώρες υλικού.
 
Θυμίζουμε πως η ψηφιακή πλατφόρμα μετάδοσης ΤΤ+ κάνει δυνατή την παρακολούθηση του αγώνα του ΤΤ από οποιαδήποτε ψηφιακή συσκευή, όπως smartphone, laptop και desktop pc.
 
Το κόστος της συνδρομής είναι για την ώρα 22 ευρώ άπαξ, ενώ ο χρήστης μπορεί να δει τους αγώνες τόσο live κατά τη διάρκεια του event, όσο και μαγνητοσκοπημένους μετά (on demand), όποτε θέλει.
 
Πέρα από τους αγώνες το TT+ προσφέρει συνεντεύξεις αγωνιζομένων, ρεπορτάζ για το ΤΤ, κ.α., ενώ οι υπεύθυνοι δήλωσαν πως θα μελετήσουν το υλικό του 2022, ώστε να εντοπίσουν αδυναμίες και να δουλέψουν για την ακόμα πληρέστερη κάλυψη των αγώνων του 2023.
 
Μακρόχρονος στόχος της διοργάνωσης του ΙΟΜΤΤ είναι να αυξήσει το ψηφιακό κοινό των αγώνων του θεσμού κατά… 450% μέχρι το 2027.

Red Bull Romaniacs 2026: Αποτελέσματα Πρόλογου – Τι θέση πήραν οι Έλληνες αναβάτες [Photos]

Mario Roman vs Pol Tarrés σημειώσατε άσσο
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

29/7/2026

Η 23η έκδοση του Red Bull Romaniacs «UNSTOPPABLE» ξεκίνησε χτες με τον Πρόλογο, σε μία ειδικά διαμορφωμένη πίστα με πολλά εμπόδια και κάτω από τα βλέμματα εκατοντάδων θεατών.

Gold

Ο Mani Lettenbichler (KTM) πετάχτηκε αμέσως μπροστά από τον Teo Kabakchiev (Sherco) που ήταν σε εξαιρετική φόρμα, με τους αδελφούς Brightmore (GASGAS) να ακολουθούν μαζί από κοντά. Ο Lettenbichler, που είναι ειδικός στη διαχείριση του ρυθμού, κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ξεπερνώντας τα εμπόδια με αποτελεσματικότητα, με τον Kabakchiev να είναι πίσω του σταθερά.  Ο Lettenbichler έκανε μια αμφισβητήσιμη επιλογή διαδρομής, μη ακολουθώντας τη «flow line», κάτι που έδωσε στον Kabakchiev την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά. Λίγο πριν τη σημαία του τελευταίου γύρου, ο Kabakchiev άρπαξε την ευκαιρία, προσπέρασε τον Lettenbichler και ανέκτησε το προβάδισμα που κατείχε από την αρχή, ακολουθούμενος από τον Mitch Brightmore, ο οποίος ανέβαινε σταθερά στους τελευταίους γύρους. Με έναν γύρο να απομένει, ο Kabakchiev και ο Brightmore κατάφεραν να διατηρήσουν ταχύτερο ρυθμό και να κατακτήσουν τη νίκη και τη δεύτερη θέση αντίστοιχα, ενώ ο Lettenbichler τερμάτισε τρίτος.

Silver

Η ένταση του αγώνα ξεχώρισε επίσης στην κατηγορία Silver, όπου η ταχύτητα και ο ρυθμός των διαγωνιζομένων ήταν σαφώς ανώτεροι σε σχέση με την κατηγορία Bronze. Ο Jiawei Sun (KTM) κυριάρχησε απόλυτα σε ολόκληρο τον αγώνα, οδηγώντας με δεξιότητα και ακρίβεια, κάνοντάς το να φαίνεται εύκολο. Δεύτερος ήρθε ο Lorenz Steinkellner (GASGAS) και τρίτος ο Sandon Kerswell (KTM). Η Sandra Gomez Cantero (Beta) ως πρώτη των γυναικών κατέλαβε την 5η θέση, ενώ την 15η θέση πήρε ο Έλληνας αναβάτης Γιώργος Οκάογλου με Sherco SE 300. Μάλιστα ο Έλληνας αναβάτης τερμάτισε μια θέση μπροστά από έναν πολύ διάσημο έκτακτο συμμετέχοντα: τον Αυστραλό Remy Gardner, αναβάτη WSBK, παγκόσμιο πρωταθλητή Moto2 (2021) και γιο του θρύλου Wayne Gardner!

Bronze

Η κατηγορία Bronze ήταν επίσης εντυπωσιακή, με τον πρόλογο να χαρακτηρίζεται από τον πατέρα (Jesús) και γιο (Stanislas) Zavala, αμφότεροι με Beta, που έκαναν αντίστοιχα το 1-2, σε μία άκρως οικογενειακή υπόθεση. Τρίτος τερμάτισε ο bastien Garreau (Husqvarna).

Adventure bikes

Ο Pol Tarrés (Yamaha), ο οποίος έχει δείξει στον κόσμο τις δυνατότητες και τα όρια στα οποία μπορούν να φτάσουν αυτές οι μοτοσυκλέτες, ήταν ο φαβορί για τη σημερινή ημέρα. Ωστόσο, η γραμμή εκκίνησης ήταν γεμάτη σκληρό ανταγωνισμό με Kevin Gallas (Yamaha), Mario Roman (CFMOTO), Dieter Rudlof (KTM), Jonny Walker (Triumph) και άλλους - μεταξύ αυτών και ο Adam Rieman, ο Αυστραλός που έχει γίνει γνωστός σε όλον τον κόσμο μέσω των βίντεο της σειράς Motology και ο οποίος δίνει το παρών σε συνεργασία με τη BMW Motorrad καβάλα σε F 900 GS.

Ο Tarrés και ο Gallas εναλλάσσονταν στην πρώτη θέση στους πρώτους δύο γύρους, με τον Roman να ακολουθεί από κοντά. Ο Tarrés έκανε μερικά λάθη, αλλά ήταν μια πτώση που έδωσε στον Roman την ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα και να ξεφύγει μπροστά. Ο Mario απέδειξε ότι μπόρεσε να μεταφέρει τον ομαλό και σταθερό τρόπο οδήγησής του στην κατηγορία των Adventure και πίεσε μέχρι τον τερματισμό, κατακτώντας τη νίκη στην κατηγορία Adventure Ultimate. Είναι η πρώτη του νίκη στο Red Bull Romaniacs, παρά τις πέντε φορές που είχε ανέβει στο βάθρο. Ο Tarrés τερμάτισε ακριβώς πίσω του στη 2η θέση και ο Dieter Rudolf στην 3η, ο οποίος επίσης είχε μόλις μεταπηδήσει στην κατηγορία Adventure Bike από την Gold Class.

Mario Roman: “Είναι καταπληκτική αίσθηση, είναι η πρώτη μου νίκη εδώ μετά από δέκα χρόνια. Απόλαυσα τον Πρόλογο, βρήκα τον ρυθμό μου, δεν έκανα λάθη· το νερό ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση, καθώς έκανε τα εμπόδια ολισθηρά. Διατήρησα τη συγκέντρωσή μου και είμαι περήφανος για τη CFMOTO 450ΜΤ μου. Θα είναι μια μακρά εβδομάδα, μια καταπληκτική εβδομάδα και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό.”

Στην κατηγορία Adventure Core συμμετέχουν και οι Παναγιώτης Κουζής και Γιώργος Κοινωνάς με την ομάδα CFMOTO Hellas Racing Team. Ο Παναγιώτης Κουζής τρέχει με CFMOTO 800MT-X και κατέλαβε την 9η θέση, ενώ ο Γιώργος Κοινωνάς πήρε την 16η θέση πάνω στην σέλα της CFMOTO 450MT.

Από τον αγώνα απουσιάζει ο “δικός μας” Κίμωνας Καράμπελας που εντυπωσίασε πέρυσι, όμως μαζί με την ομάδα του αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν φέτος και διάλεξαν άλλον αγώνα. Σήμερα Τετάρτη η δράση συνεχίζεται και οι αναβάτες θα πρέπει να διανύσουν περίπου 150 χιλιόμετρα διαδρομών.