Ανακοινώθηκε το επίσημο πρόγραμμα των αγώνων του IoMTT 2024, το οποίο θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 27 Μαΐου, που αποτελεί και γενική αργία για το Ηνωμένο Βασίλειο, και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024.
Το σήμα της εκκίνησης θα δοθεί όπως κάθε χρόνο με τις ελεύθερες δοκιμές, οι οποίες θα διεξαχθούν το πρωί της Δευτέρας 27/5, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας θα διεξαχθούν τα πρώτα προκριματικά. Το Σάββατο 8/6, η αυλαία θα πέσει με τον αγώνα της κατηγορίας SeniorTT.
Το πρόγραμμα των αγώνων, θα ακολουθήσει παρόμοια μορφή με αυτή του 2023. Έτσι, οι κατηγορίες Superstock και Supertwin θα διατηρήσουν την προσθήκη του δεύτερου αγώνα και το 2024. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε τρία σετ αγωνιστικών ημερών, με δυο ημέρες ξεκούρασης να παρεμβάλλονται στη μέση.
Όσοι ταξιδέψουν μέχρι το IsleofMan το σαββατοκύριακο πριν την έναρξη του ΤΤ, θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τα paddock, όπως επίσης και το FanPark, τα οποία θα είναι ανοιχτά από το Σάββατο 25/5. Στο FanPark, κατά την διάρκεια διεξαγωγής του TT, οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν τον αγώνα από γιγαντοοθόνη, να γνωρίσουν τους αγωνιζόμενους όπως επίσης και να πιούν το ποτό τους στο bar υπό τις μουσικές επιλογές των προσκεκλημένων DJ.
Για την διευκόλυνση όσων επιθυμούν να φτάσουν στη Νήσο του Μαν, στην ακτοπλοϊκή γραμμήθα βρίσκεται το νέοοχηματαγωγό “Manxman” που κατασκευάστηκε το 2023, θμε αυξημένη χωρητικότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα πλοία της εταιρείας.
BMU Supermoto: Ο Γιώργος Παρασκευάς 3ος στην SM Open με Ducati Desmo450 MX
Αν και τραυματίας, ο Έλληνας αναβάτης συγκέντρωσε πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια
Από τον
Παύλο Καρατζά
4/9/2026
Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Γιώργου Παρασκευά συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, καθώς συμμετέχει σε δύο πρωταθλήματα, σε ταχύτητα και Supermoto. Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο συμμετείχε στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Supermoto που διεξήχθη στη Βουλγαρία και ενώ ήταν τραυματίας κατάφερε πάνω στη σέλα τηςDucati Desmo450 MX να μαζέψει πολύτιμους βαθμούς που τον έφεραν στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης της κατηγορίας SM Open.
Ακολουθεί το δελτίο τύπου:
Πολύ θετικά εξελίχθηκε το προτελευταίο αγωνιστικό διήμερο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Supermoto για τον Γιώργο Παρασκευά καθώς έφυγε από την Βουλγαρία στην τρίτη θέση της κατηγορίας SM Open.
Το 3ο αγωνιστικό διήμερο του BMU Supermoto διεξάχθηκε στην πίστα Grand Prix Pleven, στη Βουλγαρία στις 29-30/08, και ο βασικός στόχος του Γιώργου Παρασκευά (#148) με τη μοτοσυκλέτα Ducati Desmo450 MX ήταν να διατηρήσει μια ουσιώδη διαφορά από τον βασικό του αντίπαλο στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος στην κατηγορία SM Open.
Ο αναβάτης και team manager της WOLF-RACING ταξίδεψε στην Βουλγαρία έχοντας ακόμη τις συνέπειες τραυματισμού στο δεξί του χέρι από προηγούμενο αγώνα Supermoto, ενώ τρεις ημέρες πριν την άφιξη του αναβάτη, ο τραυματισμός είχε μετατραπεί σε τενοντίτιδα. Γεγονός που επηρέασε σημαντικά την επίδοση του Έλληνα πιλότου αλλά δεν τον κράτησε μακριά από την επίτευξη του στόχου του.
Σε μια ευχάριστη αλλά τεχνικά πολύ απαιτητική πίστα, όπως ανέφερε, ολοκλήρωσε και τους τέσσερις αγώνες του διήμερου με συντηρητική στρατηγική. Απέφυγε να πιέσει στα ασφάλτινα άλματα του sky section, ώστε να περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τους κραδασμούς και την καταπόνηση του χεριού του.
Ξεκινώντας από τη δωδέκατη θέση στη σχάρα εκκίνησης, ο Παρασκευάς πραγματοποίησε πολύ καλές εκκινήσεις σε όλα τα σκέλη, φτάνοντας μέχρι και την έκτη θέση. Ωστόσο, η στρατηγική του και ο τραυματισμός δεν του επέτρεπαν να διατηρήσει τον ίδιο ρυθμό σε όλη τη διάρκεια των αγώνων και να υποστηρίξει τη θέση του.
Έτσι, στους δυο αγώνες του Σαββάτου τερμάτισε σε διπλή δέκατη θέση ενώ την Κυριακή στην εντέκατη και δωδέκατη θέση αντίστοιχα. Παρά τα αγωνιστικά αποτελέσματα, η στρατηγική του απέδωσε βαθμολογικά και συγκέντρωσε τους απαραίτητους βαθμούς στο Πρωτάθλημα ώστε να ανέβει στην τρίτη θέση της κατάταξης SM Open.
Όπως ανέφερε και ίδιος, τον βοήθησε πολύ η Ducati Desmo καθώς διαθέτει πολύ μεγάλη ταχύτητα στις ευθείες και χωρίς να είναι ιδιαίτερα σεταρισμένη μπορεί να δώσει στον αναβάτη τη δυνατότητα να διεκδικήσει ακόμη και θέσεις βάθρου.
Ο στόχος του Γιώργου Παρασκευά επετεύχθη αλλά παράλληλα η παρουσία του Έλληνα αναβάτη συνέβαλε ώστε η Ελλάδα να βρεθεί στην τρίτη θέση της βαθμολογίας εθνών, προσθέτοντας ακόμη μια σημαντική επιτυχία για την ελληνική μοτοσυκλετιστική παρουσία στο εξωτερικό, όπως είχε δηλώσει πως θα ήθελε να πετύχει από τον εναρκτήριο αγώνα του Supermoto.
Δήλωση Γιώργου Παρασκευά:
«Είμασταν με φάρμακα και προσεκτικά σε όλο τον αγώνα, δεν μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω από τη δέκατη θέση, ήταν εμφανής πλέον η καταπόνηση του χεριού μου. Περάσαμε καταπληκτικά, ήταν πολύ όμορφα, αλλά βασικός στόχος είναι το Βαλκανικό Superbikes F1000 και πάμε Σλοβακία για να τα δώσουμε όλα»!
Την προσπάθεια του Γιώργου Παρασκευά στηρίζουν από το 2023: