KOVE - Πρωταθλήτρια στο Ευρωπαϊκό MotoRally 2024 της FIM, με τον Matteo Bottino και το 450 Rally

Πρώτος τίτλος FIM για την κινέζικη εταιρεία, στην εξαιρετικά ανταγωνιστική κατηγορία Μ3 που είχε 29 συμμετοχές
Matteo Bottino, KOVE - Πρωταθλητές Motorally 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

4/12/2024

Η KOVE γιορτάζει ένα ιστορικό ορόσημο: τη νίκη στην κατηγορία Μ3 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Motorally 2024, που σηματοδοτεί τον πρώτο επίσημο τίτλο της FIM για τον κατασκευαστή.

Το επίτευγμα επισφραγίστηκε από τον Matteo Bottino, ο οποίος πήρε την πρώτη θέση στην κατηγορία Μ3, οδηγώντας την KOVE 450 Rally.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Motorally 2024, στο οποίο περιλαμβάνεται και το "δικό μας" Hellas Rally, εκτυλίχθηκε σε απαιτητικά εδάφη, δοκιμάζοντας αναβάτες και μοτοσυκλέτες στα όριά τους.

Παρά τον σκληρό ανταγωνισμό, ο Matteo Bottino επέδειξε εξαιρετικές ικανότητες, εξασφαλίζοντας κρίσιμες νίκες σε ειδικές διαδρομές και εδραιώνοντας το προβάδισμά του στην κορυφή της βαθμολογίας, με το Rally 450 της KOVE να αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τις επιδόσεις και την αξιοπιστία του. Σημειώστε πως στους 3 αγώνες του Πρωταθλήματος, στην Μ3 ο Bottino ισοβάθμισε με τον Matthew Gird που αγωνιζόταν με ΚΤΜ, όμως o τίτλος πήγε στον Bottino για τα καλύτερα επιμέρους αποτελέσματά του.

Matteo Bottino

"Είμαστε υπερήφανοι για αυτό το εξαιρετικό επίτευγμα", δήλωσε ο Wang Yan, αγωνιστικός διευθυντής της KOVE Moto. "Αυτός ο τίτλος δεν είναι μόνο ένα ορόσημο για τον αναβάτη μας, αλλά και μια απόδειξη των δυνατοτήτων της τεχνικής μας ομάδας. Το KOVE 450 Rally έχει αποδείξει ότι είναι ανταγωνιστής παγκόσμιας κλάσης στις πιο απαιτητικές διοργανώσεις".

Matteo Bottino: "Η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Motorally 2024 με την KOVE είναι ένα απερίγραπτο συναίσθημα. Το Rally 450 αποδείχθηκε τέλειος συνεργάτης, ικανός να ξεπεράσει κάθε πρόκληση με αποφασιστικότητα. Είμαι ευγνώμων σε όλη την ομάδα για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη τους."

Αυτή η νίκη σηματοδοτεί την επίσημη είσοδο της KOVE Moto ανάμεσα στα κορυφαία ονόματα των διεθνών αγώνων. Με τον πρώτο της τίτλο FIM στα βιβλία, η μάρκα προσβλέπει σε νέα επιτεύγματα τόσο στην πίστα όσο και στην παγκόσμια αγορά.

Classic TT, Historic Senior: Νίκη για τον 54χρονο John McGuinness!

Ο Βρετανός είχε κάνει το ντεμπούτο του στο Νησί το 1996!
McGuinness
Από τον

Παύλο Καρατζά

25/8/2026

Ο John McGuinness κυριάρχησε στον αγώνα Historic Senior του Classic TT 2026 και κατέκτησε τη νίκη, γιορτάζοντας τα 30 χρόνια συμμετοχής του σε αγώνες στο Isle of Man.

Την τρίτη ημέρα του Classic TT 2026 διεξήχθησαν δύο αγώνες, με τον αγώνα Historic Senior τριών γύρων να δίνει το έναυσμα για τις διοργανώσεις νωρίς το απόγευμα.

Έχοντας κάνει το ντεμπούτο του στο Isle of Man TT πριν από 30 χρόνια, το 1996, το φετινό Classic TT αποτέλεσε μια γιορτή για την καριέρα του John McGuinness στη Mountain Course.

Γρήγορος καθ’ όλη τη διάρκεια των δοκιμών με την Paton 500 του στην κατηγορία Historic Senior, ο McGuinness πήρε το προβάδισμα από την αρχή. Ο Βρετανός αναβάτης δημιούργησε προβάδισμα άνω των 20 δευτερολέπτων στον πρώτο γύρο, το οποίο αύξησε σταθερά κατά τη διάρκεια του δεύτερου.

McGuinness

Διατηρώντας καλό ρυθμό στον τελευταίο γύρο, ο McGuinness πέρασε τη γραμμή τερματισμού με διαφορά λίγο κάτω από 27 δευτερόλεπτα από τον Shaun Anderson.

Ο Anderson, επίσης με Paton 500, έμεινε πίσω από τον Mike Browne κατά τη διάρκεια του τελευταίου γύρου της κατηγορίας Historic Senior. Ωστόσο, ο Browne αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με τη Norton ES2 του και αναγκάστηκε να οδηγήσει τη μοτοσυκλέτα του με προσοχή μέχρι τον τερματισμό, με αποτέλεσμα ο Anderson να ανέβει ξανά στη δεύτερη θέση.

Ο Browne διατήρησε την τρίτη θέση παρά τα προβλήματά του. Η νίκη του McGuinness έρχεται μετά από μια θέση στο βάθρο στον αγώνα Historic Junior το Σάββατο, όπου τερμάτισε τρίτος.

Ο Michael Dunlop αποσύρθηκε από τον αγώνα, ενώ ο Dean Harrison, ο Jamie Coward και ο Conor Cummins προστέθηκαν επίσης στον μακρύ κατάλογο όσων δεν τερμάτισαν. Στον αγώνα της κατηγορίας Junior 600, ο Rob Hodson κατέκτησε άνετα τη νίκη στον αγώνα των δύο γύρων.