Isle of Man TT 2024 - Το επίσημο πρόγραμμα

Από τις 27 Μαΐου μέχρι τις 8 Ιουνίου 2024
IOMTT 2024 - Το πρόγραμμα
Από το

motomag

30/8/2023

Ανακοινώθηκε το επίσημο πρόγραμμα των αγώνων του IoMTT 2024, το οποίο θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 27 Μαΐου, που αποτελεί και γενική αργία για το Ηνωμένο Βασίλειο, και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024.

Το σήμα της εκκίνησης θα δοθεί όπως κάθε χρόνο με τις ελεύθερες δοκιμές, οι οποίες θα διεξαχθούν το πρωί της Δευτέρας 27/5, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας θα διεξαχθούν τα πρώτα προκριματικά. Το Σάββατο 8/6, η αυλαία θα πέσει με τον αγώνα της κατηγορίας Senior TT.

Το πρόγραμμα των αγώνων, θα ακολουθήσει παρόμοια μορφή με αυτή του 2023. Έτσι, οι κατηγορίες Superstock και Supertwin θα διατηρήσουν την προσθήκη του δεύτερου αγώνα και το 2024. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε τρία σετ αγωνιστικών ημερών, με δυο ημέρες ξεκούρασης να παρεμβάλλονται στη μέση.

Όσοι ταξιδέψουν μέχρι το Isle of Man το σαββατοκύριακο πριν την έναρξη του ΤΤ, θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τα paddock, όπως επίσης και το Fan Park, τα οποία θα είναι ανοιχτά από το Σάββατο 25/5. Στο Fan Park, κατά την διάρκεια διεξαγωγής του TT, οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν τον αγώνα από γιγαντοοθόνη, να γνωρίσουν τους αγωνιζόμενους όπως επίσης και να πιούν το ποτό τους στο bar υπό τις μουσικές επιλογές των προσκεκλημένων DJ.

Για την διευκόλυνση όσων επιθυμούν να φτάσουν στη Νήσο του Μαν, στην ακτοπλοϊκή γραμμή θα βρίσκεται το νέο οχηματαγωγό “Manxman” που κατασκευάστηκε το 2023, θμε αυξημένη χωρητικότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα πλοία της εταιρείας.

Η ψηφιακή πλατφόρμα TT+ αναμένεται να καλύψει ζωντανά την αγωνιστική δράση και το 2024, η οποία λανσαρίστηκε για πρώτη φορά το 2022.

Ετικέτες

FIM MotoJunior, Jerez: Ο Βασίλης Παντελεάκης από ατυχία δεν πήρε τον πρώτο του βαθμό [Video]

Άτυχος στην Jerez με σύγκρουση και εγκατάλειψη
panteleakis
Από τον

Παύλο Καρατζά

8/7/2026

Το περασμένο Σαββατοκύριακο διεξήχθη ο τρίτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoJunior στη πίστα της Jerez με την ελληνική συμμετοχή του Βασίλη Παντελεάκη με την ομάδα VP3 Racing Team by Illusion Racing.

Ο Παντελεάκης κατέλαβε στα χρονομετρημένα τη 16η θέση, απέχοντας ενάμιση δευτερόλεπτο από την κορυφή, δείχνοντας έτσι πως είναι σε καλή κατάσταση.

Στον αγώνα ξεκίνησε λοιπόν από την 16η θέση όμως, πριν καν συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος, ένας αναβάτης έχασε τα φρένα και έπεσε από πίσω του με αποτέλεσμα να στείλει τον Έλληνα αναβάτη στην αμμοπαγίδα με κατεστραμμένη πίσω ζάντα.

Στην συνέχεια βγήκε κόκκινη σημαία στον αγώνα, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον Παντελεάκη και την ομάδα του να επισκευάσουν τη μοτοσυκλέτα και να είναι έτοιμοι για την επανεκκίνηση του αγώνα.

Στη νέα εκκίνηση ο Παντελεάκης άρχισε και πάλι από τη 16η θέση, όμως μετά την πρώτη στροφή βρέθηκε στην 22η, ενώ από τον τρίτο γύρο ξεκίνησε συνεχόμενα προσπεράσματα που τον έφεραν ξανά 16ο. Ωστόσο στα μέσα του πέμπτου γύρου ο αγώνας διακόπηκε εκ νέου με κόκκινη σημαία και ολοκληρώθηκε πρόωρα. Έτσι ο Έλληνας αναβάτης δεν είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει τον πρώτο του βαθμό στο πρωτάθλημα, πάντως ο ρυθμός του δημιουργεί αισιοδοξία για το μέλλον.

Ο επόμενος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoJunior θα διεξαχθεί στις 26 Ιουλίου στην πίστα Magny-Cours της Γαλλίας. Ο αγώνας του Βασίλη Παντελεάκη προβάλλεται από τα αθλητικά κανάλια της COSMOTE TV αλλά και στο κανάλι του πρωταθλήματος στο Youtube.