KOVE - Πρωταθλήτρια στο Ευρωπαϊκό MotoRally 2024 της FIM, με τον Matteo Bottino και το 450 Rally

Πρώτος τίτλος FIM για την κινέζικη εταιρεία, στην εξαιρετικά ανταγωνιστική κατηγορία Μ3 που είχε 29 συμμετοχές
Matteo Bottino, KOVE - Πρωταθλητές Motorally 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

4/12/2024

Η KOVE γιορτάζει ένα ιστορικό ορόσημο: τη νίκη στην κατηγορία Μ3 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Motorally 2024, που σηματοδοτεί τον πρώτο επίσημο τίτλο της FIM για τον κατασκευαστή.

Το επίτευγμα επισφραγίστηκε από τον Matteo Bottino, ο οποίος πήρε την πρώτη θέση στην κατηγορία Μ3, οδηγώντας την KOVE 450 Rally.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Motorally 2024, στο οποίο περιλαμβάνεται και το "δικό μας" Hellas Rally, εκτυλίχθηκε σε απαιτητικά εδάφη, δοκιμάζοντας αναβάτες και μοτοσυκλέτες στα όριά τους.

Παρά τον σκληρό ανταγωνισμό, ο Matteo Bottino επέδειξε εξαιρετικές ικανότητες, εξασφαλίζοντας κρίσιμες νίκες σε ειδικές διαδρομές και εδραιώνοντας το προβάδισμά του στην κορυφή της βαθμολογίας, με το Rally 450 της KOVE να αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τις επιδόσεις και την αξιοπιστία του. Σημειώστε πως στους 3 αγώνες του Πρωταθλήματος, στην Μ3 ο Bottino ισοβάθμισε με τον Matthew Gird που αγωνιζόταν με ΚΤΜ, όμως o τίτλος πήγε στον Bottino για τα καλύτερα επιμέρους αποτελέσματά του.

Matteo Bottino

"Είμαστε υπερήφανοι για αυτό το εξαιρετικό επίτευγμα", δήλωσε ο Wang Yan, αγωνιστικός διευθυντής της KOVE Moto. "Αυτός ο τίτλος δεν είναι μόνο ένα ορόσημο για τον αναβάτη μας, αλλά και μια απόδειξη των δυνατοτήτων της τεχνικής μας ομάδας. Το KOVE 450 Rally έχει αποδείξει ότι είναι ανταγωνιστής παγκόσμιας κλάσης στις πιο απαιτητικές διοργανώσεις".

Matteo Bottino: "Η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Motorally 2024 με την KOVE είναι ένα απερίγραπτο συναίσθημα. Το Rally 450 αποδείχθηκε τέλειος συνεργάτης, ικανός να ξεπεράσει κάθε πρόκληση με αποφασιστικότητα. Είμαι ευγνώμων σε όλη την ομάδα για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη τους."

Αυτή η νίκη σηματοδοτεί την επίσημη είσοδο της KOVE Moto ανάμεσα στα κορυφαία ονόματα των διεθνών αγώνων. Με τον πρώτο της τίτλο FIM στα βιβλία, η μάρκα προσβλέπει σε νέα επιτεύγματα τόσο στην πίστα όσο και στην παγκόσμια αγορά.

Manx Grand Prix: Ακυρώθηκε λόγω βροχής η δεύτερη ημέρα δοκιμών

Η κακοκαιρία συνεχίζει να επηρεάζει το Manx Grand Prix - Ακυρώθηκε και τη δεύτερη ημέρα των κατατακτήριων
Manx Grand Prix
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

18/8/2026

Οι βρεγμένοι δρόμοι και η πρόγνωση για νέα βροχή δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή των προγραμματισμένων δοκιμών της Δευτέρας

Η δεύτερη ημέρα των κατατακτήριων δοκιμών του 2026 Manx Grand Prix ακυρώθηκε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στο Isle of Man.

Οι δρόμοι του TT Course επρόκειτο να κλείσουν στις 18:00, με τo πρώτo session να είναι προγραμματισμένo για τις 18:30. Ωστόσο σημαντικό τμήμα της διαδρομής παρέμενε βρεγμένο, ενώ η πρόγνωση έκανε λόγο για περαιτέρω βροχή.

Οι διοργανωτές περίμεναν μέχρι περίπου τις 15:00, ελπίζοντας ότι οι συνθήκες θα βελτιώνονταν, όμως τελικά αποφάσισαν να ακυρώσουν ολόκληρο το πρόγραμμα της ημέρας.

Οι πρώτες δοκιμές που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν ήταν αυτές των Senior MGP/Supersport MGP, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθούσαν οι υπόλοιπες κατηγορίες.

Manx Grand Prix

Το πρόγραμμα Manx Grand Prix έχει ήδη διαταραχθεί και πριν τις καιρικές συνθήκες, καθώς η πρώτη ημέρα των δοκιμών διακόπηκε έπειτα από ατύχημα του Salvatore Sallustro. Ο Ιταλός αναβάτης μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Noble's Hospital, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει νεότερη ενημέρωση για την κατάστασή του.

Οι εξελίξεις θυμίζουν έντονα το φετινό Isle of Man TT, το οποίο επηρεάστηκε σημαντικά από τον καιρό. Από τους οκτώ προγραμματισμένους αγώνες του 2026, μόλις τέσσερις ολοκληρώθηκαν κανονικά.

Το πρόγραμμα του Manx Grand Prix συνεχίζεται σήμερα Τρίτη 18 Αυγούστου, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, με τις κατατακτήριες δοκιμές για τις κατηγορίες Senior MGP/Supersport MGP και Junior MGP/Sportbike MGP. Στις 19:50 έχει προγραμματιστεί επίσης session ενός γύρου για το Classic TT.

Οι δρόμοι αναμένεται να κλείσουν ξανά στις 18:00, με τo πρώτo session να έχει προγραμματιστεί για τις 18:30.

Ετικέτες