Isle of Man TT 2024 - O αγωνιζόμενος Sam West δανείζεται ένα Honda Grom και τον σταματά η αστυνομία για υπερβολική ταχύτητα!

Άντε τώρα να εξηγήσεις ότι δεν είσαι ελέφαντας…
motomag Isle of Man TT 2024 – O Sam West δανείζεται ένα Honda Grom και τον σταματά η αστυνομία για υπερβολική ταχύτητα!
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

31/5/2024

Κατά τη διάρκεια της τρίτης ημέρας των κατατακτήριων δοκιμών του Isle of Man TT 2024, ο αγωνιζόμενος Sam West αναγκάστηκε να αφήσει την BMW M 1000 RR στο τμήμα της διαδρομής Ballacrye καθώς η αλυσίδα της μοτοσυκλέτας είχε σπάσει. Ο West όπως καταλαβαίνεται δεν είχε κάποιο τρόπο για να γυρίσει στα pits για να προλάβει την επόμενη διαδικασία της κατηγορίας Supertwin οπότε έπρεπε να βρεθεί μία λύση, λύση που τελικά τον οδήγησε σε μια απίθανη περιπέτεια.

Η λύση βρέθηκε μέσω ενός ντόπιου ο οποίος του δάνεισε ένα Honda Grom για να μπορέσει ο West να επιστρέψει έγκαιρα στα pits. Καθώς ο ίδιος επέστρεφε στα pits ένας αστυνομικός ο οποίος κρατούσε ραντάρ ταχύτητας τον σταμάτησε λέγοντας του πως σε εκείνο το σημείο της διαδρομής είχε παρανομήσει καθώς πήγαινε με 40 χλμ./ώρα ενώ το όριο ήταν 30 χλμ./ώρα.

Το θέμα ήταν πως ο West έπρεπε να αποδείξει στον αστυνομικό πως είναι αγωνιζόμενος στο Isle of Man TT, καθώς ούτε δίπλωμα είχε, ούτε κάποιο αποδεικτικό στοιχείο ενώ το κερασάκι στην τούρτα ήταν το γεγονός πως βρισκόταν καβάλα σε ένα δανεικό Honda Grom που δεν γνώριζε ποιανού ήταν! Με λίγα λόγια άντε να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας.

Isle of Man TT 2024 – O Sam West δανείζεται ένα Honda Grom και τον σταματά η αστυνομία για υπερβολική ταχύτητα!

Μετά από τις απαραίτητες εξηγήσεις στον αστυνομικό ο West επέστρεψε στα pits ενώ ο ίδιος έσπευσε να μοιραστεί με όλους την ιστορία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο ίδιος ανέφερε: “η κακή μου τύχη στο ΤΤ συνεχίζεται. Η αλυσίδα του BMW έσπασε. Αυτό δεν μου έχει συμβεί ξανά αλλά τι να κάνουμε... shit happens. Ένας γενναιόδωρος τύπος μου δανείζει ένα Honda Grom για να οδηγήσω πίσω στο paddock ώστε να μπορέσω να ξαναβγώ στα Supertwin. Ενώ επέστρεφα στη μέση της εξοχής ψάχνοντας για το δρόμο προς το Ramsey, βλέπω έναν αστυνομικό και τον πλησιάζω για οδηγίες. Μόνο που αυτός κρατάει ένα ραντάρ ταχύτητας και προφανώς αυτό το κομμάτι του δρόμου έχει όριο 30 και εγώ πάω με 40! Έπρεπε να εξηγήσω στον ευγενικό αλλά μπερδεμένο αστυνομικό γιατί τρέχω με μεγαλύτερη ταχύτητα από το επιτρεπτό όριο, με ένα δανεικό δίκυκλο, ενώ δεν ήξερα ούτε το όνομα του ιδιοκτήτη, ενώ δεν είχα ούτε δίπλωμα αλλά ούτε τηλέφωνο πάνω μου.

Δεν το σκέφτηκα καν, ήταν ένας άδειος επαρχιακός δρόμος κάπου κοντά στο Jurby, όπου οι περισσότεροι δρόμοι δεν έχουν όριο ταχύτητας. Μετά από κάποιες εξηγήσεις παίρνει όλα τα στοιχεία μου και μου επιτρέπεται να επιστρέψω στο paddock. Τελικά έφτασα στα pits άφησα το Grom στην τέντα μου και έτρεξα να προλάβω την επόμενη κατηγορία ωστόσο δεν μπόρεσα να βγω με τα Supertwin εγκαίρως.

Έτσι, με 2 ημέρες να απομένουν για τις κατατακτήριες δοκιμές, δεν έχω καταταγεί με καμία μοτοσυκλέτα και έχω ολοκληρώσει μόλις 2 χρονομετρημένους γύρους. Δύσκολη δουλειά μερικές φορές. Θα συνεχίσουμε αύριο. Ελπίζω να βγει ο ήλιος και να κάνουμε μερικούς γύρους”.

Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά τις επόμενες ημέρες για τον Sam West, ωστόσο ότι και να γίνει ο ίδιος έχει γράψει με ανεξίτηλο τρόπο μία ακόμη ιστορία στο βιβλίο του Isle of Man TT.

Ετικέτες

North West 200: Κατονομάστηκε ο νεκρός αναβάτης - Ο Kamil Holan ήταν Τσέχος αγωνιζόμενος γνώριμος για το είδος αγώνων

Οικογένεια και ομάδα έδωσαν το όνομα στην δημοσιότητα
North West 200: Κατονομάστηκε ο νεκρός αναβάτης - Ο Kamil Holan ήταν Τσέχος αναβάτης γνώριμος για το είδος αγώνων
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

8/5/2026

Η ομάδα, κατόπιν συνεννόησης με την οικογένεια, έδωσε σήμερα το όνομα και τα στοιχεία του νεκρού αναβάτη που σκοτώθηκε εχθές στο πρώτο δυστύχημα στον North West 200 μετά από μία δεκαετία.

Ο 48χρονος Kamil Holan που σκοτώθηκε στην στροφή Station, σε ένα από τα πιο γρήγορα κομμάτια της διαδρομής, ήταν Τσέχος αναβάτης, ιδιαίτερα γνωστός στην πατρίδα του για το συγκεκριμένο είδος αγώνων ενώ είχε πάρει αρκετές φορές μέρος τόσο στον NW όσο και στο Isle of Man TT.

Εχθές δεν έλειψαν τα ατυχήματα καθώς σημειώθηκαν αρκετές πτώσεις πριν το δυστύχημα φέρει την διακοπή του αγώνα με κόκκινη σημαία και έπειτα την καθυστέρηση και την αναπροσαρμογή του προγράμματος.

Η οικογένεια ήταν που ζήτησε να συνεχιστεί η διαδικασία αλλά να μην κατονομαστεί ο νεκρός μέχρι να προλάβουν να ενημερώσουν οι ίδιοι τους συγγενείς, κάτι που σε γενικό βαθμό έγινε απολύτως σεβαστό από όλους, πλην ορισμένων σελίδων σε Ιταλία και Ισπανία όπου μάλλον χάθηκαν στην μετάφραση και δεν το έκαναν εσκεμμένα.

Σήμερα, έχοντας ενημερώσει τους φίλους και συγγενείς, η ομάδα απέστειλε ενημέρωση.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και την ομάδα του Kamil Holan, ευχόμαστε να είναι το τελευταίο δυστύχημα των αγώνων.

north west 200 death - kamil holan